Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Temnota: Příběh hraničáře - 1.částOblíbit

50x50_toyota-hilux-invincible-13683.jpg

Autor: Sovicka001

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 10. června 2012 02:44

Průměrné hodnocení: 5, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 
První část nového Andorského seriálu - Temnota: Příběh hraničáře!
 
Vítejte v Deridii, v zemi, ve které není vše tak, jak má být! Proč? No, žijí tu různé rasy a to není zrovna normální. Avšak z fantasy hlediska se jedná o nádhernou věc. Je tu mnoho království, mnoho obyvatel, mnoho králů a i mnoho potížistů, avšak tím největším je druhá polovina obrovské planety a tím je Warn, ten vyhlásil Deridii válku a začal ji od severu. Od severu, kde žili hraničáři svůj pohodlný život. Deridie není vůbec prázdná, je nádherná a plná lásky k přírodě. Všichni si jí váží a každý jinak – elfové milují stromy, lidé zase kameny, víly mají rády vzduch, skřeti mají rádi jeskyně, gnomové mají rádi hlínu, trpaslíci mají rádi doly a zlato. Každý má rád něco a bytostí je zde mnoho. Avšak o tom příběh není, příběh pochází z naprostého severu, kde jsou velké hranice, tak velké, jak si jen dokážete představit. Hranice totiž oddělují polovinu planety. Ta byla rozdělena před miliony lety, kdy narazil velký měsíc Toruna do planety a tím ji rozdělil. Oni se spojili velkými a silnými mosty, aby nezůstali sami. Nikdo netušil, co se pak s druhou polovinou stane! Hranice leží na obrovských polích, která jsou plná dřevěných barikád, velkých sloupů a obrovských věží. Přes hranice lze projít jen s velkou armádou, jinak je to nemožné. Za hranicemi leží vesnice Hamson, kde žijí samí hraničáři, co rádi cestují. Avšak usadili se a žijí zde, dostávají vše za hlídání hranic. A tak tu už 10 000 let dělají to samé, hlídají hranice!

A zde náš příběh začíná, ve vesnici Hamson. V menší hospůdce Sladinka právě popijí Anko a Sep, kteří si povídají o včerejším výletu do města, které je pár kilometrů od vesnice. A tak si tam tak povídají, když k nim přijde Ruňek i se třemi půllitry piva. Oba byli už na odchodu, ale proč si ještě jedno pivko nedat. A tak se dali znovu do řeči.

,,Zdravím vás, pánové, zde máte pivča a mám na vás otázku, slyšeli jste tu novinku od Hentaije?‘‘ říká Ruňek.
,,Ne, nic jsem teda osobně neslyšel a mluv!‘‘ řekl Sep a vychutnal si čerstvě natočené pivo.
,,No, Hentaij říkal, že prý král z devátého království posílá svých dvěstě vojáků, abychom dostali na rok volno se projít po celé zemi,‘‘ dopověděl a pousmál se, když viděl, jak má Sep pěnu na vousech.
,,Tak to by bylo super…‘‘ třískl do stolu Anko, ,,první nás sem strčí, když si všechno osaháme a vybudujeme, tak nám to chtějí vzít, to jsou pěkný hajzlové v tom království. Kolik tomu dědkovi je? Určitě mu bude přes osmdesát, když má takový nápady!‘‘ vykřiknul přes hospodu a musel to zapít.

A tak diskutovali dál. Mezitím na hranicích hráli šedého vlka. ,,Prosím tě, Tanku, nehraj jako bačkora, nikdo není zvědavý na tvé tahy, prostě zkus jednou vyhrát!‘‘ pověděl Vikr a přihodil zlaťák. Ostatní na hradbách sledovali dopředu, a když nic neviděli, opět si sedli a povídali si. Směny na hranicích byly neúprosné a tak se nikdo nemohl divit, že je ten život vůbec nebavil. ,,Jo Vikre, přihodím tedy také, ale myslím, že mě zase dáš!‘‘ pověděl Tank a přihodil. Hranice byly zkrátka v klidu, teda nyní!

