Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Pojednání o Kráse- ŽenaOblíbit

werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg

Autor: Enderson

Sekce: Zamyšlení

Publikováno: 03. září 2013 16:14

Průměrné hodnocení: 9, hodnotilo 2 uživatelů [detaily]

 
Krátké zamyšlení na pokračování...
Omlouvám se předem za zaměření na cílovou skupinu a doufám že si z toho mladší uživatelé vezmou trochu víc než očekávám.


 
Úvodem:

Jednou jsem si prohlížel fotky jedné pohledné, moc pohledné slečny, živí se modelingem a fotografií má opravdu mnoho. Pohlednost řečené slečny bych mohl přirovnávat ke spoustě krásných věcí, ale uvědomil jsem si, že bych měl spíše přirovnávat krásu oněch věcí k její kráse. Dlouhou dobu jsem o tom přemýšlel, a když jsem se dal do psaní, měl jsem už hlavu plnou „krásných“ myšlenek.


Kapitola prvá - žena středem pozornosti

Dávno předtím než jsem o tom začal přemýšlet, si ukazoval na spoustu předmětů, míst a okamžiků jako na krásné, ale nyní se to změní. Už si nedokážu vzpomenout na místo, které bych mohl označit pouze za krásné. Vždy tu byla jiná slova vystihující krajinu mnohem lépe. Pochybuji o tom, že bych našel předmět, jaký bych teď dokázal označit jen za krásný. Pomalu, ale jistě se mi během přemýšlení o kráse, vžívalo přesvědčení o tom, že jediné co mohu označit pouze za krásné, je žena. Spousta lidí se mnou nyní nebude souhlasit, ale je tu i spousta lidí, která si plete krásu s dalšími pojmy. O těchto pojmech v následujících kapitolách a dílech pojednání.
Tedy… pokud se jedná o krásu je středem mé pozornosti žena. (Prosím vynechejme představu o přitažlivosti.) Kdybych se měl držet nejrozšířenějšího náboženství, tak mohu prohlásit, že vím, proč bůh stvořil ženu jako druhou. Žena se stala součástí života muže, aby ji muž mohl označit za nejkrásnější „dílo“ boha. Eva nebyla roztomilá ni ošklivá, nebyla zlá (od pohledu) ni sexy. Eva byla přesně taková jako slečna modelka. Na svůj věk dokonale ženská… Tak jako Adam Evě, tak i já nemohl vytknout nic. Vše na jejím těle, tváři, postoji… bylo přesně tak jak má být. A mé jediné slovo, které ji dokázalo dokonale vystihnout, bylo: Krásná.


Kapitola druhá - Sexy, roztomilá, něžná, nádherná…

Existuje obrovská spousta slov, která používáme jako synonyma pro „Krásná.“ Nyní už se bavím čistě o ženách a jim přisuzovaných slovech. Ano jistě, jsou ženy a dívky, které raději označíme slovem sexy, ale proč?
Podívejme se na slovo „sexy“… Toto slovo označuje co v dívce či ženě na první pohled vidíme. Já být ženou a někdo mi řekl, že jsem sexy, byl bych smutný a možná i uražený. Možná že ode mne to zní neuvěřitelně, ale není lepší být s krásnou ženou a ne se sexy ženou? Označení sexy přeci není na celý život… Tak proč… (?)
A co roztomilost? Ano, ano, roztomilost. Ptejme se sami sebe, která žena je roztomilá?
„Určitě to bude ta blondýnka, co chodí na FFko v tom super modrém cosplayi!“ Promiňte mi to pánové, já raději ženu důstojnou, která bude Krásná ať už má na sobě cokoli (nebo nic).
Mohli bychom si tu společně říct tisíce pojmů, některé zavrhnout, jiné podpořit a možná, že společně najdeme pojem hezčí než Krásná. Ale co z toho- žádné slovo nebude tak krásné jako Krásná.


Kapitola třetí - Krása, jenž není vidět

Vy, kteří jste uhodli, není třeba potlesku. Pro ostatní - Povaha. Povaha protějšku je jeden z nejdůležitějších faktorů jakéhokoli vztahu. Budu se stále držet své myšlenky na ženy. Mohu definovat naprosto přesně, jaká povaha ženy je nejlepší?
„Asi ne. Každý muž je jiný a hledá něco jiného.“ To ano, i tak si risknu tipnout přesně tu nejlepší povahu, protože jak se říká: „Risk je zisk.“
Nejlepší povaha ženy je Krásná povaha. Je to přesné? Ano i ne. Co na přesnosti záleží, když vám žena dokáže být nejlepší kamarádkou, když vám porozumí, když dokáže být dokonalou milenkou, úžasnou manželkou a skvělou matkou vašich potomků.
Takže… Krásná povaha ženy je definována: Vím co, ale nevím jak. Otázka „jak?“ je pro každého jiná.


Závěrem:

Doufám, že se nad krásou zamyslíte alespoň z části jako já, i když jsem z daleka nenapsal vše co mi víří hlavou. Protože krása není vždy stejná. Třeba příště napíšu i o kráse prožitku, či snad kráse krajiny…
Těším se na Vás u příštího pojednání…
 

Komentáře, názory, hodnocení

Sellena - 15. října 2013 23:38
juju9645.jpg
MMmmmm...

