Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Příběh tří bratrů Oblíbit

5541bc37edf6db4b5fd3a799b81c88327443.jpg

Autor: Arlog

Sekce: Povídka

Publikováno: 20. července 2013 19:30

Průměrné hodnocení: 5, hodnotilo 5 uživatelů [detaily]

 
Tento díl o Haradovi.
 
Haradův příběh nezačíná jako u Haraderona narozením, ale v den kdy se z něj měl stát rytíř.

,,Harade vstávej je čas aby nás pasovaly.“ Volal na Harada Haradien. Ano dneska nás mají pasovat. No možná opravdu byl dobrý nápad hlásit se do armády. Dneska konečně budeme povoláni bojovat proti drakům. Dveře otevřel panoš. ,,Dobrý den pane král chce, aby jste si to vzal na sebe.“ A přitom Haradovi podával brnění hodné rytíře. Harad se oblékl a vydal se do trůního sálu. Pišný že z něj do pár hodin bude rytíř. Bylo tam mnohem víc lidí než si myslel. Všichni byli pasováni. Když konečně došlo na Harada, vběhl do trůní místnosti rytíř a volal:,, Draci útočí letí i dračí královna.“ Ne proč zrovna když jsem byl povolán já. Vzal si svůj meč a šel pomoc při obraně města. Nad městem létalo možná sto nebo dvě stě draků. Rozhlédl se a uviděl věž, na které byla balista. Nikdo ji neobsluhoval, tak se vydal směrem k ní. Rozeběhl se, ale jeden drak si ho všiml. Nejprve po něm šlehal plameny. Pak se i proti Haradovy rozlétl a útočil z blízka. Harad na nic nečekal a vylezl na hradby. Snažil se přeskočit na okno věže. Jenže ten drak si stoupl před něj a vyšlehl plamen. Harad se ubránil štítem a běžel směrem k drakovi. Drak po něm kousl, ale Harad se vyhnul a zasadil drakovi ránu do krku. Drak se zapotácel. Harad toho využil a přeskočil do věže. Vlezl tam oknem. Drak se mezitím vzpamatoval a snažil se okno probourat. Harad běžel nahoru, kde si stoupl k balistě a vystřelil před sebe. Načasoval si to perfektně, protože tam zrovna lítal drak. Trefil ho do krku a draka to přišpendlilo ke skále. Najednou na něj promluvil ženský hlas. ,,Harade jsi velké riziko pro svět a proto tě budu muset zabít.“ Harad se otočil a za ním stála překrásná žena v brnění a křídly. Na hlavě měla korunu s drakem, co držel v puse rudý kámen. Na zádech měla meč, který si teď pomalu vytahovala. Harad co držel svůj meč v ruce uvědomil si, že je to dračí královna. Rozeběhl se s mečem v ruce a dračí královna natáhla ruku a Harada odmrštila. Harad se zvedl a zase běžel proti ní. Tentokrát mu to vykryla mečem a zabodla mu do břicha svoje drápy. Pak ho odhodila a začala dělat složité pohyby s rukama. Za ní se objevoval ohnivý drak. Harad se stěží zvedl, když do něj narazil obří drak. Vymrštil ho přes věž a Harad padal dolu. Najednou se okolo něj objevil černý dým a v něm dva tvorové. Byla to rasa, kterou neznal. Mluvili na něj. ,,Harade potřebujeme aby jsi přežil. Pád ti zbrzdíme a pak následuj Haraderona na jeho cestě. Nesmí o tobě vědět. Dovede tě do chrámu, ve kterém je meč. Pojmenuj ho Haradova čest a přijď za námi na sever.“ Harad dopadl na zem a omdlel. Když se probral byly draci pryč a nikdo nepřežil. Město bylo zničeno. Rozhodl se poslechnout hlasy a šel najít Haraderona.

Když našel Haraderona pronásledoval ho celých pět let. Došel do chrámu Ledového krále.

Chvíli čekal před chrámem, ale když Haraderon nevycházel, rozhodl se jít dovnitř. Uvnitř bylo mnoho zajímavých věcí, ale Harada lákal jen ten meč. Byl krásný a velmi ostrý. Když vyšel ven zaútočilo na něj pár vlků. Harad vzal meč do ruky a oni hned co ho zahlédli a utekly.

Harad se rozhodl vyjít na sever. Našel tam ty dva tvory, kteří mu předvedli jak ovládnout svět. Harad použil meč a před ním se objevyla obrovská armáda. Byli tam všichni, koho si můžete představit. Jediné co na nich bylo jiného bylo jen, že byly ledový. Ne z ledu, ale spíš polozmrzlí. Harad svou novou armádu poslal dobýt svět. Tvorové mu řekly že jsou dvojčata z jiného světa.

Jednou mu dvojčata poradily, aby šel s nimi. Došly k jednomu městu kde Harad vycítil Haraderona. Harad poručil : ,,Útok.“ Všechna monstra vyběhly. Dvojčata se rozhodly zabít Haraderona. Haraderon se bránil ze všech sil. Na dvojčata neplatili žádný kouzla. Ať řekl co řek vždycky se to od nich odrazilo. Pak zkusil Teleportovat je na sever. Okolo města utvořil štít, přes který nemohly jít stoupenci Harada. Harad došel ke štítu. Vzal meč a řekl: ,,Když chceš to město tak usilovně bránit umři si tu.“ Vzal meč a praštil s ním do štítu. Se štítem to nehnulo ale Haraderon zkameněl. Harad se pousmál a odešel pryč na sever. Jeho armáda se na jeho povel vrátila a čekala na odpor.

Jednoho opravdu sněžného dne se před branami jeho paláce objevil poslední odpor. Harad se pousmál a sedl si na trůn.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Arlog - 29. srpna 2013 17:06
5541bc37edf6db4b5fd3a799b81c88327443.jpg
Ceressiass - 29. srpna 2013 12:35
Začal jsem psát hned po prvním dílu, ale dlouho trvalo než to zveřejnili.
 
Ceressiass - 29. srpna 2013 12:35
look_and_she_her____by_thelastunicorn9938.jpg
Už jsem se bála, žes na Andor zanevřel a o dalším bratru se nikdy nedočteme! :)
 
Anuska4339697 - 27. srpna 2013 16:05
images2171.jpg
Hezké mohlo to bít do víc odstavců.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.057512044906616 sekund

na začátek stránky