Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Když vládne nuda a horkoOblíbit

reaper8809.gif

Autor: Poslední Ocelot

Sekce: Povídka

Publikováno: 25. února 2008 19:33

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
.. takže vzhledem k úspěchu mé minulé povídky jsem se rozhodl Vás, milé kritiky, znovu potrápit nějakým dílkem z mojí.... aby jste si nestěžovali na opakování slov tedy...... pisárny.
 


Když vládne nuda a horko


Sedím doma na zápraží a uvažuji, co mám dnes dělat, chlastat rozhodně nepůjdu – ještě teď je mi špatně z poslední akce. Tak sedím dál a zvažuji své možnosti: Jít na nádraží a tam zkusit štěstí, nebo jít do staré továrny si zlomit nohu. Pak taky můžu jít běhat kolem domu, ale to v tomhle horku taky není chytrý nápad. Na koupaliště nemůžu od té poslední příhody, kdy jsem to trochu nevychytal s toaletou (byl jsem na velký). No tak asi budu muset jít na to nádraží, jak to tak vypadá. Pan Tuml mě už zná, sice to je už dávno, co jsem tam jako malý kluk pobíhal mezi vlaky a on mě pronásledoval, ale snad si vzpomene.
Líně jsem se zvedl a vyrazil přes město k nádraží, ušel jsem pár bloků a počkal chviličku na autobus. Jel jsem několik stanic a vystoupil před nádražím. Hlavní budova byla nově zrekonstruována a tak to byla stavba moderní architektury. Nicméně nenechte se zmýlit, vlaky jsou stále staré, koleje jakbysmet. Prošel jsem tedy hlavní budovou až na nástupiště, jako před lety jsem se rozhlédl zda neuvidím pana Tumla a rychle jsem přeběhl za první vlak, vklouzl jsem dovnitř, byl to prázdný kupéčkový vagon. Rychle jsem ho celý prošel, zda nenajdu něco zajímavého, nu nenašel jsem. Vylezl jsem na druhé straně vagonu na opačnou stranu od nástupiště. Můj pohled se setkal s obyčejným uhlákem, nu což, v mládí to byla zábava, tak proč si nezavzpomínat. Dnes jsem již snadno vlezl do vagonu, byl plný písku. Na nic jsem neváhal a skákal z vagonu na vagon, až na konec vlaku. „Stůj! Tam nemáš co pohledávat!“ To si mě konečně pan Tuml všiml. Na nic jsem nečekal a skákal jsem zase k lokomotivě. Pan Tuml mi již byl na stopě, ale já věděl, že trochu kulhá a tak jsem na něj občas trochu počkal. „Stuj ty darebáku! Na tebe si ještě pamatuju!“ (No aby ne, když kulhá kvůli mně). U lokomotivy jsem seskočil na druhou stranu od pana Tumla a běžel ke konci vlaku. Když co nevidím, leží přede mnou tělo. V ten moment jsem strnul, neb toto není normální. V zimě bych si řekl, že je to bezdomovec, který umrzl, ale tenhle chlap ležel na sluníčku a nejevil známky života. Ano, možná si říkáte, že pak je to bezdomovec, který se upekl. Rychle jsem k němu přiskočil a změřil mu tep (to je ale náhodička, že jsem vyhrál soutěž mladých zdravotníků v mládí, že?). Jak jsem již tušil, byl mrtev. Nu má mladická zvědavost mi nedala, abych mu nevzal peněženku a nevylezl zase na vagon. Ohlédl jsem se na pana Tumla, který teď strnule hleděl na tělo. Já jsem na nic nečekal a zdrhal pryč.
Když se k tomu teď zpětně ohlédnu z mříže své cely, tak zdrhnout tenkrát byla pěkná blbost. Byl jsem obviněn a odsouzen z ozbrojené loupeže (neměl jsem mu tu peněženku brát). Byl jsem nespravedlivě odsouzen za něco, co jsem neudělal, teď je mi třicet a čeká mě poslední rok vězení, tuším, že těch bonusových sedm let mám za nohu pana Tumla, ale s tím teď nic moc nenadělám.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Poslední Ocelot - 11. září 2008 15:22
reaper8809.gif
Mimochodem, žádného Kulhánka jsem nikdy nečetl, když na to tak narážíte ;-)
 
