Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

...a pár nemrtvejch. Gilanor, Dark_werewolf, fry, Belgarion_KolderOblíbit

wel1d5kk1aaa19357.jpg

Autor: Sargo

Sekce: Projekt(íček)

Publikováno: 21. prosince 2007 12:02

Průměrné hodnocení: 10, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 
O dnešních příspěvcích by se dalo říci - a jak se pěkně sešly, panečku - že jsou poznamenány datem vzniku. Kdo uhádne, kolem jaké věci na "s" se budou točit? :-)
 


Pozn.red.: Také jste byli přesvědčeni, že je Andor plný romantických zasněných dívek? A pak stačí nadhodit vhodné téma... ;-)

"Narvi tam deset metrů střev, tři kýbly krve a pár nemrtvejch." ( - Gilanor - )

“To je v pérdeli, todleto.“ Starej a smradlavej skřet kopnul do smrkového stromku, který ne a ne stát rovně. „Kdo to vymyslel? Vánoce… pche.“
„No… asi ten nahoře, ne,“ houkl na něj druhý skřet přinášející vánoční ozdoby. „Ten tomu všemu velí.“
„Hmpf… Sauron má fakt divnej smysl pro humor, když poslal tohle.“ Přicupká k druhému skřetovi a nakoukne, co nese za ozdobičky.
„Ešiš…“
„Nečum tak blbě… libový maso, hobití střeva… elfí zadky…“ lačně se na ozdůbky dívá úlisný skříťák. „… a korbel krve k tomu,“ zasní se druhý.
„Čím to asi tak nastavit?“ Oba si pečlivě prohlížejí stromek, co pořád nestojí. „Ah, už vím.“ Skřet vytáhne z kýble useknutou hobití nohu a podloží jí stromek.
„Stojí.“
„Ale nakřivo.“
„Kušuj! … ale stojí.“
Na opálené větve velice precizně naaranžovali hobití střeva, elfí zadky a libové maso z prasete, zapálili si ohníček a usedli k předvánočnímu drinku Bloody Samwise.
Kap… kap… kap…
Hlasité povzdechnutí proťalo vánoční atmosféru a ticho.
„Jen kdybychom nebyli mrtví, co.“
„Ták ták…“



Pozn.red.: Nazvat nového autora v Projekt(íčku) čerstvou krví by vzhledem k tématu mohlo znít nevhodně. Tak tomu říkejme prostě "prvotina" a myslím, že je to překvapení příjemné. :-)

...zpracovávám... ( - Dark_werewolf - )

18:48:52 24.12. 2489 SVČ – Replikační automat 3.NP Režim aktivní
Zadejte Váš požadavek:
18:49:20 24.12. 2489 SVČ – Režim aktivní
Zpracovávám. Prosím odeberte vámi požadovaný objekt JEZISEK.

18:49:48 24.12. 2489 SVČ – Replikační automat 3.NP Režim aktivní
Zadejte Váš požadavek:



„Ty vole, Cyril, to byl nápad zase jednou tohleto.“ Plácl se ne-Bořek do čela.
„Měl jsem asi vzít radši ten stromeček, co?“ Svobodník Cyril bezradně pokrčil rameny.
„ To teda.. se na to podívej. Zapomněl si dárky. A eště je naruby... Ty, ne-Bořku, mám pocit, že z něj něco vyteklo do tý mašiny. Ještě se to posere.“ Svobodník se rozpačitě poškrábal na hlavě.
„Přestaň plašit. Když mě dávali dohromady, strčili mi pozitronový mozek do hlavy ještě za mokra a nezkratovalo se to, pohoda.“ Kyborg si zaťukal na čelo. Uprostřed něj se táhla nedávno zahojená jizva po generální opravě lidského pouzdra, jež postoupil po své první oficiální smrti.
„Stroje přece chybu nedělají. Říkal to ten chlap na školení. Všechno udělají správně! Oddělení chybové predikace kritických selhání přece něco takového muselo dávno v systému ošetřit... Já… mám blbej pocit, ne-Bořku.
„Jenže nenarazili na takovýho blba, jako seš ty. Kdo jinej by si mohl přát na Vánoce vidět Ježíška?

