Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Zemská federace.Oblíbit

wh9033.jpg

Autor: Sherlo

Sekce: Bez zařazení

Publikováno: 04. února 2010 22:48

Průměrné hodnocení: 10, hodnotilo 2 uživatelů [detaily]

 
Toto dílko vznikalo zhruba před rokem. Při záloze disku jsem jej našel a trošku poupravil. Navím kam tuto slátaninu zařadit.
Jedná se o příběh formulovaný formou deníku.
Prosím neukamenovat :D
PS: Ten co pravuje chyby lituji. Určo tam něco bude, prohnal sem to wordem, takže se snad velká většna eliminovala.
 
Na obrazovce se objeví nějaký neznámý text. Text na chvíli zmizí, aby se mohla zobrazit další zmatenice textu a obrázků.
Po chvíli se zde objeví slova nám známá. Obsahuje záznam z deníku.


Záznam z deníku. Rok 2154, 3.února.
Flotila Kapitána Pierse vyrazila na další průzkumnou misi kolem planety pojmenované BA-1297 Fue vzdálené od země 298,3 světelných let.
Úkol mise byl jasný, prohledat blízké měsíce, popřípadě zničit nepřítele. Jak se dalo očekávat, náš nepřítel zde nebyl, ačkoliv to bylo již hluboko v jejich teritoriu. Kolonizační jednotky přistály na této studené planetě týden zpátky. Tato planeta je zcela bezvýznamná, však Zemská konfederace zde našla velké zásoby tak potřebného štěpného materiálu – Uranu.
V této dlouhé válce jsme již ztratili tolik lodí, že je jen otázkou času, než nás nepřítel přečíslí. Navíc nedostatek uranu vede k omezení výroby zbraní, tak bitevních plavidel. Nepřátelské technologie jsou založeny zcela na jiné bázi, které jsme dosud nepodařilo porozumět. Podle tvrzení vědců je to snad proto, že se nám nepodařilo dostat ani jediné plavidlo do našich rukou, nebo nějakou větší část jejich technologie.
Jejich zbraně jsou označovány za eliminační. Jediný zásah dokáže prorazit energetické štíty umístěné na bitevnících jediným výstřelem, zatímco naše termonukleární hlavice se s jejich zbraněmi nemůžou vůbec rovnat. Je třeba alespoň tucet hlavic, úspěšně dopravených do zranitelných částí plavidel, aby bylo plavidlo zničeno. Jelikož jejich pohony jsou na jiné bázi než naše, tak při výbuchu pohonu z této lodi nezbude vůbec nic. Jediné, co uvidíte, je jasně bílé světlo a pak tma. Není účinné obrany proti těmto agresorům. Jediný účinný způsob obrany jsou planetární štíty, které však nemůžou pokrýt celou planetu, protože nemáme k dispozici tolik štěpného materiálu, který se využívá v našich pohonech, jež nám umožňují překonávat obrovské vzdálenosti během pár minut. I tak štíty dokáží nepřátelé za většího shluku lodí prorazit. Tuto válku prohrajeme…

Záznam z deníku. Rok 2154, 19. února.
Flotila Kapitána Pierse byla zdecimována nepřítelem. Však za necelý měsíc se nám podařilo vytěžit tolik štěpného materiálu, že bude stačit na několik měsíců pro naši Válku. Planeta byla evakuována a následně Nepřítelem zničena. Hrstce našich lodí se podařilo uniknout. Za krvavých ztrát na naší straně konvoj s několika miliony tun Uranu stihl skočit do hyperprostoru. Uran dopravený na zem byl ihned zpracován a vržen do výroby. Byli posíleny štíty na zemi, jež již okusili tolik síly ze strany Nepřítele podlomit Zemské konfederaci kolena. Útok byl pokaždé odražen za pomoci nových zbraní. Do výzbroje byly zavedeny hned na začátku války, avšak jejich vysoká energetická náročnost nám neumožňuje je využívat ve velkém a hodí se jen k obraně významnějších planet jako je Země, Pegasus, Marit a AA-019 Lora…

