Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Země draků 1. dílOblíbit

9891589_th8009.jpg

Autor: Isolda

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 23. srpna 2009 23:57

Průměrné hodnocení: 7, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 
Tak další z mých článku, Warcraft nebude pokračovat, nemám nápad, ale tento příběh je z mé jeskyně Země draků. Doufám, že se bude líbit víc. To víte snažim se.-D Když se bdue líbit bude i 2. díl atd...
 


Kdysi dávno, v dobách draků... bylo místo zvané Pětizemí. Důvod tohoto názvu byl, že to místo byl ostrov... veliký ostrov, rozdělen na pět dalších zemí. Jedno patřilo černým drakům, jejichž vůdce je strašný a krutý, touží po ovládnutí celého Pětizemí, Morroghí. Ostatní dračí vládci se mu v tomto činu snaží zabránit. Další země patří Barrothovi, moudrému drakovi. Je to modrý drak, vládne modrým a jim podobným drakům. Je to nejmoudřejší z dračích vládců. Potom je tam Annoth... ten vládne rudé zemi... což znamená, že tam žijí draci, co mají červenou barvu, nebo podobnou červené. Ale to jsou teprve tři vládci. Je zde i Lesiana, moudrá, někdy i namyšlená a velice mocná zlatá dračice. Toto území patří zlatým, žlutým a oranžovým drakům. Ještě je tu čtvrtá vládkyně Melosie, je to míšenec tří draků, zeleného, hnědého a zlatého. U Malosie žijí míšenci a barvy, které se nehodí ani do jedné ze čtyř zemí.
Tito čtyři vladci se snaží porazit Morrogha, jenomže on je nejsilnější ze všech vládců, je to nekromant a umí vyvolat nemrtvé. Ale jeho rod nebude už nikdy čistý. Jistě si pokládáte otázku proč? Víte... jednoho dne se stal omyl... zrodil se omyl... Morroghův omyl. Modrá dračice Eleanora se s ním zapletla. Žila na jeho území a vlastně ho měla i ráda. Jako jediná z draků jiných, než jsou černí. Morrogh možná měl rád i Eleanoru. Jednoho večera bylo v Eleanoře započato dračí vejce... když pak vejce bylo venku a vyklubalo se... tak s tím se zrodila nečistá krev Morroghova i Eleanory rodu. Dráče mělo barvu černou, ale duši mělo po své matce. Byla to mladá dračice. Jmenovala se Elisera. Černý vládce Eleanoru vyhnal, ale tu malou si nechal. Jen co byla její matka pryč, začal ji učit zlým způsobům, učil ji zabíjet ostatní nevinné draky, ale ona to odmítala, díky své matce, díky tomu, že má duši po ní. Odmítala plnit rozkazy svého otce. Ten ji za to odporně trestal. V podobě lidské na ni lil kyselinu rozežírající dračí šupiny. Dokonce jí i ošklivě potrhal křídlo a nechal ji hladovět. Ona ale nepovolila. Naštěstí pro ni ji jednou Morrogh nechal a nedával na ni pozor. Podařilo se jí proklouznout pryč... utekla od svého hrozného otce. Je vyhublá a na pokraji smrti. Plahočí se zemí Melosie. Nikdo si jí nepovšiml. Došla na hranice zemí Barrotha a Melosie. Přešla je a vstoupila na území moudrého... Tam se jí nepodařilo se ukrýt našli ji dva modří draci. Odnesli ji ke svému pánovi. Hodili ji před něj jako kus hadru. Bylo tam víc draků. Několik strážných, chránících Barrotha a jedna dračice... krásná dračice fialové barvy. Všichni ji měli rádi. Byla hodná, milá a velice pozorná... Silkara bylo její jméno.
Barroth kouknul na malou černou dračici, která už je na hranici života a smrti. Vypadal, jako by přemýšlel.
"Může to být špeh. Černí někdy zmrzačí svá mláďata, aby je ostaní draci hned nezabili a udělají z nich špehy."
řekne Barroth hlasem, ve kterém je znát, že stále přemýšlí. Ti, co ji přinesli, jednohlasně přitakají, že by mohl, ale do hovoru se vloží Silkara.
"Pane... nemyslím, že to je špeh... koukněte se, jak vypadá... Copak by tohle udělali? Vždyť by se museli bát, že to mládě nepřežije."
řekne měkkým hlasem, plným něhy. Už ona od pohledu byla něžná...
"Já... já... nejsem špeh... jsem dcera Morrogha, ale... utekla jsem od n..."
promluví Elis a pak jí hlava klesne a ona upadá do bezvědomí. Možná, že to byla její osudová chyba...
 

