Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Až tam... Cirien Brisse, Belgarion_Kolder, psychop, CesarinaOblíbit

wel1d5kk1aaa19357.jpg

Autor: Sargo

Sekce: Projekt(íček)

Publikováno: 01. února 2008 22:00

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
Zde je tedy první várka neznáma. Star treku se celkově objevilo mnohem méně, než jsem očekávala, o jiné temné hlubiny však nouze není.
Přeji pěkné počtení. :-)
 


Pozn.red.: kdybych nevěděla, že jsem se pro téma z několika možných vybrala v posledním okamžiku, začnu věřit tomu, že nějak prosáklo ven a Cirien si ho musela předepsat předem - tak moc rychle přišel její příspěvek... :-)

...až tam, kam se dosud člověk nevydal. ( - Cirien Brisse - )

Čas utíká. Slyšíš tikat ony hodiny, tiše, pevně, tvrdohlavě, neměně. Bojíš se? Čeho děvčátko? Že přestanou bít, že zrychlí? Ale notak, nebuď hloupá, naivní. Jsou jako život, tvůj život maličká. A ten ani neutíká, ani se neplazí. Jednoduše ti proklouzává mezi prsty. Co ty slzy? To už tě straší hlasy podsvětí? Tančí kolem tebe, útočí na tebe a kousek po kousku kradou veškerou naději. Nebráníš se? Proč? Každý by bojoval, ty to vzdáváš. Tik, ťak. Slyšíš? Ne, neutíkej, čas, ten tě vždy dohoní. Zase ty slzy? Jsou únavné a pak, vysilují tě, připravují tě o sílu, cítíš? Ještě pár okamžiků a nebudeš mít sílu k dalšímu kroku. A proč? Pro vlastní hloupost? Či touhu po snu, jež jsi nikdy nemohla mít? Budoucnost, maličká, má zůstat skryta do okamžiku, než se stane přítomností. Nevěříš? Ale notak, podívej se. Tik, ťak. Teď, bez sil, bojuješ marně. Tik ťak. Už jsem blízko, maličká. Téměř se tě dotýkám. Tik ťak. Neutečeš. Nemáš šanci, vzdej to. Teď už můžeš. Tik, ťak. Mám tě. Tvá duše bude mou.
Ťik ..tik…..
Co to? To snad ne, baterka. Máš štěstí maličká, uvidíme, na jak dlouho. Utíkej, čas má času dost a pak tě vezmu až tam, kam se zatím člověk nevydal.



Autor: Treknobabble je pojem užívaný pro rádobytechnickou hatmatilku ze Star Treku. Není jisté, zda to autoři původně mysleli vážně, nebo jako žert.

Treknobabble ( - Belgarion_Kolder - )

„Elevace fúzní plazmy způsobila nedovíravost transcendujících chlopní v poloze para ve vestibulu sportovní paluby. To mělo za následek zhoršený výkon paralelní větve energetického ionizátoru tachyonových jader, což, jak tušíte, kapitáne, závažně narušilo strukturální integritu tachyonového obalu beryliové sféry.
Tato situace si vyžádala promptní zásah části technické pohotovostní jednotky, mimo jiné velitele jednotky, což mělo za následek nemožnost rigorózního měření hodnot warpjádra a afirmaci těchto měření. Díky nedostatku aktuálních údajů o warpjádru byl téměř vyhlášen poplach, čemuž zabránila intervence krizového komanda ve složení: já.
Protože se zásah z důvodu nestandardního jednání elevační jednotky odehrál ve vaší kajutě, kapitáne, dovolil jsem si po uklidnění situace zkontrolovat kyslíkokysličníkové kompenzátory a došel jsem k závěru, že pokud nebude jejich nedostatečný výkon kompenzován užitím umělého vlákna o velké pevnosti a svěží vůni, může dojít k havarijnímu stavu. Naštěstí se mi podařilo závadu odstranit a dodat atmosféře vaší kajuty na útulnosti.
Fakt, že podobný nedostatek jsem dříve toho dne zaznamenal i ve své kajutě, mě vyburcoval k hledání okamžitého řešení. Vzhledem k tomu, že jste zrovna velel diverzní akci spojené s rekognoskací terénu pro teleportaci na neznámý satelit, dovolil jsem si vybavit se umělým vláknem, kterého jste měl v kajutě nadbytek.
Poté, co jsem provedl opravu i ve své kajutě, nechal jsem se zajistit bezpečnostním týmem pro krádež, velezradu a možné ohrožení zdraví nadřízeného důstojníka“
„Pokud jste potřeboval zubní nitě, Spocku, mohl jste o ně prostě požádat sestru.“
„Příště, kapitáne.“



Autor: Řekněme, že jsem, mírně ovlivněn Vonnegutovou Groteskou, sepsal krátké pojednání o tom, co by nás, podle "nás", mohlo čekat na druhé straně. Přeji příjemné počtení.

