Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Poslední soudOblíbit

a5e07fcfa614b6cbcd410371aaef011f9972.jpg

Autor: Annye

Sekce: Povídka

Publikováno: 04. července 2011 15:04

Průměrné hodnocení: 9, hodnotilo 5 uživatelů [detaily]

 
Vzpomínky, ztráty, hněv. Co bolí víc? Nebo je to myšlenka? Myšlenka zrady celého světa...
 
Stál na srázu, ohlušený hlasitým zvukem vln i bouře a přesto bylo ticho. Jediný okamžik zachytil jeho duši v skleněné kouli a uzavřel ji tam. Nevnímal nic, ani dva havrany kroužící nad jeho hlavou. Jen stál a koukal na moře. Hlavou mu kroužily vzpomínky na toto místo.

,,Ne! počkej! Séithe, stůj!'' dívka klečela na trávě a tvář jí zmáčely slzy. ,,Prosím...'' zašeptala a sledovala chlapce, jak odchází, pohlcen stíny lesa. Myslela, že se nevrátí, že ho nikdy neuvidí. Nebyla schopná se pohnout, vstát a jít domů. Bezmocně se třásla a proklínala den, kdy chlapce potkala a den, kdy zjistila, že on, tento krásný chlapec, je pravou rukou Temnoty.

Zatřásl hlavou, aby vypudil vzpomínky, a dál hleděl na moře. Havrani, teď již tišší, nepokojně sledovali nebe. Nechtěl vzpomínat. Vzpomínky mu způsobovaly bolest, nesnesitelnou jako nepřetržité trhání srdce na malé kousíčky. Zavřel oči.

,,Nechoď!'' hlas jeho matky prořízl ticho a on se otočil. ,,Nikam nepůjdeš!'' Veděl, že její zákazy nic nenadělají. Nesnášel, když musel poslouchat. Ignoroval ji, hodil si batoh na záda a vyšel ze dveří. ,,Říkám že zůstaneš doma! Séitheach! TY mě budeš poslouchat!'' Žena ho zachytila za paži. Nešetrně ji setřásl a pokračoval v cestě.

Blesk prozářil oblohu stříbřitým světlem. Posadil se a hleděl z útesu. Zmatený pocity si pohrával s vlasy svázanými v culíku. Nevěděl proč, ale cítil se provinile díky událostem z minulých měsíců. Nakonec, byl synem Muže, co ovládl Světlo. Jinak řečeno šamana, kouzelníka či druida. Ale on nemohl být dobrý. Ne, jako jeho otec. Podíval se na středověký meč, dědictví jeho rodiny, který ležel u jeho nohou. Jílec, osázený drahými kameny, se třpytil v záři blesků a krev skapávala na trávu, kde tvořila rudou loužičku.

,,Synu, nedělej to! Zničí tě! Nepřemůžeš ji!'' Jeho otec mluvil o Temnotě. ''Dívce'', jež pomalu ničila jeho svět. ,,Postavím se jí! I kdybych měl zemřít!'' vykřikl a vytáhl meč. Otec se na něj smutně zadíval a poté se odvrátil. Kdyby v té době věděl, že jeho syn je ten, co se odvrátí na temnou stranu, nejspíš by ho zabil. ,,Promiň otče. Musím jít,'' zašeptal tiše a vykročil do deště.

Cítil ji, už přicházela. Dívka, mladá a hezká. Nikdy by nepomyslel na to, že tohle je Temnota. Nebezpečná, smrtící a především nádherná. Posadila se vedle něj a jeden havran jí přilétl na rameno. Nemusela mluvit, věděl, že nadešel čas. Vstal, zvedl meč a kývl. Jeho oči byly černé a blýskalo se v nich nenávistí. Dívka ho vzala za ruku a šli na místo určené voláním krále králů. Před očima se mu mihl obraz, obraz jeho otce, klečícího v kaluži krve.

,,Séitheach? Proč ty? Proč?!'' zachroptěl muž a vykašlal krev. ,,Proč?! Protože je to můj osud.'' Odpověděl jednoduše chlapec a zavřel oči. Svist meče však slyšel. Potom tlumený dopad těla. Překročil jej a ohrnul nos. Pach Smrti byl cítit všude. Vznášel se nad bojištěm a ulpěl na jeho šatech. Na zemi bylo plno mrtvých, všichni se dali do boje proti temnotě. Armáda dvou tisíc vojáků se postavila jedinému muži, vlastně chlapci, který jako jediný přežil. Znechuceně kopl do mrtvoly a prošel bojištěm. Supi se slétali na hostinu. Jaká ironie, že první přistáli na jeho otci, slavném muži jeho věku, Macharovi. Věku, co právě skončil. Utrpení a smrt přestaly existovat. Svět musel začít znovu.

Stonehenge. Velkolepý kruh uctívaný druidy. Tam směřovali. Tam měl být poslední soud. Ztuhl, když uviděl muže, krále, jak stojí ve stínu kamene a zírá na havrana, kterého má na rameni. Ztuhle vykročil za svou paní a stoupl si vedle jejího pravého boku. Roztržitě těkal očima po kruhu lidí, co postávali u kamenů. Král obcházel kruh a každému něco pošeptal. Mnozí ztuhli, jiní zalapali po dechu. Když přišel k němu, havrani zakrákali a odletěli pryč. Král se k němu naklonil. Čas posledního soudu světa nastal...
 

Komentáře, názory, hodnocení

ßayera Ata - 04. ledna 2013 17:27
r169_457x256_13651_dark_elf_3d_fantasy_character_elf_girl_woman_picture_image_digital_art6555.jpg
Wow, až moc dojemné :(
 
Darklifer - 09. srpna 2012 23:26
sylvanas8360.png
úžasný, skvělý, bombastický, parádní ! :)
 
Annye - 28. července 2011 19:49
a5e07fcfa614b6cbcd410371aaef011f9972.jpg
AniZu - 21. července 2011 19:37

Kya-chan - 21. července 2011 20:27
Děkuju :D
 
Kya-chan - 21. července 2011 20:27
kill1467.jpg
Bombastický! Zase jedna, co má talent! Rozhodně pokračuj
 
AniZu - 21. července 2011 19:37
anima angel4116.jpg
senza :D Annye..nechtěla by si napsat pokráčko? XD mě by v životě něco takovýho nenapadlo XDD
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.059361934661865 sekund

na začátek stránky