Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Pocit z mňamózních změn náladOblíbit

this_is_not_my_statement_by_zenibyfajnie-d4map1o9221.jpg

Autor: Katou

Sekce: Z reálného života

Publikováno: 13. ledna 2011 20:59

Průměrné hodnocení: 2.3, hodnotilo 7 uživatelů [detaily]

 
Abyste si nemysleli, že jsem zakomplexovaná puberťácká čubka. Jsem puberťácká holka, která má strašné změny nálad.

Ne, drogy fakt neberu.

Psáno v dobré náladě - ne, skvělé náladě. Se smíchem. A není to pokus o dílo. Je to pokus o vysvětlení nevysvětlitelného jevu.
 
Když jsem psala „Úvahu úvah o úvaze sebestřednosti a fascinujícní nenávisti k životu,“ tak jsem za prvé – vůbec nečekala, že to někdo bude číst - a za druhé – nečekala jsem, že k tomu bude takový ohlas a vznikne debata, kde se vlastně omílalo pořád to stejné. Že jsem v pubertě a že se to vyřeší.
Já s vámi souhlasím. Ano, je to tím, že jsem v pubertě a mám rozházené myšlení, ale prostě jsem ještě moc malá na to, abych to pochopila. K dnešnímu dni, 13. 1.2011, je mi teprve 14 let, 5 měsíců a 12 dní. Takže to je vlastně vcelku pochopitelné… Ne není, slečno Bohuslavová. Zakládáte jen nový směr... Bohuslavismus... Dobře, to zní trochu nábožně... Tak to pojmenujme Katou-pubertálně-litující směr.
V Úvaze úvah o… Prostě v úvaze, jsem strašně přeháněla. „Příšerně mocinky moc.“ Znáte pubertu, ne? Takové to období, kdy nenávidíte svět okolo sebe a zdá se Vám, že Vaše problémy jsou urgentnější než problémy kohokoliv jiného. A pak si přečtete článek o Dětech války, nebo si přečtete kritiku k vlastní osobě a jeden den si říkáte, že jste strašně blbí, protože se trápíte zlomeným srdcem… A pak, o dva dny později, je vše při starém.
Ve skutečnosti se mám vcelku dobře (Vždycky může být hůř – kdo ví, třeba teď do mého pokoje přijde moje profesorka hudební výchovy a bude po mě chtít přesnou definici septakordu). A když už to na mě někdy padne, přeháním a dělám ze sebe chudinku – protože štěstí a dobrou náladu už dneska nikdo neocení, tak proč o tom vlastně mluvit? Ale já o tom dnes mluvit budu. Protože je důležité udržet si dobrou náladu. Protože miluju dobrou náladu. Protože miluju smích a proto se chovám šíleně jen proto, aby se lidé smáli – i když se kolikrát smějí mě a ne se mnou. Ale to mi nevadí, protože mám dobrý pocit z toho, že JÁ jsem je rozesmála.
Miluji, když můžu přijít za některým z mých kamarádů a obejmout ho. Bez důvodu, jen tak. Mám je totiž ráda a oni mají rádi mě (Jo, až tak moc si věřím). Miluji, když můžu přijít domů a začít hrát na schovávanou s mým bráchou. Miluji, když si večer sednu k počítači a směji se společně s mými brněnskými kamarády přes skype. Miluji svůj život, i když není růžový (Díky bohu, jinak bych asi dlouho nepřežila. Růžová by mi vypálila mozek ještě rychleji než kyselina).
A komu se to nelíbí, ať mi políbí to místo, kam slunce nesvítí. Děkuji za pozornost, děkuji za ohlasy, děkuji, děkuji… *Už neví, za co má děkovat* A teď malá, dětinská, nepovedená báseň.

Stojím na trávě modré,
s modrou je všechno dobré.
Cítím se volně a oukej,
jak udělám stojku, koukej!

Fialové listy přivál vítr ke mně,
rozpustí se těsně před tím, než se dotknou země,
pokryje mě zlatavý Zvonilčin prach,
s Petrem Panem z lítání už nemám strach.

Kolem mojí hlavy proletěl teď Pegas,
když máš pramen červený, vodou žízeň nehas,
lepší je se napít a cítit se skvěle,
všechno černé chmurné pak pošli do…
Háje.