18:53:52 24.12. 2489 SVČ – Replikační automat 3.NP Režim aktivní
Připraven k použití.
Zadejte Váš požadavek:

18:54:20 24.12. 2489 SVČ – Režim aktivní
Zpracovávám, prosím odeberte vámi požadovaný objekt VANOCKA.

18:49:20 24.12. 2489 SVČ – Režim aktivní
Děkujeme, že jste využili našich služeb.



Autor: Takže... som morbídny a keď vyrastiem, budem masový vrah. Hurá.

Hurá... ( - fry - )

Vánoce Vááánoce přicházejííííí...
Deti pobiehali okolo stromčeka. Bol oživený nekromantom druhej úrovne, takže to nebol žiaden zázrak, no deti z neho aj tak mali ohromnú radosť.
„No tak, deti, začnite ho zdobiť! Nech je to hotové, kým otecko príde. Mozgy!!!zakričala z kuchyne matka.
„Hurá!“ odpovedali zborovo deti a klasicky zombíkovským hlasom dodali: „Mozgy!“
A začala tá pravá sranda. Z hlbín skríň a ľudských brušných dutín boli vyberané črevá, sleziny a iné dôležité orgány. Onedlho sa stromček prehýbal pod ich váhou. Deti si dali záležať, aby ani jedna časť neostala ochudobnená. Žarivo červené ampulky s krvou sa húpali na konci každého nemŕtveho konárika a troška tej vzácnej tekutiny sa ušla aj pre stromček, ktorý si spokojne zašumel. Preložené do našej reči by to znamenalo uspokojené „mozgy!“. (Aké klishé...) Rôzne časti obličiek boli náhodne roztrúsené po hrubších konároch.
Dvere sa otvorili a stál v nich otec. Prebehol pohľadom vykonané práce. Usmial sa (jemne, aby mu náhodou neodpadla čeľusť) a otvoril krabicu, ktorú mal v rukách.
„Tak som priniesol tie (Mozgy!) vianočné gule,“ povedal.
Verím, že čerství kastráti by sa pri pohľade na rozžiarené zhnité tváričky detí zmierili so svojim osudom. Onedlho bola aj táto ozdôbka umiestnená na stromčeku. A otec náhle vytiahol vrchol celého večera.
„Toto som našiel na jednom človeku,“ oznámil, ukážuc odseknutú dlaň s dlhými vystretými prstami, zrejme patriacu gitaristovi (chudák).
„Takú krásnu vianočnú hviezdu sme ešte nemali! Mozgy! skríkla matka unesene. Deti sa rozlpývali radosťou (doslova). Otec sa znova usmial. Tohtoročné Vianoce budú aj u zombíkov požehnané... A stromček spokojne zašumel...



Autor: Vánoce jsou svátky klidu a míru, ale někdy je třeba se na ten klid pořádně nadřít. A i ti Ukrajinci podražili.

Pan Bodrý ( - Belgarion_Kolder - )

Cesta mezi domovními dveřmi a brankou byla zasypána metrovou závějí. Vlastně už jen z poloviny, protože přičinlivý pan Bodrý před půl hodinou vyrazil ven s lopatou na sníh a dal se do odhazování.
„Tak co, sousede?!“ Pan Bodrý zvedl hlavu, kdo to na něj huláká. Když na zápraží sousedního domu spatřil pana Metličku, zdvořile mu zamával: „Brej den!“
Metlička si promnul ruce v palčácích a zkontroloval lopotící se Ukrajince. On si sníh neodhazoval. „Tak co, už zdobíte dům na svátky?!“
„Jo, manželka to zrovna připravuje, ale rozvěsit to budu muset zase já!“ postěžoval si s úsměvem pan Bodrý a přeměřil si pohledem trojici sousedových dělníků. Měli pevné svalové úpony a podle všeho i silné kosti. A zrovna končili práci.
„Tak to jó!“ zachechtal se nepříliš pracovitý Metlička a šel vyplatit Ukrajince. Když jim odevzdal dvě stovky a flašku rumu, vystřídal ho pilný soused.
„Hoši, jestli mi odházíte zbytek cesty, dostanete taky dvě stovky a tři gambáče.“
„Da, dobry,“ odpověděl s úsměvem „předák“ a potřásl si s novým zaměstnavatelem rukou.

