Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

9. povídka - Skrz PekloOblíbit

silueta4882.jpg

Autor: Xero

Sekce: Na pokračování

Publikováno: 21. února 2013 09:38

Průměrné hodnocení: 7, hodnotilo 1 uživatelů [detaily]

 
Další moje povídka. Doufám, že se vám bude hezky číst. Jazyky a i postavy jsem vymyslel takže pokud najdete někoho podobného mým postavám jde o náhodu nebo o inspiraci. Díky za přečtení, komentář, radu, kritiku a cokoliv dalšího :)
 

Skrz Peklo



Al'Darlien pohlédl k hradbám. Brána byla rozražená a poškozená, hradby se rozpadaly, příroda zabírala místa, kde kdysi hlídkovali lidští strážci. Byl elf a přesto pomáhal lidem v dobytí jejich města. Chtěl ochraňovat přírodu, bojovat proti zlu. U brány sedělo několik ohavných démonů. Podivné lidské karikatury. Někteří měli meče, jiní kopí nebo luky. Znak Erthalianské Říše byl potrhán na jejich kabátcích. Tohle bylo horší než nekromancie. Mrtví jen poslouchají rozkazy, nic necítí. Ale tito. Tito museli zrazovat svou zem a ničit, co jim bylo drahé. Kult Mrtvých se postaral o to, aby si každý zachoval mysl i duši, ale nikdo je nedokázal probudit. Viděl v očích démonů smutek z utrpení. Rozhodl se je osvobodit.

,,Kupředu! Kupředu rytíři Krvavého květu!"
Pět stovek elfích šlechticů jakoby se náhle zjevilo z lesa.
,,Do útoku!"
Démoni neměli žádnou šanci. Slabá obrana byla zničena během pár minut. Za hradbami uspořádal Al'Darlien poradu se svými rádci, s půl-elfem Damienem Witneri, rytířkou Sarah Tíniou a princem Al'Thalmienem.
,,Damiene, potřebuji, abys vyrazil do Katedrály svatých. Kult Mrtvých to místo znesvětil a používá jej na své kacířské obřady démonu Bal'Nargosovi. Vezmi si padesát šermířů." Zahájil Al'Darlien.
,,Sarah, vydej se spolu se stovkou rytířů k východní bráně. Orlové říkají, že Sir Darthos a jeho lidští válečníci potřebují pomoc. Potřebujeme jejich Paladiny, až konfrontujeme Bal'Nargose." Sir Darthos byl potomek lidských králů a snažil se znovu sjednotit Erthalianskou říši po invazi démonů. Jeho Paladinský řád se zasvětil boji s démony a vytvořil velmi účinnou směsici magie a modliteb.
,,Princi Al'Thalmiene, zaútoč se stovkou rytířů ze strany Amarillův Chrám, kde se ukrývá Bal'Nargos. Já a zbytek mužů budeme pokračovat dále a napadneme Umarillův Chrám přímo. Potřebuji, abys nás podpořil ze strany nebo zezadu, podle toho, kde budeš mít výhodnější pozici."
Amarill byl Elfský bůh Světla. Lidé ho uctívali pod jménem Tal, které elfové nedokázali, kvůli své víře, ani vyslovit. Elfové před lidmi nemluvili o Amarillovi a lidé před elfy přímo nepojmenovali Tala.
Všichni vůdci pokývali hlavami na znamení souhlasu a vydali se rozdat rozkazy.

Vypadalo to, že se jim to podaří. Damien porazil Kult mrtvých a nejspíš při tom zemřel. Al'Thalmien zaútočil na Chrám zezadu. Jen o Sarah neměli žádné zprávy. Al'Darlien stál uprostřed chrámu a hleděl na velké dubové dveře, které vedly do vnitřní svatyně, kde se Kult Mrtvých pokouší vyvolat Bal'Nargose. A nejspíš se mu to povede. Rozhlédl se. Po celém Chrámu ležely stovky mrtvých elfů. On jediný přežil. Obklopený démony. Nedokázal porazit Bal'Nargose a Kult Mrtvých. Způsobil smrt nejspíš čtyř set elfů, možná další stovky a bezpočtu lidí. Bylo k vzteku, že teď tu umře i on. Zadíval se na obouruční meč a poté na démony. Vše se zdálo tak beznadějné. Uvědomil si, že tak to končí. Že opravdu zemře. A nesmířil se s tím.

Dur'Chazekin, kněz Mrtvých, se díval na elfího šlechtice uprostřed jeho vojáků. Smál se tomu, jak snadno pobili elfy, a že rozkázal zrovna jejich vůdce na chvíli nechat naživu, aby se mohl kochat pohledem na těla svých elfů. Kněz zamrkal, když se něco změnilo. A pak už bylo vše příliš rychlé.

Al'Darlien, šílený zlostí, zuřivostí a bezmocností, popadl svůj meč do pravé a velkou obouruční sekyru jednoho z démonu do levé ruky. Možná, že zemře, ale postará se, aby sebou vzal nejméně pětset démonů, pomyslel si, než mu mysl zaplavilo krvavé šílenství. Sekal hlavy a těla. Točil se v kruzích a máchal kolem sebe zbraněmi. Utržil mnoho zranění, ale jako by mu zuřivost nedovolovala přijmout bolest a smrt. Během chvíle se Chrám vyprázdnil. Al'Darlien s pobaveným šklebem setnul hlavu podivnému knězi, který stál před branou do vnitřní svatyně. V jeho šílenství ho dubové dřevo nezastavilo. Vrhl se na dveře a rozsápal je. V jeho rozbouřené mysli byl klidný ostrůvek, věta, modlitba.

