Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Steireni a magieOblíbit

the_joker6271.jpg

Autor: PrimaEN

Sekce: Nová rasa

Publikováno: 19. listopadu 2015 21:46

Průměrné hodnocení: 6.8, hodnotilo 4 uživatelů [detaily]

 
Poprvé sem se donutil sem něco poslat. Chtěl by sem s rasou steirenů pokračovat i dál, tak můžete napsat do komentářů, jestli si myslíte, že to je dobrý nápad nebo ne. A jestli budou gramatické chyby pište. Opravoval Torpe. :D
 
Když bůh Irdis tvořil steireny ,byl ve při s tím nejmocnějším čarodějem onoho světa i všech dob. Čaroděj se bohu vysmíval, protože bůh vědy a poznání nebyl s magickou mocí nijak poután, tudíž nemohl čaroděje potrestat za jeho opovážlivost. Irdis však byl stále bůh a i když svou mocí proti čaroději nic nezmohl, pořád měl vědomosti minulosti, současnosti i budoucnosti s jejíchž pomocí se rozhodl vytvořit steireny, kterým dal přirozenou lásku k vědomostem a schopnosti, které jim se získáváním a užíváním vědomostí měly pomoct. Též jim dal možnost žít na jakémkoli místě na světě bez ohledu na to, jestli je místo vhodné pro život nebo naopak životu nebezpečné. Protože Irdis věděl s naprostou jistotou, že je čaroděj nebude chtít nechat chodit jen ,tak po světě. Protože Irdis byl chytrý a moudrý, tak požádal boha Magie a nadpřirozena Estona o ochranu svých stvoření před magii. Jelikož byl Irdis moudrý a přesvědčivý podařilo se mu Estona přesvědčit, ale Eston taky nebyl žádný hlupák a zvolal "Dobrá pomohu ti Irdisi, ale upozorňuji tě, že už na věky budou steireni chránění před magii a to jak temnou a zkaženou, tak čistou a krásnou." Irdis moc dobře věděl, že tím Eston má namysli, že steirenům na rozdíl od jiných bytostí nebudou moct pomáhat ani bohové ani Irdis nebude moct pomoct svým vlastním stvořením. Ale Irdis byl zoufalý a proto i když nerad, souhlasil. Avšak před tím než Irdis steireny dokončil. Podíval se na zem a byl zhnusen když viděl stát onoho mága před Irdisovou svatyní a nejen, že se posmíval Irdisovým věřícím, ale dokonce hanobil i Irdise samotného a nabádal je, aby ho zradil a přešli. Tak než Eston dal ochranu na jeho bytosti ho Irdis zastavil a ve velkém vzteku vzal nenávist, která mu vládla v srdci proti magii a onomu mágovi a dal jí steirenům do duše hluboko, tak hluboko že tam nedosáhlo světlo ani tma, temnota ani dobro a ani ta nejmocnější magie ani ten nejmocnější bůh by jí nedokázal odstranit. Zasadil tam takovou nenávist vůči magii ,že většina steirenů zapřisáhlo celý svůj život boji proti magii.Tak Irdis konal a podařilo se mu to. Čaroděj Irdise moc prosil, ale Irdis byl neústupný. Čaroděj hledal, kde jen mohl, ale steireny nenašel . Pouze viděl, jak se mu jeho vlastní království rozpadá v rukou. Irdis viděl co učinil. Čaroděj se vzdal všeho, aby svou říši ochránil, ale marně .Steireni byli nemilosrdní. Irdis si uvědomil svou chybu a chtěl to napravit, ale nenávist byla moc hluboko i na něj. Tak dal steirenům možnost volby, jestli chtějí nenávidět a jak moc. Steireni si zvolili. Nechali čarodějovu říši a žili pokojně tam, kde je nikdo nenajde a čaroděj, už Irdise nikdy, nikde nehanobil ani se mu nesmál, protože poznal, že i ve vědění je síla.
 

Komentáře, názory, hodnocení

PrimaEN - 25. listopadu 2015 22:53
the_joker6271.jpg
Agrus - 25. listopadu 2015 22:15
Nuže dobrá dám na tvé rady. Rasu se rozvést chystám, tak doufám že i příště se od tebe dozvím nějaké rady.
 
