Andor.cz - Dračí doupě online

Knihovna

Dobrodružství v leseOblíbit

profi657724868408.jpg

Autor: Lornak

Sekce: Dobrodružství

Publikováno: 03. dubna 2013 20:07

Průměrné hodnocení: 4, hodnotilo 2 uživatelů [detaily]

 
Tohle je moje reportáž na média. Psaná jako domácí úkol. Předem děkuji za ohodnocení.
 
Už když se blížili k lesu bylo vidět, že se tam nic neděje. S každým krokem, který postupovali blíž a blíž na ně tlačila vlna nedočkavosti a nervozity. Les byl již téměř na dosah ruky, když se mezi stromy mihl nějaký stín. Naši novináři se velice polekali a ihned ustoupili o dva kroky zpět. Po uklidnění a opětovném dodání si odvahy vyrazili dál po zdánlivě nekonečné cestě k lesu a v jeho průzkumu. Potom už se k lesu přiblížili bez dalších problémů.
Jelikož už se začínalo stmívat tak bylo nezbytné začít průzkum lesa zapnutím baterek. Světlo baterek dodávalo dvojici alespoň částečný pocit bezpečí.
Až na časté zakopávání o kořeny stromů a nutnosti prodírat se křovinami proběhl průzkum bez problému. Po dalších pěti minutách beznadějného hledání konečně přichází úspěch. Nález ohořelého ocelového lana nepřinesl moc odpovědí, ale dodal novinářům novou chuť k hledání.
Ručička na hodinách se nesnesitelnou rychlostí blížila k půlnoci a žádný nález stále nepřicházel. Okolo jedné hodiny ráno se k příšerné zimě přidal ještě prudký déšť. Oba dva se rychle běželi schovat do auta vzdáleného asi dva kilometry od místa, kde se právě nacházeli. Jenže když se dostali ke kraji lesa, což trvalo skoro patnáct minut zjistili, že louka rozprostírající se kolem lesa se proměnila v bažinu. Novináři neztráceli naději a hledali místo, kudy by se dalo bezpečně projít na druhou stranu téhle dočasné smrtící pasti. Následujících třicet minut bylo plné hledání té bezpečné cesty. Tato činnost byla po tom, co zhasli obě „na kost“ promočené baterky ukončena. Bez jakéhokoli jídla a se spoustou vody v nacucaném oblečení byli nuceni strávit noc v lese.
Dvojici nezbývalo nic jiného než si najít aspoň trošičku suché místo pod jedním z vysokých stromů. Tam se choulili a navzájem se podporovali k nespaní. Takhle vydrželi asi dvě hodiny. Ovšem neustálé bubnování deště na těla novinářů a stoupající únava donutily oba dva usnout. Když se jeden z nich probudil tak zjistil, že oba sedí po kotníky ve vodě. Neváhal a ihned vzbudil svou kolegyni.
Chvíli se mu to nedařilo a už začal doufat v nejhorší. Avšak po dalším pokusu o probuzení se mu podařilo jeho na kost promočenou a promrzlou kolegyni vzbudit. Oba dva, klepající se zimou vyrazili ke kraji lesa.
Kolem bylo stále ještě mnoho vody avšak na druhém břehu byl shluk lidí, kteří cosi robily u břehu. Volání upoutalo pozornost místních obyvatel a ti okamžitě nasedli na malou dřevěnou loďku a vypluli na záchranou akci obou novinářů. Ti se už v pořádku dostali na opravdu pevnou zem.
 

Komentáře, názory, hodnocení

Fistandantilus - 01. června 2013 10:59
fuck_y2031.jpg
Četl jsem vůbec něco? (připadlo mi když jsem to celé fyzicky i psychicky dočetl).
 
Forsaken - 24. května 2013 19:42
new project7147.jpg
"...průzkum lesa zapnutím baterek. Světlo baterek..." neopakuj slová, a keď už hej, tak nie aspoň tak blízko. To druhé "baterek" tam vôbec byť nemuselo.

celkove mi to príde nezáživné a pomalé, i keď isté napätie tam je, hlavne keď sú v tom lese uväznený, ale končí sa to pomerne nudným happyendom
 
Clayman - 24. května 2013 19:37
opeth-the_roundhouse_tapes-frontal2231.jpg
Eh... tak za prvé, o čem to vlastně má být? Zápletka nula. Na začátku by se víc šiklo letmé seznámení s postavami, když jsem totiž četl neurčité "novináři", představil jsem si větší skupinu ověšenou foťáky a až posléze jsem se dočetl, že jsou vlastně jen dva a úplně nakonec i to, že je to muž a žena. Překvápko!

Popisuješ ve vyprávění detaily, které nakonec vůbec nejsou důležité, baterky, hodinky, ocelové lano. Proč píšeš, že průzkum lesa nikam nevedl a jak dlouho to trvalo, když je to zbytečná informace? Kdyby zhasnutí baterky vedlo třeba k tomu, že...., nebo to, že odbila půlnoc mohlo znamenat, že......, nález ocelového lana mohl oba novináře přivést k závěru, že....... To mi tam chybělo.

Přijde mi, že je to takové "psaní pro psaní",vlastně jen popis atmosféry a místa. Napadá mě spousta otázek, které by mohly obohatit tvůj příběh. Kdo jsou oba novináři? O co jim jde? Po čem pasou? Co hledají? Proč šli do lesa za tmy a ne za světla? Takhle bych mohl pokračovat dál a dál. Zkrátka tomu chybí začátek a konec, prostředek tam jakž takž je, i když mě ruší velké množství balastních informací, které nijak nerozvíjí zápletku.
 
 
 
Andor.cz o.s. © 2003 - 2024 hostováno na VPS u wedos.com
Za obsah příspěvků zodpovídá zadavatel, ne redakce, či administrátor portálu www.Andor.cz
Dračí doupě, DrD a ALTAR jsou zapsané ochranné známky nakladatelství ALTAR

doba vygenerování stránky: 0.062258958816528 sekund

na začátek stránky