Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

1.boj - Paladin a nemrtvíOblíbit

silueta4882.jpg

Autor: Xero

Sekce: Bez zařazení

Publikováno: 08. června 2012 18:24

Průměrné hodnocení: 5.8, hodnotilo 5 uživatelů [detaily]

 
Rozhodl jsem se udělat občas krátký článek který se nebude věnovat ději, krajinám, nápadům a nebo novým světům. Pouze bojové akce. Nebudu popisovat kraj jen opravdu aby jste si dokázali trochu představit co se děje. Všechny články (Pokud budou mít mimořádně špatný ohlas nebudou nejspíš žádné další) se budou věnovat jen popisu boje, výpadů, seků, taktik, lstí a vynalézavosti. Nesuďte prosím popisy nejrůznějších věcí jen se soustřeďte na rány, chvaty a útoky. Představte si bojiště a boj a drobné nesrovnalosti si už můžete dokreslit.
1. boj
Paladin s mečem a základní bílou magií
proti
skupině asi 20 nemrtvých (kostlivců,zombií) na hřbitově. Kolem mrtvé lesy a ve středu zeleně zářící drahokam.
 
Vstal a pozvedl svůj meč. Nemrtví vstávají z hrobů a on přísahal je vymýtit. Začal boj.
Nejbližší zombii probodl a udělal otočku. Shnilým tělem paladinův meč prošel bez problémů a v cestě za paladinem rozsekl kostlivcovi páteř.
Do štítu, který nestihl sundat, udeřil meč další kostry. Bez otočení se rukou dotknul hrudního koše a zamumlal pár tichých slov. Kostlivec se rozpadl na prach. Něco ho chytlo za nohu. Podíval se na zem a spatřil hnijící ruku držící ho ze země. Na další postřehy neměl čas. Uslyšel svist zbraně a instinktivně uhnul, ale kvůli ruce držící jeho nohu klopýtl a spadl.
Rychle zvedl meč, aby se do něj zasekl sekáček zombie. Prudce kopl volnou nohou do zombie, která ho ohrožovala. Jeho ocelová bota se protlačila shnilým masem a nakřápla kost. Tato drobnost ale zombii nemohla bránit. Ze země, kde vstával další nemrtví, vyrazila další ruka držící dýku a bodla ho do nohy. Po holenním plátu sjela a přesekla řemínek držící ho na noze. Zvedl se do sedu a s dalšími tichými slovy napřáhl volnou ruku za sebe. Ucítil odpor, který se v momentu proměnil na prach... Zkřivil meč zaklíněný sekáčkem a ten po něm sjel. Rychle se stočil na bok a zvedl, jak nejvýše dokázal, chycenou nohu. Pak prudce sekl po ruce. Ta odpadla a stále se kroutící se začala válet na zemi.
Hbitě se vyšvihl na nohy a zašlápl ruku s dýkou. Vzápětí bodl vedle sebe a zničil lebku kostlivce právě napřaženého. Zombie se sekáčkem k němu udělala další krok. V její noze ošklivě zapraskalo. Paladin do ní kopl a mečem se ohnal po kostlivcovi, který se ho chystal seknout sekerou. Ten se skácel, když mu špička meče prosekla páteř.
Kost zombie se sekáčkem povolila. Zombie se skácela a jen bezmocně máchla sekáčkem těsně předtím, než meč paladina prorazil její lebku a narušil tak jemná vlákna kouzel.
Rychle meč vytáhl a začal prudce bodat do zombie, která si stoupla na místo té potvory se sekáčkem. Zombie začala schytávat rány, ale jen povrchové. Nyní však rychlých útoků paladin nechal a prudkým sekem oddělil hlavu od těla. Udělal obratnou piruetu s mečem napřaženým. Slyšel a cítil jak meč proťal nejprve zombii a poté kostlivce. Další pavučina kouzel se sesypala.
Otočil se ke kostlivcovi, co právě povstal z hrobu, a dříve, než stihl kostlivec zaútočit, už mu rozsekl hrudník a páteř.
Pak ucítil bodavou bolest v levém boku. Podíval se nalevo a spatřil kostlivce s cáry oblečení jak třímá v rukou vidle a chystá se k dalšímu úderu. Paladinovu tvář zkřivil bolestný výraz. Chytl násadu vidlí a prudce s ní cukl. Slabé kostěné prsty se rozsypaly a paladin zvedl vidle tak, aby hroty mířily na kostlivce, a hodil. Kostlivce doslova přibil k zemi. Chvíli se zmítal ale pak ochabl.
Krystal se rozzářil. Nemám moc času. Pomyslel si paladin. Rozběhl se ke krystalu. Poslední čtyři zombie mu zastoupily cestu. Paladin sekl a uťal první z nich hlavu. Zabodl meč do země a dlaně přitisknul na tváře dalších zombií. Pronesl magická slova a obě zombie se skácely na zem s popáleninou ve tvaru ruky na obličeji. Poslední. Vytáhl švihem meč ze země a uzemnil poslední.
Došel ke krystalu. Pak uslyšel řev.
,,Nadešel den tvé smrti!“
Za ním se vztyčila postava zavražděného kapitána stráže.
,,Dnes zemřeš ty. Znovu!“ Otočil se s mečem před sebou. Jen díky instinktu a štěstí vykryl výpad meče. Bodl a jeho meč se svezl po hraně kapitánovy zbraně. Paladin prudce meč zvedl a sekl. Další zastavení, ale nyní se zapříčili. Pohlédl do rudých planoucích očích nemrtvého kapitána. Našel pouze temnotu.
Ukročil a jen těsně ho minul uvolněný meč kapitána... Přehodil si meč do levé ruky a pravou dlaní chytil ruku svého soupeře. Řekl slova nejsilnějšího bílého zaklínadla, které uměl. Ruka kapitána začal odpadávat, až zbyl jen pahýl po kosti. Kapitán zmaten udeřil paladina druhou rukou. Ten si znovu přehodil meč a sekl po druhé ruce. Rozpadající se a rezivějící rukáv drátěné košile nemohl zastavit meč paladina. Kapitán spadl na kolena. Kouzla začínala vyprchávat a jeho existence končila.
Paladin se napřáhl. Hlava spadla na zem. Paladin se otočil. Krystal zářil více a více. Vložil do úderu všechen svůj odpor k černé magii a sekl.
Krystal se rozpadl. Energie z něj zmizela a nyní to byl jen kus černého nerostu. Nad hřbitovem se rozjasnilo. Okolní lesy se zazelenaly a paladin řekl.
,,Nyní budou mít předkové konečně klid.”
Odešel ze hřbitova a do kraje se nikdy nevrátil.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Xero - 13. července 2012 21:13
silueta4882.jpg
thomas Enderson - 13. července 2012 18:41
Chápu. Soustředím se na to.
 