Amarille! Amarille, dej mi sílu...

Stovky knězů stály před formujícím se tělem Bal'Nargose. Jeden z nich se vždy po pár minutách obětoval, aby jeho duše posílila Bal'Nargose. Dva Démoničtí páni stáli u brány a hlídali, aby obřad nebyl narušen. Dovnitř vběhl šílený elf s vlasy plájícím za sebou jako plameny, se zbraněmi zářícími božským ohněm a se spravedlivým hněvem v očích. Démoni se pokusili bránit svého pána.

Al'Darlien pozvedl sekeru a zasekl ji do obličeje prvního z démonů. Ten zavyl, když se mu těžké ostří zarylo do hlavy a lebky. Poté zvedl elfský šlechtic svůj meč, aby odklonil zbraň druhého z démonů. Cítil, že neměl dost síly, aby zadržel démonův útok. Obrovský meč démona rozetnul jeho paži vedví a zanechal po sobě hlubokou krvácející ránu. Elf z posledních sil udělal několik kroků a vrazil svůj meč do hrudi démona. Poté spadl na kolena. Zvedl tvář. Proti němu stálo několik démonů s kušemi. Nastal okamžik ticha. Kuše zadrnčely a Al'Darlienovo tělo provrtaly šípy. Elf se zvrátil dozadu. I přesto všechno nedokázal zastavit Bal'Nargose. Cítil se slabý. Pohlédl směrem ke vchodu do svatyně. Byl to přelud? Opravdu dovnitř vcházela Sarah? Pocítil bodnutí u srdce. Vždycky ji miloval. Doufal, že uspěje tam, kde on selhal. Jeho zuřivost ho opouštěla a s jejím odchodem se blížila smrt. Na moment ho obklopila temnota. Když naposled dokázal otevřít oči, pohlédl k Bal'Nargosovi. Kněz Tala pozvedl svatý Ankh a Bal'Nargos mizel v bráně temnot. Paladinové jásali. Elfům tekly po tvářích slzy. Vzpomínali na ty, kteří zemřeli.

Vše jako by se zastavilo. Před ním stála postava v černém. Vstal a pohlédl jí do tváře. Jeho tělo ale zůstalo ležet na zemi. Promluvil.
,,Jen do toho Mortue. To, co jsem mohl, jsem udělal."
Postava zavrtěla hlavou.
,,Amarill rozhodl jinak."

S užasem otevřel oči. Hleděl do tváře Sarah. Poznal svůj pokoj v Elietě, hlavním městě elfů. Radost, která ho zaplavila, netrvala dlouho. Najednou se cítil, jako by ho zalili do žhavého železa. Cítil, jak mu někdo dal nějaké byliny. Pak upadl do sladké náruče bezvědomí.

Uběhlo mnoho měsíců. Pohlédl do tváře pohledné elfky Sarah, která se rozhodla spojit s ním svůj život. Už je to tak dávno, co spolu stáli bok po boku v boji. Svět ovládl mír. On sám žil v přepychu a úctě a v lásce k Sarah. Jakoby se mu Amarill chtěl odvděčit za to peklo, kterým prošel. Nebo za peklo, kterým projde. Nyní se temnota opět roztahuje po celé zemi. Smrt číhá za každým rohem. Balové znovu povstávají. A na něm chtějí vykonat pomstu.

Došel do svého pokoje. Oprášil prach, který se usadil na jeho zbroji. Pohlédl na čepel meče, aby se ujistil, že je ostrá jako břitva. A poté pohlédl na znak Krvavého květu a Amarilla na zdi. Oblékl si zbroj. Připásal meč. Vypadá to, že znovu začne sloužit Amarillovi. Možná jen s jednou rukou, ale se silou deseti jiných šermířů. A se vzpomínkou na temnotu, proti které bojoval a zvítězil.

Al'Darlien. Po své smrti prohlášen za Amarillova vyvoleného. Stal se symbolem řádu Krvavého květu. Nikdo nezjistil, jak přesně zemřel. Po svém odchodu z Eliety v doprovodu Sarah Al'Tínii nebyl víckrát spatřen...

Dva poutníci zachránili vůdce Paladinů, kteří byli přepadeni služebníky Bal'Garthose. Jeden z nich měl prý jen jednu ruku...

Dva neznámí rytíři přivedli spojenou armádu elfů a lidí do ztracených ruin Amarillova Chrámu, kde vůdce armády, půl-elf Damien Al'Witneri, získal pověstný Darlienův Meč...

Dva tajemní válečníci zachránili stovky životů v bitvě u Eliety a zničili Bal'Garthosovu pozemskou schránku. Někteří vojáci, kteří je viděli, tvrdili, že zemřeli při tomto úkolu. Někteří tvrdili, že zmizeli v záblesku světla...

Dva tajemní strážci vždy stáli bok po boku s rytíři Krvavého květu a Paladiny Tala...
 

Komentáře, názory, hodnocení

 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.077903985977173 sekund

na začátek stránky