Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Stín v horáchOblíbit

5541bc37edf6db4b5fd3a799b81c88327443.jpg

Autor: Arlog

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 03. listopadu 2015 20:38

Průměrné hodnocení: 5.7, hodnotilo 3 uživatelů [detaily]

 
Frenkie a jeho přátelé vyráží do horského hotelu daleko od civilizace. Hory jsou známý svou bohatou Faunou a Flórou, ale co když zvířata nejsou to jediný, co se v lesích schovává.
 
Frenkie se probudil. Celý rozlámaný se rozhlédl a chvíli mu trvalo, než si uvědomil, že sedí v autobusu. Vedle něj u okna seděla ještě dosud spící Ela, což byla Frenkieho velmi blízká kamarádka. Bohužel stále jen kamarádka. Přes uličku seděl jeho nejlepší kamarád Marik a vedle něho jeho nová holka Jess, se kterou se Frenkie ještě nestihl pořádně seznámit. Vlastně se o ní dozvěděl teprve před odjezdem. Marik také ještě spal. Vlastně ani nebylo divu, bylo teprve 5 hodin a dorazit měli až v 8. Za sebou uslyšel chrápání a proto se otočil. Byl to jeho druhý nejlepší kamarád Dave a vedle něho seděla jeho holka Ala. Nikdo nedokázal pochopit, jakto že s tím jeho chápáním vydržela celé tři roky. Vlastně by se dalo říct, že Dave je ten největší šťastlivec, jakého kdy poznal. Pak si všiml, že Ala nespí a proto si do ní rejpnul: ,,Hele Al, já myslel, že Davovo chrápání je pro tebe jak ukolébavka. " Jen se podivně zakřenila a zavřela oči. I Frenkie se otočil a pokusil se ještě usnout.

Konečně dorazily na místo. Hotel a okolí vypadaly překrásně. Frenkie a ostatní se hned podívali do svých pokojů. Uvnitř je ale čekal menší šok. Nebyla zde žádná elektrická zařízení a dokonce ani signál. To jim ale vůbec nevadilo a proč taky? Vždyť sem nejeli kvůli internetu a signálu. Pokoje si rozdělili po párech, takže Frenkie zůstal s Elou. Ač ji znal už opravdu dlouhou dobu, vždy se cítil je svůj, když s ní zůstal sám. K jeho štěstí se ve dveřích objevil majitel řekl: ,,Zdravím vás zde v mém skromném sídle a doufám, že se vám zde bude líbit. Snídaně se vždy podává od 7 do devíti, dnes výjimečně do desíti. Oběd se bude podávat vždy ve dvanáct a večeře po sedmé hodině večerní. Dále bych vám chtěl říct, že pokud budete chtít do okolí, držte se vždy na stezkách. Pokud se budete chtít jít koupat, nedaleko odtud je vodopád, voda je tam dost hluboká, takže se nemusíte bát seskoku. Také jsou zde kola na půjčení, když se vám nebude chtít jít pěšky. Zatím se s vámi loučím." otočil se a šel dál. Frenkie se ještě chvíli díval na dveře pohledem, jako by neprobral co mu právě muž řekl. Pak se otočil na Elu: ,,No jestli tohle říká v každém pokoji, tak to respekt " Ela se jen zasmála a odpověděla: ,, Z toho bych zešílela. Ale pokud jsem dobře pochopila, máme jít na snídani." Frenkie kyvnul a šel si odložit batoh. Na chvíli se podíval z okna k lesu a tam uviděl jakousi postavu. Zahlédl ji jen koutkem oka a proto se o to moc nezajímal.

Dopoledne proběhlo v pohodě, jelikož měli spoustu práce s vybalováním, nikam se nestihli podívat. Zato, ale odpoledne dostali všichni náladu zajít si k tomu vodopádů.

Po delší chůzi konečně došli k vodopádů. Sice ho nevěděli, ale slyšet byl dost. Pak ho i uviděli. Došli až na kraj a podívali se dolů. Bylo to opravdu vysoko. Snad takových 15 metrů. Marik na nic nečekal a bez jakéhokoliv zaváhání skočil dolů. To byla jedna z mnoha věcí, které na něm holky milovali. To jak byl odvážný. Ela také nebyla žádný zbabělec a chtěla to hned dokázat. Proto skočila hned za Marikem. Pak nás všechny zasáhl šok. Uslyšeli jsme výkřik. Byl to Elin výkřik. Podíval jsem se dolů a uviděl vodu, která už nebyla čirá, ale rudá. Ela se ocitla v nebezpečí a já bez jakéhokoliv zaváhání skočil za ní. Voda byla opravdu hluboká. Doplaval jsem až ke břehu, kde se válel Marik. Jeho noha byla celá od krve. Tekla mu stále víc a víc a já si musel roztáhnout triko, abych mu ránu zaškrtil. ,,Kde je Ela?" Zeptal jsem se hned. Nemohl se na slova, jen ukázal jedním směrem a já se tam podíval. To už se objevili i ostatní a hned se začali vyptávat, co se stalo a kde je Ela. Neodpověděl jsem a rozeběhl se směrem, kam ukázal Marik...
 

Komentáře, názory, hodnocení

 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.064752101898193 sekund

na začátek stránky