Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Zase v strehuOblíbit

tn-20101104002602-28d0299f9059.jpg

Autor: cehlo

Sekce: Povídka

Publikováno: 16. listopadu 2007 14:56

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
Toto je jeden upravený úrivok s mojej knihy. No hadam sa vám bude páačiť a ospravedlnujem sa za gramatické chyby ale sem slovák.
dik
 


Mesiac aj s nocou odišiel a do noci pribehlo slnko ktorého lúče sa prebili aj cez okná Galfarodovho domu.
Galfarod sa pomrvil a niečo si zo spánku zamrmlal. Všade ticho, v elfských nadherných lesoch je ticho, ktoré vonia prázdnotou.
Galfarod sa posadil, lebo bol už celkom dosť prebudený a prispal si.
Slnko už bolo vysoko a nikto ho nebudil. Postavil sa a vybehol zo svojej izby. Všetko nasvedčovalo tomu, že mešká. Vošiel do haly a uistil sa, že jeho drakovi Skyvovi sa nič nestalo.
Uškrnul sa a chvíľu stál, nevedomky rozmýšľajúc o Leile.
Nádhernej elfke, ktorú včera stretol pri potulkách po Wazilone. Jej krásne oči a vlasy ho očarili a nemohol na ňu zabudúť. Všetko nasvedčovalo tomu že sa zaľúbil. Ale jeho láska bude zmarená, lebo elf a človek nemôžu byť spolu.
Unavene si vzdychol a poobliekal si svoju cvičebnú tuniku a pripásal si meč. Trošku sa mu zdal ľahší a chýbala mu váha normálneho, ľudsky vytvorenéo meča.
Vybehol dolu k dverám a pustil sa dolu schodmi. Hned ako otvoril dvere zakopol o misu s jedlom a celú ju prevrhol.
Z odporom sa na ňu pozrel, ale aj tak to pozbieral a pár bobúľ si strčil do úst.
Vyšiel zo svojho mini domčeku a utekal na cvičisko. Tam zase skríži meč so svojím elfským priateľom, ktorý si z neho neprestajne robí srandu.
Došiel na chvičisko. U hlavnej brány stál už elf Nifrial aj so svojím mečom. Kývnutím hlavy ho pozdravil a vošiel za Galfarodom do haly. Okrem Nifriala tam boli ešte ôsmi elfovia ktorý sa zdokonaľovali v boji. Všetci odstúpili na strany a uvolnili priestor dvom duelantom.
Nifrial sa postavil do stredu cvičiska a pohŕdavo sa uškrnul. Galfarod by na tento úsmev nereagoval, ale zdal sa mu niečim iný. Takého Nifriala ešte nepoznal. V tom úsmeve bolo cítiť pohŕdanie a výsmech.
Obidvaja otupili svoje meče a zaujali obranné postoje. Začali okolo seba krúžiť a hľadať niaku výhodu, ktorá by toho druhého dohnala k prehre. Galfaroda niečo začalo páliť na stehne a tak sa na svoje stehno pozrel, ale to bola chyba.
Nifrial výhodu využil a rýchlo zautočil. Galfarod chytil svoj meč do oboch rúk a úder len tak tak odrazil. Spravil pár krokov vzad a pripravil sa na ďalšie údery. Meč si prehodil do pravej ruky a spravil výpad. Elf ho odrazil a zautočil v zložitej kombinácii úderov.
Galfarod si myslel že to skončilo, ale posledný uder nevykryl a meč mu odletel z ruky.
Meč sa v letku zastavil a namieril sa na Galfaroda. Tesne pred ním sa stočil na Nifriala ktorý ho s úškrom chytil do ruky.
"Si ešte moc mladý musíš sa poučiť. Ale jedno je jasné. PREHRAL SI!!!", Nifrial sa začal hrdelne smiať od toho, že zase vyhral. V okamžiku prestal a otupil obidva meče. Usmial sa a nasmeroval ich na Galfaroda.