Ne, to nejsou drogy, to je prostá radost,
kdy smutek nemá šanci, stejně jako slabost.
Teď jsme všichni supermani, už nám hymnu hrají,
všechny ženy okolo nás díky naší kráse tají.

Ne, my jsme normální.
Ne, my jsme skvělí.
Ne, my jsme dokonalí.
My jsme tu pány světa!


Protože pocit radosti je nádherný, naplňující a smích prodlužuje život. A tak se smějte, až Vás bránice bude bolet, budete mít křeče v břiše a panty u huby Vám povolí.

S láskou, Vaše smějící se Katou

PS: Nebojte, až přijde depka, zase budete mít co komentovat.
 

Komentáře, názory, hodnocení

polimorf36 - 30. března 2011 20:02
default.jpg
Tak po přečtení článků a všech komentářů mám smíšené pocty. Je tu samozřejmě to že katou má navíc¨. Ale proboha proč ji tady ,,nadáváte" za to že píše o sobě? Uložila to do sekce z reálného života. A tam povídání o sobě patří ne?
Pro Aelin: Když čekáš na nějakou plnohodnotnou tvorbu proč čteš z reálného života? Když čtu z reálného život tak si chci asi přečít něco o tom člověku (třeba mě překvapilo že jí je 14 chovala se dost dopěleji co jsem s ní hrál) a ne o její tvobě.

Nechápu vás. Opravdu ne. Celkem dokážu pochopit Katoou která je o 4 roky mladší ale vás opravdu ne. Vy tady rozebíráte jak je to čtivé a podobné blbosti ale to sem nepatří Čtivost si rozebírejte u povídek, prózy nebo třeba když napíše divadelní hru ne však u reálného života.

To deníček. Rozebíráte tady že je asi pěknej sobec (vím to slovo tady nepadlo ale z několika komentářů to slovo přímo září) a říkáte jí ať si radši udělá blog nebo deníček. A napadlo někoho z vás jak se asi cítí ona? Ten článek co jsem pochopil napsala proto aby ukázala že není zdepesované EMO. Tak ji nechte na pokoji ať si píe o čem chce. Velice pochybuji že to napsala aby si zvýšila ,,sledovanost" napsala to protože chtěla.

Konec domluvil jsem.
 
Calwen von Morgenstern - 10. února 2011 13:08
200307072254abm220l4965.jpg
Tady někdo slušně přestřelil. Jestli to mělo být komcipováno jako dopis, chybí oslovení adresáta. "Báseň nemá cenu komentovat, vzbuzuje to ve mě vše, jen ne ten kýžený smích. Ale svého jsi docílila, jsi bezkonkurenčně nejsledovanější osobou Andoru.
Jsem za zachování svobody slova na Andoru- i takové "výblitky" sem patří, je to provokativní, bláznivé a svým způsobem milé (jako čokoládou upatlané dítě), vzpomeňte si na haiku, dadaismus či surrealismus. Umění nemusí mít smysl a vlastně, není umělecká tvorba tak trochu o vyjádření pocitů autora?
 
Enderson - 10. února 2011 09:36
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
jo a měli bychom si všímat že Katou má stále fandy jestli se tomu tak dá říct hehe
 
Enderson - 10. února 2011 09:35
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
burg - 10. února 2011 08:45
:D jono ale třeba ta kniha bude mít úspěšnost...možná
třeba v tom někdo bude hledat radu jak měnit náladu dle libusti či jak se stát středem pozornosti ostatních i sama sebe...
 
burg - 10. února 2011 08:45
plakat-zaklinac-the-witcher[2]8946.jpg
thomas Enderson - 10. února 2011 08:42
u který skoupí všechny výtisky. takže se dostane do čela všech žebříčků.. aspoň u nich doma nebude nikdy nedostatek papíru na podpal
 
Enderson - 10. února 2011 08:42
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Katou by měla začít psát i o jiných a trochu rozuměji ale jinak se mi, to co píše, líbý....
ale chtělo by to hlavu a patu...:D doufám že Katou ze sebe jednoho dne vydá opravdu hodně a napíše nějakou sebestřednou knihu
 
Aelin - 09. února 2011 21:39
aellin29631.jpg
Zalasta - 09. února 2011 14:39
Osobně její tvorbu sleduji kvůli vlastnímu tušení, že Katou má daleko navíc. A tak jen čekám, až to víc přijde.:o)
 
harty - 09. února 2011 17:36
200512090833-vincentl3777.jpg
Inu, tak jsem se taky podíval na další články Katou.. a došel jsem k názoru, že buď tohle mají být nějaké pokusy o standup show převedenou do psané podoby, a tím je to ještě horší a nebo to jsou výlevy sebestředného soběpochlebování a honění si trika, ať už z důvodu jakýchkoli. Čímž je to ještě ještě horší.
 