„Tak, odházels?“ Paní Bodrá nepatřila na obálky pánských časopisů, ale byla krásná takovým tím něžným způsobem.
„Půlku, na zbytek jsem najal Ukrajince.“
„Co tě nemá!“ mlaskla zklamaně něžná hnědovláska a zakroutila hlavou. „Což…“
„Nechtěla jsi snad dražší výzdobu?“ přerušil ji, na rtech tajemný úsměv.
Pochopila. Políbila muže na tvář a prodrala se kolem něj k ještě otevřeným dveřím.
„Hoši,“ křikla, „pojďte si dát polívku!“ Obrátila se k manželovi a ztišila hlas: „Rozvěs střeva, rozlej krev, já se zatim postarám o mrtváky.“


 

Komentáře, názory, hodnocení

PsychoP - 07. ledna 2008 08:48
falling8927.jpg
Ještě jsem dole zapomněl připsat, že mě vážně dostaly elfí zadky *slint*
 
Bard - 07. ledna 2008 07:17
ikonagamma1684.jpg
Gilanor> Celkově mne to nijak extra neoslovilo, ale jedna pasáž byla fakt parádní: "Asi ten nahoře, ..." ze kterého se vyklubal hned v následující větě Sauron. Tahle část mi vážně pobavila.

Dark-werewolf> Zajímavě pojaté, sice scifista fakt nejsem, ale i pro mě to bylo příjemné počtení.

fry> :-)) Ta gitaristova dlaň to rozštípla. :-))

B_K> Líbí se mi styl vypravování. Nikam se to nežene, valí se to ale neodvratně.
 
Tuax - 05. ledna 2008 19:41
nightimefox8315.gif
Kale - 05.Ledna 2008 19:34

Neboj ;) Moje se asi nikomu líbit nebude... jsem si šel hodně svou cestou a nic se mi zatím nepřiblížilo, takže dostanu asi kopanec a pujdu s brekem pryč :)



Kong Bao-tan - 05.Ledna 2008 19:36


Vidíš, toto mě zde zatím nenapadlo. Zpracování, která zatím vyšla mi nepřišla jako taková, abych je sepsal...celkem zvláštní.
 
Kong Bao-tan - 05. ledna 2008 19:36
waaxquie80614485.jpg
Kale - 05.Ledna 2008 19:34
Mě už tu dvakrát napadlo: "proč to nenapadlo mě" :-D Jsem zvědav na další dílka a na to jak se bude líbit mé vlastní ;-P
 
Kale - 05. ledna 2008 19:34
prisaha9600.jpg
když koukám na tu konkurenci, tak si říkám, jak budou hodnotit mě.. proti oboum vydáním jsem totální propad..
 
Tuax - 05. ledna 2008 19:22
nightimefox8315.gif
Druhá várka mi přišla celkově slabší nežli ta první, tak si neberte mé hodnocení jako nějakou kruťárnu. V tomto balíčku, u mě osobně, je pořadí fry, Belgarion_Kolder, Dark_Werewolf, Gilanor. Celkově je to příjemné počtení, jako celek, ale z pochval se člověk moc daleko neposune, tudíž zde máte aspoň najevo to, co si o vašich dílkách myslím Já. :)

Gilanor – je to takové nemastné neslanné. Ničím mně to nijak neoslovilo. Cítím z toho nádech humoru, přesto mi to při opakovaném čtení humorné nepřišlo. Je to dosti syrové, cynické dílko. Takové předpokládatelné zhoštění se tématu. Prostě ujde to, ale žádná sláva.

Dark_werewolf – zajímavé pojetí, na zdejší poměry vybočující zpracováním. Sci-fi mám osobně rád, ale zde mi přišla zvolená jména tak trošku k smíchu a zkazilo mi to celkový dojem. Přijde mi to jako takový mix, který by více vyniknul při delší stopáži. Na prvotinu, ale pěkné. :)

fry – u čtení tohoto dílka jsem se příjemně pobavil. I přes téma, které působí dost krvelačně, se to tímto zpracováním dostalo na takovou poklidnou notu, která vezme za srdce. Prostě mě to dostalo. Hodně líbí.

