Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

5. povídka - PodzemíOblíbit

silueta4882.jpg

Autor: Xero

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 20. října 2012 22:01

Průměrné hodnocení: 9, hodnotilo 2 uživatelů [detaily]

 
Všechno co jsem napsal je vymyšlené. Jazyk může připomínat nějaký ve skutečnosti jen kvůli inspiraci nebo náhodě. Doufám, že si hezky počtete a napíšete nějakou radu nebo připomínku či ohodnotíte.
 
Vstal. Zatočila se mu hlava a musel se opřít o zeď. Pamatoval si jen, jak se opil na oslavě jeho postupu mezi mágy, a to mu stačilo. Pohlédl na své roucho. Jeho krásné, drahé oblečení bylo špinavé a potrhané. Dostal ho jako dárek. Teď byl opravdu naštvaný.
Rozhlédl se. Byl v temné kobce. Nikde žádné očarované předměty, jen velké železné dveře. Došel k nim a zacloumal jimi. Nic. Soustředil se a vyslal svou mysl k zámku. Nedokázal ho uchopit a otevřít. Pousmál se. Tak to uděláme po té tvrdší cestě.
Začal vyrovnaně dýchat a soustředil se.
,,Flaemo!"
Z rukou mu začaly šlehat plameny a olizovat dveře. Ty zrudly pod náporem magického ohně, ale nic více. Zamračil se.
,,Flaemo Volcano!"
Jasně bílý proud ohně rozpálil celé dveře. Začaly se rozpadat a kroutit. Za chvilku před ním byla jen louže roztaveného a rozpáleného kovu. Jednoduchým zaklínadlem ji ochladil a přešel na druhou stranu. Před ním byla chodba a na konci dveře. Už chtěl udělat první krok, když ho instinkty zarazily.
Pohlédl nedůvěřivě na podlahu a řekl.
,,Revolve Ilisia."
Zakymácel se a ukročil dozadu. Před ním byla propast nedohledné hloubky a na druhé straně byly dveře u zdi, těsně u nich byl ke stěně přilepený kousek podlahy.
,,Levísio me."
Řekl a vkročil do hloubky. Došlápl na vzduch a pokračoval opatrně dál, dokud nedošel až k malému kousku podlahy. Tam kouzlo ukončil. Nyní bylo třeba otevřít dveře. Zalomcoval jimi, ale ani se nepohnuly. Na plameny neměl dostatek místa a čarovat při levitaci byla sebevražda.
Přiložil ruku k zámku a promyslel si, co plánuje udělat.
Budu muset použít levitaci a ovládání předmětů najednou. Budu potřebovat hodně síly, ovládání předmětů je těžší.
,,Levísie de Keyo poi Me saii."
Zatočila se mu hlava a chytil se kliky. Měl kontrolu nad klíčem. Pomalu opatrně, aby neztratil kontrolu, začal otáčet klíčem. Po minutě námahy se ozvalo klapnutí. Ukončil kouzlo a otevřel dveře. Unaveně doklopýtal do další místnosti.
Před ním se rozprostírala obrovská kruhová hala. Sám stál na ochozu, ze kterého vedla schodiště na podlahu. Došel ke kraji ochozu a podíval se na zem.
Podlaha jakoby praskala. Pod ní bublala mrtvolně zelenočerná kapalina. Jediné, co drželo pohromadě podlahu, byl Pečetící kruh.
Otočil se ke schodům a doběhl ke kruhu. Klekl si a přiložil obě ruce na kruh.
Cítil, že to, co drží pečeť, chce ven za každou cenu. Věděl, že je to něco jako ztělesnění černé magie. Věděl, že pečeť už moc dlouho nevydrží, ale byla tak stará, že ji nedokázal obnovit. Zrušit ji ale mohl.
Po dvou hodinách se znovu podíval na podlahu. Pečeť samotná již byla zničena, jen kruh se pořád vznášel nad smrtící směsí. Nyní se podíval na stěny. Celé je proměnil ve znázornění Pečetícího kruhu, ale nebyl si jistý, zda to tuto temnou substanci udrží. Na ruku si nakreslil další Pečetící kruh a pohlédl znovu na čirou temnotu.
Mohl utéct. Mohl to nechat za sebou. Ale měl své čarodějnické povinnosti. Pokud to nevyjde, stejně jen urychlí nevyhnutelné.
Již nemohl otálet. Věděl, že pečetě jsou energicky velmi náročné. Takováto by ho zabila. Věděl však, že tělo samotné je největší zdroj energie. Dokázal by zničit město, kdyby před tím rozložil na energii svou ruku. Bolest by byla nesnesitelná. Z podlahy začala vylézat mrtvá těla. Jen černá magie dokáže ovládat tělo tak snadno. Potřeboval uzavřít pečeť. Znal sloveso pro rozložení. Dariester. Dobře znal i sloveso pro vytvoření. Meriisar. Znal slovo pečeť. Rieto.
,, Darieste Rieto! Meriisa Rieto.“
Kruhy začaly zářit. Začalo ho opouštět vědomí.
,,Dariesto Me!“

Mágové prohledávali trosky. Nedávno obrovský sesuv půdy zničil polovinu města. Uprostřed menšího kráteru, který vznikl, leželo něco jako kamenná kostka. Na jejím povrchu zářil Pečetní kruh. Netušili, jak někdo dokázal vytvořit něco takového. Všichni mágové však i přes kruh cítil temnotu, jak se sápe z oné podivné kamenné stavby. Rozhodli se, že pohřbí stavbu hluboko do zemského nitra.

Mágové zjistili, že na místě sesuvu je množství zbytkové energie a mnoho kusů duše. Celé místo na mágy působilo dojmem, jako by tam byl někdo roztrhán na kusy. To však bylo vyvráceno Staršími mágy.

Nikdo už neobjevil mladého mága, který zmizel ze svého domu po své vlastní oslavě.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Xero - 12. listopadu 2012 22:05
silueta4882.jpg
SalomeGog - 08. listopadu 2012 20:05
Díky. Jsem rád že se ti libí.
 
SalomeGog - 08. listopadu 2012 20:05
20100923001954-eb8e30211153.jpg
Haleluah!!! Konečně něco podle mého vkusu! Jen jedna věc mne zaráží, čaruje si jen tak lehce, žádná únava či něco takového, jen u těch posledních kouzel to bylo patrné, celkem dost. Povedené dílko... Palec hore. :D:D:D
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.06010103225708 sekund

na začátek stránky