Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

RozervanáOblíbit

clipboard015598.jpg

Autor: Gilanor

Sekce: Bez zařazení

Publikováno: 28. října 2012 20:22

Průměrné hodnocení: 6, hodnotilo 2 uživatelů [detaily]

 
Někdy jsme jen roztrhané duše toužící po pomstě aneb jak to dopadne, když to dopadne špatně.
 
Čekala ve stínu, schovaná pod větvemi stromů. Ve vzduchu cítila pach přibližující se kořisti.
Dnešní noc měla být výjimečnou…
Po dlouhé době byla opět propuštěna, aby se nakrmila.

Měsíční paprsky prosvítaly skrze zpola opadané stromy. Nesnášela měsíční paprsky.
Z měsíce v úplňku měla smíšené pocity. Vracely se jí pocity, které nepamatovala už celá staletí.
Cítila, jak se jí žaludek svírá bolestnou touhou, která stoupala vzhůru do krku, který obemkla ve svém sevření a pokračovala do úst, kde zanechala onen kyselý pocit nenávisti a zloby. Tam vzadu na kořeni jazyka se chuť ustálila a z hořké se pomalu měnila na kovově sladkou pomsty.

Vůně krve se jí promítla právě ve chvíli, kdy ji míjel mladý pár. Tiše zaúpěla a pocity se vzbouřily, pulsovaly jejím tělem jako splašené. Přes rty jí přelétlo jemné zachvění a elektrizující pocit se přenesl až k bradě. Rozlil se po celé čelisti. Brněl na dásních a v zubech.
Věděla, že už to nevydrží. Nedokáže být tak dlouho schovaná ve stínu. Nedokáže nechat utéct další oběť…


Zanedlouho se v parku opět ozvaly tlumené kroky v šustění popadaného listí. Mladík, který byl vyprovodit slečnu, se vracel zpátky. Sám, s rukama v kapsách bundy a s potutelným, šťastným úsměvem na tváři.

Vystoupila ze stínu, pod světlo lampy. Mladík se zastavil, protože mu najednou stála přímo v cestě cizí žena. Posledních pár vteřin svého života zíral do jantarových očí podlitých krví.

Přiskočila k němu nelidsky rychle a zakousla se mu do ohryzku. Špičaté zuby pronikly kůží zlehka a bez námahy, jako nůž máslem. Skousla dvakrát a do úst se jí začala hrnout krev. Mladík chrochtal, nedokázal křičet. Neměl jak.
Její ruce rychle sklouzly po jeho těle, rozepnula mu bundu a přitiskla se k němu v téměř mileneckém objetí. Drápy zaryla skrze mikinu a tričko do jeho hrudi. Prvotní nápor tkaniny a kůže povolil pod tlakem jejích drápů, které se až bolestně pomalu zarývaly mladíkovi do hrudi. Teplá krev pokryla konečky jejích prstů a stékala po dlani na zem. Cítila, jak drápy probodly měkké maso a narazily o hrudní koš. Trhla sebou. Levou rukou si mladíka přidržela za krk a pravou vrazila zpět do otevřené rány.

Teplé srdce prohrávalo svůj boj v její dlani. Teplé a šťavnaté srdce bylo její odměnou. Srdce, které někdo nabídl někomu. Ona ho někomu vyrvala a prokousla. Doslova a do písmene. A pak se ztratila do noci.

Protože ona byla Rozervaná. Ona kdysi někomu nabídla své srdce a on na něj dupl. Doslova. Jenže čarodějnice jen tak lehce neumírají…
 

Komentáře, názory, hodnocení

Qued - 29. listopadu 2012 10:23
qued_antisanta2873.png
Tý jo, jako nic moc.
Popisy poměrně ohrané a nezajímavé, výjimečnost noci už jsem četl tolikrát, že to skoro automaticky přeskakuji.
"Tam vzadu na kořeni jazyka se chuť ustálila a z hořké se pomalu měnila na kovově sladkou pomsty." - tady si myslím, že by bylo vhodné zopakovat slovo chuť, neboť druhá věta zní sama dost divně "z hořké se pomalu měnila na kovově sladkou pomsty"

Jinak druhý a třetí odstavec celkem pěkné. Co se týče popisu mordu, tak jsem vůbec nepochopil, jak může někdo někoho obejmout a při tom mát ruce na hrudi. Kdybych tě takhle "objal" tak mi vrazíš facku a určitě tomu nebudeš říkat "obětí". Spíš se k němu - když už máme zůstat v kontrastu s romantikou - přitulila ne?

Na konci je hodně někomu, někdo..

Není to škvár, od kterého by člověk okamžitě odtrh oči, to určitě ne, ale ani nic moc extra zajímavého v díle nespatřuji.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.057459115982056 sekund

na začátek stránky