Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Virtuální město - ArénaOblíbit

esk22836.jpg

Autor: Eskel

Sekce: Nápad

Publikováno: 23. března 2004 20:48

Průměrné hodnocení: 9.5, hodnotilo 2 uživatelů [detaily]

 
Když už jsou zde nastíněné takové detaily jako - vláda(rada), hostinec, obchod... proč rovnou ze souboru těchto sekcí nevytvořit hlavní město? Dobrodruzi by začínali zde a na dobrodružství by se vypravovali pryč... pak by se jim tyto možnosti znepřístupnili. (je přece logické že si nemůžete nakoupit uprostřed jeskyně)
Pokud by byla postava na cestě (přihlášená v dobrodružství), PJ by je přepnul do módu "mimo město"... zase by se jim otevřela možnost lovu. Pokud by vstoupili do dungeonu, PJ by jim jiným módem lov zatrhnul. Pro logičnost je to myslím nezbytné. Více v samotném článku...
 
Především by se tímto mohla otevřít možnost nějakého civilního povolání. (v rámci možností) Hráč by si mohl např. otevřít obchod, dělat bodyguarda, hostinského, léčitele, nájemného vraha, nebo třeba vojáka z povolání. (možnosti jsou velké... u vojáka by mohl postup na vyšší level znamenat profesní postup a získal by na starost větší skupinu vojáků <buď reálných nebo jen statisticky vygenerovaných = hromádku čísel.> Souboje skupin je jednotným vedením by mohli být skutečně zajímavé)

Třeba jen na čas, ale mezi dobrodružstvími by se tak dalo solidně vydělat...

Tohle už je trošičku utopie, ale při postupném rozšiřování možností by se tohoto stavu mohlo dosáhnout...

Jeden zcela reálný nápad (myslím srovnatelný s lovením a hostincem) je institut prozaicky nazvaný "Aréna".
Uzavřená hra pro daný počet hráčů a neomezený počet diváků. Musela by mít vlastního PJ. ( že by Ami? :P )
Boje na život a na smrt i "jen" do bezvědomí... To nabízí možnost solidního výdělku pro postavy všech levelů a místo pro organizované potyčky.
by byl založen především na sázkách diváků... celý kolotoč peněz by se mohl insirovat skutečnými praktikami takovýchto podniků.
Při nedostatku protivníků by mohl být k dispozici souboj s nějakými generovanými protivníky... zvířaty, anonymními gladiátory atd.

Navíc Andorská rada by mohla hru ještě více motivovat různými speciálními odměnami a dalšími vychytávkami.
(případně i rozhodovat o životě a smrti na způsob Caesara :) )

Nabízí se tím i možnost Gladiátora z povolání... na stálý úvazek, přičemž by měl zaručen život při prohře... avšak léčení by si musel platit ze svého žoldu.

Možnosti jsou omezené jen naší fantazií... (a možnostmi internetu)
Bude to sice trochu běh na dlouhou tra», ale časem by mohli ostatní servery jen tiše závidět...
 

Komentáře, názory, hodnocení

Eskel - datum neznámé
esk22836.jpg
To do toho samozřejmě patří taky...
 
Ortex - datum neznámé
moje4498.jpg
Eskel:
Ale to jádro bude poněkud velmii složité, já se nevyznám v php ani, jíných, takže to je na vás. Ale přeji hodně zdaru.

Jo při vytváření toho jádra by se mělo myslet i naostatní věci, aby tam ty peníze taky proudili. Sice zatím nazmar, ale už se stím bude počítat v celém systému a po čase se to může přidat. Co myslíš.
 
Eskel - datum neznámé
esk22836.jpg
No vida... to je přesně ono. Chce to vytvořit kulisu neomezených možností, na čemž staví DRD live... A ano, i omezení jsou součástí systému, jen bude důležité je dobře promyslet. Co do ilegality arény si ještě nejsem úplně jistý... ale je to jedna z možností.
Teoreticky by mohla být jedna nahoře, taková oficiální, podporovaná a se zavedenými striktními pravidly. Aréna kde by byl boj na život a na smrt zakázán.
Pod zemí, nejlépe přímo pod ní by ale byla taková menčí, tajná, jen pro pozvané (stálé) hosty - například z důležitých kruhů, boháče atd.
Tam by pravidla neexistovala, smrt by byla podmínkou vítěztví a samotné zápasení by bylo rizikem i z hlediska právního. (Což je ale oproti riziku smrti v samotné aréně celkem směšné)... nevím, jsou to detaily a tím bych se zabýval až nakonec.
Nejdřív je nutné vytvořit "jádro" a pak až "instituce".
 
