Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Warcraft 3 (Kapitola 2)Oblíbit

9891589_th8009.jpg

Autor: Isolda

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 29. května 2008 10:51

Průměrné hodnocení: 9, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 
No tak je tu druhá kapitola a doufám, že se vám bude líbit víc, než ta první :-)
 


2.Kapitola

Temní elfové tam nakonec nechali Willa, Eliz, Uthera a Jainu samotné, ti nevěděli co dělat, opět byli bez jídla a bez vody, neměli nikoho, kdo by jim pomohl.
,,Co budeme dělat teď?" zeptal se Will, posadil se na nejbližší kámen a sundal si přilbu. William je mladý muž, který má ostře řezané rysy, krátké hnědé vlasy a modré oči. Tázavě se podíval po Utherovi, Jaině a Eliz, která celá ztuhla, když se podívala do tváře svého kapitána a poznala v něm svého bratra, kterého kdysi musela opustit při jedné z bitev proti nemrtvým, ale to je zase jiný příběh, vraťme se k situaci, ve které teď jsou. ,,No nevím jak vy, ale já bych šel najít nějakou osadu, kde bychom si mohli odpočinout a kde bychom byli alespoň trochu v bezpečí před těmi nemrtvými." navrhl Uther a čekal, jak odpoví ostatní. Nějakou chvíli bylo ticho, které přerušil dusot koní, blížící se od severu. Všichni čtyři se podívali tím směrem a spatřili několik jezdců mířících na jih, o několik sekund zahlédli, jak se za jezdci ženou orkové na podivných stvořeních. Orků je asi tak dvakrát víc než rytířů. Díky bohu si naší čtveřice nevšimli. Will si opět nasadil přilbu a postavil se.
,,Tohle nevypadá dobře. Orkové jistě napadali Alernoth a ti jezdci, co před nimi utíkali, byli jediní co přežili. Lorde Uthere, máte pravdu, měli bychom najít nějakou osadu, nabrat vojáky a zachránit Alernoth, teda pokud ještě zachránit půjde," řekne nakonec Will. Tak se rozhodli, že najdu nějakou osadu, naberou armádu a půjdou zachránit Alernoth. Šli směrem na západ.

Mezitím v osadě napadené Arthasem
Osada již byla v plamenech a Arthas stál uprostřed ní a spokojeně si prohlížel dílo, které napáchal. Budovy se postupně hroutily.
,,Skvělá práce!" zvolá Arthas a pomalu se vydává pryč ze zničené osady lidí. Všude v osadě jsou mrtví vesničané a žijící ghúlové, kteří se živí těmi mrtvými.
Všude to páchlo hnijícími mrtvolami a ghúly. Ostatní vojáci, krom Arthase, který odjel zpátky do hlavního sídla nemrtvých jako první, opustili rozbořenou vesnici až druhý den k večeru.

