Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Waiting for salvationOblíbit

kakashijpg5097.jpg

Autor: rousek

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 16. listopadu 2012 00:34

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
Waiting for salvation je priběh zasazený do přítomnosti který vás nechytne akcí,soucitem či brilantním přednesem toho se v tomto příběhu nakonec ani dočkat nemusíte ovšem doufám že vás aspoň přiměje zamyslet se nad tím jak by jste reagovali případně jak by jste se cítili v situacích,kterým bude náš hlavní aktér vystavován.
 
"POMÓÓÓC! JE TAM NĚKDO, MÁM TU RANĚNOU ŽENU... PROBOHA, PROSÍM!" hlas z interkomu zněl úplně zoufale. "DO PRDELE!!! Už zase jsem usnul na stráži," vyhekl Karel, když ho probudil řev z interkomu. Přiběhl k pancéřovým dveřím a otevřel hledí v úzkém otvoru, přecházel zrakem mladou ženu ležící na zemi, po které tekl proud krve z jejího stehna. "Má prostřelenou stehení tepnu, jestli mi neotevřete, umře, pomozte nám, prosím!" žadonil brečící, tak možná šestnáctiletej kluk. "Hned to bude, vydržte!" zakřičel Karel a projel kartou přes magnetický zámek a vyťukal na klávesnici autorizační kód. Dveře se začaly pomalu otvírat a Karel si v periferním vidění všiml něčeho tmavého ve dveřích.
To tmavé byl nakrčený muž s brokovnicí v ruce. Karlovo štěstí v tuto chvíli bylo, že se k němu otočil čelem.
Prááásk!!!

Broky nabraly Karla do prsou a vyzvedly do vzduchu a vzápětí dopadl zády na židli, která se roztříštila a Karel dopadl na zem. "HAHAHAHAHA!!! Pómóc, prosíím, CHA!!!" vtančil do dveří teatrálně mladej kluk, co ještě před chvílí brečel a škemral o pomoc. "Tos nečekal, co? Ty hajzle," zatlemil se mladej nad Karlem a plivl mu do obličeje. "Ten šmejd má vestu, sejmi ho, Kingu, dělej!" mladej odstoupil od Karla a obrátil hlavu na kolegu ve dveřích. Ten už ovšem visel za dveře se strunou zařízlou do půli hrdla. Mladej si lekl Karlovi na hrudník s poloautomatem v ruce: "Kdo je tady s tebou, šmejde!" vtiskl hlaveň pistole Karlovi pod bradu.
"To jsi nečekal, co, ty hajzle," řekl jsem, ale mladýho obličej jsem už nezahlédl, ten si totiž už Karel utíral z toho svého. "Jsi v pohodě?" zeptal sem se Karla.
Jen kývl, že dobrý. "Můžeš chodit?"
"Jo."
"Je tu ještě jeden se samopalem v předsálí vlevo od dveří a další dva stojí u hlavního vchodu. Před vchodem stojí nastartovaná dodávka," podal jsem Karlovi pistoli po mladým. "Bereš si předsálí a odneseš tu holku k Doktorovi a nehneš se od ní. Já si vezmu hlavní vchod a dodávku."
"Jasně! Můžeme?"
"Jdeme!"

