Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Cesta vesmírem:ExodusOblíbit

big_3m8317.jpg

Autor: DUKE marks smelly leg

Sekce: Akce

Publikováno: 21. dubna 2013 21:18

Průměrné hodnocení: 2.3, hodnotilo 4 uživatelů [detaily]

 
Akční SCI-FI z jiného vesmíru.Moje třetí povídka a první na Amdoru.Snad nebudu ukamenován.
rok 1 468 943
Orbita planety země
Mezigalaktický bitevník Orbitus
 
"Kapitáne!Musíme utéct co nejdřív!"Kouknu se na svého prvního důstojníka.Tohle jsem od něho nikdy neslyšel.Vždy ve všem stál za mnou a najednou se mnou otevřeně nesouhlasí.Lodí otřásl výbuch.
"Neodletím z finálního boje o osud vesmíru"Další výbuch.Tak silný že vyřadil štít lodi.Sakra pomyslím si.Mezitím důstojník odpoví
"Spíš poslední boj.Máme poslední šanci se zachránit pane!"Chci mu odpovědět rázné ne.Když se objeví zpráva na konzoli.
.... Boj.. ......prohrál..... .. .....mrtvý........vládce...... ..........Zachraňte se!V tom můstek osvětlí výbuch.Když pomine zjistím že vlajková loď byla rozmetána na cucky!
"Důstojníku souhlasím.Odlétame,ale tam kde nás nenajdou.Aktivujte projekt Exodus.Stejně se tenhle vesmír rozpadá."Po zprávě o aktivaci zavelím přesměrovat ovládání všeho na centrální panel.Taktéž všichni členové posádky neprodleně půjdou do stáze.Důstojník chce zůstat a pomoct spolu s navigátorem.
"Ne!A to je rozkaz!Když se to podělá vy se ve stázích katapultujete ven.Já ne.Je to vaše poslední šance!"Tak zbylí zasalutovali a odešli.Sednul jsem k panelu a nastavil kurz.Plnou rychlostí kupředu.Otočil jsem se a na druhém panelu jsem aktivoval projekt Exodus.Panebože ať to přežijem.Modlil jsem se.Cítil jsem na čele přímo ledový pot a navíc mně zamrazilo když jsem slyšel ženský hlas
"Exodus aktivován.Opustíme náš vesmír za 3...2...1..."

Co myslíte ujde to?Nebo bych se od psaní měl držet daleko?Napište do komentářů.
 

Komentáře, názory, hodnocení

PsychoP - 29. června 2013 13:19
falling8927.jpg
DUKE marks smelly leg - 26. června 2013 16:05
Andorská knihovna obsahuje několik stovek článků různé kvality. Když budeš dost dlouho bloumat a hledat, pochopíš, co tím Fist myslel. Když máš dost načteno a napsáno, poznáš odbyté dílo od kvalitně propracovaného na první pohled.

Vrchol umění je napsat text, který ti před očima stvoří obraz tak silný, že vnímáš vůně, doteky, příběhem žiješ. A i zde se objevilo pár pisálků, kteří to umí. Stačí jen hledat. A před každým psaním je třeba toho hodně přečíst.
 
DUKE marks smelly leg - 27. června 2013 14:25
big_3m8317.jpg
Možná by to mohlo být lepší. Z pohledu gramatického, a snad tam nebude tolik nepřesností/nesmyslů typu finální/poslední. Ale popisnost tam stále chybí spolu s vyjádřením pocitů. Takhle to teď vidím.
 
DUKE marks smelly leg - 27. června 2013 14:22
big_3m8317.jpg
Tady: odkaz
Můj účet na Saspi. Psal jsem tam ještě když mi fungovalo PC. Měl to být takový příběhový prvopočátek.
 
