Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Spirský Lovec - 1Oblíbit

275373_1455282212_1251672404_n504.jpg

Autor: Siobhan

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 13. dubna 2008 11:34

Průměrné hodnocení: 8, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 
doufám, že se bude líbit...prosím vás akorát ať píšete komentíky ať už kritiku nebo ne....abych věděla co vylepšit v dalších dílech a taky jak se vám to líbí...
 


Byla jasná noc, jako posledních pár dní. Obloha posetá milióny zářících hvězd a nedaleká vesnice opět tichá. Ale takové ticho, jako ve vesnici, nebylo na daleké mýtině, kde soupeřily dvě osoby. Jeden z nich byl elf a ten druhý se nedal identifikovat, jelikož měl plášť s kápí. Bylo vidět, že nejde o žádný trénink, jelikož rány tu padaly opravdu prudké a občas zasáhly i svůj cíl.
„Tak co, ještě můžeš?" zeptal se ženský hlas zpod kápě poté, co svého protivníka zasáhla tvrdě do břicha, až ta osoba odletěla do nedalekého stromu.
„Víc, než kdy dřív," odpověděl mužský hlas poněkud vyčerpaně. Muž se teď zvedal ze země, aby čelil dalšímu útoku, který ale nepřicházel. Rozhlédl se tedy okolo, ale onu záhadnou dívku neviděl. Oddechl si při představě, že už odešla a nechala ho být.
„Nikdy se nepřestávej dívat okolo. Nikdy totiž nevíš, odkud na tebe útočník vyskočí,“ zašeptal mu dívčí hlas do ucha tak chladně, až mu z toho přeběhl mráz po zádech. Otočil se, aby na ni viděl, ale než ji stačil spatřit, tak ho praštila pěstí do obličeje a on opět ležel na zemi. Když se však tentokrát chtěl zvednout, tak nemohl, protože ho něco svazovalo. Ihned věděl, co to bylo. Bylo to jedno ze svazovacích kouzel. Podíval se na svou věznitelku nenávistným pohledem a přestože jí neviděl do obličeje, tušil, že se usmívá.
„Dnes je krásna noc, viď? Tak krásná na to, aby někdo přišel o život, a nebo se zachránil pouhou odpovědí,“ řekla muži zcela nezúčastněně a otočila se k němu zády stále hledíc na oblohu.
„Už jsem ti po několikáté řekl, že ti nepovím, pro koho pracuju!“ křikl na ni a v tu chvíli si uvědomil, že si nad sebou vynesl rozsudek smrti.
Dívka se uchechtla a pak pronesla: „Jaká slepá oddanost ti natáhla pásku přes oči, že ani nevidíš, jak tě tvůj pán využívá?“
„To není pravda! Kori by tohle nikdy neudělal!“ zařval na ni a vzápětí si uvědomil druhou chybu, kterou udělal. Ale třeba ho na základě téhle chyby pustí a on bude schopný doběhnout za svým pánem a varovat ho. Pevně v to doufal, avšak jistý si nebyl.
„Kori?“ otázala se dívka a otočila se zpátky ke svému vězni. Muž však mlčel a jen na ni hleděl.
„Díky ti. Jistě si teď myslíš, že tě díky tomu nechám jít a už se o tebe nebudu zajímat. Mám pro tebe však jednu dobrou a jednu špatnou zprávu. Ta dobrá je, že se o tebe vážně nebudu zajímat, a ta špatná je, že to bude proto, že tě budu muset zabít. Jistě chápeš, jak by pro mě bylo nebezpečné, kdybych tě nechala na živu. Tehdy, když jsme bojovali poprvé, jsi měl možnost zůstat naživu, ty jsi ale přišel zas a tím sis svůj osud zpečetil,“ řekla mu a pomalu se začala přibližovat. Muž sebou začal zmítat ve snaze zprostit se těch pout, ale marně. Nakonec to vzdal a zadíval se na tu děsivou dívku.
„Tak aspoň sejmi svou kápi, ať můžu vidět tvář mého vraha,“ vyzval ji.
„Promiň, ale právo posledního přání u mě neplatí,“ odpověděla. Pak vzduchem zasvištěla čepel a okolo muže se vyvalila krev. Muž se naposled zadíval na oblohu, neviděl ale hvězdy, které si přál naposledy spatřit, ale jen mračna, která se na obloze začala houfovat. Tak se tedy naposledy chtěl podívat na svého vraha. Když ale sklopil zrak, tak ji už neviděl, stejně jako hvězdy, které se ztratily za tou změtí mraků.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Sargo - 30. dubna 2008 23:06
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Mňo, byla to spíš slátanina a to strašlivé klišé s prozrazeným jménem bych asi zakázala používat ;-)
Doporučuji se vyhýbat pojmu "osoba", nepamatuju, kdy by ho někdo použil nějak smysluplně.
Tak nějak nepravděpodobně moc a k věci se tam mluví.
Je vidět silně nevypsaná ruka, což je léčitelné. Musím ale naopak ocenit akční začátek, to je sympatické a pěkně to vtáhne do děje. :-)
 