Záznam z deníku. Rok 2154, 24. února.
Byla konečně vyrobena naše největší bitevní loď a byla osazena tak silnými štíty, které vydrží zásahy od nepřítele. Použita byla Nepřátelská technologie, která poskytuje tolik potřebné energie. Bohužel nemáme dostupné potřebné prvky a materiály k výrobě tak čistého, aby se dal použít do energetických zbraní nebo štítů. Pokud není dostatečně čistý, je nestabilní a dochází k nehodám, jako byla u Pegasu, kdy jeden výbuch vzal celou flotilu s sebou.
Byl to zřejmě největší úspěch této války, když se nalezlo několik kilo tohoto materiálu po explozi Nepřátelské lodi. Vědci správně usoudili, že pouhých 5 kilogramů dokáže pohánět štít, který odolá veškerému nátlaku, všech jeho lodí, Nepřítele po dobu 25 minut. Což je neuvěřitelné! Nechápeme, proč nepřítel nevyužívá technologie energetických štítů, ale jen pouze protiraketové obrany a jejich energetických zbraní, ačkoliv pancíř mají velice silný.
Na lodi třídy Titan, která nyní pluje kolem země a dodělávají se na ní poslední úpravy, je umístěn veškerý tento materiál, který pohání energetické zbraně, které se nachází pouze na planetách jako planetární zbraně. Na lodi je umístěno následující vybavení:
3 Vysoko-energetické kanóny MK II o síle 1 500 TJ x 25
12 Protiraketových baterií – Railguny MK VIII
8 odpalovacích zařízení pro Nukleární hlavice
120 Nízko.energetických kanónů proti nepřátelským stíhačům
4 Generátory štítů o síle 250 000 TJ x 51
Vysoko-energetické zbraně byly upraveny na třídu II., která umožňuje vetší kadenci za vyššího odběru energie. Z důvodu nedostatku energického paliva bylo od tohoto upuštěno, dokud se nenalezl tento Materiál.

Záznam z deníku. Rok 2154, 1. března.
Loď třídy Titan A-001 se vydala na misi s doprovodem několika desítek bitevních křižníků, stovek menších ničitelů a tisíců stíhačů, které jsou umístěny na 12 lodích typu Mergy – Letadlových lodích.
Po hodinové cestě hyperprostorem se objevil u hlavní nepřátelské planety nazvané HX-1196 Luisiana. Nepřítel byl dokonale zaskočen. Avšak jako vždy zaznamenal několik minut výkyvy energie. Které plynou z využití naší technologie cestování.
Narazili jsme na silný odpor planetární obrany, ale i jejich lodí. Stíhače a transportéry vyletěly vstříc planetě zahájit invazi, zatímco flotila kryla tyto jednotky.
Titan se ukázal jako velmi mocná zbraň. Zničil spoustu jejich lodí a jednu se dokázalo dokonce vyřadit mimo provoz. Skenery ukázaly že byly vyřazeny životní funkce na této lodi. Bylo ztraceno spoustu našich plavidel, avšak po krátké bitvě jsme dosáhli velkolepého vítězství! Ihned byla nefunkční Nepřátelská loď zajata a odvlečena hyperprostorem na zemi. Takovýto úspěch!
Na planetě probíhaly boje mezi našimi vojáky a Nepřáteli. Jelikož nikdy nedošlo k takovému způsobu boje, nevěděli jsme, do čeho jdeme. Na planetě měli velmi mocnou protivzdušnou obranu a jejich zbraně zpomalovaly náš postup. Bombardování z oběžné dráhy Energetickými zbraněmi vyřazovalo obranu ve velkém a naše jednotky mohly pokračovat při obsazování velké části území.
Celá jižní polokoule byla zničena nukleárními zbraněmi, což vysoce navýšilo radioaktivitu na této planetě, narušilo atmosféru. Nepřítel začal umírat ve velkém. Narušení jejich životních podmínek, zatímco naši vojáci byli vybaveni skafandry, začali umírat. Planeta byla dobyta. Obrovská část technologií byla převezena na Zemi. Následně se na planetě objevily dosud nevytěžené zásoby téměř čistého Uranu a také onoho vzácného materiálu, kterého avšak nebylo zas tolik a byl hodně hluboko.

Záznam z deníku. Rok 2154, 19. března.
Očekávali jsme na obsazené planetě co nevidět nepřátelský protiútok. Však nic nenastalo.
O to větší šok nám způsobilo rozluštění jejich řeči a písma. Jejich „pevné disky“, jestli se tomu tak dá říkat, obsahovaly závažná data.
Rasa se nazývá Lidé, ačkoliv se podobali spíš šedým postavičkám se třemi prsty. Všichni si mysleli, že jde o špatný překlad, avšak vědci se oháněli svými názory, že nejde.
Dále bylo zjištěno, že v Mléčné dráze operují pouze 100 let! Tudíž nejsou z naší galaxie. Záznamy, statusy, počty a jiná data vyústila v závažné zjištění. Nepřítel zde disponuje jen setinovými silami v mléčné dráze. Také se zde objevilo střípky informací o dosud vedených válkách. Všechny bez výjimky končily „… totální vymýcení rasy.“
Bylo zde také spoustu dat o technologiích, výrobcích a výrobních postupech.

Záznam z deníku. Rok 2154, 27. března.
Nalezli jsme na planetě živého Nepřítele. Byl zajat a byl proveden pitvě.
Šok, který z toho pramenil, byl ochromující. Vláda Zemské federace zakázala se zveřejněním těchto dat.
Jejich DNA byla z 95% identická s naší. Mají stejné orgány, podobnou stavbu těla. Jsou celí šedí a poměrně malého vzrůstu. Tři prsty na konci rukou a na nohou po pěti.
Válčíme sami proti sobě!!!

