Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

SmyčkaOblíbit

aaaa_64_642970.png

Autor: Nargelas

Sekce: Povídka

Publikováno: 13. května 2008 15:16

Průměrné hodnocení: 3, hodnotilo 2 uživatelů [detaily]

 
Ahoj sem tu nováček a protože se mi povedlo napsat něco o čem si myslím že bych to sem mohl dát tak sem se to rozhodl udělat. Jedná je o příběh z dnešní doby dá se říct že je to sci fi je to sice krátké ale doufám že se vámto bude líbit

ps: Předem se omlouvám za gramatické chyby.
 


Smyčka

…Muž se začal pomalu probírat. Ležel na zemi pod postelí a právě otevíral oči. „Do háje!“ řekl si pro sebe, „kde to sem a kdo jsem?“ Najednou zjistil, že neví absolutně nic a že ho trochu bolí hlava. Rukou si ji přejel. Objevil menší bouli na zátylku a malý šrám pod pravým okem. Po chvilce přemýšlení a prohlížení sebe sama si uvědomil, že ho po tváři lechtají sluneční paprsky. Bylo ráno, asi tak sedm hodin podle jeho odhadu. Muž pomalu vstal, měl na sobě modré tričko a dlouhé tmavomodré kalhoty. Porozhlédl se po pokoji a uviděl akorát okno, postel a menší stolek, na kterém ležely klíče. Klíče byly spojené kroužkem. Bylo jich asi pět bez jakýchkoliv přívěšků. Ale ne. Bylo tu ještě něco… Chomáč nějakých chlupů trochu svázaných dohromady a přivázaných na kroužek. Měly bílo šedou barvu a jejich délka dosahovala asi tak dvou centimetrů. Muž vzal klíčky a ještě prohledal stolek. Byl prázdný. Za chvíli měl prohledaný celý dům. Není divu, byl totiž úplně prázdný. Žádný nábytek, ani nic jiného. Jen pokoj, ve kterém se probral, měl postel a stolek. Jinak to bylo vše. „Tak tohle se mi nelíbí,“ řekl si zase pro sebe a pomalu vyšel z domu. Zkusil v zámku pár klíčů, až jeden z pěti se tam hodil. Zamkl jím dveře a obešel dům. Zjistil, že je mu trochu zima. Rozhlédl se a uviděl sníh, nebyl všude, jen někde. „No, vím aspoň něco,“ pomyslel si. U domu byl jeden strom a garáž, ale ta byla prázdná. Muž pomalu sešel od domu směrem do města, které se rozkládalo před ním a střechy pokrývala lehká sněhová přikrývka. Najednou si uvědomil, že jde vlastně z menšího kopečku, takže se sem může snadno vrátit, protože město před ním bylo na rovince.

Ocitl se na okraji města. Bylo tu ticho. Až moc velké, ani ptáci nezpívali. Nikde nebyl nikdo vidět. Na krajní ulici, ve které muž byl, stálo na okraji cesty pár aut, všechna zasněžená. Pomalu šel dál a rozhlížel se po domech, po ulici. Nikde nic nebylo, až na trochu sněhu. Jak tak šel dál, tak už se začaly objevovat obchody, ale vitríny byly prázdné a na všech dveřích obchodů visela cedulka s nápisem zavřeno. Až na jeden menší obchůdek s pečivem, který měl dveře dokořán. Muž si uvědomil, že má hlad. Vešel do obchodu: „Haló je tu někdo?“ Nic. Nikdo se neozval. Muž si vzal rohlík, prohledal kapsy a zjistil že má peněženku. Doteď ho nenapadlo podívat se do kapes. Horlivě začal prohlížet peněženku, ale byla tu jen trocha peněz, jinak nic. Dal na pult peníze a odešel. Rohlík měl za chvilku snězený a toulal se po městě dál. Našel radnici, avšak bylo zamčeno a do dveří se dostat nemohl. Znovu se porozhlédl, teď už po náměstí. Zahlédl psa. Ale co psa. Vždyť to je vlk! Muž se zhrozil a strnul úžasem. Vlk se na něj chvilku díval studenýma očima a pak odběhl pryč. „Ne, tohle se mi zdálo,“ přesvědčoval sám sebe. Po chvilce se odvážil pohnout a šel k místu, kde byl vlk. Ve sněhu tam byly jeho stopy. A do háje, řekl si a dal se do běhu směrem k domu. Najednou se mu v hlavě objevil záblesk něčeho. Nedobrovolně se zastavil. Ten záblesk se vrátil. Najednou něco uslyšel. Divný zvuk… jako by něco letělo. Další záblesk. V hlavě se mu objevila vzpomínka. Už věděl, co na něj letí. Otočil se, chtěl se bránit, ale pozdě. Prásk! Cítil bolest, nic neviděl. Najednou bolest začala ustupovat. Muž uslyšel něco jako zavytí, ale šlo k němu už jakoby zdálky. Upadal do bezvědomí.

Muž se začal pomalu probírat. Ležel na zemi pod postelí a právě otevíral oči…
 

Komentáře, názory, hodnocení

Nargelas - 31. října 2010 18:26
aaaa_64_642970.png
Děkuji za kritiku konečně sem se zase vratil sem na Andor. A teď když vidím co jsem napsal a vidím tu kritiku tak se musím smát. Kritika je přesná a vystižná jinak díky za morální podporu ale místo psaní takovýchle článku se příště pustím rači do dobrodružství.
 
Ac(/dc)petr - 24. června 2008 20:09
titanquestobr6491.
Asi bych neměl po svém výtvoru psát komentáře jo :-D
ale něco mi tady chybělo. Já byl hrozně rád, že mi někdo poradil, takže bych ti také něco rád sdělil. Asi jsi to nechtěl dělat moc dlouhé, ale v tom obchůdku s pečivem se něco mohlo přihodit, dodalo by to tomu trochu napínavosti. Také je zvláštní, že nikde nic, ale když má hlad, tak je otevřeno a dokonce i ty rohlíky jsou k jídlu, což už tak po dvou třech dnech nebývají :-)
Také je divné, že ucítil bolest a najednou ustoupila, takové pěkné kouzlo. Jinak v pohodě. (klidně mi to popřete, já jsem zvyklý, že se mnou lidi nesouhlasí :-) )
 
Sargo - 24. června 2008 13:15
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Krizak - 24.Června 2008 11:02
Určitě tím myslel něco jiného, to je jasné - doufám - ale "pod" je výjimečně jednoznačné a má to tam opakovaně. Takové věci se prostě stávat nesmějí :-)
 
Krizak - 24. června 2008 11:02
krizak8227.jpg
Sargo - 23.Června 2008 21:50

Zdar

A nemyslel tím autor náhodou vedle postele na zemi. Přijde mi, že to by bylo logičtější a že jde jenom o nešikovný obrat.

 
Sargo - 23. června 2008 21:50
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Zajímal by mě ten magický předmět - postel, pod kterou se leží a přesto po tváři sluneční paprsky polechtají ;-)
Není to úplně beznadějné, tedy stylem psaní, na začátečníka, ale nemá to moc hlavu a patu. Je tam hrst ingrediencí, ale vysvětlená není ani jediná. Popisy jsou neobratné a nedostatečné a některé obraty - když si člověk přejede rukou po hlavě (pod postelí! ;-)), zpravidla to není totéž, jako když si ji prohmatá - nesedí.
Prostě, ať už jsi chtěl napsat cokoli, navrhuji znovu a lépe, docela to i vypadá, že na to máš.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.07682991027832 sekund

na začátek stránky