Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

první setkáníOblíbit

bez nzvu2968.jpg

Autor: safr

Sekce: Povídka

Publikováno: 03. května 2011 16:42

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
o tom jak se lidi jednou setkají s UFONY
 
Psal se rok 2164. Lidstvo, které se sjednotilo do jednoho státu pod názvem United Earth Federation, obývá Zemi, Mars, Sabro Carte, Orion, Lorto, Kvento a mnoho dalších planet. Lidstvo konečně vyvinulo mezihvězdný pohon, který jim umožňuje cestovat do vzdálených galaxií. Jenže pořád ještě nenašli další rasy na naší úrovni. Našli sice planety se vzduchem i s pár jednobuněčnými záprdky, ale nic, co by bylo inteligentní.
Jednou, bylo to 1. října 2164 na planetě M4P6, se stalo něco podivného. Bylo teplé, slunečné počasí jen -68ºC, no prostě typické léto na této planetě. Na hlavním planetárním letišti Ruzyně 365 přistál podivně tvarovaný létající talíř úplně jiný než lidské rakety. Prostor byl neprodyšně uzavřen vzduchovou policejní kapslí od firmy BUBLINEX s.r.o., obyvatelstvo bylo evakuováno, policejní složky dorazily na místa připraveni střílet.
„Neznáme lodi,“ říkal do zesilovače vrchní velitel policejních složek, „vyjděte všichni s rukama nad hlavou, nebo začneme střílet!“ Nic se nestalo
„Opakuji, okamžitě vyjděte z lodi.“ Zase nic
Mezitím přiletěl diplomat planety M4P6.
„Co se děje, kapitáne?“ řekl diplomat
„Nějaká neznámá loď přistála na letišti a neodpovídá na naše výzvy.“
„To by mohli být mimozemšťani, dejte mi mikrofon a odložte ty zbraně,“ rozkazoval diplomat, „tady zástupce lidské rasy, vyjděte ven a promluvíme si.“
Jen to diplomat dořekl, dveře se otevřely, ale nic nevyšlo. Všichni přítomní lidé napětím skoro nedýchali, bylo to napínavé jak trenky.
Najednou něco zapískalo a ze dveří vyšlehly dva červené paprsky nějaké energie a zasáhly diplomata a kapitána přímo do hrudi. Padli. Omámení policisté začli na loď střílet. Z lodi vylétaly další paprsky a zabíjely další a další policisty. Byl to zmatek nad zmatky. Poslední zbytek policistů v panice utekl. Za ochrannou zónou aktivovali BUBLINEX a nikdo nemohl dovnitř ani ven. Ufoni byli v pasti. Čekalo se na armádu. Po 5 hodinách čekáni byli už policisté značně nervózní. S lodí se nedělo nic, prostě tam je tak stála a tvářila se jakoby nic.
„Co když jsme ty Ufony zabili?“ řekl jeden z policistů
„A co když ne?“ ozval se druhý
Po další hodině čekání se na nebi objevila flotila.
„Už letí,“ jásali nadšení lidé. Okamžitě však utichli, jakmile lodě začaly střílet na planetu.
„Ufoni,“ zašeptal jeden policista, „ Bůh nás ochraňuj.“
Poté nastaly jatka. Ještě větší však nastal zmatek. Zdecimovaná obrana planety dlouho nevydržela. Za pár hodin bylo po všem. Spojení s planetou bylo přerušeno.
Z mezihvězdných vysílačů se ozývalo jen „ZZZZ“
Armáda přiletěla pozdě. Na planetě nikdo nepřežil.
Vláda se radila, co dál. Samozřejmě nic nevymyslela. Propukla panika.
Lidé zpanikařili, báli se o své domovy.
„Davy lidí protestujících na ostatních planetách museli policisté rozehnat gumovými nukleárními zbraněmi,“ hlásily téměř všechny zprávy. Zmatek za měsíc utichl. Nikdo od té doby neviděl Ufona.
„Zaútočí ještě? Jaká je jistota, že jsme v bezpečí?“ ptali se lidé. Planeta M4P6 byla znovu obydlena. Obrana posílena. Dlouhou dobu se nic nedělo, až za pár let se...
 

Komentáře, názory, hodnocení

burg - 04. června 2011 23:38
plakat-zaklinac-the-witcher[2]8946.jpg
Tak ti nevím, nějak tomu chybí nějaký solidní nápad, myšlenka, cokoliv. Pokud je to první "nástřel" něčeho většího, tak budiž, ale takhle? Ale i takový nástřel je třeba pořádně zpracovat a rozvést.
No, jsem na rozpacích...
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.063541889190674 sekund

na začátek stránky