Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Projekt(íček) 11 - Re-Evoluce - vlna 2 - Ravager, PsychoP, Prasek323Oblíbit

falling8927.jpg

Autor: PsychoP

Sekce: Projekt(íček)

Publikováno: 06. prosince 2009 14:38

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
Druzí tři páni na holení :)
 


PsychoP říká: Čtvrtý autor se na to kupodivu podíval také spíše z toho politického hlediska, nicméně co mu z toho vlastně vylezlo... No jen si to přečtěte... Já osobně s tím výnosem souhlasím.
Autor říká: Ponaučení? Děti se občas hodí .-)


Ravager - Palčivá otázka

"Vítám vás u vysílání diskusního pořadu S_Tory. Dnešním hostem je generální tajemník Howby Swoctem. Jak všichni víme, byl nedávno dosazený do čela vlády jako vůdce vítězné reformy státního zřízení. Dobrý den."
"Dobrý den, Tory."
"Takže, jak vás vůbec napadlo se pustit do takového... hm... projektu? Pokud vím, byl jste módní návrhář."
"Ano. Víte, ona to v podstatě byla náhoda."
"Náhodou jste svrhl vládu? Tomu diváci asi neuvěří."
"Opravdu. Připravovali jsme velký módní projekt. Vychází z toho, že někdy v polovině minulého století se móda začala vyvíjet špatným směrem. Výsledek vidíte dnes na přehlídkových molech i ulicích. Chce to restart. Akci jsme připravovali měsíce. A já vyráběl finální poster. Přepisoval jsem jej z předlohy s kartonovými písmenky. A jak jsem psal, odešel jsem na záchod a syn mi vzal -E ze slova re-evoluce. Já si toho nevšiml dokud nebylo hotovo. A pak se najednou jednalo o revoluci. No... a mě bylo líto to jen tak vyhodit."
"Takže největší občanská válka v dějinách země vypukla, protože vám syn sebral písmenka?"
"Ano. A tímto využívám přímý přenos k prvnímu výnosu. Od tohoto okamžiku se zakazuje nosit na veřejnosti kalhoty do zvonu a čepice s kšiltem pod trestem smrti. Děkuji za pozornost."
"Prosím potlesk pro pana generálního tajemníka. A příště opět u S_Tory nashledanou."


***


Pátý budu já... Inspirací mi byl můj dětský sen (z asi 18. roku života) mít vzadu opičí ocásek, seriál DragonBall a povídka "Změny" od Neila Gaimana. Ne nutně v tomto pořadí ;)

PsychoP - Reboot

RE-EVOLUCE v léčbě! Jediná pilulka vyřeší všechny vaše problémy! REBOOT!

Prášek, který léčí rakovinu (a jiná onemocnění) tím, že od počátku přestaví celé vaše tělo na základě původního DNA kódu, kompletně uloženého v každé buňce.

Vedlejší příznaky? Trvalá a kompletní změna pohlaví při každém rebootu, absorbce plodu při těhotenství, pokud rebootuje žena - muž nemůže být těhotný. Transformace kostrče na ocásek.

Důsledky? Nucený reboot holčiček na chlapce v Číně a chlapců na holčičky-prostitutky v rozvojových zemích. Soudní spory o identitu. Objevují se nová onemocnění, u některých starých a známých se zvyšuje odolnost proti lékům. Umělé prodlužování života. Nesouhlas většiny církví s rebootem pro různé důvody. Celosvětová krize porodnosti. Nové módní trendy využívající ocásků.

Nástup léku na trh a problémy s tím spojené jsou (mimo jiné historické události té doby) popsané v biografii o tvůrci léku, jistém Rajitovi, nazvané Reboot (2018, režie Robert Zemeckis).

Ale ocásek?

Opičí ocásek... Návštěvníci posiloven a vrcholoví sportovci zjistili, že při nejvyšší fyzické zátěži se začíná otřásat svět kolem nich a jim blonďatí vlasy... Při úplňku docházelo k ničivým katastrofám, po kterých se z měst stávaly rozvaliny... Ježíšem nové doby se stal nějaký kreslený karatista. Nejoblíbenějšími jmény pro chlapce se staly: Goku, Gohan, Goten, Vegeta, Trunks, Vegito, Gogeta, Gotenks a Broly.