Galfarod rýchlo začal rozmýšlať. Niečo tu nehrá . V sále je 9 elfov. Ano to je ono deväť. Až vtedy si uvedomil čo sa stalo . "Deveť Gazimetov". Spravil jediné čo v okamiho spraviť mohol. Použil kúzlo.
"Batlek Eiran Duk Sairon!" Nifriala to odhodilo a Galfard sa postavil. V rukách držal 5 metrov dlhý ohnivý meč. Po jeho čepeli sa rozlievali červené plamene.
Napraihol a zasiahol Nifriala . Jeho meč mu vypadol z ruky. Galfarod ho v letku chytil a ohnivý meč zrušil.
Ked sa chytil svojho meča stalo sa to čoho sa najviac obával. Okolo už nestálo deväť elfov ale deväť mužov v čiernom. Gazimetských jazdcov. Najobávanejšie bytosti v krajine.
So svojimi mečm utrpenia sa blížil vedľa seba k Galfarodovi.
Galfarod pred seba výhražne vystrčil meč a začal cúvať k stene. Po chvíli narazil na hrubý okraj steny, ktorý ho zastavil.
Deveäť jazdcov uzavrelo východ z rohovej steny a meče vystrčili pred seba ako Galfarod.
"Jazdec vzdaj sa . Neporazíš temnotu."
"Nikdy sa nevzdám."
"Tak zomrieš."
Jazdci sa začali na tesnejšie pritahovať k nemu.
Horučkovito premýšlal a už mal ako taký plán.
Všetky meče sa zrazu nanho vrhli a on už čas nemal. Vystčil meč a tým všetky meče spojil a vykríkol :"Batlek Transfore Airon. Defce Flektor Otan Etlok. Defce Kalan Metlok!"
Po tomto dlhom zariekavaní sa stalo niekoľko vecí. Ked povedal prvú vetu tak sa všetky meče okrem jeho premenili na piesok a padli na zem.
Po druhej vete sa rozbehol po pri stene a jeho magický obraz ktorý mal jazdcov zmiasť išiel po druhej stene. Ked bol pri jazdcovi, vyriekol tretiu vetu a Jazdca, ktorý sál pri stene to odhodilo.
Mal málo času, ale stihol tadiaľ prebehnúť. Sekol na stranu a vybehol z rohu. Neotáčal sa rovno sa rozbehol k bráne.
Ale nepodarilo sa. Tesne pred tým ako došiel k bráne, brána sa zatvorila a hrubo uzamkla. Zostal na to sám.
Chvíľu hľadel na svoju poslednú šancu prežiť, ale nevahal a otočil sa. No v tom tesne prinom prešiel šíp. Odral mu kožu na ramene a neuveritelne ho to začalo štípať. šíp preletel dalej a zapichol sa do zdi. ,, Defce Relik Etlok“ dalšie šípy sa odrazili a nasmerovali na ich majiteľov.
Galfarod začal hľadať východ a aj ho našiel. Tesne za jazdcami bolo malé okienko, cez ktoré dnu prichádzalo slnko. Chvíľu naň hľadel, keď v tom cez okno niekto vletel ako šíp. Tesne pred Galfarodom padlo na zem a vystrčilo meče proti jazdcom.
Galdarod si uvedomil kto to je. "Leila!"
No stalo sa to najhoršie, čo sa mohlo. Galfarod upadol hneď nato do bezvedomia, lebo ten šíp ktorý, ho zasiahol začal učinkovať. Bol otrávený.
Galfarod chvíľu stál a potom sa jeho pohľad preniesol na strop a jeho mysel obtočila tma....
 

Komentáře, názory, hodnocení

Fry - 29. listopadu 2007 18:08
frynovy23924.png
Ach, bezverci, neznalý súbojov v japonských anime filmoch. 5 metrový meč je nutný základ! Pokiaľ sa teda nepoužíva v miestnosti... tam je je veľmi výhodný skvostný krátky meč... alebo jednoručná sekera...
 