Komentáře, názory, hodnocení

pollli - 24. září 2009 18:09
200112310629gimils6354.gif
Klid oba dva.
Sice je pravda že bych to co je tu napsaný použil maximálně pro úvod pro děj ale rozhodně to není nikterak děsivý. Je vidět že vy čtenáři na andoru jste příšerně rozmazlený když nevíte jak vypadá opravdu úděsné dílo.
Přeji vám aby vám sem někdo dal naprostou krávovinu jenž se nebude moct nazvat ani smysluplnou větou.
 
Isolda - 24. září 2009 17:59
9891589_th8009.jpg
Lidičky. Sem moc ráda za tu kritiku a když bude příští díol skusím ho vylepšit. Koneckoců tohle nemá příběh protože je to začátek. A zatím se tam nic moc neděje.
Jinak aby Vás to nemátlo správné jméno Je Morrogh. Tam s tím í sem se překlikla
 
Calwen von Morgenstern - 17. září 2009 23:29
200307072254abm220l4965.jpg
Ok, v něčem máš pravdu, publikovat ano, ale dle mého názoru (a zkušenosti) až po nějaké době, kdy se autorův styl trochu ustálí.

Omlouvám se za OT a už radši mlčím. ;)
 
Arion2 - 15. září 2009 20:21
a5615.png
Calwen von Morgenstern - 15.Září 2009 14:58
Tam žádný útočný podtón nebyl, nebo alespoň ne úmyslně. :) Jen nesouhlasím s tím názorem, všechno schovávat do šuplíku, protože to nijak nepomůže.

Právě o tom mluvím, autor by to nikomu nečetl, ale na Andor to vrhne a pak brečí, jak je kritika zlá. A to je ten problém.

Jenže když si ukryje texty do šuplíku, bude si myslet jak jsou dobrá a nic ho od takového názoru neodradí. Takže je možná lepší zkousnout tu "strašlivou" kritiku a popřemýšlet nad tím, jak se zlepšit. Nerozbrečet se. A hlavně nešlehnout s celým psaním do kouta s tím, že ti šmejdi (určitě je to drsnější slovo), co tak rádi kritizují, se vyloženě třesou jak je setřít a potopit a, co já vím co ještě.
To rozhodně není účelem kritika, alespoň co se mne týče. I když to tak možná někdy nevypadá, rozhodně se nepokouším nikoho potopit. :)


Určitě publikovat, protože bez zpětné vazby se nikdo nic nenaučí. Ale trochu soudnosti a nepublikovat vše, co napíšete.
A následující větu berte jako svou soudnost pokud sami žádnou nemáte:
Přečtěte si svůj výtvor po pěti dnech a zamyslete se jestli byste jej nahlas přečetli před celou třídou.


A myslím, že jsme OT, protože to s článkem moc nesouvisí.
 
Calwen von Morgenstern - 15. září 2009 14:58
200307072254abm220l4965.jpg
Arion2 - 14.Září 2009 22:32

Obávám se, že jsi mne špatně pochopil; absolutně jsem se nenavážela do kritiky a její nepopiratelné důležitosti. Ten útočný podtón tedy rozhodně není na místě.

Můžeš si o mě klidně myslet, že se zastávám těch, kteří snad ani nemají právo na zastání, když jsou schopni předvést něco tak 'strašného'. Pokud je dítěti deset až dvanáct let, soudnost je někde trochu jinde, obzvlášť co se internetu týče, protože tam si myslí, že je ukryto v nedostižitelnosti anonymity a stud jde taky trochu stranou. Já sama jsem ještě dítětem, není tomu tak dávno, kdy jsem na tom byla obdobně, jako autor díla výše a rozhodně se to nebojím připustit. Všechno chce čas, čas a trpělivost, tudíž jediná chyba autora byla uveřejnění díla v tak nehotové, nezralé formě.

Předposlední odstavec nechápu vůbec- proč bych něco takového měla někomu číst? Svým dětem? Tohle je dílo začínajícího autora, patří do šuplíku.

Shrnuta myšlenka mého minulého příspěvku: začítečníci, za nedodělanou práci nebudete pochváleni; nejprve pište sami pro sebe, protože jste toho ještě nepřečetli tolik, aby vade díla stála za uveřejnění.

