Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

"A tak jsem umřel, pane doktore." Evka, Sargo, fry, psychopOblíbit

wel1d5kk1aaa19357.jpg

Autor: Sargo

Sekce: Projekt(íček)

Publikováno: 12. listopadu 2008 14:09

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
Vzhůru do záhrobí poprvé! Přeji pěkné počtení :-)
 


Pozn.red.: Zářný příklad pro všechny - tento první příspěvek přišel dřív, než na výzvě oschla barva. Asi není divu, když je tak nadupaný... ;-)

"A tak jsem umřel, pane doktore." ( - Evka - )

„Hej, měl jsem správkárnu vehiklů na rohu devátý a Wiskonsinlane. Šlapala fakt dobře, kámoši mi nosili divný věci. Jednou v noci přijel Fred a na křusce pod plachtou měl motor z tryskáče. Fakt super! Vzali jsme mýho starýho dodge, motor z letadla napajcovali na střechu a propojili to. Fred byl fakt dobrej, donesl i kabely, co k tomu patří.
Ještě v noci jsme to vzali za město. Je tam taková super rovinka, snad vosm, deset majlí furt rovně. Vsadili jsme se, za jak dlouho to s tím motorem ujedu. Vo kilo. Sem řek, že míň než minuta. Fred se smál, až si poslintal bradu, prej nikdy. Nastartoval jsem auto a rozjel se. Jak jsem se dostal na šedesát majlí za hoďku, zapnul jsem i ten motor z tryskáče! Ty vole, to byla jízda! Fakt super! Sem jel hned dvěstě majlí, pak se urvala ručička a já sem letěl. Jak ňákej pták! Sem se smál, Fred přišel vo kilo. Pak to tak ňák divně škytlo, no a protože dodge nemá křídla, sem to nemoh řídit, žejo, se to stočilo doprava. Mno a pak tam byla ta skála. Sem to do ní napral, kola lítaly na půl majle daleko. A mě bylo nějak hic.
Tak sem chcíp, no. A voni mě poslali sem, prej abych se s tím smířil.“ Vleže na lehátku otočil hlavu doprava. „Doktore?“
Ve výši jeho očí se pohupovaly polobotky. Levá měla rozvázanou tkaničku.



Autor: Stane se. :-)

Báseň zhrzeného milovníka ( - Sargo - )

Ema má mísu, máma má maso,
smrtka má kosu, já kol krku laso.
Ona mě nechtěla a já ji moc,
visím tu od rána, čeká mě noc.
Druhý den najdou mě, jak se tu nudím,
vím, pane doktore, už vás s tím prudím.
Smyčku jsem uvázal opravdu špatně,
příště se nebudu věšet tak chvatně.
Měl to být doják, teď však mám splín,
jsem pro ni pitomec – co sakra s tím?



Pozn.red.: Možná trochu nábožensky nekorektní - vadí snad? ;-)

"A tak som zomrel, pán doktor..." ( - fry - )

Bližší pohľad na miestnosť. Sú v nej dvaja muži. Jeden leží na pohodlnom koženom gauči, druhý sedí vedľa neho. Obaja sú fúzatí, zachmúrení. Odohráva sa tu niečo dôležité. Ležiaci bez prestávky rozpráva. Druhý občas niečo povzbudivo zamrmle, prikývne, alebo si poznamená niečo do zápisníku. Skutočne to vyzerá nesmierne dôležito.
Pozorovateľ sa pohral s gombíkmi. Nič sa nestalo, obraz je stále rovnaký. Tresol do ovládacej dosky. Rozblikalo sa niekoľko ukazateľov, naskočila varovná hláška, ale spolu s ňou naskočil aj zvuk.
„...a potom ma ukrižovali. Nejaký hlupák mi dokonca vrazil aj kopiju do boku, ako keby im klince nesačili. No, a tak som zomrel, pán doktor...“
povedal ležiaci.
„A otec sa na to iba díval. Myslíte, že ma má ešte stále rád?“
spýtal sa znova, so zúfalou otázkou v očiach. Sediaci sa trochu pomrvil.
„Áno, myslím, že na Vás nezanevrel a stále vás má rád. Iba svoju lásku prejavil trochu... Ukrutnejším spôsobom. Ale stále Vás miluje. Veď tu dnes za Vami aj prišiel na návštevu.“
Ležiaci doslova vyskočil, bľabotajúc netrpezlivou radosťou. Dnu vošiel zriadenec v bielom a odviedol pacienta preč.
Miestnosť sa rozplynula. Ostal iba muž.
„Robiť psychiatra Kristovi, to je peklo...“
povzdychol si Sigmund Freud, uvelebiac sa na svojom obláčiku, zatiaľ čo mu spievali anjelské chóry.
Pozorovateľ vypol obrazovku.
„V tom máte rozhodne pravdu...“
šepol si s tajuplným úsmevom a odišiel do spoločenskej miestnosti, kde na Neho netrpezlivo čakal Jeho syn...



