Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

WH 40k : Jiskry Cadie - část 1Oblíbit

0a30478369c8ac3b57571fc6463.jpg

Autor: Deusn

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 12. července 2013 22:11

Průměrné hodnocení: 5.5, hodnotilo 2 uživatelů [detaily]

 
Můj samotný příběh z úžasného universa Warhammer 40 000, od firmy Games Workshop (která zasluhuje veškeré zásluhy). Příběh roty Cadiánských válečníků, přesněji Kapitána Langose a jeho můžu z "Jiskry Cadie". Rota čítající sto mužů, vyrážející do nejhoršího pekla vesmíru, kde bojují proti nejhorším nepřátelům Císaře.

Snad se Vám to bude líbit !
 

- - -Zahajuji přenos - - -

Segmentum Obscurus
Piscina IV
Nouzové volání o pomoc

Hrozba - - - Invaze - - - Orkové - - - Klan Mrtvé Lebky

Kalkulace - - -

Jako reakce proti hrozbě, vyslán Cadiánský 517. regiment "Štít Osvobození". Velitel tažení "Generálka Ayreen Mythass", většina sil Cadie nutna v jiných sektorech.

- - - 13 pěších regimentů, 3 technické regimenty

Potvrzeny posily z planety "Krieg" - - - 2 pěší regimenty. Velitel "Generál Arthur Koorpman"

Kalkulace - - -

Úspěch na odvrácení hrozby 21,5236987171%

Císař chrání, Císař vidí



Kostky dopadly na vyleštěnou podlahu, tvořenou z pevného kovu a překrytou ukořistěným černým pláštěm. První kostka narazila do trčícího šroubu, díky kterého ztratila svou rotaci a otočila se na číslo I. Druhá již byla více úspěšnější a po krátké cestě přez malý kopeček, který tvořil černá plášť, dopadla na stranu a odhalila číslo VI.

Vojín Kank si popuzeně odplivl a ukázal svého protihráči, vojínu Wezzlimu, sprosté gesto.

"U Cadiánské levné kořaly, už toho mám dost ! Říkám že podvádíš ! Jak je možný, že vždycky víš, jak mi padnou kostky ?!", zařve Kank vztekle. Ostatní Cadiánci řvali rovněž, s drobným rozdílem. Lámali se v pase a otřásali se smíchy.

Celé ubytovny třetí roty jménem "Jiskry Cadie" se často dělily na čtyři části. První byli bojovníci Císaře, kteří se během svého volna potulovali po lodi a vyměňovali si příběhy a informace. Druhá se starala o výstroj a se svými důstojníky probírala nové postupy a možné taktiky proti rozličným nepřátelům Císaře. Třetí odpočívala jak jí to přísné zákony lodě umožňovali. Ta čtvrtá část trávili svůj volný čas podobně jak Kank a Wezzlim, hazardem. Hrálo se o munici, výstroj, placatice známé cadiánské whisky jménem "Wunk", nebo o různé suvenýry a cetky.

Samotný Kank právě prohrál svůj druhý zásobník do pistole a s bručením jej podal neustále se usmívajícímu Wezzlimovi. Kank a Wezzli nemohli být více rozdílní. Zatímco Kank byl malého vzrůstu a svalnatý, potetovaný a hustě zarostlý, byl věčně usměvavý Wezzli vysoký, pohublý a bledý jako křída. Rozdílné byli i jejich výrazy. Kank byl vždycky známý svým podmračeným výrazem. Zatímco Wezzli se dokázal usmát i když se nacházel ve svízelné situaci.

K jejich dvojici přistoupil jeden z důstojníků. Šlo o poručíka Torgasta, jednoho z nejlepších ostrostřelců a nejošklivějších mužů roty. Jeho mechanická paže prohrábla jeho plnovous, který byl již vyplněn několika stříbrnými proudy. Rukávy uniformy měl jako vždy pokrčené, aby odhalil na své levé, zbývající paži tetování regimentu. Nyní si prohlížel oba vojíny, kteří mu kývli na pozdrav a zaměřili svůj pohled jen na něj.

"Jednou tě ten kluk obere o všechno co máš Kanku !", promluvil Torgast zvesela a poplácal svalnatého muže po rameni.