Záznam z deníku. Rok 2154, 21. června.
Po dlouhých měsících Války byl Nepřítel z této Galaxie vypuzen. Nalezla se skoro tuna toho Vzácného materiálu pojmenovaného vědci Neutrium.
Pro nás to znamenalo konec Války. Začalo se s opevňováním všech planet a výrobou lodí třídy Titan, naší nejmocnější lodi.
Podařilo se již rozluštit 21% kódů Nepřítele. Také Poznatky zjištěné z jejich dat začínají být využívány a aplikovány.

Záznam z deníku. Rok 2154, 7. srpen.
Byly obnoveny zásoby uranu. Z obav války je těžen veškerý štěpný materiál i Neutrium a skladováno na Zemi a Pegasusu, kde se nalézají hlavní výrobní linky.
Vláda zadala do výroby 25 lodí třídy Titan a také směrnice rozkazující k opevnění všech planet na úrovně země.

Záznam z deníku. Rok 2154, 4. listopad.
Byla aplikována technologie Nepřítele a sloučena s Pozemskou technologií skoro ve všech směrech.
Také se zjistil důvod, proč nepřítel nedisponoval Energetickými štíty.
Energetické štíty využívají volných elektronů v takové míře, že jakákoliv energie je odražena výbojem elektronů a zneutralizována a projektil buď exploduje, nebo je vyřazen. Nejtěžší část této technologie je udržet Elektrony na velmi tenké vrstvě a rozprostřené v okolí lodi. První štíty byly „pevné“ okolo lodi byla vybudovaná síť z mědi a jiných sloučenin, která držela elektrony zde. Ukázala se jako krajně neúčinná. Jakýkoliv zásah síť poškodil a na tomto místě poškození již neúčinkoval.
Druhý nápad byl použít gravitační děla. Podařilo se, avšak jakýkoliv kamínek, asteroid nebo jiné části ve vesmíru byly směrem k lodi přitahovány a působily štítu velké škody.
Třetí a konečná verze bylo držení elektronů pomocí energetického výboje, jenž spotřebovává tolik energie plus energii využitou při zásahu.
Důvodem, proč ho Nepřítel nevyužíval byl ten, že EM výboje nebo pulsy poškozovaly jejich technologie. Proto zařazení Nepřátelské technologie do výbavy vyústilo k řadě nehod. Veškeré nepřátelské vybavení bylo z lodí a přístrojů odstraněno a vědci pouze zkoumali a z poznatků vylepšovali naše stávající vybavení.

Záznam z deníku. Rok 2155, 2. leden.
Naše planety jsou z velké části vyzbrojeny.
Tento den se také zapíše do lidské historie jako Den Druhé Invaze.
Tisíce lodí se po celé galaxii zjevily doslova z ničeho! Planety byly vystaveny čisté zuřivosti Nepřítele a naše Obranná vojska nebyla tak velká, aby mohla pokrýt tak obrovská území.
Spousta planet byla ztracena, avšak nepřítel ztratil také spoustu lodí, díky tomu, že naše planety jsou tak dobře chráněny. Bohužel nedokážeme překonat tak obrovskou vzdálenost mezi naší a jejich galaxií v úměrném čase. Dle výpočtu by to trvalo více jak století.

Záznam z deníku. Rok 2155 5. leden.
Bylo zadáno do výroby dalších 50 lodí třídy Titan.
Nepřítel obsazuje většinu naší Galaxie. Obrané flotily drží nejvýznamnější body.

Záznam z deníku. Rok 2155 9. leden.
Flotila skládající se z 3 lodí typu Titán, 250 bojových lodí, 150 Křižníků a tisíců menších lodí se setkala s tisícovou Nepřátelskou flotilou u planety Pegasus. Zemské síly z tohoto boje vycházejí vítězně za obrovský ztrát, které v nejbližší době nedokážeme nahradit. Největší ztráta byli všichni 3 titáni.
Pokračuje Ofenzíva nepřítele po celé Galaxii.
Z dat získaných ze zajatých lodí se zjistilo, že na naši galaxii je podniknut vyhlazovací útok. Nepřátelské síly čítají něco kolem 50 000 lodí a 150 ničitelů planet.

Záznam z deníku. Rok 2155, 10. leden.
Ze zjištěných informacích jsou veškeré planety evakuovány a veškerý materiál převezen na 4 země: Země, Pegasus, Marit a AA-019 Lora.
Byla zahájena masová výroba lodí třídy Titán a Vysoko-energetických zbraní.

