Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Mosley WenlerOblíbit

jack older1621.jpg

Autor: JacobNachio

Sekce: Bez zařazení

Publikováno: 03. listopadu 2011 15:18

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
Jedná se spíše o charakteristiku postavy a následný spoiler^^
 
Úvod
Literární postava díla M. J. Nachia Médium. Vybral jsem si ji speciálně pro svou rozmanitost a nevšednost. Neboť, jak řekl již zmiňovaný autor: Každý v tom najde kousek sebe.
Jedná se náctiletého chlapce, jenž prožívá krapet jiný život, než ostatní, neboť je médium, což znamená, že cítí, vidí a vnímá věci, které normální lidé nedokáží. Vzhledem k úmrtí jeho rodičů v brzkém věku a jeho dětskému zneužívání si myslím, že se na tuto charakteristiku velice hodí.

Stať
Vypadá jako malý roztomilý chlapec s blonďatými vlasy, jiskřivýma zelenýma očima, zářivým úsměvem a zdravou pletí. Člověk by si na první pohled řekl, že je strašně sladký. Působí jako středoškolák prvního ročníku.
Avšak zdání klame. Mosleymu odzvonilo a táhne mu na dvacet. Rád je nebo spíše byl dítětem. Tím, co si vše zažil, byl ovlivněn i pro svůj budoucí život. Díky úmrtí jeho rodičů při autonehodě se Mosley hodně uzavřel, aspoň pro svět kolem něj, stále byl otevřen spirituálnímu světu, což nevedlo k zakrnění jeho schopností. Další takovým ovlivňujícím fragmentem bylo zneužívání, které se táhlo dlouho roky. Vlastně do doby, než zemřeli jeho rodiče. Od té doby se při jakémkoli napadení stáhne do své ulity a snaží se zaujmout postavení "mrtvého brouka".
Nikdy neměl nic s dívkou, protože se bojí hlubších vztahů a to hlavně z ublížení, ať fyzického či psychického. Nikoho si nepouští příliš k tělu. Jediná osoba, u kterého to dokázal, byl Dan, jeho "manažer" co se týče spiritismu. A když se jej jednoho krásného dne rozhodl Dan znásilnit, prostě Mosley zaťal zuby a vydržel.
Mosley je ten typ, co se bojí smrti, neboť neví, co příjde, a on přímo nesnáší, když neví, co ho čeká. Má rád vše naplánováno, aby jej nic nemohlo vykolejit.
Když příjde rozuzlení celého příběhu a Mosley konečně pochopí, proč se mu vše stalo, zhroutí se z toho, protože to nemůže unést. Nakonec jako labilní osobnost spáchá sebevraždu.

Závěr
Mosley je narušená osobnost s tenzními projevy. Trpí maniodepresivní poruchou a je velice citově založený, ač to nejde na první pohled poznat. Nelíbí se mi na něm, že si nedokáže sám říct o pomoc, když ví, že ji potřebuje. Bude to tím, že sám sobě velice rád ubližuje.
Znamená pro mě děsně moc, protože mi připomíná mě (tedy až na tu historii x-D). Rád bych se s ním někdy setkal, neboť si myslím, že stačí jedna bytost, která by jej podržela a pomohla mu dostat se z toho všeho a překonat to. Někdy si myslím, že Mosley nic necítí, protože mi příjde, že tohle člověk prostě nedokáže zvládnout, ne tak dlouho, a proto jej také obdivuji. Navíc je to děsněj fešák.
 

Komentáře, názory, hodnocení

 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.058409929275513 sekund

na začátek stránky