Kank uctivě kývl, jelikož si za žádnou cenu nechtěl obrovského důstojníka roty znepřátelit. Wezzli samotný sáhl za sebe a vytáhl zpod přikrývky placatici se znakem Cadie.
"Jak jste chtěl poručíku.", řekl Wezzli s úsměvem a podal ji poručíkovi.

"Hej ! Ta je moje !", zavrčel Kank a ohnal se po Wezzlim. Mladík úder čekal, proto jej lehce vykryl a připravil se na protiútok, to už ale následovaly pěsti poručíka Torgasta, které je oba tvrdě zasáhly do hlav.

"Dost ! Oba dva !", rozkázal Torgast pevně a vzal placatici, kterou si prohlédl.

"Když už o tom přemýšlím Kanku. Kde jsi u Císaře vůbec sebral takhle starý ročník ?", zeptal se Torgast podezřívavě a opět si celou placatici prohlédl.

Kank si promnul hlavu a odpověděl, "Získal jsem ji, když jsme před lety bojovali na Montagu pane. Jeden z veteránů ji měl u sebe. Když mu orčí pistole prostřelila hruď a mě to přišlo jako hrozné mrhání nechat ji tam., přiznal se voják.

Torgast pokýval hlavou a vrátil placatici Kankovi. Pamatuj si, že jsi tímhle upoutal kapitánovu pozornost Kanku. Za rabování mrtvých je provaz.", varoval přísně Torgast vojína a následně odešel.

Poručík si již nevšiml, jak si po jeho odchodu Kank oddychnul.

...........................................................................

Kapitán Langos Vertan se nacházel ve svém vlastním pokoji, kde právě přijal nejnovější zprávy od kurýra. Generálka požadovala sepsání všech nedávných přijatých zásob a munice, ke všemu museli být vyřešeny příděly a výstroj pro misi na Piscinu IV. Jako vždy přijímal kapitán Langos zprávy s klidem a otevřenou myslí. Jeho vlastní zbroj z plast-oceli se nacházela vyleštěná a uložená vedle postele. Nyní měl na sobě pouze standartní uniformu doplněnou opaskem s pouzdrem na las-pistoli a pochvu pro rotomeč.

Když do jeho pokoje vešli poručíci Torgast a Hook usmál se. Jeho poručíci patřili k nejlepším mužům v celém regimentu. Vždy byli tam, kde jich bylo nejvíc třeba a splnili každý rozkaz.

Hook, malý, holohlavý veterán mnoha taženích nosil jako vždy svůj maskovací plášť. Přes oko se mu táhla ošklivá jizva, kterou mu na obličeji zanechal meč kacíře. Hook, přestože ztratil oko donutil kacíře zaplatit. Langos samotný si nedokázal vysvětlit proč, ale ten muž měl schopnost vidět to, co by normální muž neviděl. Hook byl velitelem jednotky zvědů, které "Jiskry Cadie" často využívali v poli a byl zatraceně dobrý v tom co dělal.

Torgast, velitel útočných družstev byl pragmatický, pozorný a nelítostný, když přišlo nato ztrestat nepřátele Císaře. V minulosti zachránil Langose, když popadl granát a pokusil se ho zahodit. Zbloudilá střela však granát zasáhla a připravila Torgasta o paži.

Langos odložil několik nedůležitých hlášení a pohlédl na své poručíky. Oba vzorně zasalutovali a postavili se do pozoru.

"Piscina IV je mnohem blíže, než se astropati domnívali. Za necelé dvě hodiny budeme poblíž planety. Připravte muže.

Hook i Torgast kývnuli a oba se ve stejnou chvíli přihlásili. Langos se usmál.

"Prosím pánové, mluvte.", vyzval Langos poručíky.

Hook a Torgast se podívali jeden druhému do očí. Byl to Torgast kdo ruku sklopil a nechal mluvit Hooka. Menší muž otočil hlavu ke kapitánovi a jeho chraptivý hlas promluvil, "Pane Piscina IV je důlní svět, který je pod ochranou Císařových nejlepších. Nechci znít jako pesimista, ale jak dopomůže naše malá vojenská síla k obratu v bitvě ? S kým vůbec bojujeme ?"