Zajímavé.
Odreagování, které pohladí duši ženy a muže donutí použít mozek ( :D ).
Živé, svižné, čtivé. Sice zhltnout to jedním dechem znamenalo zpětnou vazbu, tedy "vzít to ještě jednou", ale to neuškodilo.
Myšlenka je podle mého, jak už zaznělo, zajímavá - něčím "jiná". Možná bych, tedy já osobně, tomu věnovala trochu víc času. Pohrála si se slovy (až moc opakuješ spojky a stejná slova), dala tomu trochu rovinku a hlavě si to po sobě párkrát přečetla, jelikož tam máš hrubky převážně v čárkách, které mě teda hrozně točí (nic ve zlém) :D

Jinak číselně nehodnotím, ale za mě "Výborný" :) Nadchla jsem se pro to! :) Prosím si pokračování ! :) :* ^^
 
seifi - 22. září 2013 13:18
9py99tx6758.png
Clayman - 22. září 2013 11:39
Copak to není dobře? Při takovém tématu se mi takovýhle přístup zdá lepší/bezpečnější (:D) než konkrétní výčet.

Mi osobně se na tom hodně líbí ta část o přirovnávání jiných krás k té ženině, mi zní to tak krásně romanticky, až to člověku dává chuť to jít někam vyzkoušet :D
 
Kim-chan - 22. září 2013 12:57
tempsnip2469.png
Amalthea - 22. září 2013 09:43
Ne, to naštěstí ne :D Já ti ani nevím, vždycky, jak se začne pojednávat o kráse ženy, připadám si najednou škaredá :D
 
Clayman - 22. září 2013 11:39
opeth-the_roundhouse_tapes-frontal2231.jpg
Hodně mluvíš, ale nic jsi neřekl.
 
Amalthea - 22. září 2013 09:43
ffbb434eb0b8bffe0abb3e3ef5ea57657747.jpg
Konečně. Konečně! Já věděla, že jednou taky napíšeš něco o mně....:))

Nejvíce se mi líbí úvodní část. V druhé kapitole už mi to začíná přicházet takové zmatečné a už se to tak dobře nečte.

Al je to hezké zamyšlení : )) oceňuji, že se zamýšlíš nad takovými příjemným, odlehčeným tématem.


Kim-chan - 21. září 2013 20:12
Kim, jak je možné, že ti to strhalo sebevědomí? Ty jsi měla na FFku modrej cosplay?? : ))
 
Enderson - 21. září 2013 22:05
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Drag Oncave - 21. září 2013 21:29
Zamyslím se nad tím... :)
 
Drag Oncave - 21. září 2013 21:29
andorka2_06603.png
Enderson - 21. září 2013 20:57
Zamyšlení u kterého mají lidé čekat "na další díl" je zamyšlení na hovno. Omlouvám se za ostřejší slovo, ale ano. Protože pokud nemám nějaký uzavřený celek, zapomenu naprostou většinu obsahu, o dojmu z čtení ani nemluvím.
 
Hitomi - 21. září 2013 21:03
mal315776.jpg
Jak už napsal Drag, nečte se to špatně. Téma pro zamyšlení bylo též vybráno vhodně, ale pořád mi tam trochu něco chybí :) nejspíš nějaký hlubší vjem, náznak vyššího porozumění...ale předpokládám, že tohle k člověku přijde časem. Kdybych měla sama podobné téma zpracovat, pojala bych ho asi trochu odlišně, i když třeba před takovými 10 lety jsem nejspíš uvažovala spíš tímto způsobem. Číselně si hodnotit neodvažuji, ale určitě si tu ráda přečtu i nějaká další díla :)
 
Enderson - 21. září 2013 20:57
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Drag Oncave - 21. září 2013 19:14
V tom případě to splnilo účel "na pokračování"


Kim-chan - 21. září 2013 20:12
Příští díl už nebude tolik zaujatý na Vaší skupinu. :) Takže bude hodnotitelnější...
 
Kim-chan - 21. září 2013 20:12
tempsnip2469.png
Řekla bych, že je to pěkné, ale díky faktu, že mi to strhalo sebevědomí se mi to vůbec nelíbí :')) (Nic osobního, jinak je to dobře napsané.. Tedy slovně, obsahově to jako žena myslím nemůžu moc hodnotit :D)
 
Fistandantilus - 21. září 2013 20:11
fuck_y2031.jpg

Já jsem to přečetl tak, že jsem ani nevěděl, že jsem to vlastně četl. Což je dobré znamení a pravděpodobně to má něco společného s tou krásou "oné" ženy. Myslím, že existují i jiné hlubší a tajemnější krásy ženy, které si ženy nechávají pro sebe, ale to je právě na tom to nejzajímavější, zjistit co si vlastně myslí. Skrytá pravda, která je jen jedna. Ženy jsou jako Vesmír, téměř nekonečné a nevyzpytatelné zároveň. Největší potěšení se pak skrývá v tom je pomalými krůčky objevovat.
 
Drag Oncave - 21. září 2013 19:14
andorka2_06603.png
Překvapivě dobře se to čte, jen chybí nějaké ucelenější vyústění, ta úvaha k něčemu směřuje, ale vlastně tam pořádně nedojde.
Pak si také trochu sjednoť jazykové prostředky - když to celé napíšeš moderním, "civilním" jazkyme, "ni ni" tam děsivě bije do očí.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.08074688911438 sekund

na začátek stránky