Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

KolizeOblíbit

tarbk8817.png

Autor: Karbin Cry

Sekce: Bez zařazení

Publikováno: 24. listopadu 2012 22:57

Průměrné hodnocení: 10, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 
Další dost neortodoxní věc.
Tentokrát nejspíš ještě divnější.
 
Zvláštní rytmus. Podpovrchové pnutí vody úpící pod tlakem vodoměrky. Konečná stanice očekávání a nenaplněnosti; vyvanutá stopa iluze skryté za dnem.

Moje ruce třesou se a snad to je ku vůli situace; snad se jedná o přesný fyziologický pohyb; způsob vytvoření tepla a nic víc, však v samotě je nutnost sdělení skrytého v obyčejném.
Vše křičí a šílí v rytmu pevném, vyvíjejícím tlak, drtící krustu špíny i holou kůži pod ní; maso vyvěrá a hrne se vstříc světlu jak kuře z omelety.

Rychlost je irelevantní a nesmyslná. Někdy vysoká, jindy nízká.
(rád si zarýmuji)

Vycházím, snad, možná, nebo jen magořím stejně jak okolí, soukolí světa; slunce a přesvětlená scéna pouště bez zrna písku; plná kostí, pustina prázdná. Dunící nesmyslnost a modrá stužka myšlenky, jež uprchla před lety.

Rád bych vodu, není zde nic. Hledím na jezero, jež tam není; letadla již zapadla a měsíc s nimi.

Asfalt lepí vedrem, ač třesu se zimou; snad jsem héliem, ač nevznáším se. Kokrhání ranního kohouta vytrhlo nehet na mé ruce; krev stéká po palci a dlani, až ta je plná a já piji, saji; má krev jest tavenou ocelí, snad martenzitem či...
ach, nevzpomenu si na druhou formu oceli – škoda, neb mé přirovnání je teď zbytečností odvanutou větrem stáčejícím víry v prázdnotě.

Interakce jest fascinující, jen okolí ji přehlušuje a řve, říká si o pozornost a já odmítám, jen abych byl lapen.

Řvoucí nelidský rytmus budující napětí; očekávání; tlak a štěstí a úlevu a nic než chlad odcizení.

Odbočuji na slepé ulici a bourám do domu; chtěl bych to přežít, ale trhá mne nevyhnutelnost – chlad je velký a entropie stoupá. Podzimní jilmy lemují cestu, ze které je les jehlic dusících vůli.
Jde se narodit a lze zemřít, nelze však žíti; absence, vkrádající se do koutku duše či mysli či podvědomí či čehokoliv, je drtivá. Ulehčení ventilem, propíchlé tělo chrlící žluč a mízu, neboť krev již došla; přec jsem ji vysál sám.

Smrtelnost počátečního stavu a nesmysl jsoucna s absolutnem neexistence a racionality čistící jindy; teď jen bordel a kroky k cíli, jenž byl na startu blíže – jen pro řevy a ryky slyšené spoza slupky bytí rozlévajícího se v mléčné krajině jahod a malin s chutí ředkviček.

Brečím bez důvodů jako slaboch, jímž nechci býti, ač je mou podstatou, třas rukou lká nad mým osudem, jenž není; konečnost není, neboť nebyl začátek, o němž dalo by se mluvit; snad řídit cestou mám se, místo kolísání na hranici pravdy, jež je sama o sobě lží. Tříštit chci přesně tak, jak jsem já sám, zničen a zbit.

Je mi vedro a otřesy zachvacují tělo celé, řev násoben tím mým, rytmus neúprosnosti a neexistence faktoru času. Vzdálenost v zrcadlech a dálavy snů bez smyslu spletených duší drcenou snahou a pod tlakem vakua.

Jen dvě míry, falešně třepotající se na horizontu, jilmy rostoucí z vnitřností králíků z Austrálie. Vývoj se zastavuje jako by nebyl.

Den jde dál.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Enderson - 31. prosince 2012 10:29
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Wau! Boží! Boží báseň! Četl jsem si to nahlas- má to rytmus, šťávu, šmrnc... je to skvělé!
U mě máš jednoznačně za deset!
 
SalomeGog - 31. prosince 2012 10:20
20100923001954-eb8e30211153.jpg
Huh... To je zajímavé, četla jsem to vcelku bez dechu, však netuší a jsem z toho v rozpacích, jakou že ti tu známku dát... Mno, asi nedám, když netuším, kam to zařadit. Je to velice zajímavé, mno také dobré...
Nejvíc se mi líbil tento odstavec... :D:D:D

Vycházím, snad, možná, nebo jen magořím stejně jak okolí, soukolí světa; slunce a přesvětlená scéna pouště bez zrna písku; plná kostí, pustina prázdná. Dunící nesmyslnost a modrá stužka myšlenky, jež uprchla před lety.

Povedené dílko...
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.065807104110718 sekund

na začátek stránky