Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Co byste řekli na hřbitov?Oblíbit

aba630003163.jpg

Autor: Toranna-illin

Sekce: Nápad

Publikováno: 12. května 2004 10:43

Průměrné hodnocení: 8.7, hodnotilo 6 uživatelů [detaily]

 
Touláte se houfem lidí, kteří do Vás vrážejí. Vy jim ovšem nevěnujete přílišnou pozornost a jdete dál, i když nevíte kam. Najednou se zastavíte před velkou rezavou bránou ...
 
andel4114.jpg
Odlehlé místo na okraji města plné náhrobních kamenů. Vejdete starou bránou, která pokaždé zaskřípe, kdykoliv s ní někdo pohne alespoň o píď. Pomalu, s dalším hrozivým zaskřípáním, ji zase zavřete.
Rozhlédnete se po liduprázdném hřbitově a v tom se Váš pohled zastaví přímo na malém kostelíku uprostřed řad kamenů. Vydáte se k němu a cestou si prohlížíte a čtete epitafy na náhrobcích. Některé už ztratily svou majestátnost a je zde i pár takových, které ani nemají na náhrobku napsané jméno svého vlastníka. U jednoho takového se zastavíte a přemýšlíte, kdo tam asi leží, že mu neprojevili ani trochu úcty, aby na náhrobek napsali jeho jméno.
Z přemýšlení Vás vytrhne starý hrobník, který se opírá o svou polorozpadlou hůl: "Todle není žádný múseum, ale hřbitov. Pokud tady nikoho nehledáte, tak koukejte zmizet!"
Pěkně se tady chovají k cizincům, pomyslíte si a chvíli pozorujete hrobníka, jak s holí a shrbený vytrhává plevel na hrobě beze jména. Nakonec se otočíte a vydáte se směrem ke kostelíku. Za sebou ještě uslyšíte vzteklé mumlání: "Ještě si z toho budou lidi dělat zatracený poutní místo nebo co!" Cestou si ještě prohlédnete pár hrobů, a pak stanete před obrovskými dubovými dveřmi. Zatáhnete za masitou mosaznou kliku a ze všech sil se opřete do dveří, abyste je mohli otevřít. Když už jsou otevřené tak, že jimi můžete projít, vejdete a rozhlédnete se kolem. Místnost bez oken osvětluje přibližně dvacet pochodní, dvě vysoké ještě stojí u dveří, kde je napravo i nalevo kamenná miska na svěcenou vodu. Ponoříte tam dva prsty, avšak nahmatáte pouze silnou vrstvu prachu. "Vypadá to, že tady dlouhou dobu nikdo nezavítal." řeknete si nahlas a pomalu se Vám ozvěnou vrací Vaše slova.
Vydáte se k oltáři a míjíte přitom staré dřevěné oprýskané lavice, na nichž jsou jen stěží viditelné vyřezávané výjevy z křes»anského života. Vysoká vrstva prachu na podlaze tlumí Vaše kroky, a tak můžete slyšet i vzdálené krákání havranů nahoře na střeše kostela.
Dojdete až k oltáři, který chabě osvětlují dvě pochodně, a kleknete si, abyste se pomodlili. Když začnete odříkávat svou modlitbu, uslyšíte za sebou tlumené klapání hole, které se jako tichá ozvěna nese celým kostelem. Je to hrobník.
Stařec dojde až k Vám a aniž by se na Vás podíval, si vedle Vás klekne, sepne ruce a začne se potichu modlit.
Když skončíte, podíváte se nalevo na hrobníka, který se se zavřenýma očima stále modlí a nejeví žádný zájem o to, že už jste skončili. Vstanete tedy, oprášíte si kolena a vydáte se zpátky ke dveřím, které se ani nepokoušíte zavřít. Vaše kroky vedou zpátky k hlavní bráně. Ještě jednou se otočíte, abyste si prohlédli řady náhrobních kamenů a kostel. Pak vyjdete bránou ven a vydáte se kamennou cestou zpátky k městu.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Slaanesh - datum neznámé
0000houba5395.gif
křes»anství sux, jinak OK :))
 
Ortex - datum neznámé
moje4498.jpg
Akorát bych tomu vytkl málo popisu, tea podle mě. Chtělo by to taky trochu dělat meziřádky volné. TAké narážím na křes»anství. Al ejinak se to dá. dobrý
 
Tiara - datum neznámé
reg674.gif
Ale i mě tam vadí ( ve fantasy ) to křes»anství.
 
Tiara - datum neznámé
reg674.gif
Velmi atmosférické a velmi krásné, jako úvod k budoucímu hřbitovu.
 
Eithné - datum neznámé
dub2857.jpg
Jo jo, moc pěkné. Jednička s hvězdičkou :-)
 
Fistandantilus - datum neznámé
fuck_y2031.jpg
Velmi podařený vstup/výstup do hřbitova. Nemám moc poznámek až na jednu. Přídavné jméno * křes»anského bych nahradil něco ve smyslu "výjevy z náboženského života" hold Křes»ani zatím nemají ve Fantasy co dělat. To bychom si tady mohli zavést rovnou Muslimy a Araby. Jinak v pohodě. Hodnotím pozitivně.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.06924295425415 sekund

na začátek stránky