Autor: V limitu slov na třetí pokus. :-)

Jak to bylo? ( - psychop - )

Běžel jsem džunglí, všude kolem mě létaly střepiny, stále blíž a blíž bylo slyšet hlasy mých pronásledovatelů, výbuchy granátů jsem měl téměř za patami, kolem uší mi létaly projektily a zařezávaly se do stromů, kterým jsem se v té rychlosti jen těžko vyhýbal. Ale už jsem to neměl daleko, jen pár metrů, správně zatočit, skočit na zem a mí spojenci je rozsekali na cimpr campr... Jenže něco je špatně. Na hrudníku cítím teplo a mokro. Podívám se a tam obrovská červená skvrna a stále se rozšiřuje. Jak jsem na to chtěl šáhnout, tak jsem si uvědomil, že mám problém hýbat rukama a strašně mě tíží celá hruď.
Převalil jsem se a jak jsem byl zamotaný v peřině, shodil jsem jak toho prašivýho kocoura, tak jsem přepadl z horního patra poschoďovky a rozflák si hlavu o ty zpropadený starý kamna, který měly stát minimálně o dva metry dál, ale jako bych jim to neříkal. No nic, když už teda víte, jak se to stalo, můžeme pokročit v tom papírování dál? Tátu jsem neviděl už celou věčnost a mám mu toho hodně co říct...


 

Komentáře, názory, hodnocení

Belgarion_Kolder - 29. listopadu 2008 13:18
belg4582.jpg
fry - 28.Listopadu 2008 16:43
Blázna? Hřích! Plamen tě očistí! .-D
 
Kong Bao-tan - 29. listopadu 2008 11:19
waaxquie80614485.jpg
Myslím, že dobré je vše. Ale...
... stejně jako Sargo sem zmaten z toho, že někdo nechytl pointu prvního příspěvku. Já myslel, že sem pochopil, ale jak tu čtu komentáře, tak mám pocit, že ta tím příěhem je ještě jedna rovina, která mi naprosto uniká :-)

Jinak: Moc se mi líbí ten slang, dětská prostost básně a neočekávaný zvrat v džungli. Z jakýchkoliv náboženských témat jsem trochu nesvůj, ale to je muj problém... jak říkám, líbilo se mi vše!
 
Fry - 28. listopadu 2008 16:43
frynovy23924.png
Belgarion_Kolder - 28.Listopadu 2008 16:08
A či netúži zabiť svojho otca a zjesť ho. Ja viem. Ale budme trochu vstriecny voči miestnym kresťanom... Už aj tak som urobil z Ježiša blázna...
 
Belgarion_Kolder - 28. listopadu 2008 16:08
belg4582.jpg
-> Evka: Čí jsou to polobotky?! Smrtky, vyprávějící mrtvoly, něčeho jiného? Jsem zmaten. .-)

-> fry: Dobřé. .-D Sigmund na obláčku, to je něco. Ještě se ho měl ptát, zda nemá erotické představy o své matce. .-D
 
Oglokoog - 28. listopadu 2008 02:38
brandsquare6829.png
Všechno se mi líbí, jenom k Fryovu výtvoru dodám, že to ze začátku dost připomíná scénář :-)
 
Qued - 27. listopadu 2008 13:33
qued_antisanta2873.png
Evka> Jak už postřehl Bard, tohle téma není zpracované poprvé, dokonce ani podruhé. Je to v podstatě legenda, která se dostala i do pořadu Myth Busters. Jinak pěkné, mám rad americké vozy a podobnou tématiku, hezky se mi to představuje. Fyzikální zákony pominu :) Pěkné

Korektor: " A mě bylo nějak hic." - nemělo by tu být "mně"?

Sargo> no začíná to jak slabikář a je to v podobném duchu, přesto bych já osobně na některé rýmy asi nepřišel. Pousmál jsem se, je to čisté, pěkné, zábavné.

Fry > Moc se mi líbil nápad, sice zapojení zrovna Freuda mi úplně nesedlo, skoro bych čekal, že mu řekne, že svého otce nenávidí a z toho pramení jeho problémy, ale to je jen osobní pocit. Pěkné, moc pěkné.
Bohužel k formě se vyjádřím jen těžko, neboť slovenština prostě není čeština, ale vzheldem k tomu, že jsem s textem neměl rpoblém, tak se domnívám, že i výběr slov a obratů je dobrý.

