Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Mé malé bitvy...Oblíbit

thranduil1461.jpg

Autor: Eruwen

Sekce: Z reálného života

Publikováno: 17. února 2010 20:18

Průměrné hodnocení: 9.8, hodnotilo 9 uživatelů [detaily]

 
aneb jak jsem zápolila s velkým pekáčem
 
To se tak jednou zase semlelo, že se sešla rodinná rada starších mající jednoho člena...
A bylo rozhodnuto - dnešního dne se musím stát hrdinným zachráncem domácího lidstva právě já.
Ano, měla jsem vskutku radost - a to obrovskou - neboť se nestává každým dnem, aby nejmladší Okurka (a zároveň černá ovce rodiny v jedné osobě) mohla stanout na pilířích slávy coby zasloužilý válečný veterán.

Měla jsem své pověření, svůj velký a nezvratitelný úkol, s nímž jsem se vydala vstříc nástrahám mase nejrozličnějších microbních potvor, které dokážou opravdu hrůzostrašné věci!

Rozhodla jsem se pro jednu ze svých tisíců taktik a přešla k jejímu prvnímu bodu.
Vytáhla jsem příručku "Moje bezva taktiky" a vyhledala příslušný bod. Přesně podle návodu můj obličej nasadil oslnivý úsměv odrážející paprsky zářivky na nepřátelskou hordu.
Jak se dalo čekat, s protivníkem to ani nehlo. Byla jsem nucena se uchýlit k bodu číslo 2. A jak už bývá zvykem, podle něj jsem vyměnila oslnivý úsměv za výraz zcela nečekaný - zvednete jedno obočí, druhé musíte nechat spadnout ještě hlouběji než obvykle, nakrčíte nos, ústy pohnete co nejvíce ke straně, kde máte obočí dole a vyceníte zuby tak, jak to jde. Tomu se říká Grrrr-výraz = důležité vědět!

Takto vyzbrojená jsem opět popošla o pár kroků blíž a neohroženě se vrhla k nepřítelově vypálenému rybníku. Důležitý je tu moment překvapení! Musíte opravdu skočit po jeho tajné zbrani a udělat z toho zbraň vlastní.
Ovšem, při skoku se musíte nasměrovat na zvláštní kovovou věc, obvykle trčící kamsi do výšin, ale stále nad onen vypálený rybník. Tu věc musíte v momentě překvapení spustit, jinak máte bitvu prohranou.
Podaří-li se vám to spustit, vypálený rybník přestane být vypáleným rybníkem a započne se pomalu stávat rybníkem naplňujícím se vodou.
Než se voda dostatečně napustí, nezapomeňte se hrozivě dívat na protivníka - jednoduše to má styl...
Nepřátelské hordy začnou býti lehce nervózní a zmatené. Tohle rozhodně nečekaly!

Neusínejte však na vavřínech - zdaleka ještě nemáte vyhráno!
Teprve, když jsem vytasila svůj dekontaminační prostředek hromadného ničení, nepřátelským jednotkám se začala skutečně třást kolena. Doslova se rozpoutala panika, že mi do rybníku pár nešťastníků naskákalo samo... Stane se, s tím si rozhodně hlavu nelámejte... ;)
Můj dekontaminační prostředek dokázal během pár vteřin utvořit neproniknutelnou žravou (žíravou) hmotu - to je důležité, chcete-li vyhrát...
Bez milosti jsem pokosila nepřátelské oddíly první, druhé, třetí, čtvrté i páté linie.

Potíže přišly v zápěstí!
V řadách nepřátel se skrývaly dosud neznámé síly.
Po dlouhém a lítém boji už mi ubylo mnoho sil, avšak můj osud ležel v mých rukách (doslova) a já hodlala vytrvat a přežít!
Příručka radí využít dalšího bodu. Můj obličej zaujmul postoj zcela pokrovitý - tedy záludně bezvýrazný. Jen sem tam mi trhlo obočí, ale boj má svá pravidla, která je nutno dodržovat. Malá rada zní - držte své obočí na uzdě! - na to nikdy nezapomínejte, důležité vědět.
Nepřítel se se mnou pokusil navázat kontakt. Ano, pokusil se mne zastrašit. A málem se mu to podařilo, bála jsem se jako malé dítě, síly mě opouštěly, chtěla jsem to vzdát. Ale pak mě osvítilo obrovské a mocné světlo zářivky a já pochopila, že můj hrdinský osud nebude stejný, jako osud Sparťanů v bitvě u Thermopyl, ale spíše podobný osudu jiných neohrožených a po boji ještě chvíli živých hrdinů.

