Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Morthrund: peklo na zemi IIOblíbit

default.jpg

Autor: Kreator

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 08. června 2011 18:15

Průměrné hodnocení: 10, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 

Kapitola 2

 
Na druhé straně Dur Iscrim, kam se temnota nedostala, se ve stejném okamžiku, kdy vystoupila věž Faiargrim z hlubin země, narodil chlapec. Byl to syn chudých rolníků, kteří žili jen z části toho, co vypěstovali. Zbytek museli jako daně odevzdat pánovi osady, kde žili. Tehdy byla osada ještě malá, stálo tam jen několik chatrčí ještě menších než malý chrám a dům zdejšího pána. Noc před narozením chlapce měl kněz vidinu, která mu prozradila vpád mocností pekelných na tento svět. Zjevili se mu bohové a pravili: ,,V den nástupu zla k moci se v této vesničce narodí chlapec. Až dovrší sedmého roku života, vezmi ho do Severního kláštera a začni jej připravovat k boji. Zasvěť ho do všech způsobů válečnictví a magie. Až si vybere svou cestu, dál ho zdokonaluj a ve dvaceti letech ho vypusť do boje..." Kněz se probral a celý zpocený běžel za svým pánem a vyložil mu, co viděl. Tu se pán zhrozil a odpověděl vyděšenému knězi: ,,Dělej, jak rozkázali bohové. My ostatní se musíme připravit k boji." Ráno pán poslal králi žádost o posílení osady několika sty bojovníky a několika desítkami mágů, kteří by bránili vesnici. Také dal rozkaz dřevorubcům, aby postavili palisádu.
Chlapec se narodil do divokého období. V království začali činit zlo bandité a zbojníci. Ti pak podnikali nájezdy na onu osadu. Vždy se od palisády odrazili, jako zpěněné vlny oceánu od skalního útesu. Toho času, kdy chlapec dospěl šesti let, už se osada rozrostla v opevněné hradiště bráněné třemi sty bojovníky. Není divu, že chlapce fascinovaly nablýskané zbroje a ostré meče. S kamarády si pořád hrál na hrdinné bojovníky, ale netušil, že to, na co si hraje se jednou stane jeho osudem...
Jak se blížil den jeho sedmých narozenin, kdy měl být odebrán rodičům, tak se první zlé stíny proplížili přes Dur Iscrim a s nimi zlé příšery, jenž napadaly hradiště. Proto kněz začal chodit za chlapcem a získávat si ho vyprávěním z dávných dob o hrdinských činech chrabrých reků, o jejich slávě a pokaždé mu vyprávěl jinou pověst. A tak se chlapec stále vyptával, jak se také může stát hrdinou. Kněz mu odpovídal: ,,V den svých sedmých narozenit se ti vše vyjasní." A tak, když nadešel ten den, už chlapec od rána vyhlížel kněze. Ale ten mu jen vzkázal: ,,Přesně v poledne přijď do chrámu, tam se vše dozvíš."
Chlapec tedy přišel. Vešel do chrámu kruhového půdorysu se střechou ve tvaru kopule. Ke každé světové straně vyhlíželo jedno okno. Zdi a podlahy byly z bílého mramoru. Uprostřed místnosti stál oltář, bohatě zdobený výjevy z dávných bitev, kterých se účastnili sami bohové, než vystoupili na nebesa. Stála na něm stříbrná mísa s průzračnou vodou. Kněz už chlapce očekával.
,,Přistup blíže a pohlédni do vody." Chlapec tak učinil a v míse zpatřil dílo zkázy, jenž proběhlo kolem Faiargrim, přesně tak, jak proběhlo. Když obraz zmizel, kněz pravil:
,,Toto se stalo v jednom z největších měst naší říše na druhé straně Dur Iscrim. A pokud to někdo nezastaví, bude takhle vypadat celý svět. Noc před tvým narozením se mi ve snu zjevili bohové a sdělili mi, že právě TY jsi naše jediná naděje. Nyní máš možnost stát se chrabrým rekem, jak jsi o tom vždy snil, ale tvá cesta bude velmi nebezpečná a náročná, proto tě nyní vezmu do Severního kláštera. Tam se z tebe stane pravý hrdina."
V ten okamžik, kdy kněz domluvil, začaly na hradbách zvonit poplašné zvony. Věci se daly do pohybu...
 

Komentáře, názory, hodnocení

Enderson - 11. července 2011 18:06
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
jo bezva...
 
Kreator - 11. července 2011 17:51
default.jpg
Nevím, kolik bude dílů, ale do začátku bude ještě jedna nebo dvě krátké úvodní kapitoly a pak začne hlavní část příběhu.
 
Enderson - 09. července 2011 00:15
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
hmmm zajímavé a pškně podané... kolik bude dílů?? abych měl co číst...
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.19056010246277 sekund

na začátek stránky