Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Saiwelianina oběť - 1Oblíbit

tn-20110219112207-c646189f8313.jpg

Autor: Marawin e Yaeri

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 03. května 2011 15:32

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
PsychoP mi sliboval, že mě po dnešním (3.5.) úspěchu bude chovat v úctě, tak doufám, že mě nenakope do zadní části těla.

Pro ostatní je tohle povídka (zřejmě tří- nebo čtyřdílná) s některými postavami známými z Andoru. Snad se vám bude líbit :)

Komentujte, kritizujte..:) Díky, MeY

P.S.: Povídku uveřejňuji ještě na svém blogu, kdyby měl někdo pocit, že už ji četl (čirou náhodou)
 
Otevřela oči a v dálce uslyšela pochodovat vojsko. Unaveně vydechla a vylezla z pod větví poraženého stromu, který jí v noci poskytl přístřeší. Protáhla se a zklamaně otočila lahví na vodu, když zjistila, že je prázdná. Nejradši by ji zahodila, ale nakonec to neudělala a radši se dala do pochodu směrem k vysněnému cíli. Z vaku vyštrachala pár kousků starého sušeného ovoce a snědla je. Hlad sice na chvíli utišilo, zato žízeň se přihlásila s větší intenzitou než dříve. Přesto pokračovala téměř bez přestávek. Musela se dostat do Srdce Lesa dříve, než bude Qait dobyt a než ji zahlédne nějaký špion a pokusí se ji zajmout.

Věděla, že se blíží k cestě, přesto ji překvapilo, když uslyšela hlasy. Jen tak tak se stihla schovat do stínů. Když se jí však otevřel pohled na přicházející, zaklela. Zvířata byla na její straně, ale proti kouzlům neměla šanci. Zvlášť proti kouzlům někoho tak mocného, jako byl zrádce A'Alghar, prokletý elfí čaroděj. Věděla, že nemá čas na rituál, takže ji najdou. Zády se opřela o strom a jen se modlila k Triraice, aby její smrt byla rychlá, cítila, jak ji jeho kouzlo obkličuje. A pak najednou byla tma a ticho a ona se nemohla hýbat. Cítila, že je přesouvána, ale nemohla mluvit. Bylo to strašné.

Najednou se zastavila a cítila, že i kouzlo z ní bylo sejmuto, ale jediné, co se jí povedlo, bylo otevřít oči. Tak byla ztuhlá. Kolem ní stálo několik žen a jedna z nich, ta nejmladší, jí pomohla posadit se. Saiwelian viděla, že ve stínu větví se skrývá ještě jedna osoba a když pak vyšla do světla, prudce vydechla. Znala ji! Chtěla ji vyhledat, ale jak se zdálo, ona si našla ji. Saiwelian se pokusila vstát, ale nepovedlo se jí to, tak se aspoň usmála.

"Ráda tě vidím, Marawin."
"I já tebe, Sai. Doufala jsem, že se dokážeš dostat až sem, aniž bychom tě musely přinést, ale když jsem zjistila, že tě postřehnul ten bláznivý mág, nedalo se nic dělat. Toto jsou Al-Kayí Samial e Inceí, paní tohoto lesa a její dcery: Nejstarší Alwerei e Sei, Al-Kayí e Ikaé a nejmladší Tolerin Alewarish neboli Waradiu e Sel. Věděla, že přijdeš a hlídala tě cestou k nám."

Saiwelian se na Tolerin dívala a došlo jí, že to je ta dívka, kterou Marawin miluje, jako by to byla její vlastní dcera. A také, že Marawin říkala, že to děvče má schopnosti věštce. To je tedy ona. I Samial znala z vyprávění. Ženu, která se vzdala trůnu a usídlila se v Ikaé a později byla Marawin donucena se vrátit do Inceí a převzít vládu od své nehodné neteře aby les zachránila. Alwerei neznala, ale podle přídavku za jménem poznala, že převzala po své matce vládu v Ikaé. Byly tu tedy nejmocnější dryády jejího království. Marawin se otočila k Dryádám.

"Tato žena, napůl člověk, napůl vlkodlak, je Její Výsost Lady Saiwelian, královna Atreweinu. Je naší jedinou nadějí na zvrácení současné situace."

Otočila se zpět k Saiwelian.
"Jak jistě víš, ten blázen začal vypalovat lesy. Tolerinin otec spolu se všemi Sylvány byli odváti ohněm. Okraje našich lesů jsou v ohni. Spolu s Tolerin tě dokážeme vyslat zpět, abys tomu zabránila. A zpět znamená před smrt tvého otce."
 

Komentáře, názory, hodnocení

Enderson - 01. června 2011 15:27
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Zajímavé... na další hodnocení si počkám až budou další díly
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.060056924819946 sekund

na začátek stránky