Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Prohnilí lidskostíOblíbit

image4793.jpg

Autor: Monalis

Sekce: Zamyšlení

Publikováno: 24. listopadu 2011 12:12

Průměrné hodnocení: 9, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 
Tohle je jedno z těch děl, co vycházejí z momentálního pocitu. Prostě příval emocí a prožitků, nejedná se o můj trvalý postoj. Prostě jen....záchvat:)
 
Taky máte někdy tu šílenou, nutkavou touhu se vším prostě praštit? Vzít všechny ty povinnosti, náležitosti, pravidla a způsoby, zmuchlat je do pomyslné kuličky a tu s chutí podpálit Ten svrbivý a neodbytný pocit, že jestli je tohle život, tak stojí za minimálně mamutí exkrement?

Možná by bylo lepší, kdybychom se vrátili na stromy, trhali bobule, lovili šavlozubé veverky a navzájem si vybírali vši a s pomlaskáním je rovnou obědvali. Nechutné? Asi stejně jako dnešní společnost. Honící se za úspěchem a mocí jako prašivé krysy, co ucítily přezrálý sýr. K čemu nám byl technický pokrok? K rozvíjející se lenosti a nenasytnosti po dalších a lepších výtvorech raketových inženýrů připravených odrovnat vedlejší kontinent. Jestli někdo tvrdí, že se lidstvo žene do záhuby, pak se plete.

Lidstvo už se zahubilo. Udělalo to přesně v okamžiku, kdy si začalo nesmyslně vymýšlet způsoby, jak se navzájem odrovnat, kdy se postavilo na vrchol evoluční pyramidy a prohlásilo se za inteligentní rasu.

Copak můžeme po tom všem, co jsme tu natropili, prohlásit, že jsme inteligentní společnost? Bereme jako vzdělání něco, o čem jsme rozhodli, že vzděláním je. Proč? Nemluvím raději o morálce, bývá mi z toho až nevolno.

A pro tuhle společnost my žijeme? Posloucháme její nesmyslné zákony, pravidla, která většina populace absolutně neschvaluje, ale přesto se jimi řídí. Běháme za sebou navzájem jako poslušní pejsci a co z toho máme? Celý svůj život prakticky žijeme podle jedné linie. Ano jsou tu jisté odlišnosti, ale základní osnova se nemění. Je to jako recept od doktora, víme, že nám léky pravděpodobně nepomůžou, ale stejně si je koupíme. A tomu potom říkáme demokracie. Trošku sarkastický postoj k sobě samému.

Nebylo by krásné, kdyby se člověk choval úplně jinak? Jak by to tak asi mohlo vypadat?

Nevím. Taky jsem jen tvor z masa a kostí zahleděný sám do sebe, přemýšlející, co mu osud nadělí a nerozhodný ve svém počínání na pouti za nejasnými cíli. Asi nikdy nezjistíme, jaké by to bylo, kdyby nebylo. Ale možná je na čase přestat se litovat a prostě šlápnout na plyn, co se může stát? Stejně nás časem zabije něco jiného. A co tě nezabije, to ti dá přes držku.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Diamon - 02. ledna 2012 19:58
cht8401.jpg
Docela pěkné zamyšlení, občas jsem ti kývla, že máš sakra pravdu, někdy jsem se tomu pousmála :) takže tady je moje známka :)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.064727067947388 sekund

na začátek stránky