Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

DuchovéOblíbit

gn9632.jpg

Autor: kalinci

Sekce: Z reálného života

Publikováno: 02. dubna 2009 22:59

Průměrné hodnocení: 7.3, hodnotilo 4 uživatelů [detaily]

 
Toto je mé úplně první dílo. Napsal jsem to protože většina lidí na duchy nevěří a neustále mi říkají, že jsem blázen a měl bych brát prášky. Někteří mi, ale dávají za pravdu, že duchové jsou a budou tu. Stalo se to nejen mě, ale i mému příteli, který se mnou v tu dobu seděl u stolu. Také se nám stalo plno jiných duchařských povídek, které by stáli za vyprávění.
Smířil jsem se s velmi drsnou kritikou od vás zkušených a lepších hráčů tudíž piště komentáře jak záporné tak i kladné. (Více počítám záporné).
 


Z 1.4. 09 do 2.4. 09

Jednou jsme se takhle bavili s kamarádem u mě doma. Nějak jsme se dostali k tématu duchové. Začali jsme si vyprávět, co se nám stalo divného a co jsme zažili. Po chvíli jsme od divného témata upustili a šli jezdit na kole. Unavený jsem se vrátil domů a jako vždy jsem začal mluvit s bratrem. Zhruba po hodině jsem si sedl k počítači a šel jsem na obvyklé stránky. Nic zvláštního se nedělo až do 22:00, když se mi sám od sebe vypnul počítač. Myslel jsem si, že to bude jen nějaký výpadek a šel jsem si tedy lehnout a poslouchat písničky. Matka mezi tím začala připravovat a uklízet. Mě už nebavilo poslouchat a šel jsem se tedy podívat, co dělá. Poslala mě do horního patra pro zavařovací sklenici. Nevěděl jsem, co se mi stane a ani kolik je hodin.
Přijdu do kumbálu a rozsvítím si světlo. Nalevo i napravo jsou skříně. Projdu tedy mezi nimi malinkou chodbičkou a vlezu do jedné ze skříní. Vyndám zavařovací sklenici. V mžiku mi přejede mráz po zádech a cítím, jako by vedle mne stála nějaká postava. Rychle se ohlédnu, ale nikde nic. Řekl jsem si tedy, že jsem jen unavený a potřebuji se vyspat. Pomalou chůzí tedy vyjdu z kumbálku a zhasnu v něm. Na chodbě svítily zářivky. Jedna z nich začala problikávat. Myslel jsem si, že to bude normální, ale to nesměla začít blikat druhá a první nesměla zhasnout. To mi přišlo už trochu divné. Nakonec zhasla druhá a blikání přestalo.

Najednou tma jako v pytli… Z ničeho nic zhasly všechny zářivky na chodbě. Opět na mě dolehl ten otřesný chlad. Zastavím se na místě a rozhlížím se. Srdce už pomalu nestíhá, jak neustále přibývá adrenalinu. Nakonec se odvážím alespoň něco říct. „Tohle jsou ale blbý fóry, Petře!“ Křiknu do tmy v domněnce, že mi bratr zhasl. Nikdo se však neozvala já jsem tedy rychle seběhl po schodech dolů.
Sklenici jsem položil na kuchyňskou linku a jdu pro otce, který elektrice rozumí více, než-li já. Šli jsme se tedy podívat, co se s těmi zářivkami vlastně stalo. Jakmile jsme zmáčkli spínač, světla plně zářila. „Hmmm, dobrý. Takže mám halucinace?“ Na mou řečnickou otázku otec pokrčil rameny, přestože otázka nebyla na něho.
Pomalu jsme tedy sešli dolů, když v tom přišla druhými dveřmi matka a za ní malý pes. Nenechal mě dlouho čekat a začal na mě cenit zuby a štěkat. „Proč ta malá svině na mě štěká?!“ Pohlédnu na rodiče. Jejich odpověď byla prostá. „Tak to nevím.“ Řekli současně a odešly. Mezi tím vzala matka psa do náruče a odnesla ho do pelíšku. Podíval jsem se na hodiny a bylo 00:08. Začal jsem smýšlet, proč se nahoře děly takové divné věci, dokud mě matka nepožádala, abych odnesl zbytky dolů k botníku do kýble. Pomalu si poskakuji po schodech, dokud nedojdu ke dveřím, za kterými by měl být kyblík. Dveře otevřu, když v tom se na mě vyvalí proud studeného vzduchu. Bylo mi to divné, neboť dveře ven byly zavřené.
Vhodím zbytky do kýble, když v tom mi po zádech přejede ledový chlad. Zimou se zachvěji a ztuhnu. Cítil jsem v tu dobu bezmoc, strach a úzkost. Nehybně jsem chvíli stál, než vše opadlo. Rychle jsem běžel po schodech nahoru. Rychle jsem za sebou zhasínal, ale neustále jsem měl pocit, že za mnou někdo jde. Neměl jsem odvahu se otočit.