Věčnost ( - psychop - )

A tehdy jsem se poprvé cítil skutečně uvolněný. Stály přede mnou ve vší panenské kráse. Dveře do úplně nové dimenze. Dveře do světa, kde samotná podstata jeho fyzikálních zákonů boří charakter lidské mysli. Stačí stisknout tu stříbrnou kliku a budu prvním své rasy, kdo bude moci projít na druhou stranu. Ebenovo-mahagonové dveře se stříbrným kováním, časem úplně zčernalým, se se silným skřípotem otevřely, jen aby mi ukázaly portál nekonečně neproniknutelné černi, jež se za nimi kroutil snad od počátku vesmíru. Natáhl jsem svou ruku dopředu ve snaze dotknout se té dokonalé kapaliny udržující svou podivně vertikální polohu a byl jsem vtažen dovnitř gravitační silou, která to vše udržovala v tomto stavu.

Byl jsem prvním člověkem, který prošel skrz. Zajímalo by mě, kdo bude prvním člověkem, který se bude moci po pláních mrtvých svobodně procházet. Cesty na onen svět jsou různé, ale v důsledku to dopadá stále stejně. Vlastně mi ta průsvitnost rukou a absence spodní poloviny těla nevadí. Jen by mě zajímalo, co tady budu dělat. Ať se dívám kamkoliv, nevidím nic, než pár dalších duší a jinak prázdnou černou pláň a bílou oblohu. A obrovské přesýpací hodiny, které pomalu přesýpají nebe na zem. Bylo by mi to milejší, kdyby ten písek zároveň neběžel druhým kanálkem nahoru.



Pozn.red.: nové jméno, nová tvář, nový styl psaní - doufejme, že zůstane mezi stálicemi, protože, jak záhy zjistíte, to stojí za to. :-)

...až tam, kam se dosud člověk nevydal. ( - Cesarina - )

„Ano, přátelé, nechci po vás mnoho.“ A už z tónu jeho slov, tak řezavě chladného, že cítili, jak do nich proniká v malých ostrých jehličkách každým jednotlivým pórem kůže a z něhož ledové rampouchy nad jejich hlavami rudly hanbou nad svou nedokonalostí, jim bylo jasné, že to málo je přiměje vydat vše a ještě o krapítek víc. Přesně tohle byla ta chvilka, která každého jednoho z nich donutila poprvé zaváhat, zda přijmout závratně lákavou nabídku podivného cizince a následovat ho do těchto nehostinných končin, nebyla největší chyba jeho života. Hned o několik málo mrknutí zmatených očí se pochybnost změnila v jistotu surově tepající do jejich šedé kůry mozkové.
„Nežádám od vás plýtvání silami na dalekých cestách, nehodlám vystavit vaše těla riziku zmrzačení vysláním do tak nechutné záležitosti, jako je libovolná válka, ostatně vedená s největší pravděpodobností z nějakého krajně pofidérního důvodu, rozhodně už vůbec nechci dávat v sázku vaše zdraví v nějakém rádoby ušlechtilém sportovním zápolení. Co od vás požaduji je prosté. Proniknout až tam, kam se dosud žádný člověk nevydal, aniž by riskoval ztrátu sebe sama. Proniknout s odvahou, kterou, jak pevně věřím, máte, k bahnitému dnu své vlastní podstaty.“
Pod planoucím pohledem tavícím jehličky ledu v jejich těle i ten z nich, který snad doposud pochyboval, že nějakou odvahu kdy měl, náhle zjistil, že je vlastně neskutečně odvážný. Varianta, že by nebyl, se znenadání zdála mnohem horší, než čelit nebezpečí s pohrdavým úsměvem na tváři. Muž se pro sebe usmál, věděl, že další duše jsou jeho.