Psychop > Taky si nejsem jistý co říci. Jediné co mi nesedlo bylo "cimpr camrp", ač je to v pořádku. Avšak dílo jako celek se mi líbí hodně, mám rád podobná díla. Trefil ses mi do vkusu. :)

 
Sargo - 27. listopadu 2008 11:06
wel1d5kk1aaa19357.jpg

Děkuji všem za ohlasy! :-) Na všechny a na mě zejména, že jo :-P

Bard: kdybys viděl, jakou mi to dalo práci... a v zadání jasně bylo, že přímo ta slova se objevit nemusí O:-)

Evka: po pravdě, to, že někdo pointu nechytl hned napoprvé mě uvedlo do stavu trvalého zmatku, jestli jsem ji vůbec pochopila. No, ale líbilo a smysl mi to dává, tak snad jo :-D

fry: ty nezklameš ;-)

psychop: dobré je to :-)

Eithné: ano, předběhla jsem... ale nikdo nekoukal O:-)

Matmas, Ocelot: dík ;-)

Cirien: máš pravdu, když na to koukám, "na krku" by sedělo líp :-)
 
PsychoP - 27. listopadu 2008 09:41
falling8927.jpg
Evka - 27.Listopadu 2008 09:13
Ale no tak, fajné jsi to měla ;-)
Rozhodně mě to pobavilo :o)

Poslední Ocelot - 26.Listopadu 2008 23:22
S tou kritikou se pust' i do Sargo, ta je schvalovala přede mnou :-D
 
Evka - 27. listopadu 2008 09:13
flame4994.jpg
Tak propadám zoufalství, po tom co jsem přečetla příběhy konkurence. Zahodím brk a papír a odejdu pryč, nedosahuji vasich kvalit :-) Zvlaste Sargo a fry me pobavili, fakt že jo.

A těm kteří nepochopili moje dílko... Inu, stane se.
 
Bard - 27. listopadu 2008 08:31
ikonagamma1684.jpg
I mně se to zamlouvalo všechno.

Evka> Samotný příběh jsem viděl už na nějakém videu na netu, takže nic nového. Ale ta poslední věta tomu náramně slušela. ;-)

Sargo> No pěkné to je, dokonce moc, ale téma znělo: A tak jsem zemřel, pane doktore. ;-))

fry> Velmi zajímavá myšlénka. A hodně dobře zpracovaná.

psychop> Taky jsem do první verze svého příspěvku zamontoval sen, ale nevešel jsem se do limitu. :-)) Gratuluji. Já pak musel vymýšlet něco iného.
 
Cirien Brisse - 27. listopadu 2008 00:03
d59b09d910712827755.jpg
Nevím, jestli mám ještě do toho co mluvit, zvláště pak, když již nepíši, ale tak i tak bych ráda řekla pár slov, snad nebudu ukamenována.

První příběh:
Líbí se mi způsob zpracování, určitá nadsázka a myšlenka, nad níž se musí každý zamyslet a přemýšlet i nadále, to vše ještě dokresluje slang, jak již bylo napsáno, nemám jej ráda, ale proč ne? Člověk to může cítit jakkoliv a zpracování a pojetí dle mého bylo opravdu dobré.

Druhé dílko:
Sargo, co dodat? Mám momentálně sestru v první třídě a tak mě tedy první věty naprosto dostaly, již asi vím, co ji budu učit k provokaci její velmi milé učitelky. Jen to kol mi tam nějak nesedí, ale to je můj problém....

Třetí příběh:
Líbí a neskutečně, i když hlavní postavy nemám ráda a zavrhuji je, u tohoto jsem se musela smát, zvláště pak, když mám tolik ráda Freuda, nedokáži si představit nikoho jiného, než právě jeho v této funkci. Můj pane, klobouk dolů, četlo se to jedním dechem a hlavně je to originální.

Čtvrté dílko:
Lapám po dechu, podle začátku jsem myslela, že se celý příběh bude dít naprosto jinak a jeho vyvrcholení mě opravdu překvapilo, zvláště pak věta o kamnech, tam bych možná volila i ostřejší výraz. Zaujalo, upoutalo, pohltilo.


No, snad jsem napsala to, co jsem chtěla, když si zítra na něco vzpomenu, dodám.
 
Poslední Ocelot - 26. listopadu 2008 23:22
reaper8809.gif
Tak já se přiznam, že to první jsem zatím nepochytil vůbec (pozn.red: hold sem blbej)
Sargo - pěkné, dávající smysl :)
Fry - nejlepší z várky podle mě.. co do myšlenky :)
Psychop - co říci tomu kdo schvaluje články? hmm? ne, je to dobré :)
 
Matmas - 26. listopadu 2008 22:13
elf257929819.jpg
Ani se tu nebudu mnoho rozepisovat, jen poznamenám, že je to všechno skvělé... Chtěli jste to tak slyšet, ne?
 
Eithné - 26. listopadu 2008 22:10
dub2857.jpg
Evka: Kajícně doznávám, že jsem pointu postřehla (= pochopila) až napodruhé, ale je to fakt dobré. Jazyk máš zvládnutý, sice ho nemám ráda, ale dovedu ocenit, že z něj nevybočuješ. Jo, dobré ;-)

Sargo: ...však víš... ;-) Dobré to je ;-)

Fry: Supéér, skvělej nápad :-) Dobře zpracované... skvělé ;-)

Psychop: Pěkné :-) Jo, dobré. Nevím, co k tomu říct dál :-)


Celkově je tato várka velmi velmi vydařená, řekla bych ;-)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.066498041152954 sekund

na začátek stránky