Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

TužkyOblíbit

bubu237.jpg

Autor: Lukas Griswold

Sekce: Pohádka

Publikováno: 27. února 2012 20:59

Průměrné hodnocení: 8.6, hodnotilo 16 uživatelů [detaily]

 
Jedna menší slohovka, kde první větou bylo "Byly jednou dvě tužky, ležely jako poslední v regálu a byly velké kamarádky." Měli jsme za úkol na větu navázat a příběh dokončit. Pojal jsem to jako pohádku :-)
 
Byly jednou dvě tužky, ležely jako poslední v regálu a byly velké kamarádky. Velmi často vzpomínaly na časy, když jich tam bylo víc.
„Pamatuješ si tu Černou, co si představovala, že si s ní budou kreslit děti?“ zeptala se Modrá.
„Jasně, že pamatuji. Všechny jsme se jí smály, že jí moc ke kreslení používat nebudou,“ zasmála se Červená a posadila se.
„No, nakonec si ji vzal nějakej architekt, nebo co.“
„Vážně?“
„Si piš. Prej s ní bude kreslit návrhy budov.“
„Tak vidíš, stejně si s ní budou kreslit,“ povzdechla si Červená a opřela se o zadní stěnu regálu. Modrá se mezitím také zvedla a dohopkala až ke kraji regálu. Opatrně se naklonila, aby nahlédla do spodních poliček, ale přes okraj je neviděla. Nikdy přes něj neviděla, ale nikdy to nepřestávala zkoušet.
„Zítra,“ řekla zamyšleně. Červená se na ní zvědavě podívala a lehce naklonila hlavu k boku.
„Co zítra?“
„Zítra přijde den, kdy si odnesou i nás,“ podívala se s úsměvem na Červenou. Ta jí úsměv oplatila a ukázala na místo vedle sebe. Modrá dohopkala až k ní, usadila se vedle a spolu pak pozorovali noční oblohu skrz výlohu papírnictví. Tiše si povzdychla, opřela se o svou kamarádku a s úsměvem zavřela oči. Netrvalo dlouho a obě tužky spaly.
Druhý den je probudilo zašimrání sluníčka na tváři a ony se zase položily na regál. Celé se třásly nedočkavostí, až si je někdo vybere.
„Doufám, že si nás vezmou spolu,“ zašeptala Modrá, než v zámku papírnictví zachřestily klíče majitelky, velmi příjemné a usměvavé paní. Ta jako každý den obešla krámek, tu a tam něco urovnala anebo doplnila zboží. Jen do regálu k tužkám nepřidala žádné, protože jí žádné nové nepřišly. Poté se vrátila ke vchodovým dveřím, otočila cedulku označující, že má otevřeno, a vydala se k pokladně. Aniž by tužky stačily okem mrknout, ozval se zvonek ohlašující první zákazníky. Byla to mladá paní s malým děvčátkem. Vychovaně pozdravily a dívenka se hned rozeběhla vstříc obchůdku. Probíhala mezi regály, její maminka ji s úsměvem následovala a dávala pozor, aby něco neshodila. Tu se dívenka zastavila u regálu s našimi kamarádkami a s rozzářenýma očkama se na obě tužtičky zahleděla.
„Jů mamí, tydle etě nemám,“ křikla nadšeně na maminku, která jí stála kousek za zády.
„Tak si je vezmi, broučku,“ pobídla ji maminka a děvčátko sáhlo malými prstíky pro tužtičky. Vzalo obě dvě, pevně je stisklo a spolu s maminkou odcupitalo k pokladně. Cestou ještě vzaly pár sešitů a nějaký ten bloček, aby holčička měla kde kreslit. Zaplatily, paní prodavačka obdarovala dítko lízátkem a tužtičky už byly bezpečně schované v tašce.
„Vidíš, jdeme spolu,“ zavýskla Červená a radostně se objala se svou kamarádkou.
Od té doby už byly navždy spolu. A i když holčička vyrostla, měla svou první modrou a první červenou tužku vždy u sebe. Sice z nich zbyly už jen malinké kousíčky, ale pořád dokázaly kreslit.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Shups - 13. března 2012 14:15
picture14.jpg
Povedené a s dobrým koncem. Opět si dokázal že ti to ve škole myslí optimističtěji. Ten zbytek sem, ale raději nedávej :-D
 
Annye - 13. března 2012 08:10
a5e07fcfa614b6cbcd410371aaef011f9972.jpg
Už jsem čekala něco špatného, ale ten konec mě překvapil x)
Kupodivu i mile, jelikož dobré konce ... nemám v oblibě XD
Dávám ti 10, protože je to další moc povedený kousek od tebe xP
 
Lukas Griswold - 12. března 2012 20:13
bubu237.jpg
Hej, já nepíšu jen temný konce :-D (teda většinou jo, ale umím i šťastný :-D)
 
Irandael - 12. března 2012 19:45
ramnaughthalf8027.jpg
Stejně jako většina ostatních jsem čekal nějaký temný hrozný konec. Jsem rád že to zkončilo pěkně :) Povedené. Dávám 8.
 
Barboocha - 12. března 2012 17:51
tn-20100920173322-2e9259848415.jpg
Líbí. Je to napsané opravdu pohádkovým způsobem a myslím, že dítě by to určitě zaujalo. Jenom konec mě trošku zklamal. Snad jsem ani nečekala, že to dopadne nějak špatně, spíš mi přišlo, že trošku postrádá nějaké vyvrcholení, nebo osvětlení. Jinak ale hezké. Takže 9. :)
 
Dreamcatcher - 12. března 2012 17:14
sdf14708080.png
Je to pěkné, a dokonce s dobrým koncem:D Přiznám se, už jsem čekal, že to skončí nějak špatně..
To se mi celkem líbilo, tak já dám 9 bodů:D
 
LajDee - 12. března 2012 15:25
catwoman_by_darksummit4151.jpg
Trochu mi to připomíná náš úkol :D ale je to hezké, hlavně konec...
 
Perla - 12. března 2012 13:12
images6094.jpg
Popravdě jsem čekala pointu něco ve stylu, že se ta holčička měla za domácí úklo namalovat velkou vlajku ČR a proto potřebovala zrovna tyhle dvě barvy, koupila si je a úplně je vymalovala, že z nich zbyli dva pahejlky. Ale začátek se mi líbil :)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.062243938446045 sekund

na začátek stránky