Fistandantilus - datum neznámé
fuck_y2031.jpg
Ortex, hezká připomínka (hlavně se mi líbila tvá pasáž o spřádání plánu na osvobození členů - to je opravdu silné sousto) Vesměs máš pravdu, souhlasím s tebou. I omezení by se mohla klást, také pravda. Např. takové kohoutí zápasy nebo jiné zápasy, kdy si zásí na výsledek (prohru, či vítězství) řádové obecenstvo by mohlo být částečně omezeno andorskými vyhláškami či úpravami některých zákonů. To je ovšem jen ta "část" která by se dotvářela do krásného pozadí celé hry na Andoru. Čím víc takových spestření tady bude, tím víc se bude uživatel zdát nespoutanější a tím víc se možná zapojí co celkového dění na Andoru. A tím vlastně pomůže vystavět jeho úroveň. Určitě by ale nesmělo být něco ve stylu já půjdu všude a kamkoli se mi zachce. To by pak postrádalo logiku a jakékoliv motivátory.

F.
 
Ortex - datum neznámé
moje4498.jpg
Čtu a říkám skvělé.

Mám ale trošičku jinou vizi co se týče regulérnosti zápasů. Hráči, kteří by chtěli vstoupit do arény, by měli vzít v potz to, že aréna je Andorskou vládou oficiálně zakázaná. Ovšem jelikož a z arény proudí dostatek peněz k uspokojení několika málo ůředníků(nebo» každý je podplatitelnýž, záleží jenom kolik) je jednoduché.

Taky se občas může stát, že do arény vstoupí ozbrojené síli Andoru a pozatýkat všechny. Nabízí se potom možnosti jeskyní. Nebo je prostě ovlečou na vzdálené místo a tam nehlučně popraví, ovšem mezitím může nějaký zlodějský cech spřádat plány na vysvobození nějakého člena.

Dobrodruzi by ěli brát v potaz nebespečnost arény a její rizika, neměl by se stát pouhou baštou stálých čelnů, kteří bojují pořád akorát v aréně a postupují na vyšší úrovně. Tím si potom postupně zajistí členství v radě a jiných věcech, dostane se do nepřístupných částí.

Nebo, že každá postava má pouze omezený limit mezi dobrodružstvími,kolikrát může vstoupit do arény.

Potom samotné sázky, musel b být nejspíš nějaký hhlavní PJ arény, určoval by poměry sázek atd. Nebude to přece vždy vsadím 1zl. a vyhraju 2zl. Musí se odvíjet podle síli a proslulosti soupeřů.

Toto je taková malá moje připomínka. Další nápady jestli budou pošlu.
 
Eskel - datum neznámé
esk22836.jpg
:))))))))) no vida... to je úroda nápadů. Teď ještě sklidit.
Teprve když se tohle všechno prováže tak může vzniknout skutečně všestraný svět. K tomu by bylo dobré se propracovat. Cokoliv menšího je jen plochá napodobenina reality - my potřebujeme vlastní a celou. :)
 
Fistandantilus - datum neznámé
fuck_y2031.jpg
Tvé poslední odvážné myšlenky mě úplně pobláznily Hlandare, myslím, že jsme ze stejné krve. Co se týče zlodějských cechů a potažmo mé tajné myšlenky pro Andor (Bratrstva) nebo Sekty, jak chcete a těmi kontakty na Andorskou radu. To zní přímo mýticky. Přesně o toto bych se chtěl pokusit právě tady. Co jiného může zvednout ze židlí toliko co spiklenecké cechy či kruhy mágů zasedajících např. pouze v devíti ? To je to pravé koření a myslím, že to je ta správná cesta, kterou by se DrD na netu mělo ubírat. Zatím se o to však pokusili jen někteří ... a ta většina zbloudila do bažin z kterých není návratu ...

Let the sicco rulez foreva´... (sicco - má nejoblíbenější postava v DrD) ...

F
 
Hlander - datum neznámé
ikonka7636.jpg
Obtížné to je, ale nikoli neuskutečnitelné - po částech.

Civilní povolání i možnost přivydělat si znamenají určitě zpestření a bral bych to.

Aréna zní lákavě, ale nevím, nevím. Momentálně si nedovedu představit, jak by to mohlo fungovat.