Zpět u naší čtveřice.
Byli na cestách už nekolik dlouhých hodin. Byli žízniví, hladoví, unavení a bohužel nemohli najít žádnou osadu. Krajina kolem nich byla krásná. V dáli byly vidět hory a lesy, oni šli na rozlehlých zelených pláních. Bylo ticho až na občasné zachrastějí brnění a zpívání ptáčků. Byla už tma a tak se rozhodli, že se vyspí a že budou držet hlídky. Naštěstí se jim do rána nic nestalo a tak se zase rozhodli vydat na cestu. Po dalších asi dvou hodinách zaslechli zurčení nějakého potoka. Rozběhli se tedy k němu. Voda v potoce byla pruzráčná a čistá. Všichni si nabírali vodu do dlaní a pili. Když se pořádně napili, rozhodli se jít dál na západ. Za několik hodin se jim jejich cesta vyplatila, už z dálky viděli poměrně velké město obehnané kamennými hradbami, na kterých hlídají střelci. Ještě jim nějakou dobu trvalo, než se dostali před velkou bránu města.
Z ochozů bylo slyšet, jak jeden střelec křičí na někoho dole, ať otevře bránu, že je tu Lord Uther a slečna Jaina. Brána se začala pomalu otevírat, hned, jak byla dostatečně otevřená, tak vstoupili do města. Město bylo velké. Ulice byly čisté. Město vypadalo jako každe jiné v té době. Will se otočil na Eliz se slovy: ,,Pěšáku, máš prozatím volno." Eliz se uklonila a odešla hledat nejbližší kasárny, kde by si mohla odpočinout. Will šel za ní, protože si také chtěl pořdně odpočinout. Uther a Jaina šli do nejbližšího hostince. Když Elizabeth s Willem došla do kasáren, tak se jejich cesty rozdělily, každý šel do jiného pokoje.
Eliz se ve svém pokoji odzbrojila. Elizabeth je mladá žena, dokonce mladší než Will, má blonďaté vlasy dlouhé až po ramena a hnědé oči. Plácla sebou na postel v oblečení, které měla na sobě. Zírala do stropu a po chvilce usla.
William se také odstrojil a stáhnul ze sebe i všechno oblečení krom spodků. Lehl si na postel a skoro téměř usl.
Uther a Jaina dostali velice luxusní pokoje. Postele jsou krásně měkké. Jaina a Uther odešli do svých pokojů až po tom, co se pořádně najedli a napili. Jaina si ve svém pokoji lehla na postel a hnedka usla. Uther si také lehl ve svém pokoji a zanedlouho usl.
Ráno je probudilo slunce, jehož paprsky je šimraly na obličeji.
Elizabeth ráno sešla dolů na snídani pouze v oblečení, které měla na sobě. Will si ovšem nasadil brnění, ale helmu ne. Také sešel dolů na snídani. Eliz a Will se střetli zrovna u schodů. Oba tam stáli jak solné sloupy. Nevěřícně jeden na druhého koukali a takhle tam stáli dobrých pět minut.
,,Elizabeth? Jsi to ty?" promluvil nakonec nevěřícně Will. Elizabeth přikývla a pak se objali a z očí se jim řinuly slzy štěstí a radosti. Objímali se několik minut. Pak se šli nasnídat a po snídani si Will došel pro helmu a Elizabeth pro brnění. Nakonec se sešli Will, Jaina, Uther a Eliz na náměstí. Naměstí je docela velké a uprostřed něj je kašna. Když se sešli, Uther začal svolávat vojáky, kteří se rozhodli jim pomoci v záchraně Alernothu. Povedlo se jim nabrat armádu, která čítala několik set vojáku. Byli tam pěšáci, rytíři, střelci a dokonce i pár jezdců na gryfonech. Tak tedy vyrazili. Cesta do Alernothu jim trvala asi 2 dny. Alernoth byl vypálený a všude kolem byli orkové. Když viděli, že se blíží docela dost veká armáda lidí, okamžitě se začli seskupovat. Ovšem lidí bylo více. Obě skupiny na sebe chvíli jen koukaly a pak se strhla bitva. I když orků bylo méně, dávali lidem zabrat. Většina lidí byla pobita, ale nakonec orky porazili. Bohužel nikdo z Alernothu nepřežil. Celé město bylo v plamenech i dřevěné ochozy. Postupně se vše začlo hroutit. Alernoth už se nedal zachránit. Tak se zase vydali zpět do města Elandor. Cesta jim opět trvala dva dny.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Isolda - 04. července 2008 12:52
9891589_th8009.jpg
Sargo - 04.Července 2008 09:08
Tak díky:-) Pokusím se zlepšit, ale ode mě nic moc nečekejte :-D
 
Nalfaen - 04. července 2008 10:03
dante82271465.png
Podle mě to docela jde, až na pár vyjímek.
 
Sargo - 04. července 2008 09:08
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Isolda: je jen velice málo lidí, kteří se nenaučí psát, když chtějí a hodně píšou. Jsou to takřka bez výjimky arogantní týpci, kteří nepřijímají žádnou kritiku a šudlí si do sebe zahleděné dojáky. Takže myslím, že máš slušnou naději, že z toho něco bude, o pár příběhů dál. :-D
 
Dinin - 04. července 2008 07:26
8473.jpg
No pět minut je pět minut, ale tak krátká otázka a hned se obejmou? A neblokovali schody k pokojům?
 
Isolda - 03. července 2008 23:49
9891589_th8009.jpg
Takže pro Vás všechny co mne za to hodláte kritizovat a tím mi pomáhat i nekritizovat. Jsem ve psaní nováček. Na sloh sem nikdy nebyla. A navíc, já to mám někde v sešitě, kterej mám zahrabaný, takže, to muisím vymýšlet úplně od začátku . Doufám, že mě pochopíté. Skouším něco psát poprvé :-) Ale díky za kritiku a za rady. Sem Vám za to opravdu vděčná.
 