Záznam z deníku. Rok 2155, 13. leden.
Nepřítel nám dal chvíli oddych, aby zkoncentroval své síly a podnikl poslední útok na naše planety.

Záznam z deníku. Rok 2155, 14.leden
Naše síly čítají:
49 lodí třídy Titán
2 915 Bojových lodí, vybavených vysoko-energetickými zbraněmi
12 159 Bojových lodí, dosud nezmodernizovány.
8 151 Křižníků, zmodernizovány
29 418 Křižníků, nezmodernizovaných
128 159 Ničitelů, zmodernizovaných
195 Letadlových lodí, zmodernizovaných
1 259 124 Stíhaček, zmodernizovaných
Neurčitý počet výsadkový lodí
Naše síly se nemohou rovnat tak obrovské síle nepřítele. Naše kvanta nemůžou ustát kvalitu nepřítele.
Jejich lodě prvně zaměřují naše nejsilnější lodě, které jsou pod kanonádou Nepřátel během pár desítek minut zničeny.
Země vydala směrnice zakazující jakékoliv útočné akce. Lodě se zdržují jen na dostřel, který dosahují obranné prostředky z povrchu planet.

Záznam z deníku. Rok 2155, 15. leden.
Byl podniknut útok.
Planety se drží za obrovských ztrát na obou stranách.
Boje dosud pokračují pod přílivem více a více nepřátel.
Ztráty zatím nejsou spočítány.

Záznam z deníku. Rok 2155, 16. leden.
Naše síly začínají oslabovat. Zatímco Nepřátel je zatím více než dost.
Země vydává směrnici na Evakuaci planet a přesun na Zemi. Všechen materiál je odeslán téměř ihned. Planety jsou podminovány a při opuštění planety vezme výbuch planety s sebou do pekel.
Veškerá síla je nyní koncentrována u Země.

Záznam z deníku. Rok 2155, 17. leden.
Nepřítel byl odražen, avšak zaplatili jsme obrovskou cenu. Zbyla nám jen naše rodná Země.
Také lodí moc nezůstalo. Odhady počítají na několik tisíc lodí a stovky tisíc stíhačů.
Nepřítel shromažďuje síly na útok.

Záznam z deníku. Rok 2155, 21. leden.
Ochromující ztráty, co nám uštědřil Nepřítel, neposkytují šanci na vítězství. Země začala s plánem Armageddon.
Nevíme o ní více informací. Veškeré data se začaly shromažďovat do jednoho místa a má být zakonzervován tak, že odolá i výbuchu slunce. Má to být památka na naši rasu, pokud nás Nepřítel porazí. Také to má být naše kolébka života, budou zde uchovány vzorky naší DNA. Pár lidí bude vysláno spolu s těmito daty do dosud neobsazené Galaxie nepřítelem společně s pár kolonizačními loděmi.

Záznam z deníku. Rok 2155, 22. leden.
Byly konečně stanoveny naše ztráty. Zbylo nám:
7 lodí třídy Titán
215 Bojových lodí, vybaveny vysoko-energetickými zbraněmi
2 016 Bojových lodí, dosud nezmodernizovány.
1 488 Křižníků, zmodernizovány
7 157 Křižníků, nezmodernizovaných
12 184 Ničitelů, zmodernizovaných
34 Letadlových lodí, zmodernizovaných
480 155 Stíhaček, zmodernizovaných

Je jasné, že další nápor nemáme šanci zadržet bez nějakého zázraku.
Vláda začínala s rozmísťováním všech záložních zbraní na planetě. Také umístila více než 2 tuny Neutria k posílení zemských štítů.
Lodě mají držet nepřítele co nejdéle, poté se stáhnou za štít, blíže nespecifikovanými mezerami ve štítech.

Záznam z deníku. Rok 2155, 23. leden.
Byla vyslána expedice do neobsazené Galaxie. Cesta bude trvat 23 let 4 měsíce a 28 dnů.

Záznam z deníku. Rok 2155, 25. leden.
Úprava obrany dokončena.
Nepřítel ve večerních hodinách Galaktického času zahajuje útok.

Záznam z deníku. Rok 2155, 26.leden.
Nepřítele jsou snad desítky tisíc.
Naše lodě se stahují za štít za krytí staršími typy lodí.

Záznam z deníku. Rok 2155, 27. leden.
Štíty nesou obrovské zatížení nepřátelskou palbou.
Počítač ukazuje, že ke konečnému zhroucení štítu dojde za 3 měsíce a 14 dnů.

