Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

ŠkatuleOblíbit

reaper8809.gif

Autor: Poslední Ocelot

Sekce: Z reálného života

Publikováno: 26. února 2012 01:57

Průměrné hodnocení: 9.7, hodnotilo 3 uživatelů [detaily]

 
Jednoduchý návod na konzumaci škatulí.

Poznámka Správce knihovny:
Tento text byl schválen pro svou vtipnost, žádám čtenáře mladší 18 let, aby se jím neřídili a pamatovali na to, že alkohol jakékoli kvality mohou konzumovat až po dovršení plnoletosti.
PsychoP
 

Škatule (pro noblesní rypáky krabicové víno)



Předem chci upozornit (a to především rypáky), že tento článek nebude objektivní.
Takže tedy, co to ta škatule vlastně je?
Pro většinu z Vás to slovo nejspíše vyvolá představu bezdomovce sedícího či postávajícího před supermarketem. Ano, pijí to bezdomovci, ano, většina bezdomovců se na ulici dostala vlastním přičiněním (tuto informaci nemám podloženou), ano, bezdomovci smrdí. Ale kdo jste Vy, abyste odsuzovali škatule kvůli tomu, kdo je pije? Odsuzuje snad někdo Vás za to, komu se líbíte? Či za to, jací lidé se za Vámi ohlížejí? Připadáte si pak lépe, když nad tetrapakovým zázrakem – za málo peněz hodně muziky – ohrnujete nos? Myslíte si snad, že jste lepší? Škatule je jen nástroj (pravda, nástroj, jak se snadno ztřískat), stejně jako škatule můžete odsoudit nože, protože právě nožem se jí maso (něco pro vegoše), nebo můžete odsoudit skláře za to, že dělají sklo, do něhož se později nalije alkohol, ten někdo vypije, nasedne do auta a přejede školku. Takže se zeptám ještě jednou – myslíte si, že jste lepší než ti, kteří škatule pijí? (Ano, bezdomovci)
Dobrá, teď je čas na pár odpovědí.
Nejste lepší, jste úplně stejní – máte stejný počet rukou, nohou, očí, nosních dírek, řitních otvorů a tak dále. Ano, jste lidé jako oni, ano, říká se, že šaty dělají člověka. Podívejme se však pravdě do očí – skutečně Vám ta škatule nechutná? (táži se těch, kteří ji aspoň zkusili – a celou vypili!); ano, nechutná Vám a proč Vám nechutná? Kvůli předsudkům pochopitelně, máte pocit, že pijete toho smradlavého bezdomovce. Ano, přiznám se, že i mně ta škatule sem tam nesedne, ale zrovna tak mi sem tam nesedne vodka, rum, špenát či cokoli dalšího.

Návod správného použití škatule:
1) Jste-li amatéři, roh odtrhněte, pokročilejší odkousnou
2) Nalijte si to rovnou do chřtánu (nikdy si to nelijte do sklenice na víno)
Ale zpátky k tématu, proč že to ty škatule vůbec někdo pije? No těžko Vám to, moji milí čtenáři, popíši slovy, jste-li zpátečníci, nepochopíte to pravděpodobně, ani když Vám to kladivem vtluču do hlavy.
Případ první:
Po celodenním výletu jste konečně dorazili na cílové nádraží, vlak Vám jede až za tři hodiny, s přáteli máte sotva na jedno pivo a ještě k tomu všichni dohromady. Vlezete do obchodu, koupíte si škatuli, vylezete před obchod, načnete a pijete. Čas krásně utíká, bavíte se tím, jak se někteří zhnuseně šklebí. Ale s další krabicí to bývá úplně jedno a při té třetí Vám pak dost možná ujede i ten vlak. Ale vem to čert, tohle jsou České dráhy – zpoždění téměř zaručeno.
Případ druhý:
Vyhodili Vás z práce, partner/ka se s Vámi rozešel/la, kamarádi na Vás serou – prostě fakt blbej den. Sesbíráte svejch pár chechtáků, který Vám ještě zbyly. Cestou možná natrefíte na nějaký další lidi, ale vesměs se stačí přidat k libovolný partě bezďáků, a s nima se vožerete za pár šupů…