PsychoP - 28. listopadu 2007 16:25
falling8927.jpg
Imric - 28.Listopadu 2007 16:23
Počkej... tohle zní jako dokonalé útočné vyvolávací kouzlo, jdu si ho co nejrychleji zapsat do spellbooku ;o)
 
Imric - 28. listopadu 2007 16:23
oko2076.jpg
psychop - 27.Listopadu 2007 16:13
:D, popřípadě se pětimetrový meč zjeví nad padouchovou hlavou a vlastní vahou mu při pádu rozdrtí jeho temnou lebznu
 
PsychoP - 27. listopadu 2007 16:13
falling8927.jpg
Kdybych si měl představit tu scénu s pětimetrovým mečem, viděl bych to zhruba následovně...

Jeden elf(který vlastně není elf, ale lidský jezdec temnot) stojí nad druhým elfem(který je hlavním hrdinou). Hlavní hrdina zamumlá kouzlo, které jeho protivníka odhodí stranou, hrdina se postaví a do ruky mu vklouzne ohnivé mečisko nepochopitelné délky. Jelikož je tento meč těžko ovladatelný, má jej připravený k okamžitému výpadu(takže s ním prostě máchne dolů). Protivník omámený po odhození kouzlem nemá šanci útok pořádně vykrýt a proto mu z ruky vypadne hrdinův meč. Hrdina si svou zbraň vezme a ohnivý meč je odvolán zpět do světa kouzel.

Popravdě... Je to mizérie a tohle jsem sepisoval jen protože takhle si to ještě dokážu představit... Nedejbože, aby se tím mečiskem začal ohánět... :oP
 
Dark Gauldy - 27. listopadu 2007 14:55
borricmini5162.jpg
Ale meč a techniku souboje jsem tady už řešil já, kušujte.. :P
Říkám, dejte se na krátké meče.. to je budoucnost chladných soubojů.. ;)
(abych navázal na Eithné.. On ten krátkej meč, nebo dlouhá dýka, je takovej obratnější.. a hlavně nikdo vůbec netuší.. :P)
 
Imric - 26. listopadu 2007 11:44
oko2076.jpg
Krizak - 26.Listopadu 2007 11:19
Nevim, mě to prostě nejvíc praštilo do očí...
 
Krizak - 26. listopadu 2007 11:19
krizak8227.jpg
Imric - 26.Listopadu 2007 11:06

Sry za PREJT, ale myslím, že to sem možna trochu patří.

Přijde mi, že ten meč prostě není největší problém povídky. Ale podle toho, že se tu o něm tolik diskutuje, to vypadá, že je :-).
 
Imric - 26. listopadu 2007 11:06
oko2076.jpg
Krizak - 26.Listopadu 2007 10:59
Jo, měl to být "ohnivý meč" ale i takovým kouzelným plameným mečem, který by nic nevážil by maximálně podpálil strop toho cvičiště, meč je zbraň primárně sečná, ať si kdo chce co chce říká, a prostě se nejde (obzvláště v místnosti) rozmachovat zbraní která je dvakrát větší než osoba která s ní manipuluje... (a dvakrát větší by byl kdyby měl elf dva a půl metru, což sice záleží na autorově invenci, ale rozhodně to není nic obvyklého...)
 
Krizak - 26. listopadu 2007 10:59
krizak8227.jpg
Hele lidi, a nebyl ten meč náhodou jako kouzlo nebo tak něco. Ja jsem měl pocit, že to tak mělo být. Ale možná jsem to špatně pochopil.
 