Záznam z deníku. Rok 2155, 28. leden.
Je zahájena operace Armageddon.
Z povrchu země vzlétává skoro celá miliarda nukleárních hlavic. Veškerý Nukleární arzenál.
Miliony hlavic jsou zničeny protiraketovou palbou Nepřítele. Však většina nachází svůj cíl.
Na nebi zavládlo jasně bílé světlo. Každý člověk byl v té době někde schovaný. Nepřítel byl odražen se 100% ztrátami lodí. Však stavy štítů klesly na 42%. Necelé dva měsíce.
Byla zahájena evakuace do neobsazené Galaxie. Celá evakuace zabere skoro 4 měsíce. Veškeré Neutrum je nasazeno do štítů. Avšak ty neslibují více jak 3,5 měsíce.

Záznam z Deníku. 2155, 13. březen.
Nepřítel zahajuje útok. Nepodaří se evakuovat všechny z planety.
Navíc se ztenčují zásoby potravin.

Záznam z deníku. Rok 2155, 28. duben.
Kolem země se nalézá více jak 80 000 tisíc nepřátelských plavidel pálicích na štíty.

Záznam z deníku. Rok 2155, 1. květen.
Většina vybavení a obyvatelstva byla evakuována.
Však zbývá notná část. Obzvláště zásoby uranu, oceli a jiného materiálu.

Záznam z deníku. Rok 2155, 8. květen.
Začínají se objevovat první trhliny ve štítu. Občasné procházející projektily ničí obrovské plochy země.

Záznam z deníku. Rok 2155, 28. květen.
Štít začíná být nestabilní.
Byl zúžen pouze na vybrané lokace, odkud probíhá evakuace.
Zbývá evakuovat 17% obyvatelstva a 25% vybavení.
Štíty vydrží ještě 2 měsíce, než se úplně zhroutí a zahynou miliony lidí a ztratíme tuny vybavení.

Poslední záznam z deníku, před mojí evakuací. Rok 2155, 2. června.
Mám být transportován do oné galaxie. Je se mnou posláno několik tun vybavení a 10 000 lidí.
Záznam z deníku, Rok 2178, 30. září.
Dorazil jsem na místo určení. Cesta se zdála jako obyčejný spánek, uběhla mi během pár vteřin.
Ocitl jsem se v provizorním městě
Byli jsme převedeni do ubytoven a seznámeni se situací.

Záznam z deníku. Rok 2178, 1. říjen.
Nemůžu tomu uvěřit!
Byli jsme předposlední vlnou, jež sem dorazila. Podle svědků nepřátelské ničitele planet se zaměřily na území nechráněného štíty a rozpůlily zemi ve dví. Ta explodovala, štíty udržely nás pohromadě. Však zbývalo jim jen pár minut. V panice se všichni tlačili k teleportérům

Záznam z deníku. Rok 2180, 1. leden
Síla Zemské federace se začíná rozrůstat. Byly částečně zbudovány továrny a kolonizovány planety.

Záznam z deníku. Rok 2181, 1. leden.
Síla zemské federace je skoro původní, jak před druhým útokem. Však naše výrobní kapacity jsou malé.

Záznam z deníku. Rok 2182, 1. leden
Síla stále roste. Planety jsou maximálně obrněny ze strachu z Nepřátel.

Záznam z deníku. Rok 2183, 2. leden
Síla naší flotily je neuvěřitelná. Právě byla do našich flotil zařazena loď třídy Země.
Vybavení čítá:
2 Franklinova děla – Jedná se o vysoce účinnou zbraň na bázi energie. Schopná ničit planety. Obrovská spotřeba energie a také nízká kadence, způsobená délkou nabíjení zbraně.
18 Vysoko-energetických kanónů MK IV
29 odpalovacích zařízení pro nukleární torpéda
380 Nízko-energetických zbraní proti stíhačům MK XII
8 generátorů štítů o síle 300 000 TJ x 300
Země zadává výrobu 150 těchto lodí.
Výrobní kapacity dosáhly 150% původní kapacity před Druhou válkou.

Záznam z deníku. Rok 2183, 9. prosinec.
Byl učiněn významný pokrok v našem mezigalaktickém cestování. Dokážeme cestovat mezi galaxiemi během pár týdnů.

Záznam z deníku. Rok 2184, 5. leden
Byla vyslána průzkumná letka k původní Pegasu v Mléčné dráze. Poté se má vrátit s Informacemi.

Záznam z deníku. Rok 2184, 9. únor.
Letka se vrací s daty, které se dala analyzovat.

Záznam z deníku. Rok 2184, 10. únor.
Jak se dalo čekat, nepřítel zcela zabral planetu. Síly nepřítele jsou neznámé.

Záznam z deníku. Rok 2184, 15. únor.
Vláda schválila protiútok proti Nepříteli.
Operace nazvaná Second chance má být vykonána 25. března 2185.
Bylo zadáno do výroby 500 lodí třídy Země a 2 500 lodí třídy Titán a stovky tisíc menších lodí jako jsou bitevníky, křižníky a letadlové lodě.