Myšlenka několika institucí je výtečná, zvláš» pokud by vše nebylo přístupné už od začátku. Lepší motivaci si snad ani neumím představit. Jen aby to nesvádělo ke krátkým nevýznamným dobrodružstvím, aby se postava získala zkušenost a mohla třeba do předsálí Temné věže, nebo já nevím kam.

Jednou by snad mohl vzniknout i tajný zlodějský cech, kam by se nový zloděj dostal jen na doporučení stávajícího člena. V čele by stál třeba nějaký mocný sicco,který by měl tajné vazby na Andorskou radu :-)) Ne, to už se nechávám moc unést.

A co takhle možnost koupit dům pro postavy. Nebo palác záleží na tom, jak je postava bohatá. Po několika letech dobrodružství ušetří na menší palác, apod.
Mít adresu své postavy by nebylo marné. Klidně by se sem mohl přestěhovat můj kouzelník Amizar, který teď usilovně přemýšlí v jedné jeskyni na Abarinu.
Mohl by uspořádat ples na svém sídle a pozvat tam postavy, se kterými zažil spoustu dobrého i zlého. Hned je na světě neotřelá jeskyně s originální zápletkou.

Ale zpět k věci. Fistandantilus má pravdu. Je potřeba začít od malých krůčků, abychom jednou mohli udělat velký skok.
 
Eskel - datum neznámé
esk22836.jpg
Ano, obtížnost celé věci je prakticky nepopsatelná... ale způsobem postupného rozšiřování by to snad šlo... musí se jenom počítat dopředu, například při vytvářerní zbraňového systému. Ten bych věděl poměrně přesně jak udělat... (má to dost společného s procenty)
 
Fistandantilus - datum neznámé
fuck_y2031.jpg
Rozhodně zajímavé nápady, koncepce města je velmi pozitivní, avšak práci se nevyhneme. Nevím zda-li tento článek nevyšel příliš brzo na to, aby mohl být nyní plně realizován.

Ze všeho nejdříve bych se zaměřil na komodity (tj. různé věci zbraně, vybavení, zbroje) a až ty by byly dobře (kompletně zpracovány) posunul bych se o stupínek výš a začal bych dělat hostinec, jakmile by byl hotový hostinec, mohla by se dělat universita, jakmile bude např. universita nebo něco jiného, např. stáje, může se dělat třeba nevěstinec (různé módy) ale jen ty perspektivní (např. věž magie by taky nebyla špatná a mohli by tam chodit kouzelníci jen od jisté úrovně např. 6 - ale museli by se tady skutečně vypracovat a to by je vlastně i motivovalo, čím víc by hráli tím víc by třeba měli zkušeností a tím dřív by měli přístup do zakázaných oblastí Andorského města.

Až by tyto všechny instituce (Inc.) byly hotovy, mohlo by se přistoupit k celkovému obrazu města. Tj. někdy v daleké budoucnosti by se to dalo i zmapovat. Já sám mám s podobnými věcmi dost zkušeností takže vím, že někdy je to velmi obtížné, obšírné a hlavně - namáhavé a titěrné. Nikdy se nezavděčíte všem. Ale jde to udělat. To vím jistě. No takže to by bylo asi celkové hodnocení tohoto článku. Co se týče souboje gladiátorů v aréně apod. no nevím, jednou už to tady bylo a mám k tomu takový vztah - že by se to dalo nazvat zdvořilým odstupem ... totiž, kdyby vlastně něco takového tady existovalo už by to byl takový ohromný rozměr, že by se to dalo např. srovnat s touto stránkou: http://www.romanarena.com (a řeknu vám, chvíli jsem to tam hrál, je to opravdu dobré, avšak jsou v tom příliš velké nároky nároky na to, aby to bylo všechno promyšlené do detailu a navíc spojené s komoditami a Inc. a jejich cenami.

Zatím vše ...
 
Hlander - datum neznámé
ikonka7636.jpg
Já osobně jsem podobným nápadům otevřený a většinou až nekriticky nadšený možnostmi, které přinášejí.

Jak se tu stává módou (viz obecná diskuze), i já napíšu, že to zapadá do mého konceptu Andorského světa :-) Myšlenky na něj mě zatím nepřešly, jen se snažím ho vyyslet tak, aby s tím bylo co nejmíň práce pro server i Amiho. A tohle hlavní město tam opravdu zapadá.

Ještě přidám daší komentář, ale později, teď nemám moc času.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.060932874679565 sekund

na začátek stránky