Imric - 26. listopadu 2007 10:53
oko2076.jpg
Sargo - 26.Listopadu 2007 10:51
no, to máš pravdu, protože takovým pětimetrovým mečem, ležícím na zemi, který je naprosto nemožné zvednout se nemáš šanci píchnout...ale ani nikoho jiného :-)))
 
Sargo - 26. listopadu 2007 10:51
wel1d5kk1aaa19357.jpg

Imric - 26.Listopadu 2007 10:49
Nemohu nedodat, že kupříkladu v mém případě je problém ohánět se i dýkou, abych se sama nenapíchla... aaa, tak mě napadá, není v tomhle naopak pětimetrový meč hrozně praktický? :-D
 
Imric - 26. listopadu 2007 10:50
oko2076.jpg
ehm... nějaký čas jsem tu nebyl, teď si pročítám články a tohle je fakt "bomba".
Měl bych takový dotaz; jak je ten elf vlastně vysoký? Protože si nedovedu představit jakým způsobem by kdokoliv mohl manipulovat s pětimetrovým mečem. Zvláště v uzavřené místnosti. (Jako člověk který dělá přes dva roky historický šerm jenom přidám trochu svojí zkušenosti: nejdelší obouruční meč který jsem kdy viděl (a se kterým jsem šermoval) měl metr osmdesát a už tak se s ním skoro nešlo ohánět... prostě pět metrů dlouhý meč je totální kravina kterou mohl vymyslet jedině někdo kdo žádný meč v životě nedržel v ruce.)
Mimochodem celý ten souboj je divný.
Ostatní stránky tohoto "díla" už zkritizovali ostatní, takže já se nebudu rozepisovat.


(Pět metrů dlouhej meč...!!!!!)

P.S.: Omluvte mé gramatická chyby, jsem čech...
 
Eithné - 26. listopadu 2007 09:49
dub2857.jpg
Chicht, tak jsem nakonec i tohle dílko "pročetla"... krásná ukázka klišé :o) Tak třeba:
"Jazdec vzdaj sa . Neporazíš temnotu."
"Nikdy sa nevzdám."
"Tak zomrieš."
- naprosto dokonale patetický rozhovor z céčkových filmů, kdy americký prezident zachraňuje svět (tohle obvykle prohazují zelení mužíčci a/nebo jiní padouši).

Maně mě napadá upozornění, že když vystříháš z oblíbených knížek oblíbené pvky, nevznikne ti dokonalé dílo, ale slátanina. Na tvém místě bych se nad tím zamyslela.

S tím pětimetrovým mečem - nemůžu než prohodit volnou parafrázi Cimrmana - Blaníku:
"A víte, že jsem skoro rád, že mám ten menší? Je takový obratnější..."
"Výměna mečů!" :o)


No, zkritizovali ti to už jiní, nemám náladu cokoliv vytýkat, protože by toho tam bylo moc. Dle mého názoru by si to nezasloužilo ani tu pětku, protože to prostě nepatří ani ke zdejšímu průměru.

Ehm, co jsem to... jo!
Rozhodně ale piš dál, nenech se odradit, psaní je cestou k zlepšení. Je v tobě jistě potenciál stát se lepším spisovatelem než nyní ;o)
 
cehlo - 23. listopadu 2007 22:03
tn-20101104002602-28d0299f9059.jpg
Dark Gauldoth - 23.Listopadu 2007 21:20
Jejha promin ja kldyž sem to tvoje čítal asi sem trochu spal lebo když sem to hodnotil no sorač fakt sem to nechctel ohodnotiť jen ted sem zistil že jedan je najhorší fakt že promin je mi to líto.
 
Dark Gauldy - 23. listopadu 2007 21:20
borricmini5162.jpg
šíša - 23.Listopadu 2007 21:18
Radši k nám do stolu, kde už to pomalu uhnívá.. ;)
 
šíša - 23. listopadu 2007 21:18
rakosnicek3163.jpg
Dark Gauldoth - 23.Listopadu 2007 20:47
Že by se to tu zvrhlo v oblíbenou diskuzi na téma ,,Chuck?´´
 
Dark Gauldy - 23. listopadu 2007 20:47
borricmini5162.jpg
cehlo - 23.Listopadu 2007 19:52
Jednička že je nejlepší? No.. už jsem viděl hodně inverzí..
Co se týče kouzel - dobře, beru to. Já jen, že když jsem se setkal s někým kdo si vymýšlel jazyk (včetně mě, když zavalím něco goblinsky.. :P), opakují se tam hrozně často koncovky nebo některá písmena.


