Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

#6 Driver - GregorOblíbit

iko8294.jpg

Autor: Alexandra Alex Gary

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 01. února 2013 16:40

Průměrné hodnocení: 0, hodnotilo 0 uživatelů [detaily]

 
Další díl
 
Sobota 0.25 – Ivan

S pedálem na půl cesty k podlaze vyrážím zpod tribuny. Je uvolňující zase jet. Neulevilo se ti taky, že jsi mohl přerušit tu trapnou situaci nahoře? namítlo mé svědomí a možná mělo taky trošku pravdu. jakmile se kola chytí asfaltu, tak jde zadek auta do smyku. Smyk koriguji pootočením volantu. Čtvrt-otočky vpravo a jsem uprostřed závodního okruhu. Kamínkům ani oblaku prachu a spálených gum za sebou si nevšímám. Teď mám práci. Na rovince zrychluji a volant držím pouze jednou rukou. Tou druhou se snažím zapnout pás.

Pod plynem dojedu k malému výjezdu z areálu. Je otevřen. Nikdy mě při mých bývalých návštěvách autodromu nezklamal, vždy když jsem mizel z akce, byla vrata otevřena. S oblakem prachu za koly jimi projíždím ven. Stisk nohy lehce povoluji, aby kola netrhaly trávník. Přes malou louku mě navigace směřuje k hlavní. To tak, ulevím si pro sebe. Jakoby navigace nevěděla, že je tam asi šestimetrový sráz. Vždy na to zapomenu, vždy si říkám, že bych jí o něm měl říci. Měl bych ho doplnit do mých vlastních map, které používám. Umožňují navigaci po zamrzlých jezerech v Rusku i po písečných cestách v Turecku. S každou mojí cestou se navigace učí nové trasy a zlepšuje vyhledávání.

„Zabočte vpravo,“ ozve se příjemný ženský hlas. To jsme najeli již o několik stovek metrů od areálu na asfalt. Tentokrát navigaci poslechnu a rychlým hmatem stáčím kola. Smyk. Plyn. Uháníme dál s rychle vzrůstající rychlostí. Velice rychle se na digitálním displayi mezi analogovými budíky objevuje stošedesát. Dál nezrychluji, už takhle je ta okreska celkem hubená. Ježka na kraji cesty míjím druhým pruhem. Ještěže ho radar určený na lidi odhalil...

Na dálnici najíždím vražedným tempem, kdy už začínám cítit, že zadní náprava stěží drží na asfaltu. Jen co se nájezd srovná, přidávám a mířím do levého pruhu. Nakonec uháníme směr Berlín, cestu nám uvolňují všechny luxusní kocábky. Medvěd se kolem nich s temným hukotem prořítí a mizí jim do dálky. Když přestávám zrychlovat, tak by v sériovém autě už dávno zakročil omezovač...

S rozžhavenými kotouči zastavujeme na malém parkovišti vedle dálnice. Kdysi opuštěné parkoviště je zaplněno luxusními auty a kamiony s obytnými návěsy. „Takhle to mají zařízený boháči. Rychle přijedou, rozloží se, a když odstartují závody, mizí k cíli...“ vysvětluji. Ohlédnu se na ni. Překvapení a obdiv se jí zračí na tváři, rozhlíží se kolem sebe. Na otevřený návěs s reproduktory, barem či s velkoplošnou obrazovkou.

Za hřmotem Mercedesu se všichni ohlédnou. Ano, mají tu podobné obludy, ale jen málo z nich by dalo mého medvídka. „Počkej tady a radši se zamkni,“ řeknu okénkem dovnitř, když vystoupím. Snad jí za tu chvilku nic neudělají... bojím se o ni, protože s miliardáři se musí zacházet velmi jemně a občas mají dost podivné chutě.

„Tak co pro mě máš?“ ptám se po podání ruky s Gregorem.

Sobota 0.43 – Gregor

„Ahoj kamaráde! Dlouho jsme se neviděli... Nechceš se jít napít? Nechceš nějakou holčinu?“ rozpřáhnu ruce a hned se k nám dvě přitočí. Pohlédnu k jeho Mercedesu. On má s sebou holku? podivím se a mávnutím ruky zase ty své odeženu. „Koukám, že sis přivezl svou...“ poznamenám tiše, „tady ten kufr musí být v Praze za dvě hodiny. Postarej se, prosím tě, že tam bude...“ zahledím se na něho, již několikrát pro mě jel a vždy to stihl. Snad to stihne i tentokrát.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Enderson - 11. března 2013 17:52
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Alexandra Alex Gary - 11. března 2013 09:47
To vím :) Asi deset kilo u sedanu ^^
Och už se těším :)
 
Alexandra Alex Gary - 11. března 2013 09:47
iko8294.jpg
thomas Enderson - 10. března 2013 23:32
odhlučnění? Víš kolik je to váhy navíc? :)
S kapotou se nech překvapit... (už v dalším dílu pochopíš proč...) :)
 
Enderson - 10. března 2013 23:32
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Alexandra Alex Gary - 10. března 2013 06:25
Nu tak když už je to meďour mohl by to mít slušně odhlučněný :D
Ale do toho já ti kecat nebudu ^^
Doufám že v budoucnu otevře kapotu ^^
 
Alexandra Alex Gary - 10. března 2013 06:25
iko8294.jpg
thomas Enderson - 09. března 2013 21:29
Myslím, že na rozhovor ten motor trochu moc řve :)

Zvuky motoru... hmm... nad tím se budu muset zamyslet (a možná dojít k prodejně AMG)
 
Enderson - 09. března 2013 21:29
werewolf_by_wert23-d3ij2i42456.jpg
Příběh se vyvíjí docela dobře, ale zase mi tu chybí ty serepetičky kolem stylu řízení, maličkostech v podobě zvuků motoru během jízdy a nějakej ten rozhovor během cesty- přecejen dvacet minut je docela dlouhá doba :)
 
Alexandra Alex Gary - 09. března 2013 17:33
iko8294.jpg
Teď jsem si všimla chyby :)

místo XX v posledním odstavci mají být "dvě hodiny"

Dík za komentáře
P.S.: Možná, že je tam víc chyb, protože během doby psaní panoval hodně velký zmatek v mém IT světě :)
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.062648057937622 sekund

na začátek stránky