Záznam z deníku. Rok 2184, 1. březen.
Z důvodu masivního zbrojení dochází k úbytku materiálů. Osidluje se více a více planet za účelem kompletního vytěžení k poskytnutí surovin pro výrobu.
Nalezen a zničen průzkumný letoun na pokraji Galaxie. Vláda se obává útoku. Za tímto účelem jsou všechny planety zásobovány zbraněmi a surovinami k zvýšení obrany.

Záznam z deníku. Rok 2184, 15. květen.
U planety XH-15744 Luce se objevuje skupinka Nepřátelských plavidel. Není proti nim podniknut po dlouhém zvážení útok. Je utlumena komunikace na této planetě a je také zamaskováno všechno zdejší vybavení. Vláda se obává další invaze, snaží se urychlit výrobu.

Záznam z deníku. Rok 2184, 19. květen.
Nepřátelská plavidla skákají do hyper prostoru. Nikde není hlášeno jejich objevení ani energetické výkyvy. Zřejmě se vrátili zpátky do své galaxie.
Záznam z deníku. Rok 2184, 1. červen.
Je obsazeno 7% galaxie Lidmi. Mléčná dráha byla kolonizována z 19%. Z toho 74% bylo nevhodných pro kolonizaci.

Záznam z deníku. Rok 2184, 1. červenec.
Je proveden pokus obehnat slunce štíty a pokusit se ho donutit k destabilizaci.

Záznam z deníku. Rok 2184, 4. červenec.
Nadále se ztenčují zásoby materiálů.
Pokus o destabilizaci slunce se podařil. Došlo k výbuchu slunce a vytvoření černé díry. Síla uvolněná zničila celou soustavu, včetně satelitů zde umístěných. Štíty neudržely energii, avšak ji dostatečně ztlumili.

Záznam z deníku. Rok 2184, 19. červenec.
Vláda vydala směrnici umožňující ničení sluncí pomocí destabilizace při útoku na Mléčnou dráhu, pokud se vývoj války nebude vyvíjet dobře. Znalci protestují, mohlo by to vést k takovému masivnímu uvolnění energie a vytvoření tolika červích děr, že by to mohlo ovlivnit nebližší vesmír. Vláda protesty ignoruje.

Záznam z deníku. Rok 2185, 1. leden.
Dochází k téměř kompletnímu vyčerpání surovin.
Připravuje se invaze.

Záznam z deníku. Rok 2185, 1. březen.
Akce je uspíšena a Útočná vojska jsou odeslána do mléčné dráhy.
Zemská Federace je vyčerpána z hlediska surovin. Obsazují se nové a nové planety a pomalu se obnovují rezervy.
Jsem odeslán spolu s jednou lodí jako „dějepisec“ třídy Země na invazi.

Záznam z deníku. Rok 2185, 7. duben.
Dorážíme k planetě Pegasus, spolu s asi 1/35 našich sil. Ostatní síly byly umístěny jinam. Planeta je ostřelována. Nepřítel je zaskočen a nezmáhá se k velkému odporu.
Neztrácíme ani jednu loď. Planeta je obsazena. Naše síly se nezdržují a utočí na další planety ještě téhož dne. Nepřítel mobilizuje, avšak není na válku připraven a tudíž ztrácíme jen pár lodí nižších tříd. Flotila vysílá informačního stíhače se zprávami.
Na planetě Pegasus vzniká základna, kterou budují kolonizační síly. Je zde vyčleněno 1/40 našich sil, aby ji bránila v případě útoku.

Záznam z deníku. Rok 2185, 8. duben.
Kapitán Gjerskov vydává rozkazy k pokračování útoků na oslabeného nepřítele. K rychlejšímu postupu také přikazuje destabilizovat některá slunce, někteří důstojníci se staví na odpor, avšak netroufají se přímo postavit Kapitánovi.
Tento den bude zapsán v našich dějinách jako Den vítězství. K večerním hodinám je dobyta spousta pozic. Naše síly se zastavují a přeskupují k dalšímu útoku. Dosud bylo ztraceno kolem 1 tisíce lodí.
Modlím se, aby se nepotvrdili teorie, které jsem slyšel na našem novém domově, že tolik energie vyústěné ze zničení sluncí může destabilizovat blízký vesmír.

Záznam z deníku. Rok 2185, 10. duben.
Byl vydán rozkaz k útoku. Nepřítel stihl mobilizovat a klade tvrdošíjný odpor. Je ztraceno kolem 10 000 menších lodí a 20 lodí třídy Titan a jeden vyřazený z třídy Země.
Náš postup pokračuje, avšak ztráty začínají být citelné. Kapitán tvrdí, že síly budou stačit na dobytí celé galaxie, avšak já pochybuji.
Byl vyslán další informační stíhač.
Základna na Pegasu začíná růst. Do dvou měsíců by měla být kompletní a připravena na příjem prvních osadníků.