A tak jsem si řekla "fáájn..." a posbírala svých pár zbývajících sil až někde v malíčku levé nohy. Následoval urputný boj, kdy ten velký pekáč začal - CENZURA Z DŮVODU PŘÍLIŠNÉ DRASTIČNOSTI, BRUTÁLNOSTI A KRVEPROLÉVÁNÍ - pak dokonce i - CENZURA Z DŮVODU PŘÍLIŠNÉ DRASTIČNOSTI, BRUTÁLNOSTI A KRVEPROLÉVÁNÍ - to už ale bylo moc i na mě. Tak jsem - CENZURA Z DŮVODU PŘÍLIŠNÉ DRASTIČNOSTI, BRUTÁLNOSTI A KRVEPROLÉVÁNÍ - (důležité vědět) - CENZURA Z DŮVODU PŘÍLIŠNÉ DRASTIČNOSTI, BRUTÁLNOSTI A KRVEPROLÉVÁNÍ - a to ho rozhodně konečně dostalo na lopatky! Jen si znechuceně sundal svou nohu z oka a dlouze vydechl. Naposled.
Určitě si zapiště všechny detaily, protože pekáče (zvláště ty velké) bývají nepředvídatelné a nějaká ta poznámka odtud by vám v budoucnosti mohla zachránit život = důležité vědět

Bitvu jsem nakonec vyhrála. Ztráty - velké a nečekané a nepředstavitelné, nechtějte podrobnosti. Plus zmáčené ruce!

Můj návrat do rodné rutiny života byl slavný, ale ne oslavovaný. Všichni byli šťastní. Já byla šťastná a dokonale vyčerpaná. Můj hrdinský den byl po zásluze odměněn malou miskou mrkve :) = důležité vědět!
 

Komentáře, názory, hodnocení

Eruwen - 06. dubna 2010 17:41
thranduil1461.jpg
Eithné - 20.Března 2010 01:29
Kujůů :)
Snaha psát se projevuje stále častěji a v koncentrovanějším způsobu.. Tak snad zase sepíšu něco, co poputuje i mimo můj šuplík ;)
 
Tqartis - 21. března 2010 21:30
erbcisare1713.jpg
Není to sice můj šálek čaje, ale...
Pěkné, nápadité, originální...
Jak říká Eithné, fantazii doopravdy máš a nadání taky. (Jen nevěř tomu, že vymizí.)
 
Eithné - 20. března 2010 01:29
dub2857.jpg
Četla jsem to dvakrát, abych se ujistila, že to, co mi secvaklo po prvním přečtení, je skutečně pravda - při čtení jsem téma obsahu nepochopila.
Líbí se mi to hodně.
Není příliš obvyklé, aby autor, který se rozhodne ztvárnit obyčejnost svého života, dokázal napsat něco skutečně slušného. Tobě se to povedlo stoprocentně.
Máš nádhernou fantazii a využíváš ji pro čtenáře poutavým způsobem. To je obrovská schopnost, kterou by sis měla hýčkat a rozvíjet ji, jinak ti pozvolna vymizí. (Direktněji vyjádřené: koukej psát dál a častěji!)
Líbí ;-)
 
occultist - 17. března 2010 18:54
occ_as_kelthuzad_by_altana_50x108px_edit7566.jpg
Skvělé!
Na Nobelovku to není, ale na 10 bodů tady na Andoru zaručeně.
Jen jsem ze začátku nějak úplně nepochopil o jakou "bitvu" se to vlastně jedná. Ale o to zábavnější to pak bylo ke konci. :D
 
CLOweeCZECH - 17. března 2010 18:14
1546232_345412228931600_464267585_n8959.jpg
MEGA ZÁBAVA
brnkáš na G-moll (což je moje struna...no né tak úplně, páč jsem jí šlohnul nevlastnímu bráchovi. Dodnes bloudí v krajinách temných stínů a za tichých nocí se z temnoty ozývá jeho tesklivé volání, jak hledá svou strunu.) = důležité vědět.
Dokonce ani mé čivy neurazil text, takže...máš to.
 
Delruth - 16. března 2010 11:47
iko5322.jpg
Mě se to mooc líbí, ale při čtení mi tam vadilo to časté "důležité vědět". Takže ti nedám desítku! :-P
 
PsychoP - 16. března 2010 00:11
falling8927.jpg
Eruwen - 15.Března 2010 23:38
Hmmm... Mi se zdálo ;)
 
Eruwen - 15. března 2010 23:38
thranduil1461.jpg
psychop - 15.Března 2010 09:11
jsem si to rovnou zcenzurovala sama, aby se slabší povahy částí automatického schvalovacího systému příliš neznepokojovaly :D
 
PsychoP - 15. března 2010 09:11
falling8927.jpg
To si děláš srandu? Tolik drastičnosti, brutálnosti a krveprolévání, že to neprošlo ani přes automatické ukládání článků?

To musel být sakra špinavý pekáč...
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.058400869369507 sekund

na začátek stránky