Jak škatuli vybrat?
V supermarketech obvykle moc výběru není, ale já vybírám podle ceny – čím levnější, tím míň očekávám a o to více můžu být překvapen. Z mých osobních zkušeností můžu říct, že škatule dražší 30 kč bývají hnusné – snaží se „vysokou“ cenou navodit dojem dobrého vína. Snad i hrozny na to použité jsou „lepší“, ale kdo určuje, co je a co není dobré? Místo škatule za 50kč si raději kupte Sklepmistra.
Výroba:
Při stáčení lahvového vína se sem tam nějaká lahev rozbije, pak tedy přichází na řadu člověk s mopem a smetákem. Smetákem uklidí střepy a mopem vytře víno; toto víno poté vyždíme z mopu a vyždímanou kapalinu natočí do sudu. A tak, vážení a milí, se vyrábí škatule.
Dobrou chuť.

A ještě dodám na úplný závěr:
Nesuďte podle skořápky (či tetrapakového obalu) a už vůbec nesuďte něco, co nechápete.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Poslední Ocelot - 28. dubna 2012 18:58
reaper8809.gif
CLOweeCZECH - 13. března 2012 15:34
Tuhle hru sem nikdy nehrál, možná to byla chyba, možná ne...
 
CLOweeCZECH - 13. března 2012 15:34
1546232_345412228931600_464267585_n8959.jpg
Co se tohoto literárního skvostu týče. Zapomněl autor návod pro alko-lamy tj. noobské začátečníky.
Nápoj skrytý vě škatuli jest zákeřně odporný civilizovaným chuťovým buňkám. Mohou za to litry coca-coly, vybrané kávy, sypaných čajů a staletími vypilovaných chmelových nápojů, kterými je naše společnost napájena a z kterých by nejednomu křováku či lesnímu muži drblo.
Základem umění přežít konzumaci škatule je rychlost. Pro civilizovanější osoby je bezuzdé chlastání nutno nazvat hrou s příhodným jménem. Kupříkladu Sprinty či Houpačka. Princip je vpravdě jednoduchý. Provádí se stylem "ty 3 loky / já 3 loky" v prvním kole přičemž se počet loků systematicky zvyšuje každým otočením o 1 až do fáze, kdy jsou schopni hráči ještě užívat vyšší mozkové fce k počítání. Nutno podotknout, že hra striktně zakazuje verbální komunikaci a pauzy mezi jednotlivými koly. Jako zvláštní pravidlo platí, že kdo si chce zapálit cigaretu (a nedejbože pozdržet hru) je pokutován 10ti loky, stejně jako je pokuta 2 loků za odmítání další účasti ve hře.
Hra zaručuje úžasný zážitel vyleptaný navěky do paměťových bloků. Zážitek, po kterém upadnete do bezvědomí, spoluhráči vás naangažují na sochu a vyfotí, pořežou na ruce a opálí obočí ve snaži zjistit vaše životní funkce, kdy se proberete úhledně složení vedle postele bez klíčů od auta a s chybějícími hodinami života. Získáte tím respekt ze značce Hradní svíce a nový pohled na svět bezďáků, kteří jsou natolik odvážní, že se vůbec kdy odhodlají pustit do druhého a dalších kol hry, na což se vám už nikdy nepovede sebrat odvahu...
 
Aelin - 12. března 2012 21:04
aellin29631.jpg
Krásně napsané. Libuji si, když čtu něco, co samo plyne.:o) A pak je mi téměř jedno, o čem to je.:o)) (Kecám...)
A možná v tom vidím více, než autor zamýšlel, ale tak už to bývá. (I když podle závěru, kdo ví, třeba neusuzuji tak mylně.)
 
Poslední Ocelot - 12. března 2012 19:14
reaper8809.gif
Arrand - 11. března 2012 20:00
Tys mě nepochopil, já Ti tvuj názor neberu, je to v pořádku, že si to myslíš. S tim co jsi o mě napsal plně souhlasím, ikdyž si nemyslím, že by to nějak souviselo s článkem.... a právě o tom byl můj komentář - vyznělo to jakože si myslíš (já sem to překroutil, právě proto aby vyniklo TO, jak mi tvůj komentář vyzněl) -> "o "nickname" ty jsi tak zamilovaný, ty tady radši nic nepiš o lásce"; nebo nakopek "o "nickname" ty jsi tak zhrzen láskou, že tady radši o ní nic nepiš."; ale teďka ruku na srdce, spousta účastníků např. hudebního průmyslu vytvořila svá geniální díla pod vlivem drog a stejně je poslouchají i lidé, kteří drogu ani v životě neviděli. Čímž nechci říct, že by tohle dílo byl vrchol geniality, napsáno to bylo čistě z radosti ze života. Nicméně pokud vím, tak na andoru je něco jako svoboda slova a jediná cenzura, který si můžeš stěžovat, že "vydává" díla nehodící se na andor je velevážená Karkulka, též známá jako PsychoP. Nechápu jaký využití v tom Ali vidí pro RPG, ale brát mu to nebudu, stejně jako Tobě nebudu brát tvuj názor, že jsem alkoholická troska :D

