Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

AsperOblíbit

1 (8)2992.jpg

Autor: Alfor

Sekce: Životopis

Publikováno: 04. dubna 2015 16:39

Průměrné hodnocení: 8, hodnotilo 2 uživatelů [detaily]

 
Místo stvůry bych raději volil slovo charakter, ale v tomhle případě se jedná skoro o jedno a to samé. Při psaní tohohle "životopisu", který mě v rychlosti napadl během zdlouhavé noční cesty autobusem, jsem s překvapením zjistil, že mě to docela i baví. Nechal jsem se sice inspirovat pár prvky (viz Černé město či Věž čarodějů), ale pokoušel jsem se to ne příliš proplétat a spíš tomu vytvářet něco nového.
 
Asper byl narozen ve třináctém roce vlády panovníka Rigora, devatenáctého dne Kosení, v rodině chudého kováře Sael, ve vesničce nesoucí jméno Gaura. V dětství vypomáhal otci v kovárně, má tedy mnohé kovářské znalosti a dovednosti a již od mala poznával sílu elementu Ohně. Lidmi označován za Zrůda z Gaury.

Ve dvaceti letech se u něho začaly projevovat magické schopnosti, rodiče mu tedy zaplatili výuku ve Věži čarodějů u jezera Inchis. Během učení bylo zjištěno, že Asper je obdařen mimořádným darem Zabuzení* a za pomoci náročných spirituálních rituálů dokáže neomezeně cestovat mnohými sférickými světy. Právě proto nad jeho učením dohlížel sám První čaroděj, nejpředstavenější z čarodějů. S jeho asistencí dokázali ovládnout nespočet démonických bytostí a využít je pro své výzkumné účely. Z dochovaných výpisků je mimo jiné patrné, že nejspíše chybělo málo a mohli mít na dosah samotnou podstatu Bytí*.

Asper však kromě spolupráce s prvním čarodějem byl vystaven též pozornosti mnoha démonů, kteří k němu promlouvali a snažili se ho ovlivnit, nejspíš během spánku. Není známo, jestli to začalo jeho studiem na Věži mágů, či jestli s ním začali komunikovat již v jeho domovině. Dlouhá léta démoni nahlodávali jeho ducha. Příliš dlouho mu podsouvali své vlastní ideje. Velmi důležitým okamžikem však byla jedna z mnohých Asperových cest do říše démonů. S Prvním čarodějem se společně dostali až do Černého města, v němž se střetli s vyšším démonem Pusta’wa. Tento boj se však nesetkal s přílišným úspěchem, neboť démon jim utekl. Od té doby Pusta’wa tajně sledoval Aspera během každého následujícího rituálu a vydání se do démonických sfér. Také s ním promlouval během spánku. Dlouhodobá pozornost a ovlivňování ostatních démonů, a také našeptávání Pusta’wy, nakonec vedlo k tomu, že mezi démonem a Asperem byla uzavřena dohoda. Přesně znění dohody není známo, leč v v souvislosti s následujícími událostmi je to zcela bezcenná informace. Démonova dohoda Aspera zcela změnila. Začal být paranoidní, postupem času přestával věřit i nejbližším. První čaroděj ve svých dochovaných spisech uvedl, že i společné sezení s ním byly jen horší a horší. Potají se oddával učení zakázané magii.

Událost přezdívaná jako Rakhtam, kterou všichni čarodějové uchovávají v paměti jako nejsmutnější den jejich spolku, byl pravděpodobně den vyvrcholení dohody démona Pusta’wa. Asper, od této doby znám jako Zrůda z Gaury, tento osudný den zavrhl Věž čarodějů. Není zcela jistě znám průběh této pohromy. Zcela určitě byl však sveden souboj mezi Prvním čarodějem, vyšším démonem Pusta’wa a Asperem. K tomuto magickému souboji se přidal také neznámý počet členů učitelského spolku a žáků. Proti společným silám Pusta’wa a nečekaně silnému Asperovi však neměli šanci. Množství prolité krve a magické energie umožnilo démonům mnoha řádů volný průchod do světa lidí, aby tak mohli dokonat ničivé dílo. Nikdo nebyl ušetřen. Kdo nestačil včas prchnout, tak posloužil jako oběť pro krvavé rituály.

Od té doby byla Asperova pravá ruka znetvořena (není známo zda vlivem magického souboje či nějakého rituálu). Její kůže získala nezdravě oranžovou barvu, je ztvrdlá a částečně šupinatá. Na konci prstů se rýsují drobné špičaté drápy. Prsty a dlaň je pokryta bledě oranžovou kapalinou, stékajíc z ní a spalujíc vše, čeho se jen dotkne.

*
Zobrazit SPOILER
 

Komentáře, názory, hodnocení

Alfor - 04. května 2015 08:53
1 (8)2992.jpg
El - 25. dubna 2015 17:17
Díky. Nad pokračováním si nejsem jistý, ale uvažoval jsem nad sepsáním a rozkouskováním příběhu podle tohoto životopisu. Pokud se do toho pustím a něco mě napadne, tak proč ne. :)
 
El - 25. dubna 2015 17:17
metrulyme41205144.jpg
Zajímavý životopis. Rád bych uvítal pokračování Asperova osudu :)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.061277866363525 sekund

na začátek stránky