Aisaka - chan - 27. června 2013 12:35
renneavatar3961.jpg
Fistandantilus - 26. června 2013 21:53
Emm, nechci se do toho motat nebo tak, ale není náhodou tohle důvod proč to má vydat? Aby věděl v čem je chyba, někdo mu na to podal fakt užitečnou kritiku, né jen slova "Je to na nic"? Když se podíváte na básně co tu vydávají, je tam pokaždé minimálně jedna fakt podrobná kritika která vypisuje chyby a radí co napravit, né jen to odepsat hned
Já upřímně taky myslím že na tom je hodně co zlepšit, o mezerách za interpunkcí ani nemluvě, ale nehodlám hned někoho odepisovat, protože já sama vím že se mám co učit a než bych něco pořádného sepsala tak by mi to trvalo (To ale spíše z toho důvodu že jsem detailistka v jistých věcech a nevěděla bych kde utnout kapitolu, protože nechci dávat moc velký "cliffhanger" (If you know what i mean) ale zase nechci prozradit co se stane v další kapitole a to mi vybalancovat pokaždé trvá), takže nehodlám někoho odepisovat jen protože to "stojí za nic", ok, může, ale radši než ho odepsat tak bych mu napsala "co zlepšit, co je špatně, čeho se vyvarovat etc.", né prostě jen z fleku napsat "stojí to za nic"...
To co tady Forsaken sepsal, to samo může značně pomoct, což celkem obdivuji že si s tím dal práci to takhle sepsat...

Ale zpět k jádru věci... Osobně mi tu celkem vadil přístup a hlavně to "Příště si s tím dej víc záležet, nebo řeknu správci Článků ať raději takové díla nepouští do oběhu."
To mi přišlo jako přímý útok a celkem hnusný upřímně, takže ano, podle mě měl celkem právo se naštvat, kde se jinak mají nováčci naučit psát? Jistě, mohl si to párkrát projít, rozepsat, trochu vylepšit, případně doplnit tagy aby se v tom lépe člověk vyznal a tak, ale jak se má zlepšit když nebude ani nikdo kdo by mu mohl poradit protože "někdo zakáže pouštět nováčkovské věci do oběhu"...
 
Fistandantilus - 26. června 2013 21:56
fuck_y2031.jpg
Forsaken - 26. června 2013 19:17
To je ovšem jiná paráda.
 
Fistandantilus - 26. června 2013 21:53
fuck_y2031.jpg
Napsal jsem ti to z toho důvodu, že tento paskvil nepovažuju za článek, který by byl hoden Andoru a za tím si stojím. Pokud bych měl rozebrat vešekeré jeho aspekty, nezůstal by kamen na kameni, takže jsem se toho zdržel. Nemáš právo se rozčilovat. Promiň ale jsem už příliš dlouho na Andoru na to, abych poznal co kvalitu má a co ne. I kdyby to psal kluk, který má deset let. Za deset let si napíšeme znovu a uvidíme kam jsi pokročil. A pak bude komunikace zcela o něčem jiném. Konec. Exodus.
 
Forsaken - 26. června 2013 19:17
new project7147.jpg
Rozhodol som sa byť natoľko slobodný a dovoliť si tvoj text prepísať a preštylizovať podľa slovenského jazyka.
Netvrdím, že je to dokonalé dielo, ale keď ich porovnáš, možno si nejaký rozdiel všimneš :)


Zobrazit SPOILER
 
Forsaken - 26. června 2013 18:49
new project7147.jpg
DUKE marks smelly leg - 26. června 2013 16:05
pretože ten text má úroveň asi 9 ročného školáka, a dá sa mu vytknúť úplne všetko :)
 
DUKE marks smelly leg - 26. června 2013 17:25
big_3m8317.jpg
James - 26. června 2013 16:09
No tak zase jsem v to tomhle ohledu přehnal moc, to uznám. Tohle je šílená prvotina u které jsem si řek "Za pokus nic nedám" . Ale celkový příběh co plánuju (Ano, chci psát dál, ale lépe) je úplně triviální. Lidé přijdou o svoji planetu a hledají novou ( Ano vypadá to jako BG ).
 
James - 26. června 2013 16:09
zelda29141.jpg
DUKE marks smelly leg - 26. června 2013 16:05
Já myslím, že člověk u čtená chce spíš zapnout mozek než ho vypínat..
 
DUKE marks smelly leg - 26. června 2013 16:05
big_3m8317.jpg
Fistandantilus - 25. června 2013 20:48
Víc záležet? Interpunkce ale nebude teda jediný problém.
TAKŽE NA ČEM BYCH SI MOHL DÁT ZÁLEŽET????????¿¿¿¿¿¿¿¿ To bys aspoň mohl napsat. Až něco napíšeš ty taky ti tam mohu napsat "Mně se to nelíbí, dej si víc záležet" a neudám důvod.

A co se týče přemýšlení, já chci zkusit psát něco u čeho může člověk tzv. "vypnout" mozek.
 
