Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Miluju těOblíbit

dragellka149.jpg

Autor: Dragell

Sekce: Povídka

Publikováno: 18. září 2010 08:53

Průměrné hodnocení: 9, hodnotilo 7 uživatelů [detaily]

 
Kdo ode mě něco četl, ví, co má čekat :D
Mnop, po dlouhém půlroce jsem si řekla, že zase něco zkusím sepsat, tak by mě zajímalo, copak na to říkáte vy.
Děkuji za komentáře ;)
 
V jejích blankytně modrých očích se objevil drobný démant, barvící se okolním světlem do ruda. Pak se vymanil z očí a vyrazil si na krátkou pouť po její tváři. Drobně zamrkala ve snaze vyhnat slzy, které jí začaly zaplňovat oči.
„Miluju tě, pamatuj si to…“ špitl mužský hlas a jeho ruce setřely ty drobné střípky neštěstí z jejích tváří.
„Miluju tě,“ něžně jí zašeptal do ouška poté, co ji objal mocnými pažemi kolem jejího drobného těla. Objetí jeho silného mužského těla ji drobně uklidnilo, dodalo ji útěchu, kterou hledala. Na chvíli, jako by nebylo nic jiného, chtěla si užívat jeho přítomnosti, jeho silných paží a teplé hrudi, oddávala se tomu pocitu a své drobné ručky mu složila na prsou.
Jemně ji prsty pod bradou zvedl hlavu, jejich pohledy se setkaly. Cítil její bolest. Bolest jejího srdce. Vše to z ní tak silně vyzařovalo, že si nebyl jist, zda cítí víc její bolest nebo tu svou. Druhou rukou jí začal jemně hladit po krásných dlouhých vlasech. Vypadaly jako drobné provázky pavučiny, tak křehce a vznešeně. Nemohl se jich přestat dotýkat a jeho srdce pod tíhou okamžiku zrychleně tlouklo.
Odněkud se ozval vyděšený výkřik, ale pro ně neexistoval svět. Nevnímali nic kolem sebe. Už se také ten nejhlučnější okamžik utišil, vše bylo tiché až na nějaké to zaskřípání, výkřiky či vytí nešťastných psů, co ztratili své nejbližší.
Nebyla to ani půlhodina, co nastal naprostý výpadek proudu a ulice města se staly smrtící pastí. Teď zde ale jen temně zářil zlověstný oheň z některých srážek. Vše bylo tiché, nikde nebylo vidět živého člověka.
Tulili se k sobě na zemi vedle rozbité skleněné výkladní tabule a nevnímali míhající se stíny po ulicích a v oknech domů. Ne, byli tu jen oni, nic okolo neexistovalo jen on a ona. Dva nešťastníci, pro které slovo „konec“ nesouviselo se slovem „teď“.
Smutně mu hleděla do očí a to pouto bylo tak silné, že měla pocit, že s ním splyne v jednu osobu. Rty se jí jemně zachvěly v drobném vzlyku. Znovu ji sevřel ve svém náručí, snažíc se ji utěšit, a vtiskl jí drobný polibek na čelo. Její tělo se chvělo nad silným prožitkem okamžiku, vše tak bolelo, každá láskyplná chvíle strávená s ním, neboť ona věděla, že brzy to skončí. Skončí to navždy.
Jakoby uviděl její zlé myšlenky, chtíc ji jich zbavit, jí vtiskl na rty drobný polibek. Drobně se odtáhl a uviděl její zavřená víčka, jež se chvěla napětím. Její sladká ústa byla jemně pootevřená a jakoby žádala více dotyku, než jim věnoval. Tomuhle přání nemohl jinak než vyhovět, vtiskl jim dlouhý polibek.
Blesk osvítil ulice města a ohlušující hrom zaburácel. Přes temné mraky halící noční oblohu nebylo vidět měsíce ani hvězd. Zanedlouho se z mraků spustily veliké a těžké provazce vody, aby spláchly to dílo zkázy.
Bolestně zakňučela a rukama jej od sebe odstrčila. Její oči potemněly, až měl skoro pocit, že jsou černé jako mraky nad jejich hlavami.
„Jsem rád, že jsi to ty,“ špitnul zničeně, když rozpažila. Ze zad jí během chvilky vyrostla mohutná křídla obalená bělostným peřím a chmýřím. V rukou se jí zhmotnily dvě katany a on se zavřenýma očima klesl na kolena. Rty se mu zachvěly strachem z neznámého, jeho anděl strážný, který jej celý život chránil, jej nyní přišel zabít. Všichni andělé tuto noc přicházeli na zem, aby vyvraždili lidstvo a na zemi opět zavládl Ráj.
Byl to sotva znatelný pohyb, sotva stihl mrknout. Na krku se mu objevily dvě tenké červené linky, z nichž začaly vytékat potůčky krve. Jeho tělo ještě chvíli setrvávalo v kleku než se sesypalo na zem a hlava se odkutálela. Její bolestný výkřik přehlušilo zadunění hromu. Bouřka byla tuto noc opravdu silná. Otřepala zmoklá křídla, roztáhla je a za mocného máchnutí se vznesla do vzduchu. Její srdce ji vedlo bolestně vzhůru.
„Také tě miluju,“ zašeptala se slzami v očích, ale déšť její slova smyl.