Vyběhl jsem ze dveří jako první a ihned vyrazil rovně k hlavnímu vchodu. Střelci v předsálí jsem ani nevěnoval pozornost. Hned za mnou totiž vykročil Karel s poloautomatem v ruce a dvěma výstřely mu amputoval hlavu. Tím druhým výstřelem musel zasáhnout tu první kulku, která se nebohému samopalníkovi roztříštila v hlavě. V ten okamžik už jsem měl zalícený svůj Kalašnikov a vbíhal do chodby, která se na konci láme vpravo k hlavnímu v chodu, těsně před rohem jsem zastavil. Udělal jsem dobře, protože hned po tom se do zdi vedle mně zavrtala dávka ze samopalu. Hned nato jsem se vyhoupl a chytil jsem dvě kulky do hrudi a třetí mi pěkně nepříjemně pohladila rameno, další dvě se zavrtaly vedle mojí hlavy do zdi a další už pokračovaly do stropu. Pak už střelec u dveří jen ležel a z ustřelené půlky krku mu vycházely a praskaly krvavé bubliny. Nakročil jsem ke dveřím a v tu chvíli se mi ve sluchátku ozval známý hlas: "Vpravo u zdi," byl to Karel, musel být u kamer. Kopl jsem do dveří a ty se rozlétly doprava, ihned jsem pustil dávku do dveří a zaměřovačem jsem vklouzl za dveře 'AU!' pomyslel jsem si. Jednou kulkou jsem se totiž přes dveře trefil do hlavně samopalu, který střelec za dveřmi držel u pasu. Hřbet zbraně se mu roztříštil do prsou a další kulkou jsem mu rozstřelil dlaň v kloubech. Ta poslední mu proletěla stehnem...
Asi to bolelo hodně, protože se válel na zemi a takhle řvát jsem ještě nikoho neslyšel.
'Jestli to neuděláš rychle, budou problémy,' problesklo mi hlavou a taky jsem si musel dát za pravdu, ta střelba a řev určitě přitáhne pozornost, že budu mít na měsíc s nudou vystaráno.
Přehoupl jsem mířidla na dodávku a v úkrocích jsem dávkami tuningoval přední kabinu, závěr cvakl. Hned jsem vyměnil zásobník a přemířil k bočním dveřím zadní kabiny, otevřel jsem a vevnitř kabiny byla lavice, pod ni nějaké konzervy a naproti lavici ležela velká dřevěná bedna, na ní a nad ní nějaké zbraně.
"Karle, přece jsem ti krucinál řekl, že máš hlídat tu holku. Nevadí... vzduch je čistej, potřebuju Petra s Doktorem, mám tady jednoho na výslech, ale nějak nechce držet pohromadě."
"Posílám je tam."
"Pošli sem další čtyři lidi, mám tu zásoby a zbraně, ať Kamila hlídá tu holku. Až to uděláš, dám ti další instrukce..."
Vylezl jsem na dodávku a rozhlížel se po okolí. Byl docela klid.
"Jarda s Pavlem, Karolínou a Víťou jsou na cestě, co dál?"
"Zátarasy před zadní vchod, uzavírka všech vstupních obvodů za pět minut, co vydám rozkaz."
"Rozumím... připraveno!"
To už střelec, co ležel za dveřmi, neřval a Doktor s Petrem ho táhli dovnitř budovy. Přes ně už vyskakovali Pavel s Karolínou s taškami v ruce a naskákali do dodávky, hned za nima vyběhli Víťa s Jardou, ti měli zase pytle na zbraně.
"Hlavně vyhoďte tu bednu a dotlačte ji za pancéřový dveře, až to bude, vraťte se pro ostatní, zbraně poberte nakonec!" zakřičel jsem ze střechy dodávky, ovšem Karel vybral ty, co se mnou chodí ven nejčastěji, takže ještě než jsem domluvil, jsem uslyšel ránu a šoupavý zvuk, Víťa stál u dveří s jedním z ukořistěných samopalů a kryl pravou stranu. Když se zbytek podruhé vyloupl ze vchodu, zavelel jsem do vysílačky: "Kód červená mínus pět minut."
"Rozumím, spuštěno odpočítávání," ozval se Karel.
To už se všichni čtyři nosiči odebírali s plnýma taškama a pytlema do baráku. Najednou jsem zahlédl první siluletu zombíka a za ním vycházeli další a další.
"Čtyři minuty," ozvalo se ze sluchátka.
"Osm set metrů zleva od kulturáku zatím jen mrtvoly," řekl jsem do vysílačky. Sledoval jsem stále se zvětšující a stále se blížící mrak zombíků.
"Pět set metrů pořád jen mrtvoly zleva," aktualizoval sem Karlovi situaci.
"Senzory od elektrárny nám hlásí dva pohyby," aktualizoval Karel situaci prozměnu mně.
'Od elektrárny, není to náhodou vpravo za mnou,' pomyslel jsem si a už jsem se otáčel a zaměřoval na roh budovy.
"Dvě minuty."
"Dva sportovci!" zahlásil jsem a rozeběhl se do budovy (sportovec říkáme infikovaným, protože narozdíl od mrtvol běhají a dokonce snad i rychleji než normální člověk).
"Okamžitá uzavírka na můj povel!" zakřičel jsem v chodbě do vysílačky už v chodbě u předsálí.
"Téééď!" zařval jsem, když jsem byl mezi futry a Karel zmáčkl tlačítko na nouzové uzavření dveří. Hydraulika vystřelila a během vteřiny přibouchla pancéřové dveře.
"Jsme tu všichni."
"To si piš a s tím ramenem do ordinace," řekl doktor, když viděl moji roztrhanou blůzu na rameni. A hned se odebral do zmíněné místnosti.
"Doktore, víte, že já to nepotřebuju, a kde je ten, co ho chci vyslechnout?"
"V bezvědomí ve výslechové místnosti, Petr ho tam stabilizuje."
"A co ona?" kývl jsem na postřelenou dívku, kterou hlídala Kamila.
"Je stabilizovaná, neztratila moc krve. Zamkněte ji do druhé výslechové místnosti. Zítra je vyslechnu, tak je do té doby hlídejte."
"A co budeš dělat ty?" zeptala se Kamila.
"Já si jdu lehnout, abych vám mohl hlídat prdel, až budete chrápat na hlídce!" za sebou jsem slyšel, jak Karel hlasitě zapolykal.
"A my si promluvíme zejtra!" hodil jsem kamenný výraz na Karla a ten se rozklepal.
"Odvedli jste všichni dobrou práci. Nashle ráno."
 

Komentáře, názory, hodnocení

rousek - 17. prosince 2012 00:10
kakashijpg5097.jpg
Ou myslel sem že to půjde upravit ještě po zveřejnění sem se krapet sekl pardon příští díl budu opravovat před postem
 
Fistandantilus - 16. prosince 2012 12:04
fuck_y2031.jpg
PsychoP - 15. prosince 2012 17:57
Přesně tak, nejsme Ústav pro jazyk český.
 
PsychoP - 15. prosince 2012 17:57
falling8927.jpg
Tolik chyb jsem viděl naposled u Velvet.Kisses. Fujtajxl, příště ti to pošlu zpátky na dopracování.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.061035871505737 sekund

na začátek stránky