"Orkové Hooku, orkové.", řekl Langos prostě. Torgast zaklel. Hook zamrkal a kývnul. Dal tím najevo, že nemá pro tuto chvíli co říci a pokusí se vymyslet jak novinek co nejlépe využít.

"Kapitáne naše zásobování je mizerný. Chlapi z Munitoria nám nedodali dostatek munice ani granátů. Většina našich chlapů nemá ani granáty. Kdybychom se utkali v otevřeném boji s orky, byli bychom rozerváni na kusy. Sám víte, jaká jatka ty zatracené opice dokáží napáchat, když dostanou šanci.", řekl Torgast.

Langos jeho slova zvážil.

Orkové byli strašliví nepřátelé. Prakticky imunní vůdči bolesti, vybaveni těmi nejstrašlivějšími zbraněmi, se kterými se kapitán kdy setkal. Dokonce ani strašlivé boltery Císařových nejlepších v něm nevzbudili takový respekt jako orčí kulomety.

"Pošlu dnes žádost k důstojníkovi zásobování. Jsem si jist, že mi vyhoví.", řekl Langos s úsměvem a poručíci se s ním nepřeli. Všichni znali kapitána a věděli, že pokud někdo dokáže jejich rotě obstarat munici, je to on.

"Něco dalšího ?", zeptal se kapitán.

Hook se opět přihlásil. "Kapitáne, Piscina IV byla cílem orků, při třetí války o Armaggedon. Je možné, že by orkové usilovali o další Amraggedon ?"

Langos se zamyslel. Taková poznámka byla na místě, ovšem hledat v útocích orků jakkýkoliv smysl bylo prakticky nemožné. Tyto bestie útočili na cokoliv a kohokoliv, kdo se připletl do cesty jejich nekonečné kampani destrukce. Místo odpovědi prostě pokrčil rameny.

"Možná ano, možná ne Frede. Pokud se pokusí o další Armaggedon, zastavíme je nebo přitom zemřeme. Jak by po nás Císař žádal.", řekne Langos.

Hook opět jen krátce kývnul. Když už byl on a Torgast hotovi s otázkami, podal Langos každému z nich listinu.
"Zde jsou údaje, týkající se zařazení naší roty. Můžete oslavovat, opět půjdeme na zem společně s "Poslední barikádou" a "Lovci kacířů".

Poručíci zasténali. Torgast zašel dokonce tak daleko, až si promnul oči. Langos pokrčil rameny a usmál se.

"Řekněte mužům ať se připraví. Především varujte Kanka a Tewina. Nepotřebuju, aby se nám tu opakoval ten incident před dvěma měsíci. Stále ještě musím komisaře ujišťovat o jeho disciplíně a vzorném chování. Postarejte se o to., řekl kapitán a ukázal na dveře.

Poručíci kývnuli a odešli. Kapitán samotný položil pero a promnul si oči. Plukovník Blinhoffen dal jasný rozkaz k rozdělení rot a přestože Langos samotný z počátku nesouhlasil, musel se podřídit. Ovšem byl rozhodnut nenechat se zastínit. Ani sebe, ani své muže.

- Konec první části -
Deusn
 

Komentáře, názory, hodnocení

Poslední Ocelot - 17. srpna 2013 11:12
reaper8809.gif
Au... ten text vypadá jako by někdo vzal nějakou anglickou povídku a prohnal jí google translatorem; druhá varianta je, že autor textu neumí skloňovat slova.
 
Ireas - 17. srpna 2013 03:00
ireas7920.gif
Deusne jen takové moje osobní snad konstruktivné kritika. Zdá se mi to strašně šroubovité a umělé ... možná až se pořádně rozepíšeš bude to lepší ale zkus to psát víc z pohledu těch lidí ať to nevypadá jako obyčejný popis situace která se zrovna odehrává
 
Deusn - 11. srpna 2013 23:48
0a30478369c8ac3b57571fc6463.jpg
Převelice se omlouvám za gramatické chyby. Příště se polepším.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.060387134552002 sekund

na začátek stránky