Agrus - 25. listopadu 2015 22:15
lucifer8935.jpg
PrimaEN - 25. listopadu 2015 21:38
Jestli je tohle zatím všechno o té rase, rozpracuj si to, prodluž to.
Jak vznikl svět, jaký je pantheon bohů a jaké jsou mezi nimi vztahy, jak se lidi (bytosti) staví k těm bohům a jak se bohové staví k nim.
Pak třeba jak se čaroděj dostal k takové ohromné moci, jak se dozvěděl o tom projektu Vědátora. (V tomhle případě bych pozici boha degradoval na jiného čaroděje/vynálezce, protože jestli je čaroděj natolik "silný", aby se příčil bohu a ten s tím nemohl sám nic udělat...)

Jestli Irdis má v sobě i aspekt času, tedy ví o všem, co se stalo, co se děje a co se teprve stane, mohl některým věcem předejít (Terminátorovské zabití čaroděje/jeho matky, jiný vývoj té své rasy, zabudování pojistky aby tu nenávist vůči magii nemohl vštípit tak hluboko...)
Kam lákal čaroděj tu novou rasu aby zběhla?
Proč se čarodějovi rozpadalo království pod rukama? To měli jenom magické ("světelné") meče a projektily, že steireny nemohli zabít?
Z čeho jsou vlastně steireni stvoření? Z masa a kostí a nebo to jsou kamenní golemové?

Znovu radím: přečti si to, ať si to přečte i pár tvých dobrých známých, a všechny otázky, jaký by mohly vyvstat/jaký vyvstanou, zodpověz. Pak to teprve všechno začne dávat smysl.
Ano, bude to dlouhé jako týden před výplatou, ale pak bude to dávat smysl i nám, kteří do tvé hlavy nevidíme.
 
PrimaEN - 25. listopadu 2015 21:38
the_joker6271.jpg
Agrus - 25. listopadu 2015 20:35Zobrazit/Schovat reakci
Tak tady je té konstruktivní kritiky trochu víc, ale dějuji za ní. Vždyť z chyb se člověk učí. A k té rase. Nikdy sem o ní neslyšel a tohle měla být taková pohádka.
 
Agrus - 25. listopadu 2015 20:35
lucifer8935.jpg
Myslím, že k textu jako takovému tu bylo řečeno snad vše, ale stejně to zopakuju: pravopis, čárky, oslovení, struktura textu.

A teď k obsahu.
- Je to krátké. Na to, jaký příběh se tam odehrává, je to příliš strohé. Skoro jako bys vytahoval důležité body z mnohem delšího textu. + Nenavazuje (mi) to a hádám, že to je prvotina a nebo nejsi příliš vypsaný autor.

- Několik věcí (mi) nedává smysl - proč by arcimág kecal do něčeho bohovi (který nejspíš bude tvořit někde ve své dílničce, nebo na obláčku),
proč by bůh vědy a poznání nemohl mít magickou moc (přemisťování, telekineze) + třeba u Marvelu je magie většinou jenom prostě mnohem vyspělejší technologie,
bůh čaroděje mohl prostě proklít/seslat zkázu (kobylky, mor, prostě deset ran egyptských, nebo zmatení jazyků a pod.),
čaroděj taky potřebuje vědění ke kouzlení (aspoň ve světech, co znám, jsou bohové magie a vědění tak nějak spjatí, věda je omezená většinou na mechaniku a alchymii)

- Přijde mi, že jsem něco z toho už někde viděl (Rasa Baraka z Tera Online, jež si taky cení vědění), což samozřejmě nemám za zlé, něco už nevymyšleného se dnes hledá těžko. Taky mi to v některých ohledech připomínalo pohádku.

Za mě trošku silnější průměr.
 
PrimaEN - 24. listopadu 2015 21:29
the_joker6271.jpg
Lina - 24. listopadu 2015 21:15
Moc děkuji a taky se těším na ten tvůj. Věřím že bude skvělí.
 