Fistandantilus - 25. června 2013 20:48
fuck_y2031.jpg
Pcha. Amdor, mm. Takový článek ti zkoulím za 2 minuty a ani u toho nemusím přemýšlet. Příště si s tím dej víc záležet, nebo řeknu správci Článků ať raději takové díla nepouští do oběhu. Interpunkce tragická.
 
DUKE marks smelly leg - 23. června 2013 00:34
big_3m8317.jpg
Ronny Hicks - 20. června 2013 22:59
Popisnost... S tou teď hodně bojuju.
A ten smysl poslední / finální je taky dost špatně pochopitelný.
V tomhle jsem se snad zlepšil.
A ty mezery už teď taky dělám.
 
Ronny Hicks - 20. června 2013 22:59
soldier2797.jpg
Morfin - 18. června 2013 11:56
Já jistý rozdíl v pojmu finální a poslední vnímám, ale je třeba ho nějak vyčíst mezi řádky a správně to podat. Finální = závěrečný, ukončující nějakou etapu konání. Poslední = ve smyslu absolutním, definitivním, smrtelném.

Absence mezer je hodně rušivá a za mě taky chybí trochu větší popisnost pro navození atmosféry.
 
DUKE marks smelly leg - 18. června 2013 14:16
big_3m8317.jpg
Bimba - 18. června 2013 10:21

Morfin - 18. června 2013 11:56

Tohle je šílená prvotina psaná před nějákou dobou (cca 2 měsíce).

Ale je pravda že jsem mezi tou dobou co jsem tohle napsal až do dnešního vydàní nspsal dost věcí co navazují na tohle. Sehnal jsem si betačtenáře, člověka na kontrolu pravopisu a s popisy zatím bojuju, jsem spíš stručnej zatím.


Finální- Já to bral jako poslední, ale vítězný a to druhé je opak kde jsem to poslední bral jako totální prohru.
Z tohohle bych chtěl udělst vesmírný příběh kdy si lidstvo hledá místo mezi rasami ve vesmíru. Ale poruší nejsvatější pravidlo ctěné všemi, zhroutí se to (jen) do konce nám známého vesmíru. Tady to co jsem napsal je konec. Ale dostali šanci se zachránit a využily jí.
Knih jsem četl opravdu spoustu.

Až se dostanu na PC. tak zkusím sem dát další kapitolu, ta snad bude lepší.
 
Morfin - 18. června 2013 11:56
ph1138.jpg
1) Doporučil bych prohlédnout pár knih a zjistit, jak má v textu vypadat přímá řeč (případně i jak uvést myšlenku). Není z toho úplně jasné, kdo právě mluví.
2) Zdá se mi takové divné, jak kapitán říká: "Neodletím z finálního boje..." a důstojník odpovídá: "Spíš poslední boj."
Jaký, že je rozdíl mezi finálním a posledním bojem? Slovník cizích slov říká: finální = konečný, poslední, závěrečný
3) Nevěřím ti to. Vyprávění má třeba zajímavou myšlenku, ale na to, že zuří bitva, všude něco vybuchuje a adrenalin stříká ušima, já čtu nezúčastněně.
Myslím, že kdybys to trochu rozvedl(jak píše Bimba), popsal strach a zděšení, přidal nějaké ty raněné, dostalo by to šťávu. Kdybys navíc přidal i elektrické výboje na panelech, zvuk kroutícího se kovu, plameny, kouř, trosky zničených lodí narážejících do trupu, komunikaci s těmi, kdo za chvíli zemřou, čtenář by se chytil a chtěl by se dozvědět víc.
Ke gramatice se nemohu vyjádřit, anžto s ní bojuji také.
Nu, nejde o to, zda ti to tu všichni strhají, nebo tě budou plácat po zádech. Důležité je, jestli máš tak velkou fantazii, že z tebe nápady prostě musí ven. Pokud ano, pokud máš touhu psát, tak se uč, čti, zkoušej. Ptej se na názory, analyzuj je a pak zlepšuj styl.
;-)
 
Bimba - 18. června 2013 10:21
80083277.jpg
Neřekl bych zrovna daleko, ale než něco zase zveřejníš, nauč se pořádně psát.
Mezi interpunkčním znamínkem a písmenem jež následuje se dělá mezera. Nadále bych se nebál trochu více rozepsat o detailech a zaměřit se o něco více na dialogy. Místy ti tam interpunkce dokonce chybí úplně.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.06625509262085 sekund

na začátek stránky