Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Začátek putování - U řekyOblíbit

drakolich214.gif

Autor: Hendur

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 23. srpna 2008 17:50

Průměrné hodnocení: 5, hodnotilo 3 uživatelů [detaily]

 
Pokračování na minulou část.Ta je zde: odkaz

Doufám že budou větčí ohlasy než minule.
 


Naši přátelé Hendur a Xendr se vydali hledat ztracený temný meč, který musí zničit, aby zachránili svět. Od té doby, co vyrazili, uplynuly už tři dny. Teď se chystají přejít přes řeku Gargodalin, aby se dostali do kraje elfů. Tam někde za ním leží meč, který mají najít.

***
Odvrátíme teď pohled od našich přátel a podíváme se do nedaleké jeskyně, kde se hádají nějací muži. Jsou to bandité. „Ty jsi úplnej blázen, Matrove! Ta obluda nás zabije! Copak si nepamatuješ, jak zabila zbytek bandy, zbylo nás sedm, sedm z dvaceti!“ řekne jeden. „Možná jsem blázen, ale to tu chceš trčet a zhebnout hlady, Vajtyku?“ řekne Matrov. „Matrov má pravdu,“ přidá se další muž, „musíme se pokusit krást u mostu, teda když tam ještě byli další pocestní. Je to nejlepší cesta, na které se okrádá.“ Další dva muži mlčeli. Věděli, že pokud se nepokusí někoho okrást, umřou tady. Ale byla v nich malá naděje, že by se jim povedlo někoho okrást. A poslední dva muži spali. Pak náhle opět Vajtyk promluví: „Dobrá. Vstávat! Zkusíme někoho okrást!Všichni honem k mostu! Vonde! Murte! Vy budete hlídkovat, až někdo půjde, pískněte.“
A celá banda se vypravila pryč z jeskyně.

Ozval se zvuk, jak někdo písknul. Hendur i Xendr to slyšeli, ale mysleli si, že je to nějaký pták. Došli až k řece. A náhle uviděli něco, co nečekali. Most tam nebyl! Ani žádná známka, že by tam kdy byl, tu nebyla. Jediné, čeho si všimli bylo, že na hladině plavalo několik velkých červených pavouků, kteří žijí ve skupinách a staví si hnízda v zemi. Několik červených pavouků uviděli i na břehu, nedaleko místa kde stáli, ale to jim nevadilo. Napadlo je řeku přeplavat. Když náhle se za nimi ozval výkřik. Nebyl to výkřik o pomoc, ale takový výkřik, jako když se vás chystá někdo napadnout. Otočili se. Za nimi stálo sedm ozbrojených mužů připravených na boj. Náhle Xendra napadli dva muži. Jednoho z nich odrazil a ten spadl do vody. Druhý mu zničil jeho kouzelnou hůl. Xendrovi se zamotala hlava. Viděl před sebou tři bandity a viděl Hendura, jak v bezvědomí padá někam ke stromu. Všiml si, že kolem Hendura se začali hemžit červení pavouci. Ale nemohl nic udělat. Náhle za sebou uslyšel bublání v řece. Nepochopil, proč banditi utíkají. A pak to uviděl. Z vody začal vylézat obří červ. Byl bílý a nechutný. Chtěl zavolat Hendura, ale uviděl jen jak ho odváží obří roj červených pavouků…
 

Komentáře, názory, hodnocení

Eygam - 27. září 2008 13:17
upr84.gif
Ho hóo, jsem zpátky...a koukám, že tu jsou ty samý lidi jako tenkrát :-)
Zpětně jsem si přečetl minulý díl a myslim, že tohle má úplně ty samý nedostatky jako předtím. Je to krátký, chybí popisy (někdy se schválně při čtení knížky na nějakej koukni, jak autoři postupují, co zmiňují dřív a tak). Bohužel i ty popisy, co jsi použil, zní dost šíleně, např.: Nebyl to výkřik o pomoc, ale takový výkřik, jako když se vás chystá někdo napadnout.
Na druhou stranu tam jsou i věci, co se mi líbí, třeba oslovování čtenáře nebo to, že k doplnění děje u mostu jsi použil scénu, která přepadení předcházela. Je to určitě slibnej začátek, rozhodně ve 13 jo, ale tak, jak to je teď, to vážně neni nic moc.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.083450078964233 sekund

na začátek stránky