Doufám, že už si rozumíme.
 
Arion2 - 14. září 2009 22:32
a5615.png
Eygam - 13.Září 2009 19:31
Podobné možná, ale já svým komentářem přímo řekl, že v textu žádný příběh není, zatím co ty, ač slabý, nějaký vidíš.
Ale nebudu se s tebou hádat o minimální rozdíl. ;)



Calwen von Morgenstern - 13.Září 2009 23:17
Kecy, když sem někdo pošle opravdový příběh s dějem a alespoň slušným slovosledem, tak není problém sklidit kritiku kladnou.
To, že sem lidi posílají nedokončené (nemyslím tím dokončené dějem), nepropracované a mnohdy i slovně nevzhledné texty není chyba kritiky ale autorů. Pak se tedy nemohou divit, že je kritika zlá.

Navíc prvořadým úkolem kritiky je, podle mého mínění, právě vyzdvihnutí vyloženě špatných věcí, aby autor věděl čemu se vyhnout resp.čemu věnovat větší pozornost při zpětné kontrole.
Že se sem dostanou vyloženě špatná díla, to je problém autorů jako takových, jelikož nemají soudnost a jak to někdy vypadá, tak si po sobě text ani nepřečtou.
Takže nevidím důvod proč bych autora měl chválit za něco, co není.
A neplatí to jen v literatuře, platí to ve všem... Vždyť se stačí podívat na TV Nova v Ne+Po 20:00 hod.
Někteří lidé prostě nemají práh soudnosti vůbec vyvinutý nebo netuším jak jinak to nazvat.


Převedeno do řeči k textu tohoto tak zvaného díla. To to by nemohlo za příběh považovat ani pětileté dítě. Nebo jinak, já bych takový šmejd dítěti nepřečetl, jestli ty ano, pak se nediv, až ti děti řeknou ať jim raději už nikdy nečteč.


A všem začínajícím autorům poraď raději takto:
Přečtěte si svůj výtvor po pěti dnech a zamyslete se jestli byste jej nahlas přečetli před celou třídou.
 
Calwen von Morgenstern - 13. září 2009 23:17
200307072254abm220l4965.jpg
Všem začínajícím pisálkům vzkazuji- Nedávejte na odiv díla svá, neb strhne vás příboj neúprosné kritiky, protože vstupovat do zdánlivě klidných vod umění literárního s domněním, že budete pochváleni za nedodělanou práci, se nevyplácí.

Pokud máte touhu psát, nic vám nebrání v tom, vytvořit si zápisník, kde si budete příběhy sepisovat. Když mi bylo dvanáct, taky jsem psala. Před pár týdny jsem vylovila zpoza skříně svůj prastarý sešitek a nestačila se divit; každý nějak takhle začínal, ovšem ne každý byl tak odvážný, že své dílko uveřejnil.
Čtěte, pište, čtěte, styďte se, čtěte, pište a pokud ani to nezabere a váš styl se za pár let nevytříbí, pak můžete s klidným srdcem zavrhnout svou kariéru pisálka a na mou hlavu vypsat odměnu.
 
Malakian - 13. září 2009 22:48
images9556.jpg
Je múdry, je zlý, je namyslená, je milá, je pozorná. Priama charakteristika je nudná - v celej tej miniatúrnej poviedke sa dozvieme z fleku údaje, ktoré nepotrebujeme ani zatiaľ vedieť, na úkor príbehu. Keby ten "príbeh" začal hodením dračice pred kráľa, bolo by to lepšie, zo správania drakov by sme si vyvodili kto je aký. A tiež by tam ostalo trochu tajomstva, je špión, nieje špión? Takto je to všetko jasné a príbeh sa dá tiež viacmenej predvídať.
Jedna umelo napasovaná veta : Možná, že to byla její osudová chyba - to naozaj nevytrhne a je skôr zbytočná ako keby mala navodiť nejaké napätie (cliffhanger).
Trochu tiež nechápem ako jeden ostrov odoláva ostatným štyrom. A to delenie drakov na farby mi prišlo slabé. Ja som červený ty modrý a to je jediný rozdiel inak sme identický.
Musím však dodať že nemám rád drakov ako hlavné postavy, dračie ríše atď. Nedokážem sa do toho vžiť, ich problémy ma naozaj netrápia. Sú na mňa príliš megalomanský.
 