Belgarion_Kolder - při několikerém čtení, se mi opakovala pořád jedna věc. Málo uvěřitelné. Příběh, pojetí, zpracování je pěkný ale s ohledem na popsané, mi to přijde naroubované na sílu, nezapadá mi to do sebe jako ozubená kolečka soukolí. Je v tom vtěsnáno příliš mnoho do mála prostoru. Autor se snažil vtěsnat do 250 slov více, než jen zadané téma a svůj styl :) Líbí.
 
DTL - 05. ledna 2008 17:04
nif2820.jpg
...třeba bychom s Eithné mohly psát komentáře dohromady? Pak tam budou kritické připomínky i nadšený jásot, to první bude ku pomoci a to druhé pro dobrou náladu...?
Tedy, za předpokladu, že bych byla schopná pravidelných akcí. Což nejsem.

Nuže, bylo to skvělé, ohromně se mi líbily všechny čtyři. První hlavně dialogy, druhý načrtnutými postavami a situací (ano, my scifisti to opravdu oceňujeme!), Fryův humor mi připadá čím dál tím kouzelnější a Belgarion je tak velký kamarád s češtinou, až skoro žárlím.
:D

Asi bych měla jít pochválit i tu minulou várku, ta byla taky bezva, jenže... se to prostě nedá stihnout. Chvíle příčetnosti a rozumného uvažování je za chviličku pryč, a tak už stihnu jen poděkovat za výborné čtení a...
 
Belgarion_Kolder - 05. ledna 2008 16:55
belg4582.jpg
Děkuji za tu chválu. .-)


Gilanor - 04.Ledna 2008 21:41
Určitě bych byl poctěn, kdybych věděl, kterého Rotha myslíš (ne že by se mi vybavoval byť jen jediný). .-)

Sargo - 04.Ledna 2008 23:32
Ale ta rodina dopadne dobře. .-D Je to taková temná lávstory na pozadí ukrutného mordu (s možným rasistickým podtextem).
Spíš bys mi měla vyčítat kýčovitost toho dokonale funkčního manželského svazku. I když, spojuje je smrt... .-D
 
Ravager - 05. ledna 2008 13:09
ikonkarav6371.jpg
Eithne:Neber Sargo vazne, vis, ze keca. Vsichni vime, ze kritizujes zcela neumerne uplne vsechny, krome Barda a to uz znamena, ze jsi objektivni.-)
 
Sargo - 05. ledna 2008 12:14
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Eithné - 05.Ledna 2008 10:01
Snad jsem tolik neřek O:-) :-P

Dark_werewolf - 05.Ledna 2008 09:40
Cvičení dělá mistra. Doufám, že se příště zase zúčastníš ;-)

fry - 05.Ledna 2008 00:27
Nekaž si zbytečně svou špatnou pověst! :-))
 
Eithné - 05. ledna 2008 10:01
dub2857.jpg
Prosím, věnujte mi pozornost, autoři drazí!

Jak mi právě bylo vytknuto od zdejšího korektorského skřítěte, pouze kritizuji. Tedy vás žádám, abyste mé názory nebrali vážně a rozhodně abyste se jimi nenechali odradit, neb kritizuji zcela neúměrně vše, co mi přijde pod ruku, a vlastně ani není možné mě bráti vážně.

Děkuji, toť vše ;o)
 
Dark_werewolf - 05. ledna 2008 09:40
ikonadark229965040.jpg
Sargo - 04.Ledna 2008 23:32
Scifi je prostě královská kategorie, pravda ale je, že musí být napsané někým, kdo to umí :-D

Těší mě, že se moje dílko líbilo alespoň jednomu, opravdu to neocenitelně zvedne náladu a chuť do další činnosti : )
 
Fry - 05. ledna 2008 00:27
frynovy23924.png
psychop - 04.Ledna 2008 21:30
Nekrofilný sex? Fuj... Napadlo ti niekedy slovíčko "adopcia"? V minulosti ich zabili, zjedli im mozgy a privolali príslušného nekromanta, by predniesol príslušnú formulku. A keďže im v žalúdkoch prúdila rovnaká krv a rovnaký mozog, vzali si ich za svoje... Ty vždy myslíš iba na najhoršie...
 
