Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Olověná včelka - II. kapitolaOblíbit

default.jpg

Autor: Starkok

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 30. října 2014 23:07

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
Druhá kapitola mého pokusu :) Budu rád za jakoukoliv kritiku :)
 

II.



,,Jak to, že vám utekl?!" řval vypasený šéf Milice v šedivé uniformě. Byl rudý vzteky a potil se jako prase. Stál za masivním stolem ve své kanceláři. Na šedivé stěně za jeho zády visela tmně modrá vlajka s rudým kosočtvercem uprostřed a nad ní obraz v honosném rámu, z nějž přísně shlížel Vůdce.
,,Měl jste k dispozici dvanáct členů milice, abyste chytil jednoho člověka. Tak co se do prdele stalo, že vám utekl?!"
Vždycky jsem toho povýšeneckého bastarda nesnášel. Ale je to můj nadřízený, šéf celé milice. Stačila by jediná špatně zvolená věta, jediný křivý pohled na něj a mohl bych za to zaplatit životem... V tom lepším případě. Suše jsem polkl.
,,Pane, proskočil oknem a utekl po požárním schodišti. Než jsme zabezpečili byt, byl pryč. Nemohl jsem ty chlapy okamžitě poslat za ním. Co kdyby to byla léčka? Zbytečně by zemřeli."
Zhluboka se nadechl. Zrudl ještě víc a otřel si šedivým kapesníkem své vysoké čelo. Začal mluvit pomalu a klidným hlasem. U někoho jiného, kdo má přirozené charisma, by to vypadalo velice děsivě. Ale u zakrmeného šéfa to působilo spíš komicky.
,,Chápu, že jste nechtěl riskovat životy milicionářů. To ale nic nemění na tom, že to byli postradatelní řadoví vojáci. Ten chlap, co vám utekl, může být nebezpečný pro celý Systém! A to ani nemluvím o tom, že to může být součást celé sítě jemu podobných!"
Poslední dvě věty přidušeně vyštěkl. Posadil se za svůj stůl a přísným pohledem si mě měřil.
,,Co ten druhý, ten co jse ho před třemi dny sbalili? Dostali jste z něj něco nového?"
,,Ne, pane. Nezná jméno, nezná adresu. Tvrdí, že si špatně pamatuje obličeje, takže nám nepomůže ani při sestavování portrétu," odpověděl jsem.
,,Jste si jistý, že mluvil pravdu?"
,,Ano, pane. Byl vyslýchán na detektoru lži. Nelhal nám v ničem."
,,Kde je teď?"
,,V cele na stanici Milice. Už jste se rozhodl, co s ním mám udělat?"
,,Pusťte ho a sledujte ho. A teď odsud vypadněte. A najděte toho chlapa!"
S odporem jsem srazil podpatky a zasalutoval. Odešel jsem z jeho kanceláře. I když mě neskutečně štve, má v jedné věci pravdu. Představuje-li ten chlap, co nám včera utekl, nebezpečí pro Systém, musí být za každou cenu dopaden a odstraněn.
Rychlým krokem jsem prošel chodbou do své kanceláře a zabouchl za sebou dveře. Posadil jsem se do křesla, zvedl telefon a vytočil zkratku, která má můj hovor přesměrovat k cíli. Po chvilce čekání se ve sluchátku ozval mužský hlas:
,,Štáb Milice, útvar dvacet tři. Čím posloužím, pane?"
Útvar dvacet tři byl zaměřen na vyhledávání a eliminaci nepřátel Systému.
Jakmile se vedoucí důstojník útvaru ohlásil, spustil jsem:
,,Propusťte toho chlapa, co jste ho před třemi dny skřípli, a sledujte ho. Jakékoliv podezřelé chování okamžitě hlaste. Do dvanácti hodin pozatýkejte a začněte vyslíchat lidi, kteří jsou, nebo někdy byli, v kontaktu se sledovaným a proveďte prohlídky jejich bytů. Zítra ráno chci mít na stole hlášení z prvních výslechů a prohlídek."
,,Provedu, pane!"
Zavěsil jsem.
 

Komentáře, názory, hodnocení

 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.073921918869019 sekund

na začátek stránky