Ještě abych odpověděl na tvůj dotaz, žádnou kritiku z tvojí strany (ať už objektivní či nikoli) jsem nikde nevyčetl; to že se článek na andor nehodí nepovažuju za kritiku článku co do kvality, ale spíše ke zvolenému tématu článku.


thomas Enderson - 11. března 2012 23:31
Tvejch +1 000 000 nechápu a proč se navážíš do Arranda též nechápu.
 
PsychoP - 12. března 2012 00:38
falling8927.jpg
A zas a opět žádám ty samé lidi, aby se drželi věcné roviny a nesklouzávali ke svým obvyklým tendencím navážet se osobně do jiných.

Že, Thomasi Endersone? Počítám ti druhé varování. Ještě jeden obdobně urážlivý komentář či komentář nesouvisející se článkem, k němuž se diskuse váže, a jakýkoli další komentář se až do odvolání v knihovně ani neohřeje.
 
Enderson - 11. března 2012 23:31
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Arrand - 11. března 2012 20:00
Buď to jsi Máňa namrzlá nebo ti namrznul jen mozek. Myslím že je spíš článek hodící se do nějakejch novin, ba dokonce do bulváru :D člověk se zasměje a tak to má být. Je lepší když se u textu potutelně člověk usmívá jako blb než aby si přečetl báseň (sice jedním dechem) a měl z toho tragické myšlenky sic jen na chvíli, ale přeci. Když se ti to nelíbí tak to ohodnoť a díl si toho nevšímej... A hlavně neříkej že to sem nepatří.
 
Poli-chan - 11. března 2012 22:59
bez nzvu8529.jpg
Arrand - 11. března 2012 20:00
Pokud budeme brak brát v ustálené definici slova, tedy dílo masové produkce, snažící se o jednoduchou a přístupnou čtivost, snadno uvidíme, že toto dílo to není. Brak je většinou dílo značně líbivé (pan Viewegh by mohl povídat) a de facto představuje jen umělecky absolutně prázdnou složku pop-kultury. Dílo bez hodnoty.

Tato blbost má hodnotu už jen pro svou nadsázku a především, že na rozdíl od toho všeho kolem tady, to není takový strašný srdcervoucí kýč.

Jistě, stejně jako brak, ani toto není umění.
Ale je to přinejmenším zdařilý materiál, který se dá velice dobře použít pro různá současná či futuristická rpg, a taková věc, sem myslím zaručeně patří :-).

 
Arrand - 11. března 2012 20:00
ignatius2553316.jpg
Poslední Ocelot - 08. března 2012 21:20
nemáš objektivni článek, proč očekáváš objektivní kritiku ?


thomas Enderson - 08. března 2012 22:16
Ithildaria - 07. března 2012 12:37
nikoliv, ale braky se mi eklují.




 
Enderson - 08. března 2012 22:16
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Poslední Ocelot - 08. března 2012 21:20
+1 000 000


Arrand - 07. března 2012 12:25
Jsi mě dostal... si myslíš že sem patří jen vážná témata?? Nebo co? fakt nechápu- dovolím si tvrdit že takovou kravinu nevypustím z tlamy ani já... a to je co říct...
 
Poslední Ocelot - 08. března 2012 21:20
reaper8809.gif
Arrand - 07. března 2012 12:25
Nikdo Ti tvuj názor nebere; ale tvuj komentář trochu zavání tím, že když někdo napíše báseň o lásce či nevěřé, nenávisti či žalu, měli bychom ho zlinčovat za to, že blouzní světem s hlavou v oblacích....
 