Prasek323 - 17. března 2008 14:28
aura2-png-male3891.png
Arion2 - 17.Března 2008 10:01
Ach ano, Kulhánek - vzor nejlepší :) Zrovna jsem dočetl Vládce strachu... je z toho ale vidět, že je to prvotina, má tam ještě svý chybky... no nic, jen taková vsuvka :)
 
Arion2 - 17. března 2008 10:01
a5615.png
Tak já se musím přidat k tomu, co napsali pánové psychop, Cor Na a Prasek323.
Vtipy mrtvé kočky jsou humornější než toto dílko.
(Dovolil bych si doporučit knihy Jiřího Kulhánka, to je vtip na vtip (kolikrát takový černý humor) - pokud to někdo nebere moc vážně. A používá styl "já", tak něco zkus přečíst.)

Aby z tebe jeden dostat dobré dílo, tak by potřeboval jen jedinou věc - člověka, který by tě mlátil, za to, že už to chceš poslat.

Přijde mi, že si zde autoři myslí, že čím delší souvětí napíší, tím je lepší. Tak to je omyl.


Nebylo to úplně nejhorší, ale i tak to hledí na průměrnost z daleka.

Snaž se, třeba jednou napíšeš opravdu skvělou věc, a hodně zdaru přeje J."Arion"P.
 
Prasek323 - 14. března 2008 23:25
aura2-png-male3891.png
Cor Na - 14.Března 2008 14:32
psychop - 13.Března 2008 17:58

Přikláním se k vám... Humor jsem také nenašel... A bylo toho víc - nenašel jsem také zápletku - stavební kámen každého vyprávění (ať už románu, či jen třicetiřádkové povídky).... Prostě mi to přišlo takový celkově vzato o ničem... Co ta povídka řekla? kluk sebral mrtvole peněženku a je ve vězení..... Asi jsem kulturní barbar ale nevidím v ní nic velkolepého, ale asi ani průměrného.... spíš pod....
 
Sargo - 14. března 2008 16:24
wel1d5kk1aaa19357.jpg

Na to, jak je to mizerně napsané, je to překvapivě vtipné. ;-)
Jen apeluji na autora, aby věnoval více péče svým dílům. Chtělo by to celé prostě propracovat, některé věty moc smysl nedávají - a tak. :-)
 
Cor Na - 14. března 2008 14:32
1  kopie8221.jpg

Psychop: Potom nejsi sám. :o)

Jinak přijde mi to strohé, odbyté, ničím nepřekvapující. Někde mi neseděla slova, někde zase celkově slovosled, aby věta dávala smysl, apod. Myslím, že by se z tohoto autora dalo vymáčknout něco více. :o)

 
PsychoP - 13. března 2008 17:58
falling8927.jpg
V tomhle díle bylo něco humorného? Asi už to fakt všechno beru moc vážně...
 
Noctuabundus - 13. března 2008 16:12
904304038_s5326.gif
Moc pěkná povídka. Musím říct, že mne opravdu pobavila ( hlavně to s tím upečeným bezdemovcem :D ) a zlepšila mi náladu. Sice ten konec už moc radostný není, ale celé se to nese v takovém veselém duchu :)
 
BaseballRacquet - 13. března 2008 14:20
asdfad9410.jpeg
Tak to je podle mě podařená povídka :). Moc hezky se to čte, je to takové příjemně odpočinkové, s humornými prvky a vším co má povídka mít:). I když mi tam sem tam něco chybělo nebo nesedělo, ale bylo toho takové minimum, že se to nedá než přehlížet x).. Vážně krásně se to čte, doufám že tu budou rychle nějaké další povídky tohoto tipu :D..
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.066821098327637 sekund

na začátek stránky