fry - 23.Listopadu 2007 19:54
Nejsou všechny tuniky volné? :P Já jen, že je to válečník nebo něco takového - tak to si může na cvičení vzít tu, ve které válčí a tudíž tu primární, ne?
A ó velký Chuck nosí nádherně upnuté oblečky, které si vymýšlí on sám tak, aby zvýrazňovaly jeho křivky.. ;)
 
Fry - 23. listopadu 2007 19:54
frynovy23924.png
Inu... mal som tú česť robiť korektúry tohto dielka (Vďaka Sargo)
Množstvo gramatických a štylistických chýb bolo zarážajúce. Jediné bez chyby boli jednoslovné vety (a tu som si nebol istý, či náhodou nemajú patriť k tým predchádzajúcim).
Skús používať čiarky, v celom diele nebola ani jediná. A tak isto nepoužívaj dve čiarky namiesto prvých úvodzoviek.

Čo sa deja týka... Mám z toho pocit, že je to iba vykradnutie Eragona, Pána prsteňov (to už tu bolo) a Star Wars (princezná Leila...).
Pokiaľ píšeš knihu (to je vynikajúca ambícia, človek sa pri tom veľa naučí, tiež jednu pokusnú píšem), skús si zopakovať pravopis.
A Slovák sa píše s veľkým S.

Dark Gauldoth - 23.Listopadu 2007 14:46
Dovoľ, aby som ti osvetlil problematiku cvičebnej tuniky.
Ani veľký Chuck nechodí na totalgym v jeansoch a košeli. Vytiahne si pohodlný úbor (možno tepláky, hoci to už hraničí s rúhaním) a hurá do zveľaďovania už tak dokonalého tela. Cvičebná tunika jest odev, v ktorom sa vykonávajú telesné cvičenia.
Pri rozvíjaní duševných schopností by to bola "tunika mentálnych cvičení". Tak isto môže byť "tunika na rande", "tunika do chrámu", "tepláková tunika k pivu","nočná tunika", etc... variácii je neobmedzený počet... rozdiel oproti bežnej môže byť trebárs vo voľnejšom strihu, inom druhu čipky (keďže je u elfov) a čo ja viem, v materiáli...
 
cehlo - 23. listopadu 2007 19:52
tn-20101104002602-28d0299f9059.jpg
Dark Gauldoth - 23.Listopadu 2007 14:46
No však mužeš být rád že sem ti dal jedničku však jednička je predsa najlepšia nie. Jedna je najlepšia.

Ak tomu článku ani ja nejsem s nim moc spokojený ale tak chctel sem to sem dat a vedet názor co mam zmenit když se do toho znovu pustím takže asi tak no ale aj tak dakujem za hodnotko.
Inak ku kouzlám ja mam ako tak vytvorený svet a kouzla zvyčajne sa rozdelujú na tri druhy a vždi v každom druhu su dve rovnaké slová.
V každom kuzle je posledné a prvé slovo rovnaké čo patria do jednej skupiny ale to ako mne to moc nevadí mne sa to zdá v poho s tými kouzlami no ale diki za všechno ce ste mi tu všichni napsali.
 
Dark Gauldy - 23. listopadu 2007 14:46
borricmini5162.jpg
Ty jseš ten, co mi za mé poslední dílo dal jedničku? ^^
So, tedy..

Jak už někteří řekli, je tam dost povědomých prvků - vidím Eragona a Pána Prstenů. Možná něco víc, ale tohle mi bije do očí.