Ithildaria - 07. března 2012 12:37
ikonkaaaa5282401.jpg
Arrand - 07. března 2012 12:25

Mohl bys prosím upřesnit, proč přesně je tento článek právě pro Andor nepatřičný? :D
 
Arrand - 07. března 2012 12:25
ignatius2553316.jpg
ehm, napsal nekdo, koho pravidelne na srazech vidam, jak ma problem chodit rovne a mluvit srozumitelne.

Nepiju, abych mel svet rovny, nepiju, abych se "ztriskal do nemoty", a uz vubec nepiju, abych zahnal zal nebo promrhal cas. A i kdyz obcas jako bezdomovec smrdim, vubec mi nevadi skatule a nevycitam nikomu, ze je navrznuty jako dvere, ci nadrany jako peri, tenhle clanek mi vubec vtipny neprisel a spis mi prijde pro Andor nepatricny.
 
Whathilden - 07. března 2012 11:35
30846780.gif
Pecka, asi si na příští oslavu koupím škatule. Bolehlav je z toho asi úplně stejnej co?
 
Enderson - 06. března 2012 20:55
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Goooooooooooooooooood!!!!
Mam dojem že škatule bude moje první víno který vypiju až do dna... taková přestávka od whisky se hodí a hlavní- ušetřím a střískám se stejně...

Super nápad!
 
Wraith - 06. března 2012 16:24
logo_powermetal8064.900x0
Škatule = toxický odpad za 20-30,- která vás sice zabijí, ale rádi si za něj připlatíte.
(Spojené chemické závody české vás tímto zdraví a přejí hodně štěstí... budete ho potřebovat.)
 
PsychoP - 06. března 2012 16:19
falling8927.jpg
Poslední Ocelot - 06. března 2012 15:53
Nemáš zač ;)
 
Poslední Ocelot - 06. března 2012 15:53
reaper8809.gif
Matmas - 05. března 2012 18:41
PsychoP - 05. března 2012 20:09
Gari - 06. března 2012 15:34
Už sem si říkal, že se tu neobjeví žádný negativní komentář. Konečně dílo nabylo hodnoty :D

Pro všechny pozitivní komentáře:
Rádo se stalo .)
 
Gari - 06. března 2012 15:34
andor ico3894.jpg
Fuj, takový ódy na krabicák:D Vždyť se to nedá pít:-P
 
PsychoP - 05. března 2012 20:09
falling8927.jpg
Cha! A já si dám dneska Moravský Muškát z Bzence... Říkejte mi rypák, dělá mi to dobře :-D
 
Matmas - 05. března 2012 18:41
elf257929819.jpg
Je to tak, i škatule má na světě své místo, každý na to jednou přijde, přestože teď možná říká něco jiného a o něco později bude zase říkat to samé...;)
 
Victoria - 05. března 2012 17:10
vic2138.jpg
Poslední Ocelot - 05. března 2012 08:31
* Svírá škatuli, kterou dostala od ocelota k narozeninám.* Na další sezení koupím a dáme si spolu.
 
Sit - 05. března 2012 12:25
578071ed4e0435c277c8aabd368b573f615ce046_001003.jpg
*OTEVŘE ŠKATULI, NAPIJE SE A DÁ KOLOVAT*
Na toto skvělé dílo...
 
Lucy-nyu chan - 05. března 2012 12:07
lady_in_red_by_marinshe6554.jpg
Parádní, moc jsem se pobavila :D
 
Dailien - 05. března 2012 11:55
bez nzvu9951.jpg
Dokolost toto =D
Nemam co dodat škatuláku :D
 
Sit - 05. března 2012 11:41
578071ed4e0435c277c8aabd368b573f615ce046_001003.jpg
Naprosto skvělé dílko... fakt se mi velmi líbí a docela jsem se nasmál (spadl jsem z židle) :D
 
Poli-chan - 05. března 2012 11:34
bez nzvu8529.jpg
Děkuji za vylepšený den :-D
 
Poslední Ocelot - 05. března 2012 08:31
reaper8809.gif
PsychoP - 05. března 2012 01:57
Jasný, docela mě to vyděsilo, ale v pohodě :D
 
PsychoP - 05. března 2012 01:57
falling8927.jpg
Omlouvám se za tu červenou poznámku, v komentářích by zanikla ;)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.066432952880859 sekund

na začátek stránky