Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

09th Hunger Games: PrologOblíbit

happy2932.jpg

Autor: Happiness

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 01. dubna 2013 13:11

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
Menší úvod, nebo jak je uvedeno v názvu, prolog k povídce na pokračování, kterou jsme já (Inoue) s Ari chystali.
A stále chystáme. Měla by vycházet každé pondělí, v nejhorším s menšími zpožděními.
Tento speciální učet vznikl právě za účelem této povídky.
Prolog je krátký, jde pouze o takové "navnadění"..
Povídka bude vyprávěna ze tří úhlů. Vypravěčem a poté dvěma charaktery z příběhu.
Dívkou ze Čtvrtého Kraje a chlapcem z Osmého Kraje. V prologu je to pouze z pohledu Vypravěče.
Ať se líbí..
 
Nervozita. Strach. Deprese.
To všechno teď doslova visí ve vzduchu a vytváří koktejl, který si musí téměř každý kraj vypít. A pak taky zaplatit dvěma splátci, kteří budou spolu s ostatními dvaadvaceti dětmi bojovat v aréně na život a na smrt.
Atmosféra se liší jen v krajích, kde jsou kvalitní dobrovolníci, v Prvním, Druhém a Čtvrtém. A samozřejmě v Kapitolu, kde už netrpělivě čekají, kdy to celé vypukne.
Vítejte v devátém ročníku Hunger Games.

"Přivítejte svou oblíbenou moderátorku Claudii Pearl!" zní z reproduktoru burácejícím kapitolským sálem, jenž se tímto dostane do ještě větší extáze.
Na pódium vpluje Claudia, jako vždy okouzlující, tentokrát v bílých třpytivých šatech připomínajících sníh, ve vysoké paruce v podobném stylu a střevíčkách se snad dvaceticentimetrovými podpatky. Může jí být takových pětadvacet let a je považována za jednu z nejkrásnějších žen Panemu.
"Chtěla bych zde přivítat hlavního tvůrce letošních Her, Leona Reinbolda!" Potlesk, který se ještě úplně neutišil, nyní propukl znovu, když vstoupil mladý muž ve výborně padnoucím obleku s úsměvem na rtech.
"Dobrý den, Leone," osloví ho důvěrně Claudia, když se posadí do křesla vedle ní. Leon se jen uculí a kývne hlavou, pak zamává do davu.
"Jak se dnes máš?" zapřede Claudia ne úplně očekávatelnou, i když konverzační otázku.
"Ale jde to, díky. Mám hodně práce," odtuší Leon, aniž by hnul brvou.
"S přípravou Her, předpokládám?"
"Jistě. Začnou už za týden, vždyť víš." Claudiin úsměv zmizí a nasadí seriózní výraz novinářky, která se rozhodla zjistit maximum informací.
"Organizuješ už pátý ročník. Myslíš, že je ještě něco, čím bys nás mohl překvapit?" optá se Claudia, neskrývajíc zvědavost.
"Ale jistě." odpoví Leon se svým samolibým výrazem. "Mé letošní Hry budou, myslím, velice inovativní."
"To je dobré. Co dobré, skvělé!" Je vidět, jak se Claudia dostává do varu, a její krásný obličej se obrátí k publiku. "Také se tak moc těšíte?" Odpovědí je jí nadšené výskání. Pravděpodobně se těší ještě víc.
Pak už se rozhovor stočí obvyklým směrem, k probírání dalších náznaků, které mohou publiku naznačit, o co v letošních Hrách půjde.
Z nějakého důvodu se Leonova ústa rozšířila do širokého úsměvu. Nejdříve se chvíli culil a sledoval napjaté tváře diváků ve studiu, poté měl však už dost a rozhodl se promluvit. „To je tajemství, víte?“
Zašklebil se pobaveně a poslouchal trochu nespokojené hlasy publika. „Ale no tak, vždyť to znáte. Ten týden to vydržíte. Mohu však všem obyvatelům Kapitolu i okolních krajů slíbit, že na tyto Hry se bude ještě dlouho vzpomínat.“
Je pravda na Leonově straně?
 

Komentáře, názory, hodnocení

 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.05875301361084 sekund

na začátek stránky