Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

VrahOblíbit

whiskanova26456.gif

Autor: PulElf

Sekce: Povídka

Publikováno: 02. prosince 2008 12:46

Průměrné hodnocení: 5, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 
Napsano o jedne hodine ve skole.... Nikdy nevim co do techto kolonek psat...
 


Byl pozdní večer, na ulicích už byla tma, všude ticho. Občas se zvedl poryv větru a rozezněl vývěsní štít jakési hospody nebo v dálce zaštěkal pes. Náhle se na konci ulice ze stínu vynořila postava, šla rychlým krokem směrem k domovu. Zvedl se vítr a kápě se nadzvedla, byl to muž. Otočil se, měl strach, že něco zaslechl. V těchto dnech nebylo bezpečno chodit po setmění ven, v ulicích se pohyboval už několik dní vrah, každou noc mu někdo padl za oběť. Proč to dělal, to nikdo nevěděl, oběti nebyly okradené, ani nijak zvlášť zabité. Několik ran nožem do hrudníku, prosté, nůž pak nechal ležet u oběti.
Muž se chvíli díval za sebe, ruce se mu potí, drží rukojeť nože připraven ho bodnout do kohokoliv, kdo by mu chtěl ublížit. Nejraději by už byl doma, se svou ženou a synem. Muž se zase rozejde směrem k domovu, nůž stále svírající v ruce. Vítr stále sílí a on jde domů i přes svůj strach šťastný, stálo to za to jít večer ven. Jeho syn je němý, bůh mi sebral řeč už při narození. Dnes byl vyjednat u jednoho mistra, aby jej přijal do učení, většina mistrů ho nechtěla, jelikož si myslela, že je proklet. Muže to ani nic nestálo, mistr – postarší pán – řekl, že si jej do učení vezme rád. K větru se přidal déšť. Muž se náhle zastavil, v té radosti a strachu zapomněl odbočit. Zaklel, otočil se a zarazil. Sevřel prsty dýku, proti němu běžela jakási postava, byla jen pár metru od něj, byla naprosto potichu a v ruce držela nůž. Muž se neotočil, aby utekl, místo toho vyrazil dopředu. Už v tu chvíli, kdy nabodával postavu na nůž, tak mu bylo něco divné, něco nebylo v pořádku, ale co? Vytrhl dýku z těla a náhle ucítil ruku na rameni. Ten vrah nenapřahoval proti němu nůž, ale prázdnou ruku. Ruka sevřela rameno a on náhle poznal tvář ukrytou v kápi před deštěm, byl to chlapec, jeho chlapec. Zabil vlastní dítě. Dítě, které běželo svému otci naproti, protože mělo o něj strach, s nožem připraveným, kdyby mu hrozilo nebezpečí, náhle klečelo před otcem a neslyšně pohybovalo rty. Nemohlo na něj zavolat, že to je on, nemohl mluvit. Běžel za ním, protože se o něj bál, chtěl k němu doběhnout a obejmout ho, místo toho se dočkal nože v hrudníku. Otec ucouvl a sledoval syna, jak z něj vyprchává život, brečel. Pak se náhle rozkřičel, řval o pomoc, ale nikdo se neozýval, všichni měli strach, nikdo se ani nepodíval z okna. Seděl u svého syna skoro hodinu, když v tom se objevila za rohem dvojice postav, hlídka. Buď slyšeli nářek otce anebo ho jen zahlédli, rozeběhli se k němu, ale už z dálky museli poznat, že dítěti není pomoci. Koukali na otce v nevyřčené otázce, co se stalo. Otec si utřel slzu a zahlédl nůž od krve, jak leží vedle syna. Dotkl se synovi ruky a druhou ukázal do uličky, kam předtím směřoval.
"Tam utekl ten vrah," ukazoval směrem k domovu, směrem, kam za chvíli skutečně uteče. Hlídka vstala a rozeběhla se ukázaným směrem.
Po té noci se lidé báli ještě víc, byla to první noc, kde zabil vrah dva lidi. Všichni měli strach, že počet mrtvých se bude navyšovat s každou nocí, byla to ovšem první a poslední noc, kdy umřeli dva lidé.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Trust - 03. ledna 2009 14:58
trustcopy938.gif
Nalfaen - 31.Prosince 2008 12:00
psano o hodine matematiky pri kontrole testu, ktery jsem nepsal....

Pidiclovek - 31.Prosince 2008 12:35
určitý zmatek mám, je to asi tím, že něco napíšu a pak se rozhodnu polovinu věty přepsat, takže jí smažu jen část a pokračuju, to že tam je špatný čas si již neuvědomím.

Galad Elen - 31.Prosince 2008 14:28
Byl pozdní večer...... ja věděl už když jsem to psal, že jsem to někde četl....


Pokud se odhodlám poslat něco dalšího, tak si to po sobě vícekrát přečtu, abych se vyvaroval těchto "blbých" chyb... :)
 
Galad Elen - 31. prosince 2008 14:28
arodjkafinal5054.jpg
Byl pozdní večer, první máj, večerní máj...jak jsem viděla ten začátek, už jsem to nedokázala brát moc vážně, ale naonec to bylo...zajímavé
 
Pidiclovek - 31. prosince 2008 12:35
theoldguitaristikona1081.jpg
Bylo to takové... no-je znát že je to jedna z prvotin, potřebuješ se vypsat - más zmatek v používaných časech, např. zde:
*Muž se chvíli díval za sebe, ruce se mu potí, drží rukojeť...*
Jinak jsem -omlouvám se - vyprskl smíchy při této větě, ta je opravdu nesmyslná:
Proč to dělal, to nikdo nevěděl, oběti nebyly okradené, "ani nijak zvlášť zabité".
Jinak má to potenciál, ale zatím jen v nápadu a myšlence. Pokud si pohraješ se slovosledem, několikrát si po sobě povídku přečteš aby ses vyvaroval nesmyslných spojení, mohlo by se z toho i něco vyklubat. A možná by i neuškodilo, kdybys rozvedl samotnou pasáž střetu, to že se dozvíme jeho pravou identitu během několika vět hned po tom tomu trochu ubírá na napětí. No přeju hodně štěstí s dalšímmi výtvory...

Pidiclovek
 
Nalfaen - 31. prosince 2008 12:00
dante82271465.png
V podstatě pěkná povídka. Jen mi to připadá jako varování:
"Staň se vrahem a blbě dopadneš."
Ale jinak už nemám co dodat. Na to že je to psané ve škole. Jen by mě zajímalo v jaké hodině... Na sloh je to mírně brutální.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.061443090438843 sekund

na začátek stránky