Prasek323 - 13. září 2009 22:19
aura2-png-male3891.png
Eygam - 13.Září 2009 19:31

To si dovolím nesouhlasit :) já jsem zde příběh taky nezaregistroval, a jestli se zde objevil už jen pouhý koncept, tím si taky nejsem tak úplně jist.

Byla jedna babka, ta žila v lese, měla chaloupku celou z perníku. Na druhé straně lesa byly dvě děti a děti se jednou dostaly k babce s potrhanym křídlem a omdlely...


Doufám že jsem těch třicet stránek děsu krásně shrnul - posuďte sami zdali se jedná o příběh, koncept, či cokoliv jiného :D
 
Eygam - 13. září 2009 19:31
upr84.gif
Arion2 - 13.Září 2009 19:07
Mám dojem, že pokud ty tvrdíš, že příběh je vlastně jen koncept opravdovýho děje, je to dost podobný prohlášení, že to je prostě slabý :D
 
Arion2 - 13. září 2009 19:07
a5615.png
No, tak určitě souhlas s Eygam(em), kromě prvních dvou vět.

A teď, abych se neopakoval, napíšu jen jedinou otázku: "Kde je ten příběh?"
To co text vyjadřuje je koncept příběhu, nikoli příběh sám.

Že je text až trapně krátký není třeba zmiňovat.


Nelíbí, nelíbí a nelíbí.
Míníš-li pokračovat tímto stylem, pak bych doporučil se vůbec nezatěžovat s dalším psaním.
 
Prasek323 - 13. září 2009 11:43
aura2-png-male3891.png
Aelin - 13.Září 2009 09:59

Ach, to je to nejhezčí na tejhle stránce :) hodnotím 9/10
 
Aelin - 13. září 2009 09:59
aellin29631.jpg
Vždy, když napadne sníh a venku se rozfouká ledově řezavý vítr, přijde do naší vesnice stařec, kterému my děti říkáme Děda Klet.
Rodiče říkají, že je to starý popleta a budižkničemu, ale protože nás malé zabaví, nechají ho ve vsi přebývat, dokud se neoteplí. On pak po celý tento čas vypráví roztodivné historky plné draků, víl a dryád.
Musím přiznat, že občas pěkně smrdí a když vytáhne svou lahvinku, skoro se mi zamotá hlava. Maminka se kvůli tomu hodně zlobí, ale tatínek říká, ať si zvykám. Moc jim nerozumím, ale Děda Klet umí vyprávět moc hezky, tak mu ten smrad odpustím.
 
PsychoP - 12. září 2009 22:11
falling8927.jpg
Eygam - 12.Září 2009 21:59
Z tohoto důvodu jsem do jmen nijak moc nezasahoval, tady jsem měl problémy rozpoznat co je správně a co již ne.
 
Eygam - 12. září 2009 21:59
upr84.gif
psychop - 12.Září 2009 21:00
To jsem si taky myslel ještě když jsem psal komentář, ale pak jsem si všimnul, že je tam věta "Morrogh možná měl rád i Eleanoru." Takže se jmenuje Morrogh, ne Morroghí. A vlastně všude by se pak měl skloňovat jinak. No ať tak či onak, ta věta nevypadá dobře :D
 
PsychoP - 12. září 2009 21:00
falling8927.jpg
Eygam - 12.Září 2009 20:13
To je jméno toho vládce, pokud jsem to dobře pochopil.
 
Eygam - 12. září 2009 20:13
upr84.gif
No, příběh je dost slabej, ale to asi víš. Teda, doufám. Neskutečný množství trojteček, navíc úplně nevhodně použitejch.
Neustále opkauješ informace, co jsi už jednou dal nebo úplně jasně vyplývají z toho, co už bylo řečeno:
- Další země patří Barrothovi, moudrému drakovi. Je to modrý drak, vládne modrým a jim podobným drakům. Je to nejmoudřejší z dračích vládců.
- je to nekromant a umí vyvolat nemrtvé.
- Dráče mělo barvu černou, ale duši mělo po své matce. (...) ,ale ona to odmítala, díky své matce, díky tomu, že má duši po ní.

Jedno patřilo černým drakům, jejichž vůdce je strašný a krutý, touží po ovládnutí celého Pětizemí, Morroghí.
- To jméno na konci vypadá divně. Navíc dělá dojem, že to je jméno vůdce, ne tý země.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.066574096679688 sekund

na začátek stránky