Licee - 29. dubna 2008 19:21
ik33029.jpg
Zase se lépe čte pětatřicet řádek než pětset:-)

Mě se to celkem i líbilo. Trochu mě to vtahovalo do děje, pravda, ten náhlý konec všechny dojmy pokazil. Ale co já tu budu povídat, když tu bylo vše řečeno:-) ještě ke konci, vynechala bych to jedno "který". Jinak dobré:-)
 
Siobhan - 29. dubna 2008 18:34
275373_1455282212_1251672404_n504.jpg
Všem děkuji za komentíky a v příštím díle se to pokusím vylepšit :o)
 
Prasek323 - 29. dubna 2008 17:49
aura2-png-male3891.png
Takže k popisu - jeho absence by mi nevadila, pokud by se objevila v dalším pokračování. Co se týče slov "identifikovat" a "ale" bylo již řečeno. Co mi ale vadí je (také vytknutá) krátkost. Napsalas tu na pětatřiceti řádkách jeden nicneříkající souboj. Já nevím, ačkoliv jsem to přečetl jedním dechem (ach ano, magických pětatřicet řádek), nijak mi to nenadchlo - nic mi to neřeklo a ani mi nezajímá jak se to bude dále vyvýjet, jelikož jsem si k ničemu v tomto příběhu nestihl ani udělat žádný vztah, názor, cokoliv... A za to vše může (podle mého názoru) pětatřicet řádek. Příště ať je to delší a možná si to i přečtu :)
 
Cor Na - 29. dubna 2008 15:29
1  kopie8221.jpg

Přidávám se k ostatním. Nebylo to až tak špatné, jen chyběly trošku obsáhlejší popisy a celkově výběr některých slov. Jinak se to četlo svižně, ale konec je takový vratký, klišoidní.


 
DarkDaniel - 29. dubna 2008 14:33
tn_war52s7698.jpg
No bylo to krátké, alespoň nebylo tolik práce se čtením :D mám asi jen jedinou poznámku, ve větě
"ten druhý se nedal identifikovat". To slovo indentifikovat zní až moc technicky a novodobě na popis souboje chladnými zbraněmi. Já bych prostě nepsal: ten druhý nebyl rozeznatelný, nebo nešel poznat, prostě tak něco. Jinak popis je to kraťoučký ale pěkný, i když si na hrdinky v hlavní roli moc nepotrpím :)
No počkám si na další dílo, tohle se mi líbilo.
 
delisa - 29. dubna 2008 14:18
default.jpg
je dobrej
 
Siobhan - 29. dubna 2008 10:37
275373_1455282212_1251672404_n504.jpg
Arion2 - 29.Dubna 2008 07:37
jasně pokusím se to v příštím díle napravit...a díky za radu :o)
 
Arion2 - 29. dubna 2008 07:37
a5615.png
Zbytečně moc opakuješ stejná slova, zejména pak: když; tak; ale; muž; dívka...

cit.„Muž se naposled zadíval na oblohu, neviděl ale* hvězdy, které si přál naposledy spatřit, ale jen mračna, která se na obloze začala houfovat.“ - zvýrazněné "ale" bych úplně vypustil, ale* bych nahradil "však" - podle mě to vyzní lépe.

Chtělo by to i trochu více popisů (charakteristika, muž byl elf, je málo).

Krátké.


Napiš další díl a dej pozor na opakování se slov, hodně štěstí.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.066941976547241 sekund

na začátek stránky