Stanoviště v Zrembu, tedy hranice Warnu, nebyly tak poklidné, všechny vojenské týmy čekaly před branami, než budou moci vyrazit. Hlavní velitel EMPOR právě dorazil na velitelskou věž, aby vše zahájil. EMPOR byl pěkně mrzutý šedivý chlap, který neměl žádný smysl pro humor, nosil dlouhý bílý kabát a pod ním nosil košile. Každý se ho bál, protože to, co on mohl, nemohl každý! A tak si tam dorazil a pozdravil své kolegy. Podíval se na armádu, která před branami vyčkávala. Když se tak na ni podíval… ,,No, musím uznat, že je to pěkná sbírka. Myslím, že je tam můžeme poslat! Tedy připravuji se na spuštění!‘‘ pověděl a podíval se na 5 000 vojáků stojících rovně a čekajících na rozkaz! ,,Půjdou na začátek a tam to zajistí, pak jim pošleme velké posily s technikou,‘‘ řekl EMPOR a usmál se. ,,Nyní zahajuji válku! Nyní kontaktujte Vůdce!‘‘ a zasmál se! ,,Vůdče? Vůdče? Pan EMPOR nám řekl, že máme okamžitě spustit válku. Souhlasíte s posláním vojáků do území Deridie? Ano, dobrá, splním vaše rozkazy ještě dnes. Ano provedu, nechce se mi, ale ano! Dobrá, jsme dohodnuti! Mějte se, Vůdče!‘‘ volal hlavní komandér Noris a zmačkl hlavní páku. ,,Vůdce zahajuje útok!‘‘ Čekalo se na zelené světýlko, které určí spuštění mise i od Vůdce.

Zelená!

// Sep = Starší hraničář, který má rád tuhou zimu a silný vítr, má rád dobré pivo a rád nosí strniště. Je to pohodový chlap, který se vytočí, když se někdo baví o rodině! Jinak je to silný válečník a dobrý muž!
Anko = Je to starý hraničář, který je furt naštvaný a rád si stěžuje. Má rád pořádné jídlo a k tomu pivo a nic neodmítne zdarma. Jeho velký pupek je opravdu bojovný a tím je tak proslavený v celé vesnici.
Ruňek = Je stále informovaný a mladý hraničář, kterého opustila žena a tak rád cestuje. Má rád oslavy a pořádné cesty a skály. Je hubený a moc nejí, jako voják stojí také za starou bačkoru, ale jeho informace jsou opravdu důvěryhodné!
Tank a Vikr jsou bratři, kteří se opravdu nemají rádi. Ale přitom se nesmírně milují. Jsou oba středně urostlí a Vikr má dlouhý knír. To Tank si potrpí na svém copánku, který si pěstuje od deseti let!
 

Komentáře, názory, hodnocení

Yoshi Snipo - 28. června 2012 14:53
cheshirecat23581.jpg
Skúsim si to prečítať doma a neskôr, zdalo sa mi to teraz akési strašne nudné. Žiadne napätie, rysuje sa tam ticho pred búrkou a predĺžujúce sa tiene. AK to malo vykresliť nudu, tak to zvládlo veľmi dokonale. Až moc.
Rada: Opis postáv vsádzaj do deja. Bude sa s nimi dať žiť a do ich úloh sa vžiť. To je dôležité. Inak ak ich nazveš A a B tak to je jedno. Potrebuješ docieliť, aby postavy, ak nie sú epizódne, mali svoje "meno".
Ďalej: Pozor na stavbu viet! Vetu nezačínaj slovami, ako: No, Takže, No tak ...
ak to hovorí postava, tak to nevadí, ak to hovorí rozprávač, tak ich použitie je veľmi špecifické. Nikdy nedávaj na začiatku odstavca tie slová. Sú absolútne zbytočné, lebo predlžujú text, nič nepovedia, a nedávajú autorovi žiadny potrebný čas, ani nezvyšujú napätie, ani nič, iba odhaľujú autora ako človeka bez slovnej zásoby, čo žiadny autor nechce.

Inak začiatku som absolútne nepochopil. Citujem: "Vítejte v Deridii, v zemi, ve které není vše tak, jak má být! Proč? No, žijí tu různé rasy a to není zrovna normální. Avšak z fantasy hlediska se jedná o nádhernou věc."
Už to, že sme v akejsi Deridii evokuje fantasy, a to, že tu žijú rôzne rasy nie je normálne? Vo fantasy? PFFFFFFFFFFF Prosím pekne ... viac nekomentujem :)

Dúfam, že som ťa moc nedodžubal kritikou, ak som moc krutý, kľudne povedz, pokúšam sa len vytknúť chyby a poukázať na možné riešenia :) a myslím to v dobrom :)
Zatiaľ článok nejdem hodnotiť.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.059655904769897 sekund

na začátek stránky