Konečně jsem vyběhl všechny schody a divný pocit sledování opadl. Celý vyděšený se opřu o zavřené dveře a rozhlédnu se. Usmyslím si, že je toho pro dnešek dost a měl bych si jít lehnout. Jdu tedy do svého pokoje. Neustále se za sebe otáčím, abych měl jistotu, že se nebude opakovat to, co na schodech. Lehnu si do postele. Postel mám jednou stranou u zdi. U hlavy mám jednu skříň a u nohou též. Nade mnou je několik poliček. Ve zdi, u které vždy ležím, je komín a jde od zdi tedy neustálé teplo. Pomalu usínám přimáčknutý ke zdi a přikrytý až někam po čelo. Ostrý chlad mě začne nemilosrdně probodávat a já cítím ostrý chlad. Zachvěji se a začnu si říkat v duchu optimistické věci. Cítím však, že to není přirozený chlad a něco stojí u mé postel. Zavrtím se, jako by jsem přímo spal a tím zalezu hlouběji pod peřinu.
Chlad mě neustále probodává od hlavy k patě a zase zpět. Ve své mysli si neustále dodávám odvahu, abych vykoukl.
Nakonec dostanu tolik odvahy, že si rychle sednu a odkryji se. Rychle rozsvítím světlo, které mám na dosah ruky. Nikdo nikde nestál a bratr jak mladší, tak starší spali. Lehnu si tedy a překryji se ještě víc. Do pravé ruky si vezmu mobil a pokusím se usnout. Ledový chlad mě opět začal probodávat a pocit, že opět někdo přichází přerušila matka otevření dveří a otázkou. „Co chceš zítra do školy na svačinu?“ Otázka mě velice zaskočila a něco jsem jí odpověděl. Vystrašený z divných pocitů se snažím usnout. Konečně se mi nic nezdálo. Žádný příchozí, žádný chlad, ale úzkost a přítomnost něčeho nepřirozeného cítím stále. Někdy mám strach jít i do sklepa, neboť co zažívali mí přátelé, začínám prožívat i já…
 

Komentáře, názory, hodnocení

Darathary - 03. ledna 2010 18:15
horde-icon1225.jpg
Wiliem - 10.Května 2009 21:19
Já doporučuju najít si kolem sebe lidi, kterým se to taky děje a promluvit si s nima o tom, protože ti to pomůže, třeba o tom vědí víc než a poradí ti, já na to mám ségru a ta o tom voí snad všechno. Většina duchů neublíží, jenom hledají spřízněnou duši, to vše mám od mí sestry. Když něco budete potřebovat, zeptám se jí na to.
 
Darathary - 03. ledna 2010 18:01
horde-icon1225.jpg
Páni, to je vážně zajímavé. Taky si myslím, že duchové ekzistují, ikdyž nemám žádnou takovouhle příhodu, která by to dokazovala. Sestra (starší, ale mladší) trvrdí, že s duchy by jsme měli mluvit, protože ty bytosti jsou smutné a osamělé a i ona s nimi mluví...
 
Wiliem - 11. května 2009 06:55
wtml8132.png
kalinci - 10.Května 2009 23:14
Konečně sem se zmohl a vyhrabal vo tom několik mých zápisků:
Co je to duch? Duch jako takový je vládce nad duší a aurou, značně ovlivňuje vnímavost člověka.
Jak to, že ho můžeme vnímat? Někteří opravdu vnímaví jedinci (například ty a já) dokáží duchy zesnulých cítit, slyšet, někdy dokonce vidět. Takovéto záležitosti ¨se pak větví na způsobu poznání ducha: auru pozná většina z těchto jedinců a jde vlastně o cítění něčího pocitu, a to i když nevidíte zdroj, dá se odnaučit s velkým úsilm vaší duše. Druhá je pak vycítění duše, (to mám já a domnívám se že i ty)v podstatě to znamená cítění ducha jako takového, vybuřuje to v těle většinou náhlý strach a neznámo, tato vlastnost se bohužel jako u cítění duší nedá jaksi odnaučit (takže škoda) a vždy zůstane v nějakém rozsahu mysli.
Proč při setkání s duchem cítíme strach? Strach v nás nevyvolává jen naše duše, což jsme vlastně my, ale i naše tělo které nezná podobnou situaci a cítí v ní nebezpečí, nikdy tedy nemůžeme vědět jestli byl duch dobrý nebo zlý dokud se nenaučíme velké soustředění a tím odstranění strachu(to se mi povedlo a doporučuji to zkusit).
Máme se tedy duchů bát? V podstatě ne, ti nám nemohou nějak ublížit ať už je dobrý nebo zlý. Postrádají tělo a samotná duše na interakci nesačí.