PulElf - 09. února 2011 17:07
whiskanova26456.gif
Zalasta - 09. února 2011 14:39
...válí... drtí... "být nejčtěnejším autorem není to samé jeko být nejlépe píšícím.... Po pravdě jsem četl od Katou pouze jeden článek, zbylé co jsem otevřel jsem dočetl jen do poloviny, styl psaní se mi libí, ale schází mi k tomu nějaké pointa... Jsem sem přišel z toho důvodu, abych si znovu zkusil něco přečíst, skončil jsem o pár řádků níž něž jsem začal, důvod? Nemá to cenu, stejně vím o čem to bude a taky vím, že to že to komentuji zrovna teď jí působí radost, protože je ráda středem pozornosti.
Zkusil bych potenciál co máš využít k něčemu jinému než k žvatlání nad sebou...
 
Enderson - 09. února 2011 16:53
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Zalasta - 09. února 2011 14:39

burg - 09. února 2011 16:18
jojo souhlasím.. a docela mě to baví sledova články od Katou jsem její "fanda" jestli se to tak dá říct .... a ta rovnice je fajn:D
 
burg - 09. února 2011 16:18
plakat-zaklinac-the-witcher[2]8946.jpg
Zalasta - 09. února 2011 14:39
Spíš bych to viděl tak, že je každej víc zvědavej na comment, než na původní článek;)
Vem to tak - 13 "komentátorů" a každej je určitě zvědavej na commenty ostatních - to máš cca 13x13=169 a ne všichni zvědavci komentujou;)
 
Zalasta - 09. února 2011 14:39
default.jpg
Lidé dobří, ať se koukám, jak se koukám, pořád mi vychází jednoduchá rovnice... Katou + "její pocity co nikoho nezajímají" = vrchol sledovanosti... prolétl jsem zpět několik stránek a trhá rekordy... čím to je? neříkejte, že se chce každý podívat na to "co sem nepatří"... já osobně jsem na tento článek zavítal hlavně kvůli té zmíněné "sledovanosti" a jejímu důsledku - zajímají mne vaše komentáře a věřím, že několik z vás tu je ze stejného důvodu =) ... takže z obecného pohledu Katou válí a drtí ostatní "tvůrce". NEBO - jste všichni patrioti tohoto portálu a nechcete tu chamrať jako jsou její články, což z velké části jsou... ale zaujme =) ... ještě si dovolím malé vzdálené přirovnání - Andy Kaufman
 
Lucretia Morello - 09. února 2011 14:06
59258_1318941548279_1672993824_619985_8330292_s7808.jpg
thomas Enderson - 09. února 2011 07:36
Kdybychom byli v nějaké poradně, v bravíčku, nebo i na seriózním portálu, tak ano. Určitě bych ji ráda vyslechla, a třeba se i poučila (kdybych se nestýkala běžně s lidmi s maniodepresivní psychózou, či s downovým syndromem, tak bych se asi poučila) ale tady?
Myslím že hodnocení ostatních je taky zcela jasné: tohle ne. Určitě Katou fandím v její tvorbě, ta holka má něco v sobě, ale tyhle ´díla´ se sem opravdu nehodí. Opravdu, opravdu ne.
Lidi, co jsem měla tu čest poznat, a trpěli nějakou duševní poruchou, např. deprese, se nikdy nepředváděli tímto způsobem. A psát stylem: komu se to nelíbí, ať mi víte co políbí je opravdu krajně nevhodné. Ale jí to asi prochází, takže komu se můj názor nelíbí... :DDD
 
harty - 09. února 2011 08:31
200512090833-vincentl3777.jpg
Nevím nevím, marně hledám smysl zveřejňování tohto psaní. Líbí se mi styl, kterým je to psané. Sarkastický nádech, dopře poskládaná slova.. Jasně, to je fajn. Ale.. no, co ten všechen zbytek? Tohle je opravdu dílo do deníčku na zámeček, nebo to můžeš celé převykládat až budeš mít něco v krvi (ve 14ti dneska lidi pijou ne?), ale zveřejňovat to jako seriózní dílo, to není správná cesta. Když tímhle stylem napíšeš úvahu na normální téma, které bude mít pointu, nebo vyprávění ich formou, bude to určitě o dost lepší.
 
Enderson - 09. února 2011 07:40
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Aelin - 07. února 2011 19:39
a ano je dobré si založit blog a spíše sem hodit odkaz...


ale je dobré že píšeš a hodnoti nemam co tvé umění psát už jsem hodnotil a myslím že to bude stačit... s usměvem a pozdravem Thomas.
 
Enderson - 09. února 2011 07:36
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Lucretia Morello - 08. února 2011 22:42
Nemohu souhlasit... Podle mne je dobré že píše někde kde si to mohou ostatní přečíst myslim že je dobré vědět jak se cítí ostatní protože pak víme jak se knim můžeme chovat a je nesmysl že když dokáže psát tak aby to v sobě dusila promin ale s tebou nnesouhlasím,,,,
 
Lucretia Morello - 08. února 2011 22:42
59258_1318941548279_1672993824_619985_8330292_s7808.jpg
Doufám že se neurazíš když budu mluvit na rovinu: Myslím, že by sis měla pořídit deníček a ne pořád na sebe upozorňovat tady. Tím, že jsi sebestředná se sice chlubíš, ale myslím že to není zrovna něco co je k chlubení. Ač tě to překvapuje, to že tu pořád píšeš o sobě opravdu nikoho nezajímá, zvykej si.
Píšeš hezky, styl je dobrý, čtivý, ale myslím že by ses měla spíš zaměřit na povídky, básně a tak... a nehledat pořád "oporu" ve čtenářích Andoru.
Pokud ti je špatně, tak mě to mrzí, rozhodně ti nic podobného nepřeji, ale měla bys si spíš najít nějakou kamarádku a té se vypovídat, ne nám.
S přáním snad lepších zítřků
Lucretia
 
Matmas - 08. února 2011 18:51
elf257929819.jpg
Já osobně mám z těhlech článků čím dál tím víc pocit, jako by Katou ze čtenářů dělala blbce. A to by mi až tolik nevadilo u některých jiných textů jiných autorů, kdy mám aspoň pocit, že je to aspoň trochu oprávněné, že je to dané aspoň nějakým minimem myšlenky, že to není jen výsměch založený na momentální náladě... Nicméně mám spolužáka, díky kterému tohle už jen nechápu, tenhle pocit z toho mám zejména díky tomu, že mi to vzdáleně(!) připomíná jeho opravdu nepochopitelné snahy na sebe upozornit tím, jak okolím pohrdá, přestože ho okolí dle jeho slov nezajímá (a dle jeho chování okolí sám potřebuje)
 
Lyriel - 07. února 2011 22:00
lyriel-19061.jpg
No, hodnotit nebudu... Protože nevím, co bych vlastně měla hodnotit. Docela souhlasím s Aelin, čte se to celkem dobře, nepřipadá mi tam nic špatně, ale... Prostě jo, chápu, jak se cítíš, mně je taky o chlup víc než tobě a taky se někdy cítím pod psa a někdy jako bych létala na obláčcích... Tomu se říká život. Ale stejně jako Aelin ani já jsem příliš nepochopila, proč zrovna tohle a tady? Je fajn, po tvém minulém článku, že nahlížíš někdy na svět taky optimisticky... Básnička nakonec mi přijde docela úsměvná... Ale to je tak všechno. Je to taková pseudo-úvaha o tobě samotné a přesně jak vyjádřili někteří přede mnou, chybí mi pointa. Vím, že je super se ze splínů vypsat a třeba to dát přečíst kamarádce nebo si to hodit na blog nebo, jak píše Aelin, to rozebrat s psychologem, ale nevím, proč se to objevilo tady. Nechápu to. Takovýhle virtuální exhibicionismus prostě pochopit nedokážu. Asi jsem na to moc stará nebo málo trhlá...
 
Aelin - 07. února 2011 19:39
aellin29631.jpg
Píšeš čtivě. Navíc změnami nálad trpím také. Takže ano, vcítit se do tebe můžu (i když mi tedy je o pár let víc).
Ale tento článek bych si spíš dokázala představit někde na blogu.
Vypovídá čistě jen o tobě samé... Kdyby jsi aspoň reagovala na nějakou situace tam venku, tak bych to viděla na sloupeček v novinách. Ale lidi většinou nezajímá, co si ty myslíš jen sama o sobě.

Tvé věty nejsou kostrbaté, čte se to opravdu hezky, ale to je tak vše. Nechápu účel tohoto článku. Pro psychologa, pro kamaráda a nebo pro blog, prosím. Ale jinak tomu fakt nerozumím.
Je dobré se vypsat, je dobré si takhle sesumírovat vlastní myšlenky, ospravedlnit se. Nebo já nevím, co by si tím ještě mohla mínit.

Nevím, co si o tom myslet. Fajn, jedna dívka se cítí někdy podobně jako já. Ale co z toho?

Možná když se přestaneš soustředit čistě sama na sebe a začneš si všímat okolí, napíšeš něco lepšího. Nevím, jen takový nápad.
 
Galax - 07. února 2011 15:34
galax4405.png
Hitomi - 07. února 2011 14:17
Jde o to vědět co hledat, jak říkám, já nehodnotím ani tak ten článek, byť to by se asi mělo když to je "článek", ale spíš to jak to napíše... A ještě něco, ale to musí každý pochopit sám, to se prostě slovy popsat nedá..
 
Hitomi - 07. února 2011 14:17
mal315776.jpg
Galax - 07. února 2011 14:15

To by to muselo mit alespon nejakou pointu, cokoliv. Takhle to ma vazne nulovou hodnotu a najit se tam neda nic.
 
Galax - 07. února 2011 14:15
galax4405.png
Nevím, spíš místo pouze kritizování se ji pokuste pochopit, já Katou celkem chápu, holt ale né všichni to asi chtějí zkusit, no, každého věc, já vždycky když od ní něco čtu, a že to je od jejího článku o leukémii pravidelné, tak z toho vždy dokážu něco vycítit... No, nebudu tu básnit o tomhle všem, nebudu hodnotit protože stejně bych byl asi jediný kdo by to dokázal zhodnotit kladně...
 
James - 07. února 2011 14:04
zelda29141.jpg
burg - 07. února 2011 13:48
Hitomi - 07. února 2011 13:50
To vase odsuzovani se mi tak libi...))
 
Hitomi - 07. února 2011 13:50
mal315776.jpg
burg - 07. února 2011 13:48
ale ne, je to jen attention whore :))
 
burg - 07. února 2011 13:48
plakat-zaklinac-the-witcher[2]8946.jpg
Došlo mi to po přečtení posledního "projevu" a teď jsem si to ještě potvrdil. Tahle uživatelka je buď totálně šáhlá, nebo bere každej měsíc nějaký nový svinstvo..
Hitomi - 07. února 2011 13:46
Souhlas;)
 
Hitomi - 07. února 2011 13:46
mal315776.jpg
PsychoP - 07. února 2011 13:41
hmm, ackoliv jsem pro "svobodu slova", tyhle slinty bych zakazala...ty nahore, ne ty tvoje (jen obcas :)))
 
James - 07. února 2011 13:45
zelda29141.jpg
PsychoP - 07. února 2011 13:41
Proto říkám v nadměrné míře, ale většinu sebevražd spáchají děti v pubertě ...
 
PsychoP - 07. února 2011 13:41
falling8927.jpg
James - 07. února 2011 13:38
Taky to může být projev bipolární poruchy, nebo dokonce puberty!

Většině 14letých najdeš minimálně jednu psychiatrickou diagnózu, i kdyby to měla být hraniční porucha.
 
James - 07. února 2011 13:38
zelda29141.jpg
Změna nálad v nadměrné míře může být pravděpodobně znak maniodeprese, což je velice vážné a doporučuji vyhledat pomoc psychiatra. Jeden můj známý takto ukončil předčasně svůj život a dalo se tomu zabránit.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.078551054000854 sekund

na začátek stránky