Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Saiwelianina oběť 2Oblíbit

tn-20110219112207-c646189f8313.jpg

Autor: Marawin e Yaeri

Sekce: Povídka

Publikováno: 01. června 2011 19:34

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
Druhý díl mé povídky s postavami známými z Andoru. Omlouvám se za nedostatek akce, které bude nejvíce v posledním díle.

Kritizujte, komentujte, ať mám motivaci to dokončit..;)

MeY

P.S.: Tuto povídku uveřejňuji ještě na svém blogu, kdyby měl někdo náhodou pocit, že už ji někde viděl.
 
Saiwelian prudce vydechla. Marawin ji rozhodně překvapila.
Vrátit se zpět v čase? Zachránit otce? Ne, že bych chtěla být královnou a už vůbec ne za těchto okolností, ale... Dovedu je vůbec přesvědčit? Dovedu zabránit A'Algharovi v atentátu na krále?
"Já, já nevím..."
Odpověděla zmateně.
"Jak bych je přesvědčila? Co když mi nebudou věřit a zabijí mě rovnou? Pak by se nic nezměnilo a my bychom byli chyceni v časové smyčce."

Marawin se posadila na trávu pod stromy a čekala, než její zmatené námitky odeznějí.
"Máš čas na rozhodnutí. Musíme něco udělat. A'Alghar už dobyl skoro celou tvou zemi a pokud bude takto pokračovat, zničí i nás. Připravil o otce tebe i Tolerin. A takové věci se nezapomínají. Pokud to neuděláš, zbývá nám jen jediná volba - jít do války. Dokážu A'Alghara zvládnout a zničit jeho kouzla, ale už nás je málo a válka by mě mohla stát přežití dryád."

Téměř šeptala, tvář staženou očekáváním bolesti, kterou už zažila, když byly dryády málem zničeny ještě před příchodem lidí. To rozhodlo.
"Co mám udělat, až mě tam pošlete?"
"Myslím, že bys nejdřív měla najít své mladší já a pokusit se je přesvědčit. Pokud to nedokážeš, asi bys měla vyhledat mě. Není to tak dávno co se to stalo a myslím, že už tehdy jsem se obávala, že by tvůj otec mohl přijít k úrazu. A také tě budeme muset převléci. Nepamatuji si, že bys předtím chodila oblékaná jako děvečka..."
Usmála se a mávla rukou. Saiwelianiny šaty se změnily podle tehdejší módy, i vlasy se jí samy od sebe zapletly do složitého účesu a objevil se jí v nich malý diadém.
"To je lepší."

Saiwelian si všimla, že Tolerin začala připravovat obřad. Květy, vonné masti, měkký polštářek z mechu a trávy a další věci, které Sai nedokázala identifikovat. Marawin jí pomohla postavit se, přejít pár kroků a pak ulehnout na plátno utkané dva týdny před smrtí jejího otce, jak jí Marawin vysvětlila. Do toho okamžiku ji chtěly poslat. Pod hlavu jí položily polštářek a Marawin ji uspala. Pak začaly s rituálem, ale to už Saiwelianiny myšlenky kroužily po říši snů.

Vzbudila se na stejném místě jako usnula, kolem ní útržky plátna. V první chvíli si myslela, že se Marawin a Tolerin jejich úmysl nepovedl, ale pak si všimla drobných změn, jako barvy světla a také listů, které vypadaly mladší než v čase, ze kterého přišla. Když tedy usoudila, že ji opravdu dokázaly vrátit, vydala se směrem k městu. Stráže jí otevřely se salutováním, i když nechápaly, jak se mohla dostat z města bez jejich vědomí. Toulala se po městě a přemýšlela, jak se dostat k Saiwelian před smrtí otce, varovat ji a přesvědčit ji, aby jí věřila. Nakonec nezamířila do paláce, ale do zahrad. Vzpoměla si, že nevyměnila zámek na jedné z malých branek a tak se k ní vydala, proklouzla jí s pomocí klíče, který měla ve váčku u pasu a schovala se do vnitřní zahrady, kde stál oltář zasvěcený paní vlkodlaků, bohyni Therwalcii. Tam pak čekala několik hodin na západ slunce, než přijde její čas a půjde obětovat.

Měla spoustu času přemýšlet a vzhledem k tomu, že doufala, že se jí povede sebe samu přesvědčit, přemýšlela nad jménem, které si vezme, aby se mohla pohybovat v Saiwelianině blízkosti. Pak ji napadla vzdálená sestřenice, která byla u Saiwelian na návštěvě naposledy jako malá holčička a navíc se jmenovala Saialin, tudíž by pro Saiwelian nemělo být těžké reagovat na ně. Tolik se pohroužila do svých myšlenek, že přestala cítit i hlad a žízeň, které ji stravovaly a probralo ji až slunce, které se dotklo její tváře, náhlý stín a tichý výkřik. Zvedla oči a uviděla se. Rychle přiložila ukazováček na rty.

"Kdo jste a co tu děláte?" Ptala se Saiwelian té doby.
"Jsem ty z budoucnosti, která by se neměla stát a jsem tu, abych se o to postarala. Ale budu potřebovat tvou pomoc. Asi bych ti měla nejdřív všechno vysvětlit..."
Natáhla k ní ruku a Saiwelian ji přijala. Saiwelian budoucí ji vtáhla do svých vzpomínek, věděla, že jen tak dokáže sebe samu přesvědčit.
 

Komentáře, názory, hodnocení

 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.082689046859741 sekund

na začátek stránky