Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Ve stínuOblíbit

51ce54c6e7318e3d7b7747c26c69cfbc7781.jpg

Autor: Tacuko

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 16. září 2012 21:29

Průměrné hodnocení: 5.4, hodnotilo 5 uživatelů [detaily]

 
Je to jeden z mých mnoha příběhů, které jsi sepisuji do sešitků:))
Vím, že upír na škole je dost aktuální téma jak pro filmy, tak knížky, ale u mě slaďáky typu Stmívání nehledejte:) Proto vše nechávám čistě na vás:))
 
Svět nikdy nebyl fér, aspoň tedy ke mně. Většinu svého života jsem byl pronásledován, loven a naháněn nejen lidmi, ale i příslušníky vlastního druhu. Každý toužil po mé krvi, krvi, která propůjčuje nesmrtelnost. Lidi mění na upíry, ale upírům propůjčuje mnohem větší moc - několikanásobně větší síla, schopnosti od telepatie po schopnost shodit na někoho třeba lustr, nebo mu nechat vybuchnout jednu z končetin.
Sám ani nevím, kolik času uplynulo od doby, kdy začal být můj rod naháněn a zabíjen pro moc, kterou měla jejich krev. Můj rod byl totiž prvními Čistokrevnými upíry. Upíry, kteří se můžou bez problému pohybovat na slunci, nebo se nebát smrti stříbrem.
Má to ale i svoje mouchy. Díky stříbrno-bílým vlasům a rudým duhovkám jsme byli mezi lidmi poznatelní. Stříbrno-bílá barva vlasů upíra značí totiž velkou moc. Říká vám něco Hon na čarodějnice? Maskovaný lov na nižší Čistokrevné. Lidé ze všech tvorů na světě nejvíc touží po moci.
Díky chytrosti jsem přežil všechna ta staletí. Nikdy jsem nezůstal na jednom místě příliš dlouho, cestoval jsem nejlíp po vlastních nohou, nenavazoval jsem s nikým vztah ani přátelství. Všechny, kdo přišli na to, kdo jsem, jsem zabil bez jediného mrknutí oka. Díky tomu, že jsem byl v neustálém pohybu, mě lovci nebo jiní upíři nacházeli většinou sami. Výjimečně jsem narazil na skupinku s více jak třemi členy. Nebyli pro mne ale soupeři. Díky šestému smyslu jsem byl schopen je vycítit ještě před útokem, protože jsem už věděl, na co si dávat pozor. Ne jako té osudné noci, kdy k nám do sídla vtrhly stovky upírů a matka s otcem se je pokoušeli odrazit. Otec řekl matce, ať mně odvede pryč, ale venku čekali schovaní lidé. Matka mi řekla, ať běžím a nikdy se nezastavuji.
Procestoval jsem skoro celý svět, Evropu, Asii, byl jsem jeden čas i v Austrálii a podíval jsem se i do Ameriky, ale Anglie byla pro mne jediným pravým domovem. Na jména ulic, měst nebo států jsem si nikdy nepotrpěl, popravdě mi to bylo i jedno.
Svět a hon na mě se během let uklidnil. Relativně. Lidé i upíři zapomněli, že někdo jako já ještě existuje. Což mě celkem i potěšilo. Do toho se moje žízeň začala změnšovat v tom smyslu, že jsem nemusel tolik lovit a krmit se. Nenáviděl jsem to. Nechtěl jsem prostě ubližovat lidem. Ano, tluče se to s tím, co jsem řekl předtím, ale já je zabíjel pouze v sebeobraně, nikdy jsem samovolně nešel zamordovat člověka jen tak pro něco.

Díky moderní době jsem se mohl vmísit a splynout s životem lidí. Už jsem nemusel utvářet iluzi toho, že mé vlasy jsou černé a oči hnědé. Díky barevným kontaktním čočkám a novým trendům, které víc a víc hlásaly barevnost účesů, jsem už nebyl jako holubice mezi havrany. Mohl jsem jsi oddechnout od utíkání a skrývání. Pronajal jsem jsi jednopokojový byt a díky práci pro lidské podsvětí jsem měl i nějaké peníze. Dělal jsem něco jako pošťáka. Doručoval jsem balíčky a nikdy se nezajímal o obsah. Peníze byli slušné a na ruku. Samozřejmé bylo to, že jsem přitom trochu používal svých schopností. Dalším výdobytkem moderní doby byly krevní banky. Už jsem se nemusel krmit z živých lidí. Jakoby mi osud konečně trošku hrál do karet. Možná ze samoty nebo z nudy či chvilkového mozkového selhání jsem se přihlásil na střední školu, která byla jen pár bloků od mého bytu.