Snad ti tohle nějak pomůže, je to rozhovor z novin asi z roku 1993. Tohle téma mi taky připomíná další zvláštní termín: V České republice se objevovaly kostry s probodlým srdcem(kůlem) a česnekem dokola ještě před 100 lety než ve Francii sepsali román o Drákulovi (dřív o podobných nemrtvích nikdo nic nevěděl). Taky zajímavý co? Řekl bych že je toho všude víc než předpokládáme.
 
kalinci - 10. května 2009 23:14
gn9632.jpg
Wiliem - 10.Května 2009 21:19

U mě se to projevovalo převážně přes noc. Přiběhl jsem k rodičům, že někdo v pokoji chodí. Pak mě vzali k psychiatrovi, který stejně našel hovno. Pak jsem byl doma s mámou a slyšeli jsme bouchání. Jenže niko nebyl doma. Ještě jsme se byly kouknout. Pak mi začala věřit. Jinak mám ještě jeden dost nepříjemný zážitek.
 
Wiliem - 10. května 2009 21:19
wtml8132.png
kalinci - 10.Května 2009 19:17
Se na ně vyser, nech si to pro sebe jako já a jen se koukni po internetu po tech priznacich. Ja sem jen napsal pres kamosuv email doktorum a jinak sem nikomu nic nerekl. Je to lepsi si to zjistit sam. Protoz je neprijemny kdyz z tebe delaj debila.
A pokud de o pomoc, muzes vyzkouset silnou koncentraci, chce to ale mega silu vule. Pak to taky na 85% nevyde.
Kdybys potreboval jeste poradit tak rekni. Taky o toho vim tolik, kolik muzu vedet.
 
kalinci - 10. května 2009 19:17
gn9632.jpg
Aylwin - 09.Května 2009 20:50
Wiliem - 10.Května 2009 16:40

Jistě, já to vím, ale ty doktoři jsou úplně "vymiganí". Prostě nezažili to tak si myslí, že to není. Ale abych pravdu řekl, tak mi pak začala věřit i mamka. Tudíž zhruba po půl roce jsme ty prášky vysadili. Ale neustále tu jsou ti záškodníci, kteří si ze mě dělají srandu.
 
Wiliem - 10. května 2009 16:40
wtml8132.png
Sám vim že i kdyby to byla porucha tak to ti léky nevyléčí.
 
Aylwin - 09. května 2009 20:50
prince_persia_sands_time_jake_gyllenhaal_movie_poster_012185.jpg
kalinci - 01.Května 2009 20:48
já na duchy věřím aji se s nima zabývám... je to normální .. léky bych ti nedoporučoval to ti nepomuže..
vím o tom spoustu..
 
kalinci - 01. května 2009 20:48
gn9632.jpg
Balduran - 01.Května 2009 20:07

LOL, upřímně jsem bral léky proti halucinacím, ovšem já jsem žádné neměl, ale nikdo mi to nechtěl věřit.
 
Balduran - 01. května 2009 20:07
8876_6de93756.jpeg
kalinci - 01.Května 2009 18:54
To bych doporučoval :)
 
kalinci - 01. května 2009 18:54
gn9632.jpg
Balduran - 01.Května 2009 17:54

Pokud budu popisovat opět něco z mého života, jistě to více okořením a dodám maximum omáčky... :oD ;o)))

Wiliem - 01.Května 2009 18:18

Já a můj kamarád máme názor. Každý z nás má u sebe ducha, který ho chrání. Nikdo neví před čím, ale chrání. Někdy se i zjeví, ale prý nějak nevýrazně. Já jsem se zase sprchoval a naproti mě je vždy okno. Pokaždé jsem se tam koukal. Nikdy jsem sám sebe neviděl. Bohužel, jsem se tam koukl a viděl jsem se jako v zrcadle. Ovšem kousek od okna je zrcadlo, které bylo doslova neprůhledné párou. Také vedle mě něco prapodivně světélkovalo, ale to jsem si vysvětlil jako nějaký odraz, i když nevím jaký, neboť tam byla všude pára.
A z toho, že si to nemůžeš vysvětlit si nic nedělej. Já jsem si nevysvětlil plno věcí. A když jsem řekl kamarádovi, tohle s tím světlem a tak mi řekl, že si mám dojít k očnímu a nějakému psychiatrovi pro léky.

Ohledně té češtiny, jsem se to snažil opravit co se dá, ale nejsem s ní kamarád...
 