Slovensky sic neumím, ale nemyslím si, že by tam bylo, narozdíl od češtiny, podporováno opakování slov - jen když píšu komentář a letmo vzhlédnu vzhůru, vidím minimálně šestkrát Galfarod na několika řádcích - tohle je věc, kterou nejčastěji opravuji, když za mnou přijdou spolužáci s referátem.. :P (lamy jedny.. xD)

Cvičebná tunika? Co si pod tím mám představit? Má tak obsáhlej šatník, že má tuniku do kostela, tuniku pro Leilu a cvičebnou tuniku? (cvičebnou proto, že mě teď rychle nenapadá, jak to nahradit.. cvičnou rozhodně ne.. xD). Navíc, v čem je cvičebná tunika od té obyčejná rozdílnou?

Nifrial byl onen priatel, se kterým měl skřížit meč? Pak nechápu výrazy pohrdání a to, že ho chtěl zabít. Buď to nebyl jeho přítel nebo ho znal sakra blbě.

Stejně tak nechápu, jaký význam vlastně mají oni jezdci.. to nějaká elfí sekta, co se vyžívá ve vraždění na cvičištích? Chápu, že je to vytržené z 'knihy' (jak jsi psal v anotaci, tady však říkáš, že jde o první pokus.. tak vlastně ani nevím), kde o nich mohla být zmínka, ale tady vůbec netuším, o co vlastně jde. A proč priatel nezabil už při cvičném souboji? Zpřelámat kosti se přece dají i tupým železem.

Souboj..
Už na začátku se chtějí dohánět k prohře? Epické souboje si představuji pekelně dlouhé, pekelně plné pekelně drsných hlášek a pekelně akčních pekelných výpadů.
Co Galfaroda pálilo? A pokud se tam pozeral, stihl elf tak rychle na jeho omyl zareagovat, překonat vzdálenost a zaútočit?
Další věc - obouruč odrazil útok a v obranné pozici odchází několik kroků vzad. Hned v příští větě však přehazuje meč a znovu se onu vzdálenost vrací, společně s útokem. Proboha proč? Působí to na mě, jak kdyby přesel s krytem, ale rozhodl se, že ho vlastně nebaví se bránit a tak se zase vrátil.
"Galfarod si myslel že to skončilo, ale posledný uder nevykryl a meč mu odletel z ruky." Nelíbí se mi tam to ale.. mělo by tam být spíš "a tak" nebo něco takového. Ale je odporovací.
Nejsem si jistej, jestli pěti metrový meč je výhodou. Možná pokud chce, aby se k němu protivník nedostal, ale jinak nevidím žádnou další přílišnou výhodu (říká člověk, co používá krátké, výpadové meče, takže tohle možná není až tak objektivní.. :P). Netuším však, jestli hořela čepel, oheň byl ve vzduchu, ani jaký má oheň odpor vůči překážkám, takže nemohu posoudit, nakolik je boj s něčím takovým složitý na obratnou manipulaci.

Kouzla.. Neholduji příliš verbálním kouzlům. Raději mám Feistovu představu, že k 'Nízkým' kouzlům je třeba externí zdroj, etc. Ale tvá zaklínadla.. myslím, že se tam až moc opakuje 'an', 'lok', 'lek' a vůbec kombinace těhle písmen.. ale což. Já zase používám G a O


Toť vše.. to se mi to machruje, že? xD
(btw. tohle bych rád příště viděl u své povídky, až mi budeš dávat jedničku)
 
Sargo - 22. listopadu 2007 22:34
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Když začnu anotací - nevím, jakou logiku má omlouvat jsem "jsem slovák", je-li text slovensky. Ale možná má slovo "slovák" ještě nějaký další význam, který neznám ;-) Slovensky už moc neumím, tak neposoudím zcela vhodnost použitých slov a jejich spojení, ale připadalo mi, že to byla dost bída.
Btw: v případech jako jsou tyto doporučovala psát číslovky slovy.
Co mohu posoudit docela dobře, je děj. Od začátku působí dost zmateně. Ztrácela jsem se neustále v tom, kam hrdina šel - hned to znělo, že je venku, hned že se celou dobu pohybuje ve velikém domě...
Když už nepřátelé, tak "devítka" byla extrémně nešťastně zvolený počet, jak asi sám tušíš. A ještě je nazývat "jezdci"! Pokud ho chtěli zabít a šli na to tak neskutečně hloupě, potom je to asi hodně mírumilovný kraj, jsou-li právě oni tím největším nebezpečím ;-)
Nevím, kolik ti je, možná hodnotím moc přísně. Jestli čtrnáct, docela to ujde. Jestli šestnáct, běž klečet týden na hrachu a pak se teprve pusť do dalšího dílu. ;-)
 
