Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Temný pán Lothar 3. NarhulOblíbit

drakolich214.gif

Autor: Hendur

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 02. října 2010 12:36

Průměrné hodnocení: 9.5, hodnotilo 2 uživatelů [detaily]

 
Pokračování příběhu...
 
Hendur kráčel pomalu po cestě, až spatřil člověka v červeném rouše, který na něj zdálky zamával a pospíšil si k němu. „Zdravím tě, elfe.“ Pozdravil Hendura příchozí. „Jmenuji se Narhul a patřím ke kultu našeho boha.“ Usmál se. „A já se jmenuji Jaroš Moudrý.“ Zalhal Hendur. „Chci se přidat k vašemu kultu. Povídá se o něm už i v elfech zemích.“ Usmál se také. „Dobrá, jakmile přijdeme, ohlásím to Rakovi. Jdeme!“ Zakřičel hloupý Narhul, a Hendur se usmál, protože on nikdy lhát neuměl. Ale prošlo mu to!


Grún by se usmál, kdyby mu to jeho rozpadající tělo dovolovalo. Přesto ale souhlasně zamručel a vydal se do jeskyně za Raindolfem.
„Paaanee. Plááán vyyyšeel.“ Zamručel ještě jednou a Raindolf si stále nebyl jistý, jestli to byla správná věc. Po smrti tvůrce se nemrtvý rozpadá… vzpomněl si Raindolf na slova z knížky, kterou kdysi v mládí četl. A jenom on věděl, že pokud se jim podaří zabít temného pána, umře on, Grún, i všichni ostatní nemrtví…


Hendur a Narhul dorazili společně na náměstí chrámu. Přivítal je sám velekněz Rak. Po dlouhém výkladu, který končil jeho slovy: „…a pak nás náš bůh vezme do ráje!“ byl nucen Hendur odevzdat všechny zbraně a obléknout si červenou tuniku. Poté znovu zašel za Rakem. „Abys mohl být přijat mezi nás, musíš podstoupit rituál pěti. Uvidíš i samotného našeho boha!“ zakřičel a rozhlédl se k nebesům. Ale když odcházel, potichu se pro sebe smál. Nebo se to Hendurovi jen zdálo?
 

Komentáře, názory, hodnocení

 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.080857038497925 sekund

na začátek stránky