Záznam z deníku. Rok 2185, 11.duben.
Naše invazivní síly se setkávají se stále větším odporem. Nezdá se mi to. Je zde příliš málo Nepřátelských lodí, i když kladou odpor velký. Buď to jsme je zaskočili tak, že tu neměli značné síly a nebo je v tom něco jiného.
Kapitán si s tím hlavu neláme a pokračuje v útocích.
Tento den se odehrává největší bitva mezi našimi silami a silami Nepřítele. Byl jsem této bitvy svědkem a musím přiznat, že jsem měl strach o svůj život. Setkali jsme se s 21 250 nepřátelskými plavidly a 15 ničiteli planet.
Ztratili jsme skoro 50 000 lodí včetně 29 Titánů a 4 Zemí.
Nepřítel ustoupil se značnými ztrátami. Všiml jsem si nového druhu jejich lodi. Zdálo se mi, že byla vybavena štítem a jiným typem zbraní. Kapitán všechny uklidňuje a tvrdí, že se mi to nejspíš jen zdálo. Já sem stál proti němu a snažil jsme se ho přesvědčit. Poté mi bylo vysvětleno, že pokud budu šířit paniku mezi lidmi, budu usazen do vězení.

Záznam z deníku. Rok 2185, 19. duben
Zhruba čtvrtina Galaxie byla dobyta. Nepřítel neklade žádný odpor.

Záznam z deníku. Rok 2185, 28. duben.
Nepřítel prý ustoupil z této galaxie. Naše síly se přeskupily a odeslaly informační stíhačku se zprávou o vítězství.
Mě se to osobně nezdá, že by se nepřítel vzdával tak snadno. Snažím se přesvědčit Kapitána, aby odeslal část sil na ochranu Naší galaxie, že se může jednat o zastírací manévr. Kapitán mě ignoruje a usazuje do vězení. Nehodlá se se mnou bavit.

Záznam z deníku. Rok 2185, 21. květen.
Přilétá informační stíhačka se zprávami o gratulaci. Také, že budou zde odeslány osadníci k znovu budování Galaxie a obrany zde.

Záznam z deníku. Rok 2186, 1. leden.
Jsem konečně propuštěn z věznice.
Ten den však vypuká 3. Válka.
Vzhledem k tomu, že Informační stíhačka cestuje 2 týdny, tudíž budeme mít 1 měsíc zpoždění.
Doufám, že to stihneme v čas. Podle informací se jedná o tak velké množství lodí, že i síla, jež je umístěná v naší Galaxii nedokáže takovému počtu a novým technologiím vzdorovat. Zřejmě tohle byl klamný manévr, který měl odlákat většinu našich sil, aby mohla být jejich vyhlazovací válka úspěšná. Doufám že Federace dokáže nepřítele udržet tak dlouho na uzdě, než naše síly dorazí. Doufáme všichni.

Záznam z fkhoausheuaew…




ZÁZNAM JE POŠKOZEN, UKONČUJI APLIKACI.




Malá šedivá ručka s třemi prsty klepne na obrazovku. Ta zhasne.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Helimox - 04. března 2010 21:42
default.jpg
Ja sice nechapu koho bavi kritizovat skvěla díla kterých je tu celkem dost kvuli hrubým chybám atd... podle mě skvělé!
 
tom111 - 01. března 2010 21:40
200512090833vincentl10957544.jpg
me se to libi








 
FUCKULTrA - 01. března 2010 21:17
loc1403.jpg
I přes délku a kritiku jsem se pustil do čtení. Ze začátku mě trochu odrazovaly všudypřítomné chyby, ale tento odpor jsem překonal a "deník" dočetl.

Sci-fi mám rád, nápad to byl vcelku originální, za tohle hodnotím kladně.

ALE

Musím vytknout velké množství rušivých elementů. V první řadě používání velkých písmen tam, kde by být nemusela a jejich nepoužívání tam, kde by být měla. Hned do závěsu se řadí čísla. Ano, chápu, že do záznamu ve vojenském deníku není čas vypisovat čísla číslovkou, ale pro povídku se to opravdu hodí víc. Za další hodně rušila místy špatná skladba vět a používání slov, která se do kontextu moc nehodila (například slovo "však", které se v textu objevuje docela často, místo něho by se hodilo spíš "avšak").