Isolda - 03. července 2008 23:39
9891589_th8009.jpg
Když to tak čtu asi z toho udělám parodii :-D
 
Isolda - 03. července 2008 23:31
9891589_th8009.jpg
No já vím, ale tak pokusím se zlepšit, přeci nejsem spisovatelský tip.
 
Sargo - 03. července 2008 21:59
wel1d5kk1aaa19357.jpg
Nebyla jsem si moc jistá, jestli náhodou nejde o parodii - to s tím bratrem na začátku opravdu pobavilo. :-) Další vtipná pasáž byla na místě, kde dorazí do města, vyhladovělí a žízniví - ale asi to ještě do rána vydrží, když jdou hned spát ;-)
Hlavní problém máš v tom, že popisuješ zbytečnosti a přeskakuješ věci daleko podstatnější. Jak už tu bylo řečeno, připomíná to spíš osnovu toho, co teprve bude napsáno. A ten konec! Koukali na sebe a pak na sebe hupli. Silně to budí dojem rozpačitého pošupování nožkou, tu a tam odkašlat... no, chlapi... tak jdem na ně teda, no.
Jestli si dobře vybavuji, autorce je 15. Na takový věk to není nejslavnější, ale ani úplně beznadějné. Chce se to prostě vypsat. :-)
 
Malakian - 03. července 2008 16:56
images9556.jpg
Okrem iného je trochu zvláštne, že opisuješ ako, kto a kde zaspáva, pričom záverečnú bitku odbiješ dvoma vetami. Rovnako používaš nadbytočné vety, ktoré fakticky nikoho nezaujímajú, ako napríklad :

Ostatní vojáci, krom Arthase, který odjel zpátky do hlavního sídla nemrtvých jako první, opustili rozbořenou vesnici až druhý den k večeru. - to kedy jednotky odišli nemá žiadny vplyv na dej ani na nič, nenavodzuje to ani atmosféru, proste je to nadbytočné.

Ďalej je pekné že si vymenovala všetky jednotky ktoré mali v armáde, ale akosi je to vzhľadom k spomenutému popisu bitky zbytočné.
Popis mesta - bolo veľké, čisté a ako každé v tej dobe. Keďže je tento príbeh ako sama vravíš podla teba, bolo by dobré trochu viac ozrejmiť dobu a pod. Nie každý hral warcrafta. Rovnako Jaina a Uther nikomu kto hru nehral nič nepovedia. A tým ktorí ju hrali to zas popletie dej.

Dal by som si proste pozor na to, čo sa rozhodneš opisovať a koľko miesta danému opisu venuješ. Pretože to tu máš tak nejak naopak.

 
Ulverin - 03. července 2008 02:26
ikona2003.jpg
Nejsem příliš horlivým čtenářem, ale když jsem si všimnul před časem toho 1. dílu, tak mi to nedalo a přečet jsem si to.
Nyní mě oslovil díl 2., ale po lehce pozitivním dojmu z prvního vydání přišlo zklamání. Bohužel.
Rychle a několikrát po sobě se opakující slova kazí plynulost a čtení se stává velice kostrbaté, nepohodlné až nepříjemné.
Popisy nejsou sepsané tak, aby dobře sedly do děje, což je taky škoda, ale dá se v tom stále vyznat.

No, celkově bych ohodnotil lépe 1. díl a už se těším, až uvidím v nejnovějších článcích další pokračování ;o)
 
Imric - 02. července 2008 21:56
oko2076.jpg
spíše než povídka na pokračování mi to připadá, jako by sis napsala NEZAPOMEŇ: a teď jsi tam nasázela to co jsem právě dočetl. Jako by sis chtěla utřídit myšlenky, napsat nějakou kostru a pak teprve tu povídku, ale když tohle uveřejníš jako povídku... po slohové, stylistické i logické stránce je to špatně napsané, opakují se ti tam slova a slovní zrůdy tipu usl (!) by neměly mít právo na existenci.
a navíc je to klišé! klišé! klišé!
Na závěr, jelikož tady na Andoru je zvykem poplácat po zádech kohokoli, už jen za tu odvahu, že je ochoten uveřejnit článek a vystavit ho kritice ostatních, bych ti rád popřál vše nejlepší do příštího pokusu a hodně štěstí ve tvém dalším tvůrčím obdbí.
 
PsychoP - 02. července 2008 20:45
falling8927.jpg
První díl: odkaz
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.061995983123779 sekund

na začátek stránky