Lina - 24. listopadu 2015 21:15
edopruh037115.png
PrimaEN - 24. listopadu 2015 20:43
Znovu som si to prešla áno, teraz som to tam našla :) Urobil by si to výraznejšie a celkovo by si dodal váhu tomu konfliktu, ak by si použil nejaký príklad. Napríklad ako sa Irdis o niečo pokúšal, pracoval na tom, piplal sa s tým a keď to dokončil, zistil, že Čarodej len luskol prstami a mal to tiež. Čitateľ by už nemal problém uveriť, že si naozaj idú po krku a panuje medzi nimi nenávisť.
Samozrejme, sú to len moje skromné rady od jedného človiečika s láskou k tvorbe druhému :) Tiež mám momentálne jeden svet vo výstavbe, takže plne rozumiem, čo to dá za námahu. Držím palce s projektom :)
 
PrimaEN - 24. listopadu 2015 20:43
the_joker6271.jpg
Lina - 24. listopadu 2015 19:05
Ten důvod tam je, ale zakombinoval jsem ho tam tak, že si ho všimnu snad jen já :) .....jde o to, že čaroděj se mu posmívá kvůli jeho moci, která nedokáže čaroděje přemoct i když je božská.

A ohledně reálií. Ty budu postupně doplňovat, jak budu rasu rozepisovat. Ale tohle je vlastně spíš jen taková legenda steirenů.

A k odstavcům nemám co dodat. Prostě tam chybí.
 
Lina - 24. listopadu 2015 19:05
edopruh037115.png
Čo sa obsahovej stránky týka, mám pocit že mi tam chýba nejaký dôvod, prečo je Čarodej a Irdis v konflikte. Možno ak by som poznala celé reálie tohto sveta, tak by mi to nebilo do očí. Inak je to fajn :)
Po gramatickej stránke ti môžem vytknúť len čiarky, občas ti tam nejaká ujde. Český pravopis nepoznám, takže do y/i sa montovať nebudem. :) Ďalšia vec, čo mi dosť vadila, je ten blok textu. Nepoužívaš odseky, pričom by to pomohlo sprehľadniť celé dielko.
Toľko k mojej kritike :)
 
PrimaEN - 24. listopadu 2015 18:18
the_joker6271.jpg
Nenia - 24. listopadu 2015 17:58
Děkuji za trochu konstruktivní kritiky.
 
Nenia - 24. listopadu 2015 17:58
untitled_by_shilin2957.jpg
Irdis... Irdis... Zní mi to jako poučka ze školy. Všude jen tohle oslovení, skoro v každé větě. Právě to mě rozčiluje. Přidám k tomu i přehnaně dlouhá souvětí. Dala by se rozdělit a text by byl čitelnější i záživnější pro čtenáře.

"Tak Irdis konal a podařilo se mu to. Čaroděj Irdise moc prosil, ale Irdis byl neústupný."
Radši bych jej viděla v této formě:
"Tak Irdis konal a podařilo se mu to. Čaroděj jej moc prosil, ale on byl neústupný." (čtenář není blbý a ví, o kom se pořád mluví)

Gramatika jinak docela Ok.
 
PrimaEN - 24. listopadu 2015 17:14
the_joker6271.jpg
Syntepthsia - 24. listopadu 2015 13:48
Děkuji .... moc si toho vážím..
 
PrimaEN - 24. listopadu 2015 17:12
the_joker6271.jpg
Torpe - 24. listopadu 2015 14:41
Děkuji a můžeš to říct klidně ještě několikrát.. já to nějak zvládnu :)
 
Torpe - 24. listopadu 2015 14:41
img_20170109_2030123851.jpg
Řekl jsem to již jednou a říkám to znova. je to opravdu skvělé :)
 
Syntepthsia - 24. listopadu 2015 13:48
agony19399770.jpg
Takže, Ťa zdravím PrimaEM, nie neboj sa :D Gramatické chyby tam niesu :D A text v pohode ale dávam ti 8 bodov.. :) Len tak ďalej..
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.072241067886353 sekund

na začátek stránky