Enderson - 13. července 2012 18:41
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Ne o to nejde.... chybělo tam tohle: Kolem mrtvé lesy a ve středu zeleně zářící drahokam.
Chybělo tam "Na čele jej zastudila kapka potu." "Na jeden úder srdce se zasoustředil na..." atd atd... prostě takové to mastné máslíčko na vařeném bramboru. Nemusí to být povídka, ale opravdu dobré jednoduché na čem si hodně lidí pošmakne. jestli chápeš ;)
 
Xero - 13. července 2012 07:31
silueta4882.jpg

Děkuji za rady, budu se jich držet při psaní druhé povídky. Bude mít úplně jiný styl a doufám, že s ní bude dost lidí spokojených. Musím upozornit že jsem varoval lidi kteří hledají povídku aby se raději nelezli protože jak jsem psal snažil jsem se postihnout hlavně boj. Už píšu druhý příběh tak se těším zda se zlepší nebo zda to bude taky na nic.
 
Mr.Devlin - 11. července 2012 02:53
zdenek dabel 22107.jpg
Můj osobní názor je ten, že tam chybí jedna, pro povídku (i když je to v podstatě jen bojová scéna) velmi důležitá věc, a to je gradace.
Před lidmy s historickým šermem vystupuji skoro šest let a za tu dobu mi rukama prošlo mnoho scénářů a věř nebo ne, i pouhá bojová scéna musí plnit základní předpoklady správného vyprávění příběhu. To jest:
1. úvod (navození atmosféry, úvod do příběhu )
2. vlastní vyprávění ( popis děje, popis boje )
3. komplikace ( hlavní hrdina se dostane do zdánlivě neřešitelné situace, něco se pokazí... )
4. rozuzlení ( ... ale náš hrdina samozřejmě najde řešení, a nebo taky ne )
5. závěr ( epilog, filální pointa )
To je základ.

( Ty jsi sice zdánlivě těchto pět kroků dodržel, ale protože od sebe nebyly rozeznatelně oddělené, vypadá to jako by tam ani nebyly. Víc si pohraj s detaily mezi jednotlivýmy body osnovy. )

Pečlivím a pro diváka (čtenáře) dobře rozeznatelným dodržením těchto kroků docílíš toho, že příběh (bojová scéna) bude gradovat. Tím si získáš divákovu pozornost, a divák bude mít pocit, že příběh je zajímavý a nenudí.
Další věc jsou detaily. V této bojové scéně si vůbec, ale vůbec nehraješ s detaily. Detaily utvářejí atmosféru celého příběhu (a to i naprosto banální detaily).

Sečteno a podtrženo: Příběh musí gradovat. Gradace, gradace, gradace. A obzvlášť u bojovích scén. Klást větší důraz na detaily.

Celkově se mi "povídka" líbila a myslím, že máš potenciál se zlepšovat. Ostatně jinak bych se ani tímto komentářem nezabíval.
Těším se na další díl který ,jak věřím, budu moci ohodnotit vysokou známkou.

Best regards from hell
Mr.Devlin
 
Poslední Ocelot - 11. července 2012 02:08
reaper8809.gif
Četlo se to strašně krkolomně. Do každý další věty sem se musel doslova nutit.
 
Enderson - 10. července 2012 18:11
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Páni.... dlouho jsem se u povídky nenudil. Opravdu je to dost nezajímavé... spíš jako něco co by mělo být zajímavé, jen díky vytržení stránky z knihy ta zajímavost vyprchala...
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.064740180969238 sekund

na začátek stránky