Eygam - 22. listopadu 2007 20:57
upr84.gif
Piš, piš, piš. Řekl bych, že na to máš. Ovšem tenhle pokus je trochu trefa vedle. Ten nulový příběh, co tam je, dělá většinou dojem vykradenosti (drak, černí jezdci, ...). Navíc to nějak nemá hlavu ani patu. Jestli to dobře chápu, tak je někde uprostřed elfského lesa a to si tam ty superzlý jezdci jen tak nakráčeli??
 
cehlo - 22. listopadu 2007 20:19
tn-20101104002602-28d0299f9059.jpg
JOJo
Dik za hodnocení. Je to môj prvý pokus a čakal som že to bude niake také hodnotenie ale tak dakujem za všetko budem sa snažiť sa polepšiť.
JE to otrpané ale tak ja som z niektorých kních dál pár častí ale tak no dal som tam aj niečo zo svojho.
 
šíša - 22. listopadu 2007 18:56
rakosnicek3163.jpg
Co dodat k tomu co se tu už říkalo?
Je pravda že to občas připomene nějakou knížku, ale na druhou stranu myšlenka tomu nechybý. Možná je to zmatené, ale co když to tak má být?
Ale taky je možnost že to není takhle a je to takové... slabé. Ale tréningem k úspěchu tedy - piš dále.
 
Krizak - 22. listopadu 2007 17:17
krizak8227.jpg
Přidám svou trošku do mlýna. Těžko to hodnotit po jazykové stránce, protože slovensky neumím. Ale musím souhlasit s tím, že příběh je přinejmenším trochu zmatený. Trochu mi připomněl moderní počítačové hry, kdy je všechno zhuštěno do krátkých heslovitých úryvký děje (jsi nula a každý den vykonáváš stejné činnosti, něco se stane a ty musíš začít bojovat, rychle se stáváš nejmocnějším mužem světa a vítězíš). Podobně působí tohle, takový úvod do fantazy hry. Nemůžu říct, že by se mi to vyloženě nelíbilo, ale určitě to není žádný zázrak (věřím, že autor je mladšího věku).

Kdybych to měl hodnotit na stupnici od jedné do deseti (což nedělám rád), dal bych pět.
 
Malakian - 22. listopadu 2007 12:28
images9556.jpg
No, kolko mas rokov ak sa mozem spytat? Lebo tie vetne konstrukcie a slovne spojenia tu pouzite su prinajmensom nezvykle a podvivne. Rovnako tak som vobec nepochopil pribeh. Elf stál, siel sa rubat, dosli jazdci, rubal sa s nimi, potom ho trafila kolegyna a on omdlel - nechapem preco ty 9 dosli, preco mi pripominaju 9tku z pana prstenov a vobec...ked to citam druhykrat , veci ze "vybehol dole" alebo "jazdci sa zacali pritahovat k nemu" , "tma mu obtocila mysel", "nieco ho zrazu palilo na nohe pri boji a on to kontroluje" . Dalej laska elf + clovek je dost otrepana (este ma aj draka, vie sermovat a kuzlit dohromady). A nechapem stale co za sip ho trafil - to ta Leila ma taku vychylenu musku? Alebo preco Elf zje bobule z misky na zemi. Je toho vela a ja som to tu len tak chaoticky vypisal ako ma to napadlo. Tak ma niekto iny doplnte, niesom dobry kritik (ale snazim sa)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.083640098571777 sekund

na začátek stránky