Wiliem - 01. května 2009 18:18
wtml8132.png
Tak já se vyhnu kritice v psaní kde bylo až nehorázně chyb a rovnou řeknu že mě se stalo za poslední 4 měsíce to samý 8 krát. Začal sem to brát jako že sem úplně blbej a jakmile sem dosáhl takovýhle odvahy tak to odešlo, ale když sem se něčeho začal bátt tak zase. Stávalo se mi to furt a nikdo mi to nechtěl věřit. Nakonec když sem byl sám doma po výkend sem už byl max vytočenej a znova to přišlo. Zkoušel sem všecko, vyvolávat a svíčky taky. Pak sem se nasral a třískal sem se svym báglem do školy. Nejspíš buď je to porucha osobnosti(u psychyatra se nenašlo vůbec nic) nebo to spíš bude nějakej duch kterýho zahání vztek a odvaha, jestli se to stane tak se naser a pokud to vyjde tak mi o tom napiš!
 
Balduran - 01. května 2009 17:54
8876_6de93756.jpeg
Mě to také přišlo takové nemastné neslané. Jistě by to šlo vystihnout daleko lépe..
 
kalinci - 30. dubna 2009 15:07
gn9632.jpg
Prasek323 - 30.Dubna 2009 13:49

Děkuji a myslím, že si z toho určitě něco vezmu.
 
Prasek323 - 30. dubna 2009 13:49
aura2-png-male3891.png
Duchařské povídky mám docela dost rád. I když tahle je, jak píšeš, ze života a né z tvojí hlavy, pakliže ji už chceš někde někomu nějakym způsobem předvést, měla by i přes to mít nějakou úroveň. Teď to rozhodně nemyslím dějově nebo obsahově, pouze stylisticky. Vleče se to a veškeré napětí, které toto tajemno obsahuje, dokonce veškerá atmosféra nekonečného mrazení v zádech zde zanikla a připomíná tak spíš mrtvou mouchu, než rozzuřenou včelu.

Šel jsem po hřbitově a byla bouřka. blesky létaly a já měl strach, tak jsem radši přidal do kroku. Najednou jsem viděl postavu, jak se krčí za hrobem, ale hned zase zmizela, tak jsem pospíchal dál.

XXXX

Musel jsem jít zrovna přes hřbitov, protože to byla nejkratší cesta domů. Byla už tma a nade mnou zuřila bouřka, ale rozhodl jsem se překonat svůj strach. To jsem neměl dělat. Pomalými kroky jsem překonal prvních pár metrů, když udeřil blesk. Polil mě studený pot a strachem se mi roztřásly všechny chloupky na rukou. Nejhorší na tom bylo, že blesk ozářil postavu, jenž se krčila za hrobem a zírala přímo na mě.


Nevím jestli se mi povedlo, čeho jsem chtěl docílit. Můj záměr byl napsat stejnej odstavec - jednou bez atmosféry, podruhý s ní. Snad se mi to podařilo a něco si z toho vezmeš...
 
kalinci - 29. dubna 2009 20:46
gn9632.jpg
Matmas - 29.Dubna 2009 20:02

Vzpomínka na sen. No to nebyla vzpomínka na sen, jelikož jsem potom nemohl usnout a duchařské sny se mi naštěstí ještě nezdáli. :oD
 
Matmas - 29. dubna 2009 20:02
elf257929819.jpg
Ostrý chlad mě začne nemilosrdně probodávat a já cítím ostrý chlad. - to mě pobavilo xD proč by měla stačit jedna věta, když to samé můžeš napsat i v té druhé xD

Jinak nevím, moýná takova hodně matná vzpomínka na sen, ale nijak moc mě to nebavilo... Víceméně souhlasím s Jackie
 
Jackie Decker - 29. dubna 2009 17:08
drak2882.jpg
kalinci - 29.Dubna 2009 16:58

To je jen dobře :) Uvidíme až si od tebe řečtu něco dalšího jestli to k něčemu bylo a jak moc :)
 
kalinci - 29. dubna 2009 16:58
gn9632.jpg
Jackie Decker - 29.Dubna 2009 16:56

Všechno co jsi mi posílala poštou. (Což je i tady) Jsem si doslova našrouboval do hlavy a snažím se to co nejvíce využít. :o)))
 
Jackie Decker - 29. dubna 2009 16:56
drak2882.jpg
Jak už jsem ti psala kritiku v poště...

Takže:

Chtělo by to více vcítění se do sebe samého, neboť ty jsi hlavní postavou příběhu a musíš se tedy vcítit sám do sebe. Popisuješ tajemno, něco s hororovým nádechem když to tak řeknu ale takhle popsané to na čtenáři nezanechá žádný dojem. Vlastně se přiznám, že jsem to měla co dělat dočíst do konce. Je to moc krátké, vůbec to není napínavé, ani procítěné a co se týče volby slov a stavby vět, používáš takové tvary, jako bys to jen někomu slovně vyprávěl a to je špatně. Trochu knižního pojetí by neškodilo...

Takže asi tak...

Doufám že ti nevadí že jen opaakuji co už bylo řečeno. Chtěl jsi kritiku, tak ji tu máš :)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.061455011367798 sekund

na začátek stránky