 

Komentáře, názory, hodnocení

Eithné - 16. února 2008 22:41
dub2857.jpg
Cha! Jsem tu, třeste se! :-P

Musím říct, že celá tato várka se mi zalíbila formou psaní. Řemeslně jsou skvělé všechny příspěvky, bavilo mě je číst, ač mi u všech neseděla pointa.

Cirien: Napsané pěkně, atmosféra dobrá, ale pointa mě nezaujala, smůla (moje) :o)

BK: Vítězíš, paráda! :o)

psychop: Nemůžu si pomoct, ale přišlo mi to o ničem :o( Popsané ovšem pěkně, jak jsem již předem předetřela ;o)

Cesarina: Hezké, máš skvělý styl. Pointa by mohla být vypointovanější, přesto u mě získáváš v tuté várce druhé místo :o)
 
Kong Bao-tan - 15. února 2008 13:10
waaxquie80614485.jpg
Nějak nejsem s to (ani dvě stě) napsat nějaký smysluplný komentář. Dobré je vše. Nejvíce se se mi líbil (skoro již tradičně) B_K :)
 
Cesarina - 13. února 2008 20:18
117377.jpg
diky vsem ;)) zacinam mit pocit, ze se nepujdu zahrabat a mozna i neco zase nekdy zplodim :D
 
Belgarion_Kolder - 13. února 2008 17:34
belg4582.jpg
Ravager - 12.Února 2008 23:17
Neutlačuju tě, jen tě hodlám obětovat. Nic osobního, jen obyčejné náboženské pletichaření.

K tečce - no sakra, co jsem dělal, když jsem to kontroloval? Že mi ušla cizí slova, budiž, ale chybějící tečka?


Kale - 13.Února 2008 14:22
No, to je podstata treknobabble. A to je druhej odstavec ještě celkem průhlednej.
 
Kale - 13. února 2008 15:27
prisaha9600.jpg
njn, a tady prostě nápad není..
 
Sargo - 13. února 2008 14:31
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Kale - 13.Února 2008 14:22
Neexistují nevhodná témata, jenom někdy nepřijde nápad, jak je napasovat na to, co je člověku blízké ;-) A nebo... už vím. To slovo člověk, to to provařilo, co? :-D

Ravager - 12.Února 2008 23:17
A tak co bys dokázal... určitě nepošleš takový paskvil, jako BK. Tečka ve větě! Fůze! To je přímo urážka pana Spocka. :-))
 
Kale - 13. února 2008 14:22
prisaha9600.jpg
Cirien: dobrýýý...
B_K: moc nerozumím té hatmatilce, ale good pointa..
Psychop: konec dobrý, zbytek mi nepřijde moc zajímavý..
Cesarina: To jde mimo mne.. Obyč povídka, spíš tedy úryvek samozřejmě..

Sargo: Tentokrát mne neuvidíš.. Další z mě cizích témat..
 
Ravager - 12. února 2008 23:17
ikonkarav6371.jpg
Belgarion_Kolder - 12.Února 2008 22:47
Žádné utlačování houbistů tady, to si vyprošuju.-(

Jinak k tématu...
ad one:trošku se tam opakovala slova a tak nějak mě to vytrhlo, navíc, nemůžu si pomoct, ale bez té pointy se mi to líbilo víc. Takové pochmurné....
Každopádně bych něco takového sám nenapsal, takže mlčím.

ad two:Musím říct, že jsi mě zklamal, protože ses dopustil obludné chyby, která nejen celé dílo sráží na úroveň podprůměrnosti, ale ještě za ni budeš navěky proklet. Víš, co mám na mysli? Víš? Za třetí větou od konce ti chybí tečka. Tak. A teď trp.-)
Abych neblábolil, bylo to hezké, sám bych něco takového napsat neměl výdrž.

ad three:Já nevím. Je to celé takové...trochu umělé a nepřirozené. (Ne, že bych podobné mahagonové dveře potkával dnes a denně, alespoň ne s tím zlatým kováním...) Asi jsem to úplně nepochopil, proto ukřivděně sleduji reakce ostatních, že to vysvětlení nepotřebuje. Chjo. Nicméně podobné zdlouhavé popisy bych stejně nedokázal napsat...

ad seven: Cesta do hlubin (nejen) študákovy duše. Kdybych já tak byl taky tak odvážný, až půjdu zítra na zkoušku. Mno, takže napsané to nebylo zle a celé to na mě působí z várky asi nejlépe, ačkoliv musím přiznat, že podobné psychologické rozbory bych napsat nedokázal...