Sargo - 04. ledna 2008 23:32
wel1d5kk1aaa19357.jpg

Gilanor: výtečná atmosféra. Taková... vánoční :-D

DW: my scifisti to oceníme! :-D A střeva apod. jsi tam zakomponoval velmi... decentně. :-)))

fry: ty nezklameš. Fakt jsem se zasmála :-))

BK: proč mám pocit, že se poslední dobou soustředíš na - ehm - rodinné výjevy s krvavějším koncem? Asi bych s vašima měla prohodit pár slov. :-DDD
 
Krizak - 04. ledna 2008 22:21
krizak8227.jpg
Gilanor: JO JO JO. Tak to mi přišlo úplně bezva. Nevim proč, ale zdá se mi, že je to podané s citem, špetkou vánoční nálady a navíc - je tam všechno co tam má být: střeva, kýbl krve a pár (2) nemrtvejch. Díky to se mi opravdu líbilo.

Dark_werewolf: Co? Jak? Aha, tak dobrý.

fry: Podobně jako Gilanor. Líbí a to jako dost.

B_K: Co se ti to sakra honí hlavou? Jo je to bodrý, teda chci říct dobrý.
 
Kong Bao-tan - 04. ledna 2008 22:17
waaxquie80614485.jpg
Gilanor: moc se mi to líbilo. Úplně živě jsem viděl ty rachitické skřety u stromečku jak nadávají na Saurona. Paráda.

Dark_werewolf: na mě to působí jako naprosto neucelené. Jistý děj to má, ale abych to byl schopný nějak vnímat, asi by to nesmělo být omezeno limitem 250 slov. Na mě to působí jen jako ochutnávka z nějakého většího díla. Samo o sobě mě to neoslovilo.

fry: slovenčtina je pro mě úplně bezproblémový jazyk. V této povídce mi však působil jisté potíže, nevím proč. Celkově nic moc objevného, ale hláška že stromeček byl oživený nekromatem druhé úrovně mě velmi pobavil ;)

Belgarion_Kolder: tvé povídky jsou pro mě téměř vždy něčím vyjímečné, neočekávané a neotřelé. A ani tato nebyla vyjímka. Popisně dobře zvládnuté, nic nikam nepospíchá, děj se pozvolna posouvá k naprosto zvratovému závěru ;)
 
Eithné - 04. ledna 2008 21:55
dub2857.jpg
Gilanor: Přišlo mi to hodně obyčejné a bez nápadu, ani zpracování mi nesedlo, bohužel.

Dark_werewolf: Zajímavé, ale ani tak mě to neoslovilo natolik, abych si to někdy třeba se zájmem přečetla znova. Nesedl mi styl.

fry: Nesedí mi přímo téma, zpracování mohlo být lepší, ale nezavrhuji to úplně. Takové... průměrné.

Belgarion_Kolder: Skvělé ;o) Obzvlášť se mi moc líbila jména... a celkově zpracování... jo, je to skvělé ;o)
 
Dark_werewolf - 04. ledna 2008 21:49
ikonadark229965040.jpg
Pravda, označit Gil za romanticky zahleděnou dívku bych si někdy přál, protože by se mi pak lépe nepozorovaně kradly sušenky : )

Všechny výše uvedené povídky považuji za velmi zdařilé (vadou onaveného oka jsem u Belgarionovy povídky v poslední větě přečetl mrkváky, to mě dostalo :) ). Vánoce byly prostě nádherné!

Nechť se na mě slovensky píšící autor nezlobí, ale tohle si od něj vypůjčit musím.

MOZGY!
 
Gilanor - 04. ledna 2008 21:41
clipboard015598.jpg
Já se za romantickou zasněnou dívku ale vůbec nepovažuji, muhehehe =)

Tákže...

Darka hodnotit nebudu, nebylo by to fér, jsem vůči němu zaujatá takovým tím pěkným způsobem. =)

Fry -> díky za tip na ozdobičky na příští rok... taky znám pár kluků, co hrajou na kytaru.

Belgarion -> myslím, že pan Tarantino by mohl závidět... takové trochu šmrnclé Rothem (který má ale mozek).

Mě se líbí všechny krátké povídky, mají svůj osobitý styl autora a chlapecký šmrnc.
 
PsychoP - 04. ledna 2008 21:30
falling8927.jpg
Točí se to kolem... Smradu! Smrti! A... Nekrofilního sexu!(jak jinak by vznikly zombické děti?)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.079761981964111 sekund

na začátek stránky