Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

RECENZE:Fantastická zvířata a kde je najítOblíbit

200108112150-thugl8158.jpg

Autor: BobyBond

Sekce: Recenze

Publikováno: 23. listopadu 2016 15:17

Průměrné hodnocení: 8, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 
Recenze filmu Fantastická zvířata a kde je najít.
 
Fantastická zvířata a kde je najít
Aneb nový příběh ze světa Harryho Pottera


Hned na úvod k vám budu upřímný. Tomuto filmu jsem dával opravdu malou šanci a sám jsem ho očekával jako příběh velice podobný svému předchůdci Harrymu Potterovi. Ovšem celosvětově úspěšná spisovatelka J.K. Rowlingová mě přesvědčila o tom , že ještě není za ,,zenitem" a má stále mnoho nápadů na nový originální příběh….

Obsazení

V příběhu se setkáváme s čtveřicí hlavních postav. Tou nejhlavnější je Newt (v češtině:Mlok) Scamander v podání fantastického Eddie Redmayne . Pak jsou tu legrační mudla(v americe označován jako nečar) jménem Jacob Kowalski, jehož ztvárňuje americký komik Dan Fogler , Katherine Waterston jako bývalá bystrozorka Purpentina Goldstein a nakonec do naší čtyřky chybí už jen Alison Sudol představujicí postavu Queenie Goldstein. Co se týče ostatních herců můžete zde vidět například Collina Farella nebo Jona Voighta.Jinak herecké výkony mi přišli vysoce nadprůměrné a samotné postavy na člověka působily velice sympaticky.

Režie

Režisérem filmu je David Yates a svou roli zvládá velice dobře. Film je plný skvělých efektů a samotná režie filmu je výborná. Co se týče ,,fantastických" zvířat a jiných ,,kouzelných" stvoření musím říct , že jsou také skvěle vytvořeny.

Děj

Děj filmu je zasazen padesát let předtím než se narodí mladý kluk známý jako Harry Potter. Příběh se odehrává v USA a J.K. Rowlingová nám opět ukazuje jak pestrý dokáže být její svět. Samotný film je plný zajímavých, nových nápadů u kterých je jediná škoda , že nebyli více rozvedeny. Ovšem je pravda ,že tímto filmem teprve začíná nová pětidílná série ,takže se máme nejspíše v budoucnu na co těšit. Myslím si ,že je zbytečné zacházet do podrobností o čem příběh je. Dle mého názoru stačí pouze říct , že
jednoho krásného dne do New Yorku přicestuje mladý kouzelník Mlok Scamander s kufříkem plným rozmanitých ,,fantastických" zvířat. Tento kouzelník doplouvá do Ameriky v době kdy se na celém světě dějí nebezpečně věci a to ,že má v kufru ,,pár" zvířat nahrává bezpochyby novému dobrodružství…..
Nyní o hodnocení děje. Samotný nápad filmu je zajímavý a originální, ale bohužel ho tu a tam sráží nějaká díra v ději či nějaká situace nebo místo, které už jsme viděli v jiných filmech. Nutno ale říct ,že děj i přesto stál za to .

Doporučení,Hodnocení

Film mě velice mile překvapil a navzdory mým obavám naplnil očekávání. Nápad filmu byl originální a myslím si ,že samotný děj byl také až na drobnosti v pořádku. Jinak Režie a herci byli výborní a jediné co pokulhávalo byla hudba. I když samotná hudba byla dobrá tak filmu chyběla jasná hlavní ,,znělka". Musím také říct ,že filmu hodně přidával humor , který hravě doplnil místa občas pokulhávajicího děje.
Podtrženo, sečteno bych tak film chtěl doporučit především fanouškům Harry Pottera ,které film určitě nezklame a budou se těšit na pokračování. No a podle mého názoru si v něm běžný divák najde určitě taky své i kdyby to měl být jen humor a výborná režie.


Můj názor


Jako fanoušek Harryho Pottera jsem byl nadšený a těším se na pokračování…

Zajímavosti

Velikou zajímavostí je ,že sám režisér filmu David Yates prozradil účast postavy Albuse Brumbála v nadcházejicím pokračování. O obsazení této postavy se ale stále spekuluje.

Základní informace


Fantasy-USA/VB,2016
Délka filmu:132 minut
Režie:David Yates
Scénář:J.K.Rowlingová
Hrají: Eddie Redmayne …

Hodnocení

Moje: 8,8/10

Scénář: 8/10
Režie: 10/10
Herci: 10/10
Hudba: 6/10
Originalita: 10/10

ČSFD: 80%
IMDb: 8/10


Autor: Robert Šustr
 

Komentáře, názory, hodnocení

zvol32 - 07. prosince 2016 20:01
hahahaha5360.gif
Melory - 06. prosince 2016 17:55
Já myslím že to bylo v rozporu s příběhem
 
Melory - 06. prosince 2016 17:55
29219c58048189c4f4069f9249f0051f7036576.jpg
I když dávám osmičku, film bych hodnotila na plný počet. Jak je řečeno v příspěvky od Šustra, film velice překvapil a já jsem po jeho premiéře nelitovala svých rok šetřených volných lístků.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.062139987945557 sekund

na začátek stránky