Himl. 4 různá díla s různými styly a formami a já bych nic z toho nedokázal napsat. Damn.....co bych sakra napsat vlastně dokázal? Damn, DAMN!!
 
Sargo - 12. února 2008 23:07
wel1d5kk1aaa19357.jpg
DTL: a ani sis nevšimla "paralerní", mlé :-P
 
Belgarion_Kolder - 12. února 2008 22:47
belg4582.jpg
Děkuji, děkuji, děkuji! *Potřásá sám sobě rukou, zachytává květiny a uhýbá před těmi, které přilétají v květináčích.* Dcery a slušně vypadající manželky mi posílejte do patra.


DTL - 12.Února 2008 21:58
Nené, tyto chlopně se uzavírají. Jsou levné, z doby, kdy můstek Enterprise vypadal jako sbírka pomalovaných krabic. .-)
Ach, ta cizí slova! Spock nedbá v proslovu na gramatiku! Sargo to nezachytila! Jsem utlačován, jsem utlačován! .-D
Ze slavného dílka je rázem škvár, a to díky tobě, MOH! Nepočítej s tím, že ti v blízké době budu přinášet lidské oběti. A pokud ano, tak jen nějaké důchodce, komunisty, jehovisty a houbisty.
 
Durin Mahalul - 12. února 2008 22:34
dwarfm1808.jpg
Darkstorn - 12.Února 2008 20:57
Počkej na můj mástrpís ;)
 
DTL - 12. února 2008 21:58
nif2820.jpg
Ne, nelituju. Ani teď, když jsem přečetla první várku, mě nic vlastního nenapadá. Hanba mi. :D

Cirien, expert na monology tohoto druhu. :) Já je moc nemusím, příliš mi připomínají automatický záznam a obvykle v nich nejsem schopná najít zajímavější myšlenku.
Ale ta baterka mě dostala. Rázem to pootáčí do jiného světla a ten monolog je tam najednou hrozně na místě. Prima. :)

... Belgarione, tys mi dal! Já se tu nehodu s chlopněmi (neměly by být "nedomykavé"? O:-) ) snažila pochopit! A četla jsem to kvůli tomu dvakrát. Ach jo. :D
Normálně bych asi o některých záležitostech taktně pomlčela, ale že jsi to ty... fůze? Tachinová jádra? Tachionový obal? Beriliová sféra? Chm chm chm... *nevěřícně vrtí hlavou*
Ale zase je třeba ocenit, že jsi se opět vešel do limitu. :)

Věčnost je atmosférická, inspirativní a těžce dosedající. Líbí, asi si to půjdu ještě párkrát přečíst, a pak budu vděčná, že jsem ještě tady...

Nové dílko od nového autora - brilantní sloh. Věty prosím nezkracovat, ať se tu máme čím kochat. :)
Ale děj mě zklamal. Je to jako úvod do něčeho většího, ale nic většího už se nekoná, a... to není spravedlivé. :D
Jako úryvek dle mého skvělé, jako příspěvek do Projektíčku (ten název je vážně úchylný, i po osmi kolech :)) ) bych to raději viděla proškrtanější s přidaným dějem.

... ano, vím, že vás to vlastně vůbec nezajímá, ale... jako bych nic neřekla, hm? :P
 
Sargo - 12. února 2008 21:02
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Uáá, uklikla jsem se. Tak znovu... :-)

Cirien: tak to jsi mě dostala :-D Jsi na mě příliš rafinovaná... :-)
Příjemně se to četlo :-) Píseň - to sedí.