Shrnutí: Nápad originální, celkově se mi to líbilo, už jenom vychytat chyby a vypsat se. Takže jedna rada (možná trochu omšelá a nadpoužívaná) - psát a psát a psát. :)
 
Tankista - 27. února 2010 12:46
act_tank5238.jpg
Tak je to první článek co jsem na Andoru přečetl a i přes kritiku, která zde již proběhla chválím autora. Hodně mě to připomíná Stargate, jehož jsem velkým fanouškem. Nejspíše proto se mě ten nepřítel a jeho invaze zdá jakoby kombinace Asgardů (jakožto postav) a Orijů (jakožto velmi vyspělé civilizace používající pro lidi zpočátku nepochopitelné technologie). Ovšem zde je konec více reálný než v SG-1, kde porazili Orie jen proto,že našli nějaký přístroj, který Antikové z morálních důvodů nepoužili a ten zapnuli...
Prostě mě se to líbilo, když jsem to četl představoval jsem si další SG film :-)
 
Siss - 26. února 2010 20:31
vampire_girl7462.jpg
Sherlo - 26.Února 2010 20:12
Ono je rozdíl lodní deník a deníkové zápisky všeobecně (jakýmžto stylem jsem měla pocit, že se pokoušíš tvořit).
 
Sherlo - 26. února 2010 20:12
wh9033.jpg
Nebudu se tu ohánět argumenty.
Jak je již napsané v komenu, lituju toho kdo to opravoval :D Byl sem si plně vědom že toho tam musí být hafo.

Ohledně těch TJ(Terra Joul)
x 300 se jedná o násobek generátorů v lodi. Takže třeba 500x300.

Jestli přístě budu psát formou deníku(což zřejmě nehrozí), tak určitě tam můžu zakomponovat příběh. Ještě jsem neviděl že by třeba v lodním deníku byl příbeh :)

Vemu vaše rady do příště na vědomí.
A ještě si rýpnu:"Chybami se človek učí." :)
 
PsychoP - 26. února 2010 19:37
falling8927.jpg
Whitney - 26.Února 2010 19:18
Odstraňoval jsem z toho věci zcela zjevně způsobené wordovským automatickým opravováním. A protože je tam neskutečná spousta věcí, jejichž oprava se rovná kompletnímu přepsání celé věty.

Působí to na mě dojmem, že se autor příliš neobtěžoval to po sobě číst.

A bojím se, že tam zůstala spousta chyb i po mém zásahu.
 
Whitney - 26. února 2010 19:18
bloodfangthedarkwolf5506.jpg
Hele, přečetla sem to celé, a musím se přiznat že mi to, z mě neznámého důvodu, připomnělo Starcraft. :) Jinak proti deníkové formě nic nemám ale mám pár námitek celkově.

Deník ve vojenském prostředí = Popis všeho co se dělo - a nemusí to být zrovna květnatě či hezky - prostě stručně.

Čísla - Vím že vojáci napíšou číslo a tečka ale v knihách 150 000 000 nevypadá hezky. :) Radši to piš ve slovech (sto padesát miliónů).

Jednotky - Je trošku matoucí když si člověk nedokáže představit jakou sílu co má... (8 generátorů štítů o síle 300 000 TJ x 300 - Co udělám s jedním TJ? A proč je tam to x 300?(Možná mi něco uniklo - ve fyzice nevynikám))

A dějepisec co pracuje 32 let a bojuje na přední frontě má mizivou šanci na přežití.

(Zřejmě tohle byl klamný manévr, který měl odlákat většinu našich sil, aby mohla být jejich vyhlazovací válka úspěšná.) - Proč by jsi hrdina nerýpnul a nenapsal spíš něco jako: (Měl jsem pravdu, kapitán, Stará Vysloužilá Vojna, jim skočil na špek...)?

Snad jsem na nic nezapomněla - Jinak se mi to líbilo :)

Pro Psychopa a Hoshigaki Kisame.
Proč by jste měli oslepnout? Gram. chybičky? Brácha je tam 100% měl taky a neremcaly jste :D
 
Siss - 26. února 2010 18:52
vampire_girl7462.jpg
Přečetla jsem pět řádků z třetí čtvrtiny, konec, začátek, kousek druhé čtvrtiny (ač se tento postup může zdát jakkoliv podivný) a opravdu jsem nikde ten "příběh" nenašla. Deníková forma se píše úplně jinak, minimálně podle mého názoru. Ovšem stále se můžeš ohánět tím, že jsem tenhle pokus nepřečetla celý. Upřímně - nemám na to sílu a ani čas, pokud mě to nechytlo. Možná bych uvěřila, že ses pokusil sepsat titulky z novin v určité smyšlené sci-fi linii, ale to by mohl za zdařilé považovat snad jen literární masochista.
Netvrdím, že nemáš pokračovat, pouze to není můj šálek čaje (a na ten já jsem náročná). Toť z mé strany vše, rady ohledně psaní raději udělovat nebudu ;o)
 
Hoshigaki Kisame - 26. února 2010 18:29
images6809.jpg
Je my líto, ale přečetl jsem první odstavec a oslepl sem :(((((
 
PsychoP - 26. února 2010 15:54
falling8927.jpg
Moje nebohé oči :(
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.070986986160278 sekund

na začátek stránky