A nikdo neví proč...


***


Číslo šest je smutné, depresivní, postapokalyptické a lehce apokalyptické. Co víc si přát?

Prasek323 - Re-Evoluce

Plamen svíčky pomalu dohasínal a jeho světlo se proto kmitalo ze strany na stranu. Tu osvítil dřevěné zdi, tu zamračenou tvář klečícího muže, jehož husté černé vlasy jakoby se snažily zakrýt všechno jeho trápení. Neúspěšně.
„Vidíš, její život končí,“ ukázal muž ležící na zemi na skomírající svíčku, „stejně jako ten můj. Musíš se teď o všechny postarat!“
Klečící muž jen neznatelně kývl a stín zármutku v jeho tváři náhle ještě ztemněl. Snad to bylo jen právě zhaslou svící.
„To byla naše poslední. Všechno dochází. Jak to sakra máme zvládnout? Jak to já mam zvládnout, tati?“
Zoufalost klečícího muže rostla s každým novým výdechem jeho otce.
„Jsi má krev. Silná krev. Přežili jsme do teď, a vy to zvládnete i dál. Vždycky jsi mi byl po boku. Rodina ti věří a pomůže ti!“ utěšoval ho starý muž.
Polorozbořeným srubem se rozlehl dávivý kašel a zem potřísnilo několik kapek husté černé krve. Smrt byla najednou všudypřítomná. Byla jí nasycena každá molekula kyslíku. Oba muži si to plně uvědomovali.
„Musíte jít, hledat. Někam dál! Třeba ještě něk-“ starý muž se odmlčel, až se jeho syna zmocnil strach, pak však pokračoval, „někde něco je. Musíte!“
„Válka všechno zničila, otče. Už jsme hledali na tolika místech. Zvěře už taky ubývá. Kam máme jít?“
„Hledejte, kde-“
Oči klečícího muže se zalily slzami. Zemřel jeho otec, poslední tvor druhu Homo Sapiens Sapiens.

 

Komentáře, názory, hodnocení

Prasek323 - 15. prosince 2009 19:55
aura2-png-male3891.png
Koukám, koukám a co to nevidím :) chvála :D
tak teď vážně, mockrát vám všem děkuju za komenty. Opravdu zahřály u srdce :)
A vyjádření autora: Jste chytří čtenáři, kteří umí číst mezi řádky, takže vám to všem došlo naprosto správně. Jednalo se o vznik nového Homo cokoliv :)

A troška mojí kritiky:
Ravager: zpracování rozhovoru pěkné a svižné, není tam tomu co vytknout. A první výnos - měl jsem co dělat, abych se nezačal smát... tak jo, dostals mě.. smál jsem se.. dost... :D

PsychoP: letákovitost a novinové titulky byly pěkné, ovšem dávám přednost spojitějšímu textu :) gradace jak psali ostatní se ti taky vyvedla, ale nevim, něco mi tam stále chybí.. bohužel nevím přesně co..
 
Kong Bao-tan - 15. prosince 2009 10:05
waaxquie80614485.jpg
No ty krávo :-) Módní návrhář je super, Psychopa sem asi ne uplně stihl, nicméně gradaci to má pořádnou :-) A poslední povídka je pro mě správný postapo. Pojmové vymezení homo sapiens sapiens vs. homo [neco nového] se určitě uskuteční až o mnoho let později, když už HSS dávno nebude a my zde nakoukli do okamžiku, kdy umřel poslední z nich. Krása!
 