K zemi se snášelo drobné sněhobílé pírko, jeho ožehlé okraje tiše sténaly…
 

Komentáře, názory, hodnocení

Drag Oncave - 11. listopadu 2010 17:52
andorka2_06603.png
Dragell - 11. listopadu 2010 08:21
Určitě... pokud po mě nebudeš chtít zvýrazňovat chyby v andorským editoru :D
A taky bys musela být ochotná občas čekat dost dlouho... jsem strašně líná veš ;)
 
Dragell - 11. listopadu 2010 08:21
dragellka149.jpg
Morindim - 08. listopadu 2010 10:07
Pokoušela jsem se o postupně rozvinutý děj, nechtěla jsem záměrně na začátku uvést, co se děje, kdepak jsou. Jen to jen taková pokusná forma :) Ale děkuji za komentář, asi s tím vážně moc pracovat neumím :D


Larten - 08. listopadu 2010 15:03
Annie Isabela Draigar - 08. listopadu 2010 16:12
děkuji


DarkKate - 09. listopadu 2010 13:11
já mám velký problém s opakováním slov, na tom jsem vyhořela také teď u maturitní generálky :D


Drag Oncave - 09. listopadu 2010 19:53
Jojo, já a již v předchozím komentu zmíněné opakování slov. Je to hrozné, vím to :)
Abych se přiznala, mám jednu ovečku (kamaráda), která byla zařazena do role korektora, ale i tak jak koukám, asi to nebude nejlepší volba :) Sama mám problém chyby odhalit, pokud text píši, právě že potřebuji oko i jiného člověka.
Jinak dále narážíš přesně na úsek, který jsem já měla problém vyřešit, kamarádovi taky ležel v oku, ale vůbec nic jsme nedali dohromady inteligentního.

Nakonec bych se chtěla optat, zda nechceš být další mou pokusnou ovečkou, co bude pročítat mou tvorbu, než ji vypustím pro ostatní :) Tvoje hodnocení se mi vážně líbilo!
 
Drag Oncave - 09. listopadu 2010 19:53
andorka2_06603.png
To opakování je opravdu průšvih...
Zobrazit SPOILER


Celkově je tam hrozně moc přivlastňvacích zájmen (např. spojení "ji objal mocnými pažemi kolem jejího drobného těla" - v takových případech jsou tato zájmena jen rušivá... čí tělo by to mělo být, když objal ji?)
Taky se mi tam zdá jako moc velká snaha právě o tu emotivnost, která mě osobně celkem rušila (ale to může být vkusem)

A ještě jedno rýpnutí: "V rukou se jí zhmotnily dvě katany a on se zavřenýma očima klesl na kolena." tady mi ty katany připadly jako přehnaně přímé vyjádření, a do situace by mi mnohem lépe zapadly třeba "blyštivé čepele", které by se na konci mohly zbarvit do ruda. (Když už se s těmi hrdiny nemazlíš. :D) (Opět věc vkusu a vlastního náhledu, z objektivního hlediska nemá smysl řešit.)

Co se mi naopak líbí je práce s metaforami, protože to je věc, kterou většinou moc nezvládnu (pokud opravdu nemám "múzu" ;) ).
Další velké plus pro mě je, že "neprzníš" gramatiku, během čtení jsem nenašel ani jednu chybu. Díky! :) (Teď mě napadlo: PsychoPe, jak velký podíl máš tak normálně na opravách?)
Na konci se přiznám, že mi přeběhnul mráz po zádech. Závěr se ti opravdu velice povedl a, ač se mi to zezačátku nezdálo jako nic převratného, právě ten moje "hodnocení" o podstatný kus zvedl!.

Myslím, že pokud si příště dáš práci s přečtením a zaměřením se na to opakování (Klidně to nahraď těmi metaforami, nebo nepřímým popisem.), vznikne opravdu čtivé, originální a napínavé dílko.
 
DarkKate - 09. listopadu 2010 13:11
kate-ikonka3874.jpg
Nechci se moc opakovat, líbilo se mi to, jen mě trochu rušilo opakování některých slov (hlavně drobná), myslím, že kdybys to občas nahradila jiným slovem, četlo by se mi to ještě o kousek líp
 
Annie Isabela Draigar - 08. listopadu 2010 16:12
snmek obrazovky 2021-02-11 v186180.07
Popravdě, absolutně jsem netušila, co mám na tohle téma čekat, ale to, co jsem četla, se mi moc líbilo. Chvílemi jsem měla dojem, že jsem přímo při tom. Jen tak dál :)
 
Larten - 08. listopadu 2010 15:03
larten3285.jpg
Strašně hezky napsané, naopak (oproti prvnímu komentáři), mě se tvůj styl psaní strašně líbí. Krásně popsané detaily, občasné metafora.. všechno do sebe zapadá :)
 
Morindim - 08. listopadu 2010 10:07
default.jpg
Téma má nápad.
Píšeš pěkně, ale přebíjíš to velkým množstvím detailů. Konec to zachránil.
Měl jsem obtíže s počátkem, sice to působí velmi emočně, ale není jasné kde vlastně jsou. Jedna dvě věty by stačily. Nejdřív jsem byl ve středověku/fantasy, zřejmě ty démanty mne k tomu stimulovaly. Pak se zdálo, že jsou to poslední momenty před masivní přírodní katastrofou (výpadek elektřiny). Nakonec tedy apocalypsa biblická, což je naprosto v pořádku, ale tím, že jsi to nenastolila, odvádělo to mou pozornost od jádra povídky. Nešťastné romance.

Nelibuji si v kritičnosti, jen předpokládám, že ti šlo o rovný názor. Všiml jsem si, že tady dost lidí přes "auto-reply" napíše "Krásné, od srdíčka ... atp.".

Moc hezká povídka.

Morindim

 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.067643165588379 sekund

na začátek stránky