A kdo že jsem já? Jsem Alexander Rosen, nejstarší ze Starých a poslední z Prvních Čistokrevných.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Elissa - 27. září 2012 13:07
img_20130713_32486.png
Připomíná mi to jako ostatním spíš životopis, nebo jen "úvod" do povídky, ale líbilo se mi to. ^.^
 
julavanima - 25. září 2012 14:19
1831_logo2351.jpg
To zn zajímavě....
 
popc0rn - 24. září 2012 07:26
vlk4184.jpg
A ššš, mě se to líbilo, i když to je spíše životopis :D
 
Raharu - 23. září 2012 21:10
2008-12-21-1318725212.jpeg
Ehm... Promiň, pokud budu znít trochu drsně. Věz, že tě nechci nijak urážet (to bych řekla přímo :D) ani si hrát na děda Vševěda; zkrátka nabízím svůj náhled na věc :D

Hlavním problémem dílka je, že vlastně o ničem není. Dostali jsme sice slabý náznak zápletky v podobě zápisu na střední školu, ale to mi připadá sakra málo. To, co jsi publikovala, je spíš krátké bio postavy, takový životopis. Z příběhového hlediska se mi povídka zdá suchá. Vykládáš nám o staletí starém upírovi, a přesto u toho zvládáš znít, jako bys popisovala běžný den prodavačky v Kauflandu. Doporučila bych ti držet se základního pravidla psaní "show, don´t tell." Když necháš Alexandera, aby se jen tak mimochodem zmínil, že má pletky s mafií, není to příliš zajímavé. Proč místo toho nepopíšeš průběh jeho práce a nenecháš povahu povolání vyplynout z akce samotné, případně z dialogu? To samé platí téměř o všem, co se v textu vyskytuje. Zároveň ze zkušenosti vím, že zavalit čtenáře hned ze začátku kvantem informací nebývá nejsprávnější cestou; jednak existuje sorta lidí, které taková intra k smrti nudí, druhak postavu hlavního hrdiny okrádáš o veškerou tajemnost. Nech čtenáře trochu tápat v temnotě, my milujeme teoretizování a nejistotu! :D

A teď čistě soukromý problém, který pravidelně mívám při čtení povídek tohoto typu; co zatraceně dělá tak starý tvor na blbé střední škole? Já osobně ji shledávám k nepřežití po pouhých čtyřech letech :D Ne, ale teď vážně; myslím, že jeho přestup by měl mít lepší zdůvodnění než "bééé, bylo mi smutno." Existuje spousta jiných variant, jak zahnat samotu a zároveň se vyhnout peskování profesorů. Připusťme, že střední škola fakt nepatří mezi nejlukrativnější možnosti.

Vzato kolem a kolem, hodnotit nebudu. Minimálně prozatím. Počkám si na další díl; uvidíme, jak se se vším vypořádáš.
 
Tacuko - 23. září 2012 19:08
51ce54c6e7318e3d7b7747c26c69cfbc7781.jpg
Ano, originálně je nemrtví:) Nicméně, v mých příbězích jsou to stvoření, kteří byli vytvoření "přírodou" aby člověk nebyl na vrcholu potravního řetězce:)
 
Enderson - 23. září 2012 18:42
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Říkáš: "u mě slaďáky typu Stmívání nehledejte" Ale hned v prvním odstavci v prvních větách čtu o super schopnostech. Upír je jen nemrtvý. Příliš to připomíná americký film, nekvalitní americký film který se dá předvídat.
Je to další povyšování nemrtvých lidí, o kterých si lidí živí dělají super představu megaultramegalomanů co jsou neporazitelní.
Ale co... je to tvůj příběh a moje hodnocení bude krátké: Je to velmi nekvalitní příběh.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.081016063690186 sekund

na začátek stránky