Belgarion: jak asi tušíš, jsi pro mě v této sérii, a patrně celém tomto díle nepřekonatelný. Spock v plné formě, skvěle sepsáno - to prostě nemůže mít konkurenci. :-D

psychop: řekla bych, že je to jeden z tvých nejlepších příspěvků. Skvěle vykresleno, plasticky a barvitě; a co víc, tentokrát to ani nepotřebuje vysvětlení! :-))

Cerasina: jsi příjemným překvapením :-) Snad bych jenom občas zkrátila příliš dlouhé věty, ale barvitý sloh je v tomto útvaru sympatickou změnou. Nejednoznačnost toho, co je ten muž zač, je výtečná. Opravdu pěkně sepsáno, doufám, že se ještě potkáme :-)

Evka: budiž ti to motivací pro příště! :-))

Cesarina: přesně tak, příspěvky vycházejí v pořadí, v jakém mi přijdou do pošty. :-)
 
Darkstorn - 12. února 2008 20:57
me4083.jpg
Stále se držím názoru, že není v mé kompetenci komentovat - proto jen, líbila se mi všechna dílka. Nejvíce asi Belgovo, jelikož jsem zrovna potřeboval rozesmát. Díky... všem.
 
Ocel - 12. února 2008 20:09
30475459.gif
Tak i já se nyní připojím s krátkým komentářem ke všem příspěvkům 3 veteránů a jedné nové tváře.

1. Cirien - Nevím, něco málo mi tam chybělo. Rozhodně to ale mělo něco do sebe, vím, jak je těžké stvořit hodnotnou publikaci o 1 normostraně.

2. Kolder - Tak tenhle článek mě uchvátil z této čtveřice asi nejvíce. Sice se samozřejmě jednalo o velký blábol ze strany popisu jednotlivých komponent lodi, ale to vůbec nerušilo atmosféru komičnosti, která z toho všeho přímo dýchala a vlastně ji to jen podtrhlo.
Skvělé počtení.

3. Psychop - Vzhledem k tomu, že mám ve své povaze milovat takovéto povídky, kde se lascivně pohrává s krajinou smrti, musím tvoje dílko v mých očích vyzvednout, ačkoli na Koldera v této kupce nemá. Metal Morbid Rules :-)

4. Casarine - Ačkoli musím říct, že dějová složka tady příliš nevyplouvá na povrch, je složení vět a jejich užití nádherné a jak již řekla Cirien, jako to víno správného ročníku.
Projektíčky holt většinou nepodporují smysluplnější příběhy a delší větní struktury díky jejich znakové omezenosti.
 
Cirien Brisse - 12. února 2008 19:21
d59b09d910712827755.jpg
Fíha, konkurence je úžasná, má prácička naprosto průměrná a já jsem tedy spokojena.

Bel mě rozesmál, i když ten začátek mi připomněl naši fyzikářku na základní škole, mělo to děj, nutilo to oči tahat dál, četlo se to dobře.

Psy se na to podíval z té stránky, která mě napadla nejdříve a zpracoval to přímo bravurně, líbí se mi to a tak nějak to i mou představu vystihuje.

Ces, tak toto dílko mě přímo nadchlo. Slovní obraty a spojení se mi válely na jazyku jako ta nejlepší čokoláda, či víno, příběh tak obyčejný popsán tak výstižně a přitom bravurně a originálně. Jen tak dál, pevně doufám, že se staneš stálicí a to nejen v projektíčku, ale i v článcích obecně.


Ehm, Sargo, já už to měla napsané pěkných pár dní. A nic ke mě neprosáklo, Liz a Kibou jsem to psala do zaniklého stolu podle jedné písně.
 
PsychoP - 12. února 2008 18:40
falling8927.jpg
Cesarina - 12.Února 2008 18:37
Předurčila jsi se svým pořadím O:o)
 
Cesarina - 12. února 2008 18:37
117377.jpg
Sargo, jsi prilis laskava, zvlast pokud sem obklopena takto vybranou spolecnosti, ktera byla jeste k tomu ve forme....;)
 
PsychoP - 12. února 2008 18:33
falling8927.jpg
Belgarion mě dostal pointou, Cesarina stylem, Ciriina pointa byla taktéž velmi povedená. Hodnotím až přespříliš kladně všechny jednotlivé kousky. Skutečně líbilo. :o)

Těším se na další příspěvky a přispěvovatele :o)
 
Evka - 12. února 2008 18:26
flame4994.jpg
Mňo... Sarguš... Kdes našla takový perly? :-) Neříkej že se to přikutálelo samo... Až lituju že jsem se nezapojila... Hodnotím víc než kladně.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.060799837112427 sekund

na začátek stránky