PsychoP - 15. prosince 2009 01:31
falling8927.jpg
Eithné - 15.Prosince 2009 01:19
Snad až mě pořádně znásilní múza, tak se opět k něčemu dokopu ;)
 
Eithné - 15. prosince 2009 01:19
dub2857.jpg
psychop - 15.Prosince 2009 01:11
Jedna věta na odstavec nemusí nutně znamenat nudnou povídku, vezmi si úspěch takového Hrabalova Anglického krále. Od tebe nic delšího neznám (tedy nevzpomínám si), takže soudit nemohu, ale tahle forma ti vyloženě svědčí ;-)

S Práškem jsem to pochopila obdobně, ale stejně jsem zvědavá na vyjádření autora :-)
 
PsychoP - 15. prosince 2009 01:11
falling8927.jpg
Eithné - 15.Prosince 2009 00:58
Hehe... Taky jsem se u práška pořádně zarazil, když jsem dočetl poslední větu...

Myslím, že je to skutečně tou post-apokalyptickou apokalypsou.

Re-evoluce. Skončila evoluce jednoho druhu a započala druhého.

Nicméně, to je jen můj názor :)

Heh... K mým krátkým úderným větám - ono to ani jinak nešlo, neboť vycházím z povídky, která má pořádně-krát více slov a potřeboval jsem ty hlavní body nějak vtěsnat do co nejmenšího prostoru a ještě přidat něco vlastního :)

Normálně jsem schopen psát tak nechutně rozvlekle, že jednou větou zaseru celý odstavec a než ji člověk dočte, tak zapomíná, jak začala.

Delší díla jsou pro mě zabijákem, protože píšu neskutečně nudně a obšírně. Ku vší škodě :(
 
Eithné - 15. prosince 2009 00:58
dub2857.jpg
Trochu vyvaleně zírám do monitoru. Stalo se mi snad poprvé, že bych některé várce projektíčků neměla co vytknout, ačkoliv, jak vždycky upozorňuje Sargo, kombinace příspěvků je zcela nevyzpytatelná a náhodná a díla by se měla pokud možno posuzovat nezávisle na ostatních.
Což nic nemění na tom, že když si uprostřed dlouhé noci plné seminárky o Popelce přečtu tři skvělé mikropovídky o 250 slov, je všechno najednou mnohem lepší.


Rav: Nápad se mi zdál původně trochu omšelý, (tedy pointa, jak k revoluci došlo,) ale máš natolik kvalitní zpracování, že tím jen všechny ostatní, kdo největší dějinné zvraty zakládají na naprostých maličkostech, posouváš do prachu u svých nohou a sám se zůstáváš tyčit nad nimi. Líbí se mi nápad, jak je příběh zprostředkován, a hodně se mi líbí, že se nesoustředíš na řečení samotné pointy, ale vejde se ti tam i vtipná košatost. Líbí, vážně se mi to líbí!
(Pouze tvá averze proti čepicím s kšiltem se mi silně nelíbí :-D)

PsychoP: Dobře, nejsem si úplně jistá, jestli jsem to všechno pobrala. Teda jakože... to nezní tak, jak to bylo myšlené, kruci :-)
Strašně se mi líbí letákovitost tvého příspěvku. Minimum vět s přísudky. Gradace. I přes minimum vět s přísudky nesmírná čtivost. (Vážně, ty bys mohl dělat v reklamní agentuře na postu výrobce reklamních letáků, lidi by je opravdu četli dřív, než by je vyhodili. To má být poklona.) Líbí, moc se mi to líbí!

Prasek323: Další naprosté klišé, vlastně jsi v tomhle taková obdoba Ravagera - posouváš klišé do pozice dobře provedeného klišé, u kterého nevadí, že jde o klišé. Protože ty umíš psát (jako jednoho z mála si i pamatuju tvoje andorské povídky) a tady to plně prokazuješ. Sama bych si netroufla zkoušet zpracovat něco takového dvěma sty padesáti slovy, u mě by to skončilo katastrofou, nedokázala bych příspěvku dát náboj, aby byl vyčleněn z obrovské hromady povídek na stejné téma. Nechápu, jak to děláš ty, nedokážu určit prostředky, kterými jsi toho docílil, ale tobě se to podařilo.
Jenom mi řekni, kdo je ten syn, když ne člověk? Mně to vrtá hlavou!
Líbí, vážně se mi to líbí.


Díky, pánové, noc mi bude hnedka lépe ubíhat ;-)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.060465097427368 sekund

na začátek stránky