Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Vánoční příběhOblíbit

tyrion_lannister24500.jpg

Autor: honzaczech

Sekce: Povídka

Publikováno: 01. března 2011 20:53

Průměrné hodnocení: 4.5, hodnotilo 2 uživatelů [detaily]

 
Tuto povídku jsem napsal v 8. třídě a vyhrál s ní 2. místo v celoškolní soutěži. Vánoce jsou sice za námi, ale téma je zde stále.

Doufám, že se vám to bude líbit.
 
Vánoce byly přede dveřmi. Všechny rodiny se připravovaly na tento den D: sháněly dárky, kupovaly kapry, potraviny a hlavně stromeček.
Tím to také začalo. Jedna rodina ho zapomněla ve všem tom spěchu koupit. Tato rodina měla 3 děti: chlapce, kteří ve svém pokoji měli spoustu hraček počínaje vojáčky 19. století a konče postavičkami Star Wars. Ale tyto postavičky nebyly jen tak obyčejné, ony byly živé a když se dozvěděly, že stromeček nikdo nekoupil, svolal vůdce hraček Chuck Norris poradu, na níž se debatovalo, co budou dělat.
„Já myslím, že se o to musíme postarat sami. Navrhuji vybrat skupinu specialistů a ti by měli pro stromek dojít,“ prohlásil Conan.
„To je dobrý nápad, ale kdo půjde?“ zeptal se Chuck Norris.
„Já skupinu povedu, vezmu s sebou Leonida s jeho třemi sty Sparťany a dále oddíl rangerů pro případ, že se věci zkomplikují,“ pokračoval Conan.
„Dobrá, dobrá, ale co transport?“ řekl někdo.
„No, myslím že v hangárech mám nějaké P-47 a jako podporu jim pošlu P-51,“ řekl hlavní generál letectva a vyplivl rozžvýkaný tabák na podlahu.
„Dobrá, jsme dohodnuti, ještě dnes chci mít vše připraveno a odlet je v osm večer,“ uzavřel Chuck Norris schůzi.
O chvíli později:
„Je 20:06, kde jsou? Conan pořád musí chodit později.“ Na okraji runwaye se objevilo odhadem tři sta mužů ve zlatém brnění a za nimi se seskupoval hlouček rangerů se samopaly. Na konci se šouralo několik mágů, kteří měli na případného nepřítele z letadel spouštět jedno kouzlo za druhým.
„Jaký je status?“ zeptal se Chuck Norris.
„Máme dostatek paliva na 3 takové cesty,“ odpověděl pilot stojící vedle. Za deset minut se již všichni vznášeli a kroužili nad pokojem.

Mezitím Bruce Lee, Norrisův úhlavní nepřítel, kterému se donesl Chuckův plán, vedl bouřlivou poradu se svými nohsledy, jak tuto akci stůj co stůj překazit.
„Už jsem vám to říkal, musíte to zastavit, použijte vše, co máte. Je mi jedno jak, ale Norrisovi stoupenci nesmí splnit misi!“ prskal Lee.
„Pošleme tam teroristy a protiletadlová děla. Nesmí s tím stromem odletět!“ prohlásil hlavní generál vojsk sympatizujících s Brucem.
Skupina letadel letících nízko nad zemí se již blížila k svému cíli. Uvnitř vojáci poslouchali poslední instrukce.
„Až se rozsvítí to červené světlo, tak se seřadíte, zaháknete a skočíte! Ihned po dopadu zaujmete své pozice!“
V tu chvíli se ozval výbuch a letadlo se rozlomilo v půli. Vojáci vylétli z trosek a s otevřenými padáky se snášeli doprostřed nepřátelského opevnění.
Z vraku letadla se vyhrabe Conan a rozeřve se: „Seržante! Kde jste?“
„Tady,“ ozve se poblíž seržant. „Nefunguje vysílačka, odřízli nás! Někde je tu rušička!“
„Já nevím,“ odsekne Conan, „tomu já nerozumím, ty jsi přes spojařinu, ne já!“
Zahřmí výbuch a zasype je zemina.
„Sejměte sakra tu obsluhu děl! Máme už jenom 2 hodiny na to, abychom se dostali k tomu stromu a dopravili ho domů!“ velí Conan.
Ozvaly se tři výstřely a někdo zvolal:„Jdeme!“
Po několika delších krvavých přestřelkách se pozemní jednotky za vydatné pomoci mága, který věštil z křišťálové koule správnou cestu, dostaly k vánočnímu stromku, kde již čekala dvě letadla P-47. Poblíž postával Leonidas a povzbuzoval své vojáky, snažící se ze všech sil pozvednout malý stromeček.
„Myslíte, že to zvednou?“ mumlají mezi sebou mágové.
„Já myslím, že ne. To nepůjde ani s mým nadnášejícím kouzlem,“ prohlásí nejstarší z mágů.
„Dobrá, vracíme se domů, mise neúspěšná,“ procedil seržant.
V 23:41 se přeživší přiloudali domů a co neviděli: uprostřed obývacího pokoje se tyčil nádherně ozdobený stromek. U vchodu stál Chuck Norris se svými generály a s úsměvem od ucha k uchu pravil: „No deset minut po vašem odletu si někdo z rodiny všiml, že jim stromek chybí a tak ho odjeli koupit.“
A tak se Vánoce přece jen vydařily. Bruce Lee nechal zavřít své generály za neschopnost.
To byl jeden z mnoha příběhů MDA - Malé Domácí Armády.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Enderson - 11. dubna 2011 13:40
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Bejt to v prosinci ohodnotil bych to za deset z důvodu vánočí pohody ale teď mi to příjde jako urážka Chucka Norrise... vždyť stačilo aby jen pomyslel a strom by byl v domě coby dup